Cum să alegi un portofel perfect pentru el

cum să alegi un portofel

Greu când e vorba să alegem cadouri pentru bărbați! Oare lor le-o fi tot așa greu să ne cumpere cadouri nouă? Probabil că onora da, dar cei mai mulți aleg să cumpere primul lucru care le iese în cale ca să scape cât mai ușor de o povară. În definitiv, intenția contează, nu? Nimic mai fals. Atunci când facem un cadou, nu e suficient să punem ceva, orice într-o punguță. Trebuie să fie un cadou util sau frumos și să fie ales special pentru persoana respectivă pentru a i se potrivi, fie că vorbim de stil, culoare, măsură sau nevoi.

În materie de cadouri pentru bărbați, portofelele sunt undeva în top. Toți folosesc portofel. Este un cadou util. Totuși căutările nu se opresc aici pentru că nu mai este ca acum 100 de ani, când intrai într-un magazin în care găseai maxim 3 modele de portofele bărbați și oricum nu erau mari diferențe între ele, deci puteai alege unul cu ochii închiși. Azi sunt sute de modele de portofele de diferite mărimi și culori, în forme clasice sau ciudate, confecționate din materiale diverse. Apare întrebarea dureroasă cum să alegi un portofel potrivit pentru un bărbat?. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont înainte de a face o astfel de achiziție.

1. Mărimea portofelului

Dacă tipul căruia vrei să-l dăruiești poartă de obicei o geantă sau măcar o borsetă, te poți încumeta să alegi un portofel bărbați mai mare sau chiar unul trifold(care se pliază de trei ori). În schimb, dacă obișnuiește să poarte portmoneul în buzunarul pantalonilor, trebuie ales un model mai micuț, subțirel, care să nu forțeze buzunarele sau să-l facă să pară că are fundul cât al lui Kim Kardashian.

2. Culoarea

Am constat că au apărut, de la an la an, tot mai multe modele de portofele colorate pentru reprezentanții sexului masculin. De la bleumarin și oliv am ajuns chiar la roșu, galben și un verde tare.  Arată senzațional, nimic de spus, dar nu se potrivesc oricui. Ține cont de stilul vestimentar și de personalitatea tipului căruia i-l cumperi! Dacă nu obișnuiește să abordeze ținute îndrăznețe, mai bine rămâi la clasicul negru sau maro! Pe acela știi sigur că o să-l poarte.

3. Materialul

Cel mai bun portofel pe care i-l poți oferi este cu siguranță cel din piele naturală. Nu am să neg că cele din piele ecologică sunt mai ieftine (sau nu! – depinde și de unde le iei), dar nu arată la fel de bine și nu vor rezista mai mult de un an (în cazurile fericite). Pentru un tip sportiv, da, aș cumpăra un portofel textil (eventual și rezistent la apă), dar în rest voi prefera întotdeauna să dau puțin mai mult pe un portofel bărbați piele.

4. Sistemul de închidere

portofel_barbati_negru

Aici iar avem mai multe tipuri de portofele din care să putem alege. Sunt cele care se închid prin simplă pliere, cele care se pliază și se închid și cu o capsă metalică și cele cu fermoar. Cele mai cumpărate, dar și mai prezente în magazine, sunt primele două cu mențiunea că cele care se închid cu capsă sunt mai sigure. Există și un inconvenient – acela că umflă cam tare buzunarele. Bine, între noi fie vorba, unora s-ar putea să le placă. Un portofel gros e semn de potență financiară, nu? 🙂 La cele cu sistem simplu fold/împăturire există modele care au un compartiment separat, cu închidere (cu fermoar sau capse micuțe) pentru monede. Eu așa ceva aș alege. 

5. Compartimentarea

Foarte important de verificat și aceasta. Un portofel bun trebuie să aibă un compartiment pentru bancnote, unul pentru monede și spații pentru carduri și documente.  Nu trebuie căutat neapărat un portofel cu zeci de sloturi pentru carduri, mai ales dacă vorbim despre un bărbat tânăr. În ultimul timp se folosesc mai mult aplicații pe telefon decât cardul în format fizic.

Cam la aceste lucruri ar trebui să vă gândești când vrei să oferi un portofel cadou unui bărbat. Oricum, dacă vorbim de soț sau iubit, orice portofel îi va aminti de tine de câte ori îl deschide, sunt sigură. Se uită în el, își aduce aminte unde îi e salariul și n-are cum să nu se gândească la tine, nu? 😀

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Oh, e greu de ales mai ales daca are idei fixe. Nu zic, si eu am ideile mele cand e vorba de portofele si pana acum am gasit un singur model care sa imi placa.

    1. daca are idei fixe, nu-i mai luam nimic cadou :))

    • Valeria Chertes
    • 09/08/2017
    Răspunde

    La domnul meu ii plac borsetele.

    1. Si sotul meu le poarta, dar are si portofel.

    • Dolce Sandra
    • 09/08/2017
    Răspunde

    Si eu obisnuiesc sa fac cadou portofel.De la Berska l am luat p ultimul:micut maro,piele intoarsa..sau asa parea.Finut,cu garantie si accesibil la pret

    1. Ai facut o afacere buna, se pare.

  2. Al meu poarta ani de zile cate un portofel si uite un motiv in plus pentru a-i alege unul de calitate. Musai piele naturala, nu conteaza daca e ceva mai scump. Ideea e ca de cele mai multe ori am fost dezamagita de compartimentarea portofelului si parca toate aveau acelasi design.
    Da ce reduceri super pe adona.ro. Si am si ochit unul fain cu rosu si negru. In jur de 150 de lei, redus de la peste 200.

    1. Pierre Cardin i-am luat sotului meu acum 2 ani, de pe eBay din Italia si arata impecabil. Anul asta am luat cam acelasi model de la Adona, cadou pentru cineva. Chiar e un brand pe care il recomand.

  3. Răspunde

    Portofelul perfect pentru el? Pai…. unul cu muuulti bani inauntru :)) Sau pot fi si carduri atasate unor conturi ”grase”. Nu m-ar deranja :)))
    Glumesc, nu sunt materialista ci doar putin mai vesela azi 😉

    1. daca gasesti pe undeva de cmparat portofel d-asta, vreau si eu doua.

    • Angelica Popa
    • 09/08/2017
    Răspunde

    Eu chiar nu am făcut cadou un portofel până acum, mulțumesc frumos pentru sfaturi!

    1. Poaate se va ivi ocazia sa o faci.

    • ghelbere elena
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Am un sot foarte pretentios sau poate nu stiu eu sa-i aleg cadourile! Prefer sa-i cumpar parfumul pe care il poarta de cand il stiu ca sa nu ajunga cadoul meu, facut cadou la un alt barbat.

    1. sau ii dai bani si isi cumpara el ce ii place.

    • Iacob Elena
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Barbatului meu ii plac portofelele din piele! Asa ca daca e din piele si are un model clasic ii va placea cu siguranta!

    1. Sunt destule modele frumoase din care sa aleaga oriciune la nevoie.

  4. ha ha ha, fundul cat al lui kim kardashian? sa mor eu, la asta nu m-am gandit :)))))) dar suna bine si e mare adevar aici! eu nu i-am luat lui Mr. portofel pana acum, are unul din piele de cel putin 3 ani, de cand il cunosc. deci … treaba cu pielea se adevereste

    1. pai eu stiu de la al meu ca el oricum e pufos si cand mai baga si portofelul in buzunarul de la spate zici ca are fundul cat galeata.

    • nicolae claudia
    • 10/08/2017
    Răspunde

    utile sfaturi..dar eu prefer sa il las sa si le ia singur..ca e cam pretentios

    1. E bine si asa daca e mofturos.

    • Diana
    • 14/08/2017
    Răspunde

    La portofele barbati as opta doar pntru ulorile inchise, mi se pare cam ciudat sa vad un barbat cu un portofel rosu

    1. Depinde si de varsta si de stil. Pentru un sportiv de 20 de ani eu zic ca merge.

    • Cristina Ispas
    • 16/08/2017
    Răspunde

    La portofele barbati cea mai importanta mi se pare compartimentarea. Avei grija cand comandati ca multe sunt de dimensiuni mai mici si nu vor incapea bancnotele romanesti. Sunt create pentru dolari cel mai probabil, care sunt mai ingusti

    1. Da, eu am vazut asta de cand comandam de pe eBay. Multumim de completare. La cele Pierre Cardin nu cred ca sunt probleme.

    • Elena Burda
    • 23/08/2017
    Răspunde

    Cand vine vorba de portofele barbati, sotul meu este tare pretentios… asa ca acest articol e binevenit avand sfaturi de luat in calcul

    • maria
    • 13/07/2018
    Răspunde

    I-am oferit acum vreo 2 ani un portofel, dar cu timpul s-a uzat. Cred ca a venit timpul sa-i fac cadou unul nou

    1. Poate unul in alta culoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares