Stiai ca plantele de apartament iti pot imbunatati viata?

plante de apartament

O sa va intrebati, probabil, de ce vorbesc eu despre plantele de apartament, eu care locuiesc la curte. Ei bine, nu am o curte asa de mare cum mi-as dori, asa ca foarte multe plante si flori, care nu au mai avut loc in gradinita, si-au gasit casuta in ghivece. Mama le ingrijeste cu drag in orice anotimp: vara in curte si iarna in casa. Eu am descoperit abia de curand placerea de a uda, curata si vorbi cu plantele din ghivece. Pana acum ceva vreme nici nu intelegeam de ce trebuie sa tinem florile in casa, sa stam sa stergem frunzele de praf si sa le adunam pe cele uscate. Inca din copilarie, de cand locuiam la bloc si mama pusese stapanire pe un sfert din sufragerie, avand acolo zeci de ghivece cu plante si flori, credeam ca florile au doar rol estetic si ne dau putin oxigen. Astazi mi-e clar ca ele ne influenteaza in mod pozitiv sanatatea si starea de spirit. In cazul in care mai sunt si alte persoane care n-au descoperit inca beneficiile plantelor de apartament, le invit sa le afle acum.

Natura mai aproape

Exista studii care au aratat ca multe din starile noastre proaste(stres, anxietate) se datoreaza faptului ca am pierdut legatura cu pamantul si natura. Cred ca suntem cu totii de acord ca, atunci cand iesim intr-un parc sau la un picnic la iarba verde, avem o cu totul alta stare de spirit. Asta se datoreaza apropierii de natura. Plantele de apartament sunt si ele parte din natura dupa prezenta careia tanjim. Ele devin coltul nostru de natura si ne redau optimismul dupa o zi grea de munca, avand efecte benefice imediate chiar si asupra persoanelor anxioase si depresive.

plante de apartament

carturesti.ro

Aer mai curat

Va mai amintiti lectia de la stiintele naturii, in care am invatat ca plantele preiau dioxidul de carbon si ne dau oxigen? Daca nu o stiti, o invatati acum. Plantele de apartament au marele de dar de a elimina elementele nocive din aer si a-l purifica, facandu-l mai respirabil si mai sanatos. Prin urmare, daca aveti flori si plante in ghivece, ar trebuie sa le pretuiti mai mult si sa aveti grija de ele asa cum se cuvine Daca nu aveti, puteti sa cumparati oricand un bambus, o orhidee sau un trandafir pitic, chiar si online, de pe site-uri precum Floria.ro. In plus, ele vor mentine si un nivel optim de umiditate in incapere, diminuand astfel problemele de respiratie ale persoanelor cu probleme.

Stimularea activitatii cerebrale

Daca inca va mai incapatanati sa credeti ca n-aveti nevoie nici de pata de culoare pe care v-o pot oferi plantele in ghiveci, nici de oxigenul si forta lor purificatoare, poate o sa va intereseze influenta lor pozitiva asupra activitatii cerebrale. In cazul in care obisnuiti sa lucrati de acasa sau aveti un copil care trebuie sa isi faca temele si sa invete, puneti cateva ghivece cu flori in camera in care se desfasoara aceste activitati! In scurt timp veti simti ca va concentrati mult mai usor si veti vedea ca cel mic retine mai multe lucruri. Plantele sunt „de vina”. Probabil ca, prin purificarea aerului, ajuta la o mai buna oxigenare a creierului dar trebuie mentionat ca ele au si rol de izolatori fonici, daca le putem numi asa, pentru ca absorb zgomotele de fond care ne pot perturba atunci cand lucram.

Efecte terapeutice

Desi poate parea greu de crezut, plantele de apartament au si capacitati vindecatoare. In multe cazuri, migrenele suparatoare dispar ca prin farmec daca ne mutam intr-o incapere in care avem flori in ghivece. Cred ca asta se explica si prin faptul ca aerul pe care il respiram in preajma lor este mai curat. Poate in acelasi mod sau prin alte cai stiute doar de ele, unele plante de interior contribuie la reglarea tensiunii arteriale, ba chiar exista multe voci care sustin ca orice boala sau durere se vindeca sau dispare mai rapid, cand bolnavul le are prin preajma. Credeati ca nu se poate mi mult? Aflati ca plantele anihileaza fumul de tigare dar si virusurile si bacteriile, ceea ce se traduce intr-o frecventa mai mica a bolilor virale la persoanelor care traiesc si isi desfasoara activitatile in jurul lor. flori ghiveci

Sper ca acum toata lumea stie ca plantele de apartament nu sunt doar pe post de decor si ca ele au o multime de alte beneficii reale. Vreti sa cumparati o planta care sa va faca viata mai frumoasa si mai sanatoasa si nu va vin in minte alte flori in afara de muscata bunicii? Vedeti aici o multime de specii de flori si plante de ghiveci, care mai de care mai frumoase. Numai privindu-le in poze si deja va simtiti mai optimisti, nu-i asa? N-ar fi o idee rea ca, data viitoare, cand vreti sa faceti cuiva un cadou frumos si util in egala masura, sa ii oferiti flori de interior in ghiveci!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Radu
    • 20/11/2015
    Răspunde

    Casa noastra este o adevarata florarie!Mary iubeste nespus de mult florile,fiecare colt al casei are cate o floare,trandafir chinezesc,ficus,aloe,orhidee…nu stiam insa de beneficiile acestor plante.Recunosc ca si mie imi plac,chiar daca cateodata ma enerveaza ghivecile de prin casa)))

    • Amy
    • 20/11/2015
    Răspunde

    Eu nu prea ma omor dupa flori. Am 3 Violeta la geam, dar mi-as dori si o ohidee. 😀 Si cam atat despre flor XD

    • stoica claudia
    • 20/11/2015
    Răspunde

    Da stiu ,multe flori sunt foarte sanatoase pentru noi ,imi plac florile am si eu cateva ,la anu o sa strang mai multe

    • Mara
    • 20/11/2015
    Răspunde

    Imi plac foarte mult plantele de apartament.
    Mica fiind n-am prea avut parte de ele pentru ca aveam curte si ferestrele spre nord.
    Acum stau la bloc, am gradina cu flori in fata ferestrelor (avantaj ca locuiesc la parter) si am plante si in apartament. Cam putine, ca am pierdut multe din ele in ultimul timp dar, ma gandesc serios sa mai cumpar, mai ales acum, dupa ce am aflat cat de mult fac ele pentru noi!

    • David Ionela
    • 20/11/2015
    Răspunde

    Da asa este florile sunt foarte sanatoase eu le iubesc,le ador ami plac foarte mult

    • Anamaria Ardeleanu
    • 21/11/2015
    Răspunde

    Iubesc plantele si chiar as vrea sa am cat mia multe in casa insa din pacate nu depinde doar de mine. Stiu ca au efecte benefice asupra noastra si de aceea vreau sa am cat mia multe si mai frumoase.

    • Ficea Adina
    • 21/11/2015
    Răspunde

    E adevarat ca plantele sunt un bun antidepresiv. Insa trebuie sa avem grija ce tip de flori alegem . Sunt flori care fac mai mult rau decat bine.Si eu aveam flori, dar nu le pot tine de copiii ca le rup, ba chiar le mai si mancau uneori …Am aflat ca mai nou se poarta plantele carnivore.

      • Baicu
      • 07/04/2019
      Răspunde

      Florile de apartament aduc multe beneficii fiecăruia dintre noi.Trebuie doar să le îngrijim corespunzător, să le toaletăm și să ne facem timp să vorbim cu ele.
      Sunt și câteva dintre ele care nu au ce căuta în camera în care dormin sau acolo unde ne petrecem mai mult timp.

        • Cristina Dragomir
        • 08/04/2019
        Răspunde

        da, da, am scris si despre acelea un alt articol.

  1. Răspunde

    Florile, fie in ghiveci sau in curte iti dau o stare de bine. Intotdeauna, chiar daca stau la curte, am avut si flori in ghiveci la ferestre 🙂

  2. Răspunde

    Nu stiam toate lucrurile astea. Stiam ca florile ne dau oxigen si ca unele dintre ele au proprietati vindecatoare, dar in rest…Oricum balconul meu e plin de flori pentru ca mama mea e indragostita de ele.

    • ghelbere elena
    • 22/11/2015
    Răspunde

    Nu are importanta daca stai la casa sau la bloc, ghivecile cu flori intotdeauna iti dau o stare de bucurie, de liniste. Daca stai la bloc in momentul in care ii pui apa, ii cureti frunzele te simti macar pentru un minut sau doua ca esti intr-o casa.

    • Vasile Rotaru
    • 22/11/2015
    Răspunde

    Imi plac florile,chiar te relaxeaza,iti da o stare de bine,de optimism.

  3. Răspunde

    Am 3 orhidee si cativa cactusi :D. Pe cei din urma i-am cumparat dupa ce am citit mai multe studii a caror concluzie era ca plantele de genul acesta atrag energia negativa produsa de aparatele din casa (tv, frigider etc.). Nu pot sa spun ca simt vreo diferenta, dar cactusii sunt foarte usor de intretinut. Si nici nu se supara daca uit sa ii ud :))

  4. Răspunde

    Eu am un efect benefic plantelor, toate din camera mea cresc mai bine decat alte plante din alta camera 😀 … probabil caldura de la PC pe timpul iernii le fac sa se simta mai bine 🙂

    • Hacman Mariana
    • 24/11/2015
    Răspunde

    Eee…de acum Radu nu mai are nimic contra asa zisei,,florii din casa”)))Acum ca stie de beneficile acestor flori ….Eu una ador florile,fac parte din viata mea…de cate ori sunt suparata si privesc o floare parca incep sa ma simt mai bine,sa uit de suparari,necazuri…eu pot confirma ca sunt de mare efect!Asa ca dragilor cumparati-va flori in loc de tigari,cafele….astea cu adevarat va fac bine…

    • Gabriela
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Si noi avem o gramada de plante care acum trebuiesc mutate in casa, ca doar a venit frigul …

    • Silviu
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Nu ma omor dupa plantele de apartament pentru ca trebuiesc udate mereu.

    • Emilia Sbengheci
    • 02/12/2015
    Răspunde

    Eu locuiesc la curte si am foarte multe flori,atat in gradina cat si in ghivece,imi sunt foarte dragi si intotdeauna imi dau o stare de bine.

    • Loredana
    • 30/05/2017
    Răspunde

    Si eu iubsc enorm plantele. Am 30 de ghivece acasa cu tot felul de specii ornamentale pe care le ador!!!

    • Anghelina Irina
    • 07/04/2019
    Răspunde

    Nu am o colecție impresionanta de plante de apartament , mai multe am în curte

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Si iarna nu le bagi in casa?

  5. Foarte frumos articolul tau. Intr-adevar, plantele de apartament sunt foarte utile. Cat am stat in apartament, nu aveam spatiu si lumina, asa ca orice plante am incercat sa tin, au murit repede. M-am mutat la casa si, exact ca si tine, acum am plante si inauntru, nu doar in curte. Chiar m-au ajutat foarte mult sa-mi revin si simt o bucurie enorma cand le vad.

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Eu recunosc ca sunt lenesa si nu prea ma ocup de ele, noroc ca sotului ii place sa aiba grija de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares