3 produse care (cred eu) m-au scăpat de acnee

produse antiacnee - Eveline Cosmetics FaceMed+ mască, Vichy Normaderm Phytosolution cremă și Bioderma Sensibio apă micelară

Sunt posesoarea unui ten gras, sensibil, cu tendință acneică. Cum nu se poate mai bine, nu? Puncte negre, pori dilatați, exces de sebum, coșuri – cu toate am avut de-a face. Și nu pot folosi chiar orice produs de îngrijire, dată fiind sensibilitatea sporită a tenului meu. Totuși, de una din probleme pot spune (cu mare bucurie) că am scăpat; de acnee. Am câteva luni bune de când nu am mai avut parte de coșuri. De obicei, îmi ieșeau din senin, fără să aibă legătură cu perioada aceea din lună, pe bărbie și pe frunte. Rar pe alte zone. Nu erau multe, dar asta nu le făcea mai puțin deranjante. Mai ales că eu sunt genul care nu-și poate ține mâinile departe de astfel de erupții. Trebuie să le zgândăr!

De ce zic eu că produsele de azi m-au ajutat să scap de acnee? Pentru că alte schimbări nu am făcut în viața mea. Tot sedentară, mare amatoare de dulciuri și alte prostii și cu nopți nedormite. Doar la capitolul îngrijire am introdus aceste produse noi pe seama cărora pun rezultatele obținute.

Apa micelară Bioderma Sensibio H2O

De la Bioderma eu am folosit multă vreme câteva din produsele din gama Sebium (printre care gelul de curățare, apa micelară, exfoliantul și crema Sebium Mat Control). Foarte bune toate.

Gelul de curățare încă îl folosesc. La crema pentru matifiere am renunțat pentru că am schimbat fondul de ten și nu prea se pupau cele două produse. Așa am ajuns la Vichy Normaderm Phytosolution. La exfoliant am renunțat pentru că am descoperit bicarbonatul pe care îl folosesc în combinație cu gelul de curățare. Și apa micelară? La apa micelară din gama Sebium am renunțat pentru că îmi crea anumite probleme în perioadele în care tenul era mai sensibil. Pe fondul unei iritații, de exemplu, utilizarea ei îmi crea disconfort. Ustura puțin. Și poate că acei iritanți din compoziție stimulează și acneea, nu?

Apa micelară Bioderma Sensibio H2O

Așa am ajuns la sora ei roz, apa micelară Bioderma Sensibio H2O, care chiar pot spune că mi se potrivește 100%. O folosesc de mai bine de jumătate de an. Curăță bine tenul și este un produs hipoalergenic, special pentru tenul sensibil, capabil chiar să calmeze tenul, nu doar că nu-l agresează în niciun fel, neavând în compoziție săpun, parfum sau alcool. Și să știți că, deși nu este un produs dedicat tenului gras, îndepărtează sebumul cam la fel de bine ca apa micelară din gama Sebium.

Vichy Normaderm Phytosolution

Al doilea produs intrat în rutina mea de îngrijire cam în aceeași perioadă cu apa micelară Bioderma Sensibio este crema Vichy Normaderm Phytosolution. Este una dintre cele mai bune creme hidratante pe care le poți folosi pe un ten gras. De ce? Pentru că face mai mult decât să hidrateze. Este un produs complet, cu multiple efecte, care își merită bănuții, deși eu l-am considerat scump la început. Este excelent ca bază pentru machiaj.

Vichy Normaderm Phytosolution

Are o textură destul de fluidă, dar nu mă deranjează câtă vreme are o compoziție care pe mine mă ajută enorm. Nici măcar prețul nu-l mai consider o problemă. Poate tocmai datorită texturii fluide, cantitatea de produs folosită pentru o aplicare este foarte mică, deci este un produs mai mult decât spornic. Intră repede în piele, nu o lasă grasă sau lipicioasă și are un efect imediat calmant, răcoritor.

Vichy Normaderm Phytosolution intră în categoria dermato-cosmetice, adică nu este un produs menit doar să înfrumusețeze, ci să și trateze anumite probleme. La baza acestui produs stă apa termală mineralizată. Pe lângă ea, mai conține acid hialuronic din grâu, extract probiotic, vitamina C, ficozaharide, acid salicilic. Împreună, aceste ingrediente reușesc să trateze problema excesului de sebum, să reducă numărul punctelor negre, să hrănească, hidrateze și regenereze pielea, să prevină apariția coșurilor și să minimizeze porii. Tenul arată mai bine și se simte mai bine datorită acestei creme pe care eu o folosesc zilnic.

Deși conține parfum și am tenul sensibil, nu îmi creează niciun fel de disconfort.

Eveline Cosmetics FaceMed+

Aici vorbim despre o mască de față 8în1, dedicată tenurilor grase și mixte. Este prima mască pe care chiar am ajuns să o introduc în programul de îngrijire. Multe măști sunt testate și apoi uitate pentru că nu au efecte vizibile imediat și eu nu am răbdare și bani să dau pe produse care nu îmi spune nimic. Eveline Cosmetics FaceMed+ mi se potrivește mănușă.

Eveline Cosmetics FaceMed+

Ingredientele de bază ale acestei măști sunt carbonul activ, argila verde, Evermat (efect matifiant) și Matrixyl 3000 (peptidă cu efect anti-îmbătrânire). Pe partea de curățare și detoxifiere nu am cum să apreciez exact ce face. Luminozitate și prospețime dau majoritatea măștilor de față, deci nu sunt așa importante. Atunci de ce o apreciez atât de mult? Pentru că are efecte vizibile imediat pe partea de matifiere și de minimizare a porilor și pentru că sunt sigură că și datorită acțiunii ei am scăpat de acnee.

Cât costă? 7 lei pe Notino.ro. 7 lei două pliculețe de câte 5ml, adică produs pentru două aplicări. Eu o folosesc o dată pe săptămână, deci 14 lei pe lună. Nu e rău deloc. Aplicat, așteptat 10 minute, clătit și gata!

Dacă aveți tenul gras și probleme cu acneea, trebuie neapărat să încercați aceste produse. Asta nu înseamnă că sunt dedicate strict celor care vor să scape de coșuri. Vichy Normaderm Phytosolution și masca Eveline Matt Detox vor prinde bine oricui are tenul gras sau mixt. Apa micelară Bioderma Sensibio va prinde bine tuturor celor cu ten sensibil, indiferent că are textură grasă, uscată sau normală.

Găsiți produsele pe Notino.ro. De reținut că în această perioadă, la achiziționarea de produse Vichy de minim 130 RON, veți primi două miniaturi bestseller pentru reîntinerire: Minéral 89 serum la 10 ml și Liftactiv Supreme cremă de zi la 15 ml.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Bune recomandari pentru ten gras!

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      sa fie de folos!

    • Niscoveanu Simona
    • 22/01/2020
    Răspunde

    Și eu sunt fana produselor Bioderma, deocamdată am. Doar apa micelara și o crema anticearcane! ?

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      sunt curioasa cum este crema anticearcane. Sunt efecte vizibile rapide?

    • Anghelina Irina
    • 22/01/2020
    Răspunde

    Multumesc lui Dumnezeu nu am probleme cu acneea. Din produsele menționate mai sus am folosit doar apa micelara Bioderma

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      Si ti-a placut sau nu?

    • Anda Stanciu
    • 22/01/2020
    Răspunde

    multumim de sfaturi

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      Mersi si eu de vizita.

  2. ma bucur ca nu am avut probleme cu acneea. insa pori dilatati si puncte negre… that is me! acum sunt in cautarea unei creme cu spf 50+, am inteles ca de asta am nevoie la acizii pe care ii folosesc la exfoliere

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      eu cu SPF-ul sunt in urma rau…

    • Asaftei Simona
    • 22/01/2020
    Răspunde

    Eu am un ten foarte gras și asta mă cam enervează de multe ori ,mai ales cànd este vara .De la Vichy nu am folosit nimica ,dar am mai auzit că sunt produse bune ; Bioderma folosesc și am folosit produse ,sunt super încântată de ele ; măști de față aplic de 2-3 ori pe săptămână ,dar genul acesta de mască care ai prezentat acuma nu l-am încercat și te cred că este bun după cum ai zis că și tu ai tenul gras ,cred ,că este f.bun și ptr. tenul meu .

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      daca gasesti pe undeva masca, sa o incerci, pe bune, mai ales ca nu ai cine stie ce suma mare de pierdut.

    • Valeria Chertes
    • 22/01/2020
    Răspunde

    Nu am probleme cu acneea dar mulțumesc pentru recomandări.

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      e mare lucru sa ai tenul curat si sa nu fii stresata din pricina lui.

  3. Nu am probleme cu acneea dar pot si eu sa recomand produsele de la Bioderma si Vichy. Am folosit, folosesc si sunt foarte multumita. O alta marca de produse pe care ti-as recomanda-o sa o testezi sunt cele de la La Roche Posay. Eu sunt incantata de crema lor pentru ten gras.

      • Cristina Dragomir
      • 27/01/2020
      Răspunde

      Am incercat cate ceva si de la La Roche Posay, sunt bune.

  4. Eu merg mult pe ingrijire si tratamente cosmetice, produse profesionale recomandate de cosmeticiana care imi cunoaste bine tenul.

      • Cristina Dragomir
      • 29/01/2020
      Răspunde

      ce bine ar fi daca am apela toate la cosmeticiene bine pregatite

    • Carmen Elena
    • 09/06/2020
    Răspunde

    Mi-am luat masca de la EVELINE, din cauza ta :), am vazut postarea asta si cand am ajuns la un magazin mi-am luat-o si am folosit un plic, f misto, chit ca nu am respectat cele 10 min, tot am vazut diferente – pielea era mai curata, mai „alba” cumva – nu imi explic de ce, dar is bucuroasa.
    Mersi de recomandare.
    Zi frumoasa sa ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares