Pe cât de grea, pe atât de dulce – decizia tortului la nuntă

cofetaria-ArtDessert

Tradiția cu tortul la nuntă este una veche de secole. Se obișnuia a se celebra un eveniment precum o nuntă cu apariția unui tort la capitolul desert. Savurat, fără doar și poate, în timp acesta a căpătat o altă conotație. La bază a rămas aceeași idee, însă în materie de design vine cu o serie de opțiuni. Așa că în momentul în față, să îți alegi tortul pentru nuntă este o adevărată provocare.

De la dulce la atrăgător

Un tort trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, de la a fi aspectuos până la a fi gustos. Dar până să faci o astfel de alegere trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. Spre exemplu, compoziția este de regulă aleasă după bunul plac. Nu poți mulțumi pe toată lumea, astfel că alegi în principiu ceea ce știi că îți place ție și partenerului, respectiv mirilor. Cu toate acestea, ține cont că trebuie potrivit sortimentul de tort cu sortimentele de mâncare! Să ne gândim ce combinații de gusturi se aliniază la nuntă și deja avem un mic ghid care să te ajute să alegi tortul potrivit.

Pentru perioada de vară, de regulă, aroma fresh de citrice poate fi acel ceva răcoritor care să aducă mai multă savoare și apreciere unui tort de nuntă. Alții se gândesc să înlocuiască totul cu tortul de înghețată. Alegerea îți aparține până la urmă. Găsești spre exemplu pe pagina https://www.artdessert.ro/torturi/torturi-nunta/ o sumedenie de opțiuni.

Design de poveste

Partea cea mai atrăgătoare la un tort o reprezintă alegerea design-ului acestuia. Să ne gândim că aici se face marea diferență, deci ai deja presiunea acestei alegeri este și mai mare– sunt și invitați care nu așteaptă să servească tortul cu pricina, însă sunt acolo la prezentarea lui, deci în amintirea lor va rămâne acea imagine a tortului festiv. Cum să fie, cum să fie?

Design-ul tortului de nuntă ar trebui în orice caz raportat la evenimentul cu pricina. Dacă nunta ta va fi una de vară, garden style, atunci poate că un stil floral al tortului este o alegere înțeleaptă. Vei dori să fie chic, însă de un stil potrivit, nu somptuos precum un tort elegant, foarte înalt și cu cale – acest gen este mai sobru, clasic, însă potrivit la o nuntă de înaltă clasă, acolo unde eticheta contează extrem de mult.

cofetaria-ArtDessertPe măsură relaxării mirilor, pe stilul nunții, de la coloristica temei, tortul de nuntă împrumută numeroase elemente de la aspectele ce definesc cadrul acelui moment. Așa că până la urmă nu trebuie să fie o alegere atât de grea. Vei face acest pas cât mai aproape de eveniment, când vei fi ales deja toate detaliile nunții. Descoperă spre exemplu pe www.artdessert.ro/torturi/torturi-nuntă numeroase torturi și, de ce nu, inspiră-te în alegerea ta – nimic nu se compară cu imaginea unui tort deja asamblat, cu elemente decorative poziționate și numai bun de admirat. Sau, dacă te simți creativă, încearcă să îți imaginezi cum ai crea chiar tu acel tort; când vei fi destul de sigură cum vrei să arate și care sunt elementele care vă definesc, poți alege ca un cofetar priceput să îți realizeze tortul de nuntă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Da, este important aspectul tortului de nunta. Dar si gustul conteaza enorm
    Oricum nu vor fi toti multumiti si vor avea de comentat cei care sunt carcotasi.
    Noi am ales sa combinam tort diplomat cu tort de ciocolata in ideea ca vom acoperi toate cerintele. Pana la urma s-au mancat rapid toate cele 5 torturi (nu am avut o nunta foarte mare pentru ca nu am vrut).

    1. si eu as alege la fel ca tine o combinatie, dar mai important e sa fie ce ne place noua ca oricum, vorba ta, n-ai cum sa multumesti zeci de oameni pentru ca fiecare are gustul si preferintele lui.

    • nicolae claudia
    • 11/08/2017
    Răspunde

    si la noi a fost o alegerea destul de dificila in alegerea tortului..dar a iesit delicios

  2. Noi am avut un tort de ciocolată cu vișine și acoperit cu marțipan alb decorat cu dantelă din marțipan mov 😀

    1. Vizual cred ca m-ar fi incantat, dar la compozitie nu m-ati nimerit. Mai scad din dar 😀

  3. Răspunde

    Ce bine ca nu am avut problema asta la nunta. La noi a fost ceva modest si doar intre prieteni. Fara mare ”galagie” 🙂

    1. Si eu as vrea tot cam asa, mai retras, dar tort musai am 😀

  4. noi ne-am hotarat destul de repede la tortul de nunta, am luat trio chocolat cu betisoare de ciocolata alba pe laterale si fructe de padure. a fost de vis, nici prea dulce, nici prea greu… numai bun!

    1. trio de ciocolata e cea mai buna idee pe care am primit-o pana acum la articolul asta. Ceva de genul asta a avut nepoata la candy bar la botez si mi-a placut la nebunie.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 16/08/2017
    Răspunde

    Un tort dulce-acrisor am avut ,ciocolata si fructe ,a fost super bun ,a mers perfect dupa atata mancare grea!

    1. toata lumea alege ciocolata? eu sunt singura care ar vrea diplomat?

  5. Răspunde

    Cand am avut nunta m-am dus eu cu poza si i-am rugat sa mi-l faca ca cel din poza. Era un cont pe facebook care punea poze cu diverse lucruri pentru inspiratie si de acolo mi-am ales. Este de preferat sa ai de unde alege si sa vezi mai multe modele inainte de a te decide

    1. cel mai bine e sa stii exact ce vrei cand te duci la ei, zic eu. Altfel o sa te zapacesti si o sa alegi pe fuga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares