Minunea de pe cealaltă parte a pernei

perna racoroasa -cealalta parte pernei

Deștept a fost ăla care-a zis că iarna nu-i ca vara. Ei bine, nici vara nu-i deloc ca iarna. Vara e cald. Uneori mult prea cald. Așa de cald că nu te mai suporți nici pe tine. Așa de cald că nici mama lenjeriei din bumbac nu-ți mai conferă relaxarea și starea de bine de care ai nevoie pentru a adormi.

Te așezi în pat și te simți de parcă te-ai fi întins pe o sobă încinsă. Din două forfecări arunci pilota din pat. În nopțile în care temperatura scade voioasă până pe la 19-20 de grade, pilota e bună. Nu că ar da frigul peste mine și aș simți nevoia să mă învelesc, dar îmi place s-o călăresc. Numai cei care n-au dormit niciodată pe semi-burtă, cu pilota între craci, un braț sub pernă și unul încolăcit pe după pilotă nu pot înțelege plăcerea unei astfel de poziții. 😀

Pui capul pe pernă. Te deranjează părul. Îl cuprinzi cu un gest disperat și-l prinzi într-un coc sub strânsoarea elasticului. Nu mai contează cum o să arate mâine. Important este să reușești să adormi fără să-l simți lipit pe piele. Perna arde fix ca o jucărie termică al cărui săcuț cu semințe tocmai a fost scos din cuptorul cu microunde. La naiba, n-am colici! N-am cerut așa ceva.

bottegaverde.ro

Închizi ochii și-ți poruncești să-ți imaginezi că ești pe un șezlong la umbră. Trebuie să adormi. Mâine e luni. Ah, am zis luni? Acum sigur nu mai adorm. Încep să-mi fac treaba de mâine în gând. Îmi dau seama că nu pot să pun capac gândurilor, c-o să mă afund în ele, o să mă simt copleșită de ziua de mâine încă de azi și risc un atac de panică. Pun mâna pe cartea de pe noptieră, aprind lampa cu led și mă apuc să citesc. Câte probleme au personajele mele! Slavă lor că am scăpat de-ale mele!

Pagină cu pagină simt că mă cuprinde somnul ăla puternic căruia nu-i mai pasă că e prea cald. Închid cartea, îmi iau poziția de somn, îmi bag un braț sub pernă și… am o revelație. E așa de bine acolo!!!

Mă salt, sprijinindu-mă în mâna scoasă de sub pernă, apuc perna, o mișc prin aer răsucind-o cu o precizie uimitoare și-a arunc pe pat. Aterizează lin și eu peste ea. E răcoroasă. Nu știu dacă există vreo zână a pernelor, dar ceva magic se întâmplă întotdeauna pe partea cealaltă a pernei. În toată zăpușeala din casă, partea aia a pernei e întotdeauna mai rece. Toată treaba e să-ți aduci aminte să o întorci și să continui manevra de fiecare dată când te trezești cu perna încinsă sub tine. Sub fiecare pernă se-ntâmplă o minune. Când îți dorești cu adevărat o pernă rece, tot Universul lucrează pentru tine. 😀

sursă foto

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    De obicei dorm bustean noaptea, cum adorm asa ma trezesc, dar de cand cu caldurile alea ma trezesc mereu sa intorc perna :))) si daca tot ma trezesc ma si rotesc de pe o parte a patului pe alta ca sa dau de racoare

    1. eu ma lipesc si de perete ca nu am peretar 😀

  2. Răspunde

    In ultimele zile nu am mai intrat pe net nu doar pentru ca nu m-am simtit bine, ci si pentru ca am vrut sa iau o pauza de la tot si toate (macar partial, intelegi tu)…si am stat in pat cat am putut de mult… a fost tare bine 🙂 )))) Pacat ca nu am reusit sa dorm si sa ma odihnesc cum trebuie…dar macar am avut racoare pentru ca a mers aerul conditionat aproape non stop pe timp de zi…iar noaptea cred ca am intors perna aia saraca de a ajuns la jumatate din cat era tot cautand racoare si o stare confortabila ca sa pot adormi :)) ))))

    1. daca apuc si adorm cat e ea fresh, dorm fara probleme cateva ore 😀

    • Amy
    • 24/07/2017
    Răspunde

    Si eu dorm fix in aceeasi pozitie, deci inteleg perfect la ce te referi atunci cand spui ca iti place sa simti pilota aproape. 😀 Din fericire, inca dormim bine noaptea, lasam usile deschise si geamurile si se mai simte din cand in cand cate o adiere. In schimb, in timpul zilei, aparatul de aer conditionat merge aproape non-stop, nu putem sta sub nici o forma fara el.

    1. aerul conditionat il pornim si noi in zilele caniculare, dar noaptea nu dormim cu el pornit.

  3. Răspunde

    Exact la fel dorm si eu, mi-a placut maxim descrierea ta!!! Si sa stii ca am gasit chiar si perne care cica ar avea o fata care racoreste, la un magazin online. Pe mine nu m-au racorit, dar sotul meu jura ca asa este. La banii pe care i-am dat, nu mi se pare anormal ca el chiar crede in racorirea aceea.

    1. de-asta n-am auzit pana acum dar e posibil sa fie asa cum sunt mansetele alea cu efect de racorire, cine stie cu ce or fi umplute sau imbracate si pernele astea.

  4. Răspunde

    Exact aia e pozitia mea preferata de somn. Ar mai fi si pe burta, dar parca tot cu pilota intre craci e mai confortabil. Ce e drept zilele astea am dormit dezbracata, cu geamul deschis, fara pilota (aveam doar cearsaful fara pilota in el pe care il mai asezam doar pe mijloc. Zana aia a pernelor sa o trimiti si pe la mine, ca eu am inceput sa fiu cam pretentioasa. Poate ma satisface si pe mine cineva. :)))

    1. poate se te satisface cineva…ca tot dormi dezbracata :)) hai m-am amuzat grav!

    • Valeria Chertes
    • 25/07/2017
    Răspunde

    De cand cu caldurile astea numai perna o vreau sub cap, pilota nu am nevoie si. geamurile deschise larg.

    1. si ferestre si usi deschise, sa se faca curent!

    • nicolae claudia
    • 25/07/2017
    Răspunde

    stiu exact ce zici..:)

    1. cine se asemana se aduna, nu?

    • ghelbere elena
    • 25/07/2017
    Răspunde

    Eu schimb camera cand e prea cald. Ma culc pe canapea in sufragerie. Am sa incerc intorsul pernei.

    1. eheee, tu esti rafatata ca ai alta camera 😛

  5. Răspunde

    Hai ca m-ai facut sa rad. Da, citind uiti de problemele tale. Mai ales de programarea treburilor pe care le ai de facut incepand de luni :))))

    1. Pai eu sunt singura care se streseaza inainte sa adoarma?

  6. Frumos articolul tau. :-))) si comic. Si ce bine ai mai descris senzatiile dintr-o noapte cu zapuseala…cand vrei doar sa dormi in relaxare deplina, pe racoare.
    Voi incerca si eu faza cu perna. Chiar daca sunt constienta ca se va incalzi in secunda 2, tot merita incercat. Poate am noroc sa inchid ochii in secunda 1 si am scapat :-)))

    1. da pai asta fac, ma obosesc citind si cand simt ca nu mai pot tine ochii inchisi, hop o intorc, ma arunc pe ea si dooorm.

    • Naty Mihaela
    • 25/07/2017
    Răspunde

    De obicei dorm vreo patru ore pe noapte timp de 3 luni ..cam cat tine anotimpul vara iar dimineata ma trezesc cu ochii umflati ..iarna dorm ca un bebe

    1. eu nu as rezista sa dorm asa putin, sincer.

    • Carmen
    • 25/07/2017
    Răspunde

    Sper sa fiti binecuvantati cu un bebe, pozitia ta va fi de folos si pe timp de sarcina si dupa, dupa nu va mai conta prea mult, la un minut de liniste, vei adormi :).

    1. :)) ce incurajari!

  7. Răspunde

    Si eu iubesc sa am pilota aproape si s-o folosesc pe post de sprijin atunci cand dorm sau sa o tin intre picioare …. jumatate sub mine si jumatate invelita. Nu ma pot lipsi de ea

    1. vad ca suntem deja un club al indragostitelor de pilote.

  8. eu dorm pe burta clar. altfel parca nu pot. desi in ultima vreme, la ce oboseala am prins, nu prea ma mai intereseaza pozitia. bag somn cat cuprinde, oricum, oriunde

    1. pe burta este pozitia suprema :))

    • Angelica Popa
    • 26/07/2017
    Răspunde

    Întorc și eu perna, și am poziții ciudate de încerca să dorm. Aerul condiționat îl folosesc numai ziua, noaptea prefer un pic de aer proaspăt, asta dacă se întâmplă să bată vântul, iar temperatura să mai scadă…

    1. noaptea nici noi nu dormim cu aerul pornit ca si consuma si ne temem sa nu ne trezim intepeniti.

  9. Răspunde

    Am și eu niște poziții de somn demne de Oscar 😛 P Câteodată, săraca pernă ajunge pe jos! Ea știe cum și de ce… jur 😛

    1. de Oscar? Ce zuza esti! sa le vedem! te provoc sa ne povestesti.

  10. Răspunde

    Cât mi-a plăcut postarea asta, zău că m-a bine-dispus imaginându-mi tot „chinul” prin care ai trecut pentru a te răcori puțin :))) Și mă gândesc acum că așa e cam cu tot în viață, mereu pe partea cealaltă pare mai bine. De exemplu eu pățesc asta când am o durere, am impresia că dacă ar fi în alt loc, ar fi mai suportabilă 😀

    1. asta cu durerea e valabila si la mine. Ma doare maseaua, zic ca mai bine ma durea burta. Cand ma doare burta, mai bine….

  11. Răspunde

    Si eu intorc perna pe partea cealalta de fiecare data cand ma trezesc. A devenit un gest reflex.

    1. Bine ai venit in club!

  12. Fain articol :))), si eu mai patesc de-astea 🙂

    1. nu rade! Ca e de plans :))

    • Iacob Elena
    • 30/07/2017
    Răspunde

    Ce super e articolul! Ma regasesc ib el in totalitate! Credeam ca numai eu intorc perna invers cand se incinge!

    1. eh, na! Cum asa? Nu vezi ca suntem o armata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares