Cocktailurile alcoolice – cele mai bune băuturi la un party pe timp de vară

băuturi cocktailuri alcoolice

Vara e sezonul cu cele mai multe petreceri, dar tot vara avem și cele mai multe grade în termometre, motiv pentru care medicii atrag atenția să o luăm mai ușor cu alcoolul. Combinația căldură – băuturi alcoolice nu e prea grozavă. Ce facem în cazul ăsta, dacă avem un party de organizat într-o astfel de perioadă? Or fi ele bune fresh-ul de portocale și apa rece, dar pentru o distracție pe cinste parcă e nevoie de mai mult.

Pentru a nu exagera cu tăria dar a nu priva totuși invitații de prezența ei pe mese, cea mai bună soluție cred că o reprezintă cocktailurile alcoolice.

Nu e deloc scumpă varianta asta pentru că se consumă mult mai puțin alcool așa. Gândește-te că omul nu mai bea doar vodka, whisky, tequila, rom sau coniac, ci combinații de băuturi cu tot felul de sucuri de fructe sau chiar de legume(dacă ne gândim la cocktailurile cu vodkă și castravete sau suc de roșii care fac senzație în cluburi). Gradele din alcool sunt prezente în pahar, dar băuturile astfel obținute sunt mult mai lejere și cu efect răcoritor, grație asocierii cu fructe și tot felul de ierburi aromatice.

Dacă mai adăugăm și gheață zdrobită, succesul va fi și mai răsunător. Vom oferi nu doar băuturi gustoase, ci și o explozie de culori, e experiență plăcută.

Pentru o astfel de petrecere cu cocktailuri ai nevoie așadar de câteva sticle de băutură, de fructe, de gheață, de un shaker și de niște accesorii (paie, umbreluțe). În materie de băuturi am și un pont. Am descoperit zilele astea un site care vinde băuturi online (atât alcoolice, cât și răcoritoare) la prețuri mult mai avantajoase decât alte magazine. Nu că m-aș pricepe eu prea bine la băuturi și prețuri, dar căutasem un coniac cadou pentru cineva și la ei l-am găsit la cel mai mic preț. Ulterior, când i-am dat soțului să plaseze comanda, el a remarcat prețuri mai mici și la celelalte tării. Dacă vă interesează, puteți vedea oferta și analiza prețurile pe bauturi.ro.

Mai e ceva mișto la magazinul ăsta: faptul că băuturile neconsumate se pot returna. Să zicem că ai cumpărat 1o sticle de whisky pentru o nuntă și 50 de sticle de vin, dar nu se consumă toate, le poți returna pe cele rămase (sigur că vorbim de sticle sigilate) și-ți recuperezi banii ca să nu stai cu ei blocați, mai ales dacă nu ești consumator de băuturi alcoolice.

La capitolul fructe, trebuie doar să-ți cauți dinainte niște rețete de cocktailuri și să vezi de ce anume ai nevoie pentru ele. Merg foarte bine pepenele roșu și galben, grepfruit-ul, lime-ul, căpșunile, banana și ananasul.

bloody mary
sursă foto

O rețetă foarte simplă de cocktail este aceasta, cu vodkă și pepene roșu. Se iau 200 de grame de pepene roșu fără semințe, 50 ml de vodkă, 2 felii de lime, 3-4 linguri de gheață zdrobită și câteva frunze de mentă. Se pun feliile de lime și pepenele zdrobit în shaker, se amestecă bine, se adaugă vodka, gheața și menta și se amestecă din nou, se toarnă în pahare și se savurează cu poftă.

Bine, în general cocktailurile sunt simplu de preparat. Trebuie doar să știi ce combinații să faci și ce cantități să mixezi. Pentru rețete de cocktailuri găsiți inspirație și pe site-ul despre care vă spuneam, bauturi.ro. Pe pagina fiecărui de tip de băutură sunt adăugate cel puțin 2-3 sugestii de cocktailuri care au la bază băutura respectivă. Dintr-o vodkă Absolut iese un Bloody-Mary pe cinste. Din whisky și grepfruit poți obține un delicios Polly Special. Din gin și pepene galben va rezulta o un alt cocktail delicios. Lista continuă și sunt rețete pentru toate gusturile, așa că toată lumea se va simți minunat la petrecerea ta.

Nu-i așa că alcoolul nu mai e la fel de fioros pe timp de vară dacă-l includem în astfel de cocktailuri?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dincolo de nori
    • 22/07/2017
    Răspunde

    Trebuie să ai şi un barman priceput la petrecere, îţi spun din experienţă! 🙂

    1. Nu e chiar party de fite, eu zic ca te descurci 😛

    • Valeria Chertes
    • 23/07/2017
    Răspunde

    Eu nu sunt prietena cu alcoolul asa ca…..

    1. Nici eu nu consum des, dar la petreceri mai gust.

    • ghelbere elena
    • 23/07/2017
    Răspunde

    Nu consum alcool, dar cand am o petrecere nu pot sa le spun musafirilor ca daca eu nu beau, nici ei sa nu bea.

    1. si parca iti vine sa gusti si tu nitel 😀

  1. Răspunde

    Mai, pe asa o caldura pe mine una alcoolul nun prea ma incanta. Dar as gusta un cocktail cu pepene 🙂

    1. Eventual reduci si mai mult cantitatea de tari 😛

  2. Eu nu prea consum alcool. Dar ma tenteaza cocktailurile. O sa incerc cateva si eu in aceasta vacanta de vara.

  3. Răspunde

    Cine nu bea bauturi tari si ia un cocktail ca-i dulce si bun si nici nu se simte alcoolul…se ameteste un-doi, mie una mi se par foarte inselatoare (dar bune, nu zic nu).

  4. Interesanta ideea! Si buna faza cu returul bauturii, eu am in beci bautura de la nunta. SI am 2 ani jumate de cand m-am maritat :))

    1. si varu-miu a ramas cu mult vin de la botez si nu il bea nimeni, de-aia mi s-a si parut interesanta treaba asta cu returul.

  5. Răspunde

    Imi plac mult cocktailurile. evident ca le prefer pe cele cu alcool pentru ca altfel nu-mi plac. Ma incanta faptul ca atunci cand iei mai multe sticle le poti returna daca nu se consuma. Ar fi fost interesant sa cunosc aceasta firma si la nunta mea

    1. la asta m-am gandit si eu la nunti si alte petreceri de-astea ca sigur ramane bautura.

  6. Răspunde

    Imi plac mult cocktail-urile, dar cele fara alcool. Mi se suie prea repede la cap bautura si prefer sa-mi pastrez … calmul :)))

    1. gusturile nu se discuta. se executa 😛

  7. Răspunde

    Eu nu prea beau alcool, dar am baut pentru prima data Aperol Spritz in iarna cand am fost la munte cu o gasca de prieteni si am fost placut impresionata de gust.

    1. nici eu nu ma omor dupa alcool, dar unele combinatii chiar sunt faine.

  8. Răspunde

    Medicul spune ca pecaldurile astea nimic ce contine alcool nu e recomandat. Dar facem cum se spune ce face popa nu ce zice popa. :)) Ador cocktailurile tocmai pentru ca au multa gheata. In schimb nu prea ma impac eu cu ideea de votka… dar in concentratie mica merge. Buna ideea cu returul. Eu la nunta am ramas cu 4 sticle de whiskey si 5 de garone (din 10 cu 10). Ce e drept, s-a baut mai mult tuica. Votka am baut o singura data in Bulgaria cu nu stiu ce suc, dar nu prea mi-a placut. Ce e drept a fost concentratia cam mare de alcool. Dar daca puneam mai putin poate era mai usor de consumat.

    1. hai lasa si tu ce zice medicul! Cati medicii nu zic sa ne lasam de fumat si peste 5 minute ies la tigara? Nu bem zilnic si nu bem sa ne punem in cap.

    • Iacob Elena
    • 25/07/2017
    Răspunde

    Suna bine reteta cu pepene. As gusta desi nu consum des alcool.

    1. poti sa pui mai putin alcool.

  9. Eu nu beau bere, nu beau tarie, dar cate unui pahar de vin rosu, cateodata, nu zic nu.
    Cocktail-urile imi plac si mai obisnuiesc sa-mi comand cand ies seara la cate o terasa. Le prefer pe cele cu cuburi de gheata, cateva, si nu cu gheata pisata.
    Bloody-Mary nu e pe gustul meu, mi-am luat odata si…nu l-am putut duce la bun sfarsit. Nu mi se potrivesc combinatiile cu suc de rosii.

    Eu as avea pofta acum de unul cu capsuni-banane-lime. 😀 Si gheata. Cu un pai cu umbreluta undeva pe sezlonguri tropicale :-))

    1. eheee, cocktail si sezlong suna si mai bine, dar trebe multi bani pentru asa ceva. Ma multumesc cu bautura si cu un serial.

    • Naty Mihaela
    • 26/07/2017
    Răspunde

    Anul asta mi-am prodpus sa imi cumpar de la mare cocktailuri -non alcoolice -nu sunt prietena cu alcoolul ;nu stiu de ce dar mereu am impresia ca acolo pizza si cocktailurile sunt mai bune decat la mine in oras ;dar am venit acasa si nici vorba de cocktail ,am vazut mai mult shot-uri pe litoral .

    1. n-am fost la mare de 15 ani deci n-am idee ce e pe acolo.

  10. vara sunt mai mult cu berea cu arome. dar la o petrecere mai fancy, merge clar si-un cocktail! si cu umbreluta, neaparat!

    1. pai fara umbreluta? sa ploua in el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares