Pro și contra împrumuturi rapide online

împrumuturi rapide online

Am mai scris de câteva ori despre credite și împrumuturi online și am văzut că aveți multe întrebări și nelămuriri vizavi de acest subiect. Pentru că tendința actuală este de îndreptare spre solicitări de credite online, astăzi am să vă spun care este părerea mea despre treaba asta, făcând o listă scurtă cu argumente pro și contra aplicării pentru împrumuturi rapide online.

Avantajele aplicării pentru împrumuturi rapide online

Economie de timp – Nu mai trebuie să te duci la bancă de 5 ori, să te întorci de tot atâtea ori la muncă după adeverințe sau acte, să pierzi timp în trafic sau la ghișeu, așteptând să-ți vină rândul. Pur și simplu accesezi un site precum Monily, completezi în 5 minute o solicitare de credit și îți aștepți banii. Nu contează dacă ai nevoie de 200 de lei sau 10000 de lei. Se pot solicita online atât împrumuturi mici, cât și credite de nevoi personale, credite de refinanțare și chiar credite auto.

Ușurința accesării – creditele online sunt mult mai simplu de obținut, atât cele bancare, dar mai ales cele oferite de instituții nebancare. Nu ai nevoie de motivații sau de acte, se merge pe principiul Cere și ți se va da. Sigur, există un cost.

Ofertele bune sunt mai ușor de identificat – Să ne gândim că ai nevoie de un împrumut de 5000 de lei pe 6 luni. Ca să găsești cea mai bună ofertă în mediul fizic, trebuie să faci drumuri pe la mai multe instituții, să pierzi timp adunând oferte, să le analizezi acasă și abia apoi să revii să aplici pentru credit acolo unde ai găsit costuri mai mici. Pe segmentul de împrumuturi online, lucrurile sunt simple. Din câteva clickuri știi exact unde ai cea mai bună dobândă și cele mai mici costuri. Sunt mult mai ușor de comparat ofertele de pe internet. Pe imprumuturi24.com este cel mai simplu să faceți asta.

Bani primiți mai repede – nu știu cum stă treaba cu creditele online oferite de bănci, dar când vine vorba de instituții financiare nebancare, banii solicitați sunt primiți în doar câteva ore. Asta poate fi un avantaj atunci când ai nevoie de bani urgent.

Dezavantajele solicitării unui credit online

Oricât de roz ar părea treaba asta cu am cerut împrumut acum și-l primesc în 3 ore în cont, are și câteva aspecte negative pe care nu le pot ignora.

Contact redus – adică nu ai contact direct cu un broker care să te preia de la început, de când soliciți creditul, și să fie acolo mereu, când e ceva de discutat, până la achitarea lui. Nu că nu ți s-ar răspunde și online la întrebări la fel de bine ca într-o bancă! Poți suna sau trimite mail oricând să rogi să fii lămurit în legătură cu o problemă, doar că persoana care-ți va răspunde va fi mai mereu alta. Asta este deranjant pentru unii. Poate fi vorba chiar de lipsa de încredere. Mulți au nevoie de contact vizual pentru a căpăta încredere într-o instituție.

Iluzia unei responsabilități reduse – pentru că un împrumut online se obține ușor, fără acte de venit, unii ajung să creadă că treaba nu e la fel serioasă ca la ghișeul unei bănci, că aici se poate jongla cu ratele. Așa se face că mulți aplică pentru împrumuturi rapide pentru a-și cumpăra cel mai nou gadget la care au poftit, fără a se întreba dacă au mijlocele necesare pentru a-l rambursa. Din punctul ăsta de vedere, mi se pare mai bună varianta creditelor acordate exclusiv persoanelor responsabile, care fac dovada unei surse de venit.

Costuri mai mari – N-are sens să ascundem asta, Toată lumea știe că obții banii mai repede și mai ușor online, dar costurile sunt mai mari pentru că dobânzile la aceste tipuri de împrumuturi sunt mai mari decât cele practicate de bănci. La bancă aștepți o săptămână să-ți dea banii, dar ai mai puțin de rambursat.

Nici nu vă îndemn să faceți un împrumut online, dar nici nu vă opresc. Fiecare știe care îi sunt nevoile urgente și care-i sunt posibilitățile financiare. Fiecare trebuie să fie responsabil atunci când ia o sumă de bani cu împrumut, să se asigure că a găsit cea mai bună ofertă, să cheltuiască banii responsabil, pe lucruri care să merite efortul cu adevărat, și să întrebe de la început care este suma pe care o are de rambursat.

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 07/09/2017
    Răspunde

    Eu una nu as face astfel de imprumuturi.

    1. Nici eu nu as lua de exemplu ca sa imi cumpar un telefon super scump, dar as lua 700-800 de lei sa ma duc 3-4 zile la munte, pe bune.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 08/09/2017
    Răspunde

    Nu a-și lua bani cu împrumut!

    1. Iti doresc sa nu ai nevoie.

    • ghelbere elena
    • 08/09/2017
    Răspunde

    Sunt bune aceste credite atunci cand nu gasesti bani nicaieri. Nu am luat nici un credit de la o institutie nebancara si sper sa nu am nevoie.

    1. Si eu iti doresc sa nu ai nevoie.

    • Elena
    • 08/09/2017
    Răspunde

    Cred ca faptul ca sunt asa usor de luat e dezavantajul lor, ca nu stai pe ganduri si te bagi rapid la ele.
    N-as lua. Ma gandesc ca daca n-am fost in stare sa pun banii aia deoparte, de ce as fi in stare sa platesc si dobinda in plus? Ca doar banca de aia cere actele ca sa se convinga ca poti face fata ratelor.

    1. N-as putea sa te contrazic. Normal ca nu le recomand, doar am bifat ce e bun si ce e rau la ele 😀

  1. Răspunde

    Sunt capcane, din pacate si eu am cazut intruna, dar mi-am revenit la timp. o data luate formeaza un adevarat carusel din care cu greu te eliberezi.

    1. Cu cat e mai mare suma si venitul mai mic, cu atat e mai riscant.

  2. Răspunde

    In urma cu mai multi ani, am avut credite la o banca. Cand am reusit sa le achitam, a fost ca si cum am fi mers pe nori.
    De atunci am evitat alte credite.
    Am fost tentati, am vrut sa luam credite/imprumuturi…dar am rezistat pentru ca nu eram mereu siguri ca vom avea un venit constat, lunar care sa permita plata ratelor.

    1. Oameni cu cap! Unii nu se gandesc la asta, ca nu au venit lunar din care sa achite, si hop credit sa isi ia iphone.

  3. Răspunde

    Pentru o nevoie reala, nu as sta pe ganduri nici o clipa daca as avea nevoie de bani. Uite, cand am pierdut-o pe mama, totul s-a intamplat pe neasteptate si iti spun sincer ca as fi facut un asemenea imprumut sa o pot inmormanta, daca nu ar fi fost plecat sotul la munca in strainatate, sa imi trimita bani.

    1. Stiu ce zici. Mai ales daca nu ai rude sau prieteni darnici cu dare de mana, nu ai de ales in astfel de momente.

  4. Răspunde

    Momentan nu am datorii si nici nu-mi doresc. Dar nu se stie niciodata. Oricum, prefer un imprumut bancar decat de la neamuri sau prieteni.

    1. Uff, nu-ti doresc sa ai datorii! Si nici sa ai nevoie de bani de la rude.

  5. Răspunde

    Nu as face imprumut, dar cand vine vorba sa iti cumperi o casa, de exemplu, nu prea poti cu banii jos. Oricum, nu as lua imprumut ca sa imi cumpar un telefon scump (asa cum zici si tu).

    1. O singura data am facut pana acum un credit cand mi s-a stricat laptopul si imi trebuia neaparat unul nou. Doi ani am platit la el…

  6. Răspunde

    Eu sunt contra imprumuturi rapide. De fapt contra imprumuri de regula. Singura forma de imprumut pe care o accept si o folosesc este cardul de credit. Il folosesc doar la cumparaturi si ma limitez pe cat posibil la cat stiu ca pot da inapoi luna urmatoare.

    1. tot credit e, Claudia. asa il vad eu. Nu stiu cati romani mai supravietuiesc fara aceste carduri.

    • Angelica Popa
    • 08/09/2017
    Răspunde

    Da, ce să spun e bine să nu ai nevoie de așa ceva. Oricum sunt informații utile, mulțumesc!

  7. Sper să nu avem niciodată nevoie de bani rapizi. Insa uneori unele familii chiar au nevoie de bani pentru sanatate si opteaza la aceste variante.

    1. Din pacate sunt multi care se imprumuta pentru analize, operatii, etc. Chiar si pentru spagi la medic 😉

    • Lucica Lazar
    • 09/09/2017
    Răspunde

    Nu sunt de acord cu aceste imprumuturi. Nu am bani imprumutati, trebuie sa-ti dai seama ca sunt multe dezavantaje…. Asa ca ma multumesc cu ce am…
    E foarte greu pentru tinerii care n-au casa si fac imprumuturi.

    1. Nu au de ales… Si eu as face daca n-as avea casa.

    • nicolae claudia
    • 09/09/2017
    Răspunde

    eu sunt impotriva creditelor nebancare. Si acum la banca te duci cu buletinul si in cateva ore ai banii in cont..fara adeverinta, fara nimic..Dar macar stii ce platesti

    • Lamîița Petre
    • 12/09/2017
    Răspunde

    Desi am luat multe credite la viata mea, nu sume mari, ci cam atat cat au altii salariile dar online nu am aplicat niciodata. Dar voi avea in vedere, presimt ca urmeaza sa fac un credit ? ( de nevoi de sanatate, dar nu sunt 100% decisa)

    1. Iti doresc sanatate, Lamiita si sa nu ai nevoie de asa ceva.

  8. Răspunde

    Firmele astea se bazeaza fix pe disperarea oamenilor. Cu cit nevoia este mai stringenta, cu atit mai usor de pacalit omul sa ia un imprumut cu dobanda imensa.

    Solutia corecta este, bineinteles, sa-ti creezi tu propriile plase de siguranta. Daca banca unde ai salariul ofera optiunea unui card de credit gratis, il iei pe ala. Banii nu-i folosesti decit atunci cind chiar a ajuns cutitul la os, insa. Si chiar asa, TOT iesi mai bine decit cu un IFN de-asta. Plus ca pe linga cardul de credit, poti sa ai si descoperire de cont, care idem este o plasa de siguranta.

    Pe scurt, ar fi bine sa fii prevazator si sa nu ajungi niciodata in situatia sa te imprumuti de la un IFN…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares