Selectează HD pentru o calitate mai bună a extragerilor video de pe Facebook

setare calitate HD la materialele video de pe FB

De când tot organizez concursuri pe Facebook, am sesizat că există câteva probleme, dacă le pot numi așa. Pornind de la cei care se înscriu la concurs la distribuirile altora, în loc să o facă la postarea originală, continuând cu cei care nu știu să dea tag corect și culminând cu cei care se plâng, când postezi o extragere filmată, că nu se vede. În articolul de astăzi o să rezolvăm problema celor care strigă că nu se vede și, în perioada următoare, ne vom ocupa și de celelalte probleme care mai apar pe la concursuri, poate facem puțină ordine.

Sigur că există și organizatori care filmează foarte aiurea sau la o rezoluție foarte proastă, eventual și cu telefonul și cu imagine tremurată, de te ia amețeala urmărind-o. Acolo, vă las că comentați în voie că nu e un video de calitate.

În schimb, pe pagina mea, vă garantez că imaginile sunt foarte clare, cu 2 condiții: să setați calitate HD și să urmăriți materialul video în format Full screen. Chiar dacă eu filmez HD, e posibil ca Facebook să prelucreze materialul cum îi convine lui și la voi să nu ajungă direct în acest format.

Cum selectezi calitate HD la un video de pe Facebook? Foarte simplu. Primul pas este să intri aici și să schimbi setarea de la prima opțiune așa cum arată imaginea de mai jos. Vei schimba setarea prestabilit cu modul HD dacă este disponibil. În felul acesta Facebook îți va rula materialele direct în format HD acolo unde materialul uploadat este disponibil la acest nivel de calitate. setare HD facebook

Uneori Facebook mai dă și rateuri. Dacă se întâmplă totuși să nu distingi literele cât să poți citi numele câștigătorului pe o filmare, verifică singur dacă Facebook ți-a rulat acel material video la cea mai bună calitate disponibilă. În fereastra în care urmărești materialul video, caută acea rotiță de setări, ca cea încercuită cu roșu în imaginea de mai jos (se află pe aceeași linie cu butonul de volum). Acolo poți seta mai mult niveluri de calitate, din câte poți observa. Asigură-te că este bifat cel mai înalt nivel posibil! hd video pe Facebook

Începi să distingi literele, dar tot nu se vede clar? Probabil că imaginea este foarte mică. Butonul pentru ecran complet (full screen) este cel însemnat de mine cu albastru (pe imaginea de mai sus). Apasă-l cu încredere! Acum n-ar trebui să mai ai probleme în a citi numele câștigătorului.

Sper că nu i-am plictisit prea tare pe cei care știau de aceste setări și mai sper ca de acum să nu mai văd comentarii cu nu se vede la postările mele cu extragerile și să fiu acuzată că am făcut intenționat un filmuleț neclar ca să dau premiul cui vreau eu.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Am patit-o si eu, am filmat odata ca o bulina si nu intelegeam de ce nu vede lumea. Acum m-am mai perfectionat.

  2. Răspunde

    Bun articol. Sunt atatia care nu se descurca cu lucruri elementare incat ceea ce ai scris tu cred ca le va fi de un real ajutor.

    • Naty Mihaela
    • 05/07/2017
    Răspunde

    Eu stiu cum sa ma uit ;cu optiunea HD dar articolul este binevenit pentru cei care inca nu stiu

  3. Răspunde

    Bun si cu ce filmezi ca sa se vada bine. Eu am incercat cu telefonul si nu prea mi-a iesit desi de obicei filmeaza bine telefonul meu.

    • Iacob Elena
    • 08/07/2017
    Răspunde

    Chiar ma chinuiam sa vad ultima extragerea ta. Merci mult pentru sfat. Am sa il urmez!

  4. Răspunde

    De la o vreme am inceput sa mai organizez si eu cate un concurs si, cu „ocazia” asta, mi-am adus aminte de toate chestiile ce tin de organizarea si moderarea lor, de cate nereguli intervin… Recent am anuntat castigatoarea unui concurs, am scris pe pagina sa ma contacteze pentru a-mi furniza numele complet si adresa COMPLETA. Si, surpriza, mi-a dat adresa incompleta. Si nu e deloc prima oara cand se intampla asta.

    Cat despre extragerea in format video, de cand am facut una la calitate proasta (mi-a fost rusine cu extragerea aia), m-am cam lasat pagubasa. Fac extragerea pe stilul clasic, cu woobox, apoi anunt numele. I’m so oldschool… Tu esti foarte harnica si te-ai adaptat cerintelor, am vazut ca faci mereu video, iar calitatea chiar e buna. Felicitari pentru toata munca pe care o depui, Cris! :*

  5. eu nici nu ma complic cu extragere video, fac direct cu woobox, printscreen si anunt numele. oricum, imi place ca tu mereu esti atenta la detalii!

  6. Răspunde

    Sinceră sa fiu, nu știam de unde pot seta HD. Un articol bun si educativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares