Leapșa – Cărți citite în prima jumătate de an

Cărți citite în prima jumătate de an

Venită din vacanță și provocată de o altă colegă bloggeriță să răspundă la câteva întrebări despre cărțile citite în prima jumătate a anului, Claudia s-a gândit să mă invite și pe mine la această leapșa pe blog. Am promis să accept provocarea de îndată ce voi avea puțin timp să respir, și asta voi face în articolul de azi, voi răspunde la întrebările pe care le-am luat de pe blogul ei. E drept că n-am citit nici pe jumătate din câte cred că a citit ea, dar vom vedea ce va ieși.

1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o până în acest punct al anului 2017

Greu de ales. Depinde și din ce punct de vedere privești lucrurile. Unele mi-ai plăcut pentru emoțiile transmise, altele pentru poveste sau pentru un personaj. Dacă e musai să aleg una, atunci să fie Evanghelia după Lucifer pentru că finalul a fost surpriză totală, pentru că mi-a dat uneori fiori, alteori m-a făcut să mă gândesc la lucruri la care nu mai reflectasem până atunci. N-are cum să te plictisească acea carte. Are mult mister.

2. O carte nou lansată pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat s-o bifezi

Pentru că am citit deja 2 cărți scrise Guillaume Musso și ambele mi-au plăcut, dar și pentru că m-au înnebunit toate colegele cu recenziile la Fata din Brooklyn, mi-am cumpărat-o și eu luna trecută, dar încă nu am avut timp să ajung la ea. Luna asta mi-am luat deja cărți însumând peste 1200 de pagini (să vedem când le citesc!) de la Corint, deci nicio șansă s-o bifez.

libris.ro
Oferta zilei la carti


3. Cea mai mare dezamăgire

Consumatorul de suflete a lui Codin Maticiuc. Mă rog, pe copertă e trecut numele lui. Unii zic că n-ar fi scrisă de el și nu-i pot contrazice, deși nici nu e vreo nestemată a literaturii ca să fac prea multă vâlvă pe subiect. E cartea care nu m-a făcut să mă simt cu nimic mai bogată. Am explicat aici ce-i cu acest volum.

4. Cea mai mare surpriză

Pecetea Morții, de Veronica Roth. Când am început s-o citesc, am zis că nu trec de pagina 50. A fost una dintre cărțile pe care am citit-o cel mai repede și eu citesc repede doar ce-mi place. Și când mă gândesc că nu-mi plac nici măcar filmele SF…Cine credeți că așteaptă acum continuarea cu sufletul la gură? Ați ghicit.

5.Noul autor preferat (debutant sau nou pentru tine)

Nu e debutant, dar a fost nou pentru mine. De fapt, toți sunt noi pentru mine. Eu m-am reapucat de citit după mulți ani de pauză. Numele lui e Guillaume Musso. E primul scriitor care m-a convins că merită să dau bani pe alte cărți de-ale lui. Chiar dacă finalurile romanelor lui sunt adesea criticate, mie îmi place la nebunie cum lucrează mintea lui, îmi place stilul și modul în care reușește să păstreze ritmul alert de la început până la final.

Vezi aici PROMOȚIILE LUNII la cărți!

6. Cel mai nou personaj preferat

Surpriza-surprizelor, dar personajul meu preferat este un vampir. Spun asta tocmai eu, care m-am apucat de Jurnalele Vampirilor și am abandonat-o după prima zi. Este vorba despre Matthew Clairmont din Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness. N-am ajuns încă să scriu despre cartea asta, deși am citit-o prin luna ianuarie, dar tipul ăsta m-a fermecat. Sper să ajung să scriu și recenzia anul ăsta ca să vă explic de ce și cum m-am îndrăgostit eu de un vampir.

7. O carte care te-a făcut să plângi

Sunt o insensibilă. N-am plâns la nicio carte și am citit chiar și Înainte să te cunosc, de Jojo Moyes. M-a emoționat puțin, dar nu suficient cât să mă facă să dau apă la șoricei. Am eu dramele mele și motive mai serioase plâns! În schimb, dacă aș găsi în limba româna cartea lui W. Bruce Cameron (cea care stă la baza filmului A dog’s purpose), sigur m-aș tăvăli de plâns, cum mai aveam nițel și mă tăvăleam și la cinema, când am văzut filmul.

8. O carte care te-a făcut fericită

Greu să mă faci pe mine fericită! Să zicem o carte la care am zâmbit foarte mult, mai degrabă, și anume Suflete Pereche, Cecelia Ahern. Sunt multe fragmente amuzante și era plăcut să adorm cu un zâmbet pe față datorită lor. Poate că zâmbetul nu înseamnă întotdeauna fericire, dar te ajută să vezi jumătatea aia plină a paharului.

9. Cea mai bună ecranizare a unei cărți, pe care ai văzut-o anul acesta.

Pauză. N-am văzut ecranizarea niciuneia din cărțile citite de mine. Nici nu știu care sunt cărțile după care s-au făcut filme. În schimb, circulă un zvon că s-ar face un film după Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor. Pe ăla garantez că nu-l voi rata, mai ales dacă aleg un actor mișto pentru rolul lui Matthew. 😀

10. Ce cărți trebuie să citești până la sfârșitul anului?

Trebuie? La mine nu e nimic cu ”trebuie” la capitolul cărți de citit. Nu am planificat nimic, nu spun NU niciunei lecturi, dar nici nu-mi fac un scop din a citi un anumit număr de cărți sau anumite volume până la finalul anului. Termin o carte de citit, mă așez în fața bibliotecii și, în funcție de ce e în suflețelul meu la acel moment, aleg o carte sau alta.

 
Cam asta ar fi postarea mea plictisitoare despre cărțile citite în primele 7 luni ale lui 2017. Eu nici n-am vrut să scriu, inițial, pentru că citesc puțin și simțeam că nu o să am mare lucru de spus. Iaca m-am întins de nu mai terminam! Iar m-am înșelat. Dacă vreun coleg/colegă vrea să preia leapșa și să povestească despre lecturile lui, e invitatul meu. Chiar și tu, dragă vizitatorule, îmi poți spune în comentarii care este cartea ta preferată. Poate chiar va fi următoarea pe lista mea.
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dincolo de nori
    • 07/08/2017
    Răspunde

    Nu sunt adeptul lepşelor blogosferice, dar pot spune că acesta e una drăguţă! 🙂

    1. Multumesc, Radu. Cred 🙂

  1. Răspunde

    Mie imi plac lepsele asa ca daca reusesc sa-mi fac timp printre bagaje, o fac si eu. 🙂

    1. poti sa o preiei si cand vii din vacanta. Distractie placuta!

  2. Răspunde

    e, dar stiu ca ai citit ceva carti!
    Eu sunt proaspata intoarsa din vacanta unde am citit trilogia Millenium (aflai ca au fost si ecranizate). M-au tinut captivata – asa ca le recomand. Scriitorul e un jurnalist suedez asa ca nu se pierde in ezitari sau descrieri ci are fluenta.

    1. daca nu ma inseala memoria, prima parte chiar o am in biblioteca, dar nu m-a atras pana acum. Uite cum o recomandare te face curios! Bine ai revenit!

      1. Răspunde

        e o serie politista, de actiune, scisa de un jurnalist (a murit inainte sa se publice cartile) – scrie fara descrieri sau alte vorbe impanate. E numai bine de vacanta: citeam pana picam de somn.

        1. daca e fara detalii plictisitoare, e pentru mine. Multumesc.

  3. Răspunde

    Ai citit ceva carti! bravo! avem lista de lectura acum 🙂

    1. sa vezi cate au citit alte fete… sunt codasa.

    • Valeria Chertes
    • 07/08/2017
    Răspunde

    Ai fost o mica cititoare care a citit ceva carti.

    1. Mica nu-s sigur :))

    • Aghinitei Maria
    • 07/08/2017
    Răspunde

    Aceasta leapsa m-a facut sa aflu lucruri frumoase despre carti! <3

    1. Mă bucur că ți-a plăcut, Maria. Mulțumesc pentru vizită.

    • Catalina Coman
    • 07/08/2017
    Răspunde

    Si eu am fost provocată sa fac leapsa asta, dar nu mai reusesc. ??

    1. Poate intr-o altă viată… titlul unei alte carti citite anul asta. Se potriveste afirmatiei tale.

  4. Răspunde

    Vai ce ma bucur ca ai scris si tu despre acest subiect! Vezi, nu a fost deloc greu. Ba chiar foarte usor. Nu trebuia sa fi citit cine stie cate carti ca sa raspunzi la intrebari.
    M-a surprins si pe mine faptul ca ai trecut Pecetea mortii la categoria ”cea mai mare supriza” 🙂
    Si mie mi-a placut mult si tare as vrea sa citesc continuarea ei. Insa ma asteptam ca tu sa zici ca nu o sa iti placa tinand cont ca nu pare genul tau.

    1. Am sarit vreo 2-3 intrebari :D. Despre Pecetea Mortii am zis de cand am scris recenzia ca mi-a placut chiar foarte mult desi ma asteptam sa nu ne pupam.

  5. Răspunde

    Oh.. ce lista frumoasa. Am citit si eu cateva carti anul acesta si inca nu ma opresc…

    1. Ne intrecem pana la capat.

    • nicolae claudia
    • 07/08/2017
    Răspunde

    lunga lista de carti..si banuiesc ca sunt doar o parte..bravoo

    1. Majoritatea au primit deja recenzii pe blog, dar mai sunt vreo 4-5 despre care nu am apucat sa scriu.

    • Dolce Sandra
    • 07/08/2017
    Răspunde

    Misto articol.Eu urmeaza sa citest Iubind o pe ea,a lui Chermeleu si mi a placut Dragostea dureaza 3 ani si Fluturi.M a dezamagit cartea lui Chirila..

    1. Dragostea durează 3 ani am citit-o acum cativa ani si mi-a placut si mie.

  6. Răspunde

    Clar cititul ocupa cel mai putin loc in viata mea. Am carti pentru copii prin toata casa si sunt satula de povestiri. Nu mi-am mai gasit timp si pentru altfel de lectura

    1. cred si eu! Pana invata Criss sa citeasca, n-ai sa pupi altceva!

    • ghelbere elena
    • 08/08/2017
    Răspunde

    Daca ar fi sa fac si eu aceasta leapsa as spune pas la multe puncte. Nu mai citesc atat de mult pe cat as vrea pentru ca nu am timp.

    1. Succes!

    2. Stiu cum este, nici eu nu resusesc sa citesc mai mult de o ora pe zi.

  7. Răspunde

    Nici eu nu plang usor la carti, dar am plans dupa lecturarea unuia dintre romanele scrise de Natasa Alina Culea. Am ajuns sa iubesc cartile ei inca de cand am descoperit-o ♥. Imi place super mult leapsa ta, dar anul acesta chiar nu ma pot mandri cu prea multe carti citite… asa ca zic „pas” de data asta (desi, admit, imi cam plac lepsele) :d.

    1. Nici eu n-am citit multe carti, stai linistita. Nu sunt consumatorul inrait de carte. Eu dedic cate o ora pe noapte cititului. Mai mult timp nu am la dispozitie.

  8. nu mai zic nimic de carti. nu de alta, dar am o stiva pe noptiera si nu apuc sa citesc niciuna…

    1. e si perioada a concediilor a agitatiei de vara si oricum am vazut ca citest, nu te-ai lasat.

    • Carmen
    • 08/08/2017
    Răspunde

    Da…ai citit ceva, eu sunt multumita ca am reusit sa citesc ce mi-am dorit, Înainte să te cunosc, de Jojo Moyes plus continuarea si alta carte de acelasi autor, apoi Miercuri, respiram de Ioana Macoveiciuc, mi-am dorit mult si cartea lui Ileana Vulpescu -Preludiu, am devorat-o pur si simplu am degustat si Radu Constantinescu – dar nu imi place stilul deloc, parca iti impune cumva parerile lui, am abandonat-o, mai sunt inca cateva carti comandate ce isi asteapta randul plus altele multe in engleza spre care ar trebui macar privirea sa mi-o arunc adica carti despre masaj, reflexoterapie cu poze, au coperti groase, poze frumoase, momentan stau bine pe raft, arata bine :)).

    Spor la citit, mi-a placut leapsa parcursa de tine.

    1. Dupa ce te-am pierdut mie nu prea mi-a placut. Tie?

        • Carmen
        • 09/08/2017
        Răspunde

        E mai altfel, dar mi-a placut, ptr ca am fost in Londra si am stat o vreme, citeam cu bucurie detaliile despre fam snoabe, cum traiesc, aventurile ei prin Londra, nu e o carte cu substanta, dar am savurat-o.

        1. Am retinut. Multumesc.

  9. Răspunde

    Mi-a placut mult leapsa aceasta. A fost un pic diferita de altele (sa zicem). Ma bucur ca ai raspuns si tu la provocare.

    La mine tine totul de starea de spirit pe care o am cand citesc ceva.

    1. dar se mai modific starea de spirit in funtie de carte.

  10. La inceputul blogginngului, erau la mode leapsele 😀 daca am timp de scris, preiau si eu leaspa asta.

    • barbalata mirela
    • 11/08/2017
    Răspunde

    Frumoase carti Cristina! Si mie imi place Musso iar Fata din Brooklyn ma asteapta frumos pe noptiera ( de fapt undeva pe langa pat, ca nu am noptiera 😛 😀 ). Ca si tine nu am pland la cartea Inainte sa te cunosc dar ceva lacrimi 😀 mi-au dat la film 😉 😉 .
    Nu stiu de ce nu sunt tentata sa citesc Pecetea Mortii 🙂 .
    Lecturi dragi in continuare!

    1. Multumesc, Mirela. Am atatea carti in asteptare si atat de putin timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares