Cum să construiești 5 ținute complet diferite pornind de la o simplă fustă creion

cu ce sa port o fustă creion

O numim fustă creion sau pencil skirt. Este fusta aceea mulată, care practic urmărește linia corpului. Lungimea este variabilă. Poate fi puțin până deasupra genunchiului, fix până la el sau câțiva centimetri sub el. E modelul pe care i-l datorăm lui Dior (apare pe la jumătatea anilor ’50). Tocmai ți-ai cumpărat o astfel de fustă sau ai primit-o cadou și n-ai idee cu ce o poți asorta și unde o poți purta? Îți propun astăzi 5 ținute pentru 5 ocazii diferite, pornind fix de la această fustă creion.

1. Ținuta office – cămașă

Ce poate fi mai office decât o cămașă? Asortează fusta creion cu o cămașă modernă prin detalii, dar clasică prin croială, într-o culoare potrivită pentru a fi purtată la birou, cu o pereche de pantofi cu vârf ascuțit și toc mediu. Vei avea o ținută decentă, dar tinerească, ce-ți va pune formele în valoare fără a supăra pe nimeni. La ce mă gândesc când zic cămașă la modă?  La un model cu broderie sau cu mâneci cu volane, cum am văzut pe acest site.

2. Ținuta elegantă – bluză

Aceeași fustă poate fi foarte bine purtată și la evenimente cu aer elegant. Doar scapi de cămașa cuminte și îi asociezi o bluză potrivită locației și evenimentului. Dacă vorbim de o cină, de un eveniment de zi, de o lansare, o poți purta cu o bluză cu umerii goi de tipul celor de aici. Dacă e vorba de un eveniment de seară, o bluză cu paiete sau un top strălucitor te scot din impas. În orice caz, la ținuta elegantă sunt un must pantofii stiletto.

inpuff.ro

3. Ținuta casual –  tricou

Ai terminat cu treaba la birou și trebuie să ajungi la mall la o întâlnire cu fetele sau cu iubitul, dar n-ai timp să treci pe acasă și să schimbi întreaga vestimentație. Dacă ai în portbagaj un tricou și-o pereche de sandale șic, dar comode, ți-ai asigurat ținuta casual pentru timpul liber. Dă drumul părului și zâmbește lumii! Nu va remarca nimeni că e aceeași fustă de azi dimineață.

4. Ținuta de festival – topul lejer

Cum? Fustă office la festival? De ce nu, dacă te simți bine în ea și te pune în valoare? Uită de tocuri și mergi pe varianta unor sneakerși. Pentru cât mai multă libertate de mișcare și un aer ultra-tineresc, înlocuiește bluza sau tricoul cu un top lejer, un maieu lărguț, cu bretele subțiri, eventual cât mai scurt, mai ales dacă fusta are talie înaltă. Vei avea un look de admirat și un confort nebănuit.

5. Ținuta de club – bustiera

Ghici ce!? Aceeași fustă o poți purta și într-o seară nebună în club. În funcție de cât de curajoasă ești (sau nu), o poți purta cu o bluză mai îndrăzneață, scurtă și cu decupaje, sau chiar cu o bustieră sau un corset. Acestea sunt la mare căutare de ceva timp. Bustiera din dantelă sau cu franjuri n-are cum să scape neremarcată. Nu uita de tocurile de club!

Acestea sunt doar 5 din cele mai frecvente ținute pe care le poți construi pornind de la o fustă creion. Este o piesă destul de versatilă. Te poți juca mult mai mult cu ea. Într-un fel va arăta cu o cămașă office sau cu o bluză elegantă, în alt fel cu o cămașă legată în talie sau cu corset din piele.

Tu cum ai purta-o?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    port f. rar fusta creion. Mi-am cusut 2 si le-am purtat fix cate o data. Mi se par sexy si tin rigida (nu e stilul meu).

    1. Eu as purta-o, daca m-ar ajuta conformatia corpului.

    • Carmen
    • 13/08/2017
    Răspunde

    Daaa, nu pot spune ca toate variante de mai sus ar fi potrivite ptr mine dar detin o fusta creion de bumbac si o mai combin cu o bluza mai larga sus, gen tricou,vizual burta dispare 🙂 :).
    Desi imi plac nu pot fi fan fuste de cele mai multe ori datorita fizionomiei, coapsele pe dinautru prea proeminente si pielea imediat se rodeaza.

    1. Eu purtam fuste creion cand eram mai tanara si balerina. In vremuri demult apuse.

    • Valeria Chertes
    • 13/08/2017
    Răspunde

    Eu nu prea port fuste dar imi place sa vad la alte fete.

    1. stiu cum e. Si eu am evitat fustele si rochiile ani intregi.

    • Dolce Sandra
    • 13/08/2017
    Răspunde

    Ador fusta creion dar o port doar la petreceri,cu camasa

    1. de ce doar asa, daca iti place?

  2. Răspunde

    Eh, bune sfaturi dar pentru cine poate purta o fusta din asta. Eu una nu ma vad in asa ceva. Nu ca nu mi-ar placea dar nu imi permite fizicul :p

    1. te inteleg perfect. Nici pe mine nu ma ajuta aspectul fizic.

  3. Eu port fuste lejere, iarna vara, dar sa fie lejere.

    1. Inteleg. Sunt mai comode acelea.

    2. Inteleg. Sunt mai comode acelea.

    • nicolae claudia
    • 13/08/2017
    Răspunde

    eu as purta-o cu o bluza si ar fi perfecta pentru munca

    1. Si ce te opreste de nu o porti?

    • ghelbere elena
    • 14/08/2017
    Răspunde

    Nu stiu cu ce as purta pentu ca nu am o fusta creion. Ma intreb daca la dimensiunile mele mi-ar sta bine.

    1. Sunt importante proportiile. Sunt femei rotujoare bine care arata bine in astfel de fuste.

    • Angelica Popa
    • 14/08/2017
    Răspunde

    Îmi plac fustele, rochiile, mă avantajează recunosc, dar fusta asta este cu adevărat o combinație 5 in1. Pentru mine, rămân la primele trei ținute, vârsta…

    1. depinde de noi sa investin in piese la fel de versatile, pe care sa le putem introduce in tinute cat mai diverse.

  4. Răspunde

    Fusta ar fi ideala in toate situatiile prezentate si da, ai dreptate, se poate combina, insa conteaza si atitudinea. Degeaba le pui pe tine daca nu stii sa le dai farmec. Am vazut persoane care purtau ciorapi rupti si erau cool, da-mi o pereche la fel si deja m-ai pierdut pe drum.
    Cred ca am si eu o fusta creion, dar aruncata printre haine, tot la pantaloni ma intorc.

    1. N-as putea sa te contrazic. La fel sunt eu daca imi dai o rochie. Nu stiu ce sa fac cu ea. O pun pe mine, iau pantof si mai departe ce fac? Asta e tot? 😀

  5. Răspunde

    Eu nu prea port fuste, decât modele lungi, lărguțe, comode, lejere…ai prins ideea
    Dar îmi plac propunerile tale. Îmi aduc aminte de anii petrecuți la birou când mă îmbrăcam mereu la costum. Nu aveam voie în ținute lejere decât în anumite zile din an când plecam la cursuri.

    1. Si eu tot ca tine sunt, pe stilul lejer si comod. Bine, daca as fi mai slaba si as avea incredere in mine, as experimenta mult mai mult.

  6. imi plac ideile tale! eu nu port fuste, dar imi place sa vad fete care le poarta

    1. Pacat ca nu porti 😛 Ca pe tine te ajuta fizicul.

  7. Răspunde

    Mie imi plac fustele creion si le port in special la job. Le port in special cu bluza sau tricou , dar rar si camasa. Cu top sau bustiera … never! 😀 Dar am vazut la alte faie si se vede fain. Dar eu sunt asa…. mai maicuta!

    1. Ha, ma faci sa rad. Cine-a mai vazut maicute la concert la CSD?

  8. Răspunde

    Iti vine4 sa crezi ca nu am purtat niciodata? In liceu, cand era Nikita la tv mi-am dorit maxim o fusta dina sta creion, ca de, era idolul meu si mi-a ramas in cap imaginea ei, o rochie neagra, conica cu o camasa alba, desfacuta pt un decolteu sexy. Mi-am dus material la croitoreasa, da nu stiu de ce nu am mai ajuns la proba. Si adio fusta mea. Nici materialul nu l-am mai recuperat. Nu stiu daca mi-ar sta bine, da nu ar fi rau sa probez si eu ceva. Problema e ca nu prea am vazut in magazine la noi, fusta creion. O sa ma holbez mai bine.

    1. si eu eram fan Nikita 🙂 Nu mai stii unde sta croitoareasa? Ca ne inarmam si mergem sa recuperam fusta 🙂

  9. Răspunde

    Topuri pot ceva mai rar si caut modele care sa-mi mascheze burtica. Bustiere nu port din acelasi motiv. Fustele creion imi plac si le port cu drag in oricare alte combinatii. Pe elefant am gasit si eu cateva modele exceptionale

    1. Si unde ai tu burtica, Ramona? Ai visat urat?

  10. Mie îmi plac mult fustele creion. Deși rămân la părerea ca trebuie sa ai linie a corpului armonioasa si coapse nu proeminente pentru a purta așa ceva. Dar si aici depinde de material.
    Super asocierile făcute de tine.

    1. chiar daca sunt coapse ceva mai rorunde, daca proportiile sunt ok, sa stii ca se pliaza perfect o astfel de fusta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares