Sfaturi utile pentru întreținerea bijuteriilor placate cu aur

întreținerea bijuteriilor placate cu aur

Printre multele bijuterii pe care le poți achiziționa la un preț mic, dar care arată totuși bine, se numără și cele placate cu aur. Eu sunt una dintre femeile care se bucură foarte mult de existența lor. De ce? Pentru că, în primul rând, nu-mi permit să-mi cumpăr bijuterii din aur. Și care-i problema? o să mă întrebați. Există argint, există inox, bronz și alte materiale care chiar sunt la modă. Or fi ele la modă, dar pielea mea nu vrea să le poarte. Sunt alergică la majoritatea metalelor. De-asta sunt atât de încântată de faptul că-mi pot cumpăra bijuterii placate cu aur.

Genul acesta de podoabe costă foarte puțin și, dacă le întreții corect, le poți purta mult timp până să ajungă să-și modifice aspectul. Dacă nu le purtăm și nu le curățăm conform instrucțiunilor, se deteriorează rapid. De regulă, când cumperi orice tip de bijuterie, ar trebui să primești împreună cu ea și un certificat de garanție și un set de reguli de utilizare. Iată care sunt principalele sfaturi pe care ni le dau producătorii și vânzătorii de bijuterii suflate cu aur în materie de purtare și îngrijire a acestora cu scopul păstrării lor ca noi cât mai mult timp.

Fără baie

Nu faci niciodată baie cu bijuteriile pe tine. Nu speli vase cu o brățară placată cu aur la mână. Le dai frumos de-o parte, îți faci treaba și apoi le pui la loc. Fără săpunuri agresive, detergent, șampon și gel de duș. De fapt, chiar și apa de la robinet le poate deteriora, dacă are conținut foarte mare de clor, la fel și apa sărată a mării.

Atenție la zgârieturi

Cel mai important aici este să aveți cutii speciale pentru bijuterii, punguțe din plastic cu fermoar, suporturi sau săcuți textili în care fiecare produs să stea separat. Eu am ținut, de exemplu, mai multe perechi de cercei placați cu aur într-o cutie din lemn. Am tot mutat-o și plimbat-o și, când am vrut să-i port, am constat că se zgâriaseră destul de tare, frecându-se între ei, și arătau… rău. Dacă se zgârie stratul de aur, e clar că nu mai avem bijuterii frumoase.

Ferește-le de cosmetice și transpirație

Niciodată nu te da cu deodorant spray sau cu parfum peste niște bijuterii placate cu aur de 24k! Nu toate sunt nocive, dar mai bine să nu riști. La fel trebuie procedat cu orice tip de produs cosmetic, indiferent că vorbim de cremă de față, lapte de corp sau body mist. Le aplici, le lași să se usuce/absoarbă în piele și abia apoi îți pui bijuteriile. La fel ca ingredientele chimice, și transpirația poate strica aspectul unei bijuterii suflate cu aur. Evită să o porți afară, când este caniculă, sau la sala de sport, de exemplu!

Curăță-le periodic

Pentru curățarea bijuteriilor placate cu aur se va folosi o cârpă moale din bumbac sau un șervețel special pentru această operațiune. Frecarea cu periuța trebuie evitată. Chiar și o cârpă prea aspră poate favoriza cojirea peliculei de aur.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Am bijuterii de aur, dar nu le port decat atunci cand doresc sa ma imbrac mai elegant.
    p.s.: ai avut dreptate legat de cerceii de la Avon; s-au innegrit si am decis sa ii arunc. Nu merita riscata sanatatea pentru asa ceva. Mai bine bijuterii din aur sau argint.

    1. de la Avon eu n-am avut cercei, dar imi mai luam inele acum cativa ani si, desi le protejam, nu rezistau prea mult. ma gadeam ca or mai fi schimbat intre timp…

      1. Răspunde

        Nop! I-am luat Dariei acel set de cercei despre care am vorbit, a purtat mai multe zile o pereche pentru că îi plăcea în mod deosebit și…când i-a dat jos era urechea neagră, cerceii la fel.

        1. bine macar ca nu ai dat mult pe ei.

    • Gradinariu Madalina Petronela
    • 11/08/2017
    Răspunde

    Si eu am problema asta. Am avut gauri in urechi si nu am suportat nici un fel de cercei ?

    1. Nici pe cei din aur?

    • Valeria Chertes
    • 11/08/2017
    Răspunde

    Multumesc pentru sfaturi chiar imi prind bine.

  2. Eu optez pentru bijuterii din aur. Doar la evenimente port altfel de accesorii. Am mare grija de toate si respect instructiunile de folosire pentru a le prelungi viata.

    1. si eu port aur in viata de zi cu zi, dar pentru petreceri si iesiri am cateva bijuterii suflate si le port cu drag.

    • ghelbere elena
    • 12/08/2017
    Răspunde

    Am bijuterii din aur dar de cativa ani prefer sa port argint dau handmade.

    1. Foarte frumos. Si mie imi plac cele handmade, dar nu prea le pot purta.

    • Lamiita Petre
    • 12/08/2017
    Răspunde

    Sincer, nu prea mai am bijuterii de aur s-au dus la amanet, toate. Era o vreme in tineretea mea cand eram inebunita dupa aur, apoi mi-a trecut. Acum imi plac mult gablonturile, handmade, argint dar poate asa zice vulpea cand nu ajunge la struguri, ca sunt acrii. Cu siguranta, daca as avea, as purta si aur si placate cu aur.

    1. bijuterii sa fie! Ce mai conteaza ca sunt din argint, aur sau placate? Important e sa ne simtim bine cand le purtam.

    • nicolae claudia
    • 13/08/2017
    Răspunde

    nu prea port bijuterii. am un lantisor de aur primit cadou de la sotul meu, si il port mereu..

    1. Sa il porti sanatoasa in continuare.

  3. Răspunde

    nu stiam cum se ingrijesc! le-am pus intr-o cutie si stau acolo, dar cred ca au nevoie de o curatzenie. Traiesc f. bien fara grija loc (e chiar mai simplu). Si nici nu stiu cum sa le identific la cumparare: tu cum separi bijuteriile de aur si nu le confuzi cu cele placate?

    Nu port bijuterii, sunt alergica la ceva metale (sigur la aluminiu si suspectez si nichel dar nu am testat) iar aurul e in aliaj cu altele. Mai trist este ca si fetitza ma mosteneste…

    1. Eu nu ma pricep la chimie, dar mie aurul imi prieste. la achizitie nu prea am cum sa le confund ca merg la sigur. Astea placate le cumpar doar online. am vreo 2 site-uri de unde am mai cumparat. Aur, in schimb, cand cumpar, odata la 10 ani, cumpar doar din magazine fizice arhicunoscute pe partea bijuterii.

    • Angelica Popa
    • 14/08/2017
    Răspunde

    Am câteva bijuterii placate cu aur, totuși chiar dacă le-am protejat, nu mai arată deloc bine.

    1. Si eu am stricat destul de multe, in special din cauza parfumurilor.

  4. eu nu ma omor dupa bijuteriile din aur sau placate. mai repede imi iau ceva din argint sau inox

    1. argintul imi place si mie la nebunie dar il iau doar sa ma uit la el ca de purtat nu pot…

  5. Răspunde

    Bijuterii placate cu aur nu am. Am verigheta din aur cercei si un inelus finut de logodna. Pana acum nu dadeam jos bijuteriile cand faceam baie. In ultimul timp, port doar inelusul acela pe care nu il dau jos decat daca fac sarmale. 😀 Nici atunci mereu, pt ca amestec cu dreapta, iar el e pe degetul de la mana stanga. :))
    Nu prea sunt fan aur! Si in general nu prea sunt fan bijuterii!

    1. Uite ca aici m-ai batut. Eu sunt fan aur, dar nu sunt bani sa imi fac pofta prea des.

  6. Răspunde

    Nu prea am bijuterii placate cu aur tocmai pentru ca prefer argintul. Fetitei i-am luat aur alb tocmai pentru ca m-am dezobisnuit de acel aur galben.

    1. iar eu te invidiez ca poti purta argint pentru ca sunt foarte frumoase mai ales seturile de bijuterii din acest material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares