4 locuri în care trebuie să mergi dacă vizitezi Germania

autocar-transport-persoane

Incă nu știi unde și cum să îți petreci concediul vara această? Ideile sunt inepuizabile, depinde însă de preferințele tale. Dacă te numeri printre cei care iubesc să descopere locuri noi, să afle noutăți despre cultura și civilizația unei țări străine, atunci te invit să citești în continuare acest articol. Te întâmpin cu o serie de locuri pe care vei dori neîndoielnic să le vizitezi dacă ajungi în Germania.

Pentru că modalitățile de transport s-au diversificat mult în ultimii ani, rămâne la alegerea ta dacă vei cumpăra un bilet la autocar, vei opta pentru un microbuz de inchiriat (dacă vrei să călătorești cu grupul de prieteni) sau vei opta pentru călătoria cu avionul.

Probabil știi deja că Germania este o țara pe cât de mare ca dimensiuni, pe atât de diversă. Aceasta este alcătuită din orașe parca desprinse din basme, peisaje care te lasă fără răsuflare, precum și nenumărate atracții inedite. Poate fi comparată fără exagerare cu un adevărat paradis pentru turiști. Trebuie să ajungi în această țara pentru a vizita biserica cea mai înaltă din lume, precum și peisaje naturale deosebite. Iată 4 locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi în Germania:

  • Rothen ob der Tauber

Există numeroase localități fermecătoare în această țara, care deși sunt mici, par să fi trecut neatinse prin timp. Alege acest loc din nordul Bavariei pentru a descoperi un orășel medieval învăluit într-o atmosferă mereu caldă, precum și o arhitectură de invidiat. Aici poți vizita cele mai bine conservate monumente evreiești, dacă manifești interes față de cultura și tradițiile acestora. Poți să faci plimbări lungi și relaxante în centrul orașului, admirând locuințele viu colorate, printre care vezi din loc în loc turnuri impozante, ridicate încă din Evul Mediu.

  • Padurea neagra – parcul național

Este locul din care izvorăște Dunărea, un parc deosebit, ce se mândrește cu o frumusețe inegalabilă. Dacă ai un spirit aventurier, te poți avânta să explorezi această pădure sălbatică, pentru a admiră peisaje dramatice, cărări neexplorate sau atinse de om sau alte astfel de locuri.

Desigur, pădurea include și o sumedenie de trasee turistice, bine puse la punct și marcate, pe care te poți de asemenea aventura pentru a-ți îmbunătăți condiția fizică. Cine spune că nu poți îmbina plăcutul cu utilul și în concediu? Astfel, poți alege să faci rafting pe râul Murg sau să vizitezi una dintre cele mai frumoase cascade din Germania, Allerheiligen.

  • Podul diavolului

 Ai o pasiune pentru istorie? În acest caz trebuie să ajungi în parcul Kromlau din Saxonia. În cadrul acestuia, ascuns într-o zonă deosebită, vei avea ocazia de a admira un pod cu o arhitectură extraordinară, ce a fost realizat în mijlocul secolului 19. Ceea ce este cu adevărat special este modul în care acesta este reflectat în apă, formând astfel un cerc perfect, oricare ar fi unghiul din care ai privi.

Este un pod cu o arcadă subțire, decorata cu colonade din piatră. Numit podul Diavolului, locul a devenit destul de popular în rândul celor care sunt pasionați de artă fotografiei. Desigur, este interzis accesul pe pod deoarece riscurile la care te-ai expune sunt majore.

  • Domnul din Ulm

Ai auzit de nenumărate ori că în Germania se află cea mai înaltă biserică însă nu ai avut ocazia să ajungi încă acolo? Ei bine, poți să îți împlinești visul alături de grupul tău de prieteni, optând pentru un microbuz de închiriat pentru a va asigura transportul. Chiar merită să faci efortul de a călători spre această destinație. Vei fi întâmpinat de un turn uriaș, ce are o înălțime de peste 160 metri, iar dacă te simți în formă, ai ocazia să urci cele 768 de trepte pentru a admiră panorama superbă a întregului oraș din vârful bisericii.

Dacă vrei să ai parte de un concediu deosebit, atunci îți recomand să ai în vedere și aceste destinații atunci când îți faci planurile de vacanță.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Sa stii ca mi-ar placea sa merg in vacanta in Germania si chiar visez sa fac asta candva. Sper sa devina si un vis pus in practica 🙂

    1. mie mi-ar placea sa merg in partea mai racoroasa a Germaniei.

  2. Răspunde

    Nu am fost in Germania pana acum, dar sotul meu a fost de nenumarate ori. Este frumoasa ca tara. Nu stiam de aceste obiective, asa ca le am in vedere daca voi merge vreodata pe acolo.

    1. sa te ia si pe tine intr-o valiza cand mai merge si sa imi aduceti un magnet de frigider de acolo!

    • Angelica Popa
    • 16/08/2017
    Răspunde

    Mulțumesc frumos pentru sugestii, poate voi ajunge pe acolo și chiar mi-ar plăcea să știu ce merită vizitat!

    1. Multumesc si eu pentru vizita.

  3. Răspunde

    Nu pot spune că am ieșit așa de mult din țară, mai mult soțul meu a fost plecat cu treabă. Despre Germania are o părere bună, mai ales despre autostrăzile lor. Uite că la microbuz de închiriat nu m-aș fi gândit așa că…e bună ideea!

    1. mai ales daca plecati voi toata familia si 2-3 prieteni, ma luati si pe mine ca incap in microbuz 😛

  4. Răspunde

    Momentan Germania nu e pe lista mea si nici nu cred sa fie prea curand, poate doar la Munchen daca se indura Coca Cola de mine si castig si eu o excursie! Am rude acolo la munca, m-au chemat in vizita, dar nu am tragere de inima.

    1. Eu as merge oriunde, daca e vorba de chemare si de cazare gratis, zau. Iti tin pumnii sa castigi la Coca Cola.

  5. Răspunde

    nu stiam de niciuna din asta!

    Eu am fost prin germania dar doar cateva orase, si pe la tara, oprit pe ici colo. Mi s-a parut la tara f. curata si ingrijita si disciplinata! nici nu ma mira ca e no.1 in europa, o merita, bravo lor ( la orasele mari nu e la fel, dar din cate orase mari am vazut pana acum, cred ca alea germane is mai curate decat restul :D)

    1. undeva la tara a lucrat si unchiul meu 2 ani intr-un abator si imi trimitea poze de acolo. Nu se compara agricultura de la ei cu agricultura si mijloacele de la noi. Bravo lor!

    • Valeria Chertes
    • 17/08/2017
    Răspunde

    Mi-as dori sa merg in Germania sa o vizitez.

    1. Iti doresc sa ajungi cat mai curand.

    • Lamiita Petre
    • 17/08/2017
    Răspunde

    Am primit o propunere avantajoasa acum ceva timp de a merge in Germania pentru o luna de zile maxim, la o fosta colega de servici. Evident ca starea mea de sanatate nu mi-a permis aceasta deplasare. Daca as fi ajuns acolo, nu stiu daca as fi reusit sa vizitez ceva din ceea ce ne propui, dar macar ziceam si eu ca sunt umblata prin lume. Asa…. raman cu Moscova, Budapesta, si Kladovo ?

    1. Nu te mai vaita, ca unii dintre noi n-am vazut nici Sinaia! 😛

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 18/08/2017
    Răspunde

    Super! <3

  6. Răspunde

    N-am fost nicioata in Germania. Mi-as dori sa ajung. Am retinut aceste obiective si voi reveni cu placere la articolul tau daca va fi cazul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares