3 lucruri la care poți folosi aparat de spălat cu presiune

aparat de spălat cu presiune

Nu mai știu când a apărut exact în magazie, dar îmi amintesc că unchiul meu e responsabil de achiziția lui. L-a luat dintr-un târg, avea ceva stricat (nu mai știu exact ce), l-a reparat și ne facem treaba cu el. Nici nu știu ce marcă e. Important e că avem un aparat de spălat cu înaltă presiune. La început, când l-am văzut, am zis că ăla ne mai lipsea din curte. E destul de mare, nu e modelul ăla micuț, home-edition. Eu nu l-am folosit niciodată, dar băieții au fost încântați de el de la început.

Anul trecut se stricase iar jucăria și le dăduse prin cap să cumpere un aparat de spalat cu presiune nou. Au descoperit că buba era la un furtun, l-au înlocuit și am scăpat de cheltuială. Sincer, eu parcă m-aș fi bucurat dacă l-ar fi schimbat, pentru că modelul pe care îl avem noi este foarte zgomotos. N-am ce face și-l suport așa. Nu-l folosim zilnic și nici timp îndelungat, dar ne e foarte util (contrar părerii mele inițiale). La ce folosim noi acest aparat?

Spălatul mașinii

Locuind 3 familii în aceeași curte, avem 3 mașini care trebuie spălate periodic. Băieților nu le place să ducă mașina la spălătorie pentru că, acolo unde sunt prețuri mari, nu ne permitem și, unde sunt ieftine serviciile, angajații fac treaba de mântuială. De asta preferă să facă treaba asta acasă. Dintotdeauna a fost așa.

Când nu aveam apă curentă cărau apă cu găleata. Apoi au cumpărat un furtun care ducea apa de la cișmea până la mașină. Sigur că era mai ușor așa, dar cel mai simplu a devenit să spele mașina când au început să folosească aparatul de spălat cu presiune. Știu că trebuie reglat la o anumită presiune ca să nu afecteze vopseaua mașinii, dar jetul acela puternic face spălatul mașinii mult mai rapid și mai ușor. Multe din urmele de murdărie dispar prin simpla trecere a jetului de apă peste ele. Până și noroiul de pe roți dispare rapid, fără să înmoi și să freci minute bune cu o perie.

Spălatul covoarelor

Să speli covoarele la o spălătorie nu e foarte scump, dacă faci treaba asta odată pe an. Noi, având cățel, trebuie să spălăm covoarele de 2-3 ori pe an și, în plus, acolo unde le ducea noi înainte la curățat, mie nu mi se părea că fac treabă prea bună, deși plăteam în plus pentru îndepărtarea părului de câine pătruns adânc în textura covorului. Același aparat de spălat cu presiune a rezolvat și această problemă. Pur și simplu înmoi covorul, pui detergent pe el, îl lași 20 de minute să acționeze detergentul și apoi vii cu apă cu presiune și termini de spălat. Nu rămâne fir de păr sau de nisip în el.

Curățat curtea

aparat de spălat cu presiuneOricât ai mătura curtea, indiferent că ai ciment turnat sau pavaj, tot rămân particule fine de nisip și praf. Noi întotdeauna am practicat spălatul curții odată la 1-2 săptămâni, mai ales vara, când stăm mult afară.  Cu furtunul treaba merge greu pentru că se consumă multă apă și te plictisești încercând să împingi mizeria spre canal cu un jet de apă insuficient de puternic. Acum folosim aparatul cu presiune și pentru asta și în 10-15 minute avem curta curată lună.

Sigur că există și un dezavantaj în utilizarea unui astfel de aparat, acela al consumului de curent. Bine, al nostru e un model aproape industrial, cred. Dacă alegi un aparat de spălat cu presiune home edition (acestea sunt și mai ieftine) nu consumă la fel de mult și oricum reduci mult cantitatea de apă folosită și timpul dedicat activităților de genul celor descrise mai sus. Eu zic că pentru cei care locuiesc la casă este foarte util un astfel de produs.

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Un aparat de inalta prsiune este foarte bun. Sotul meu il foloseste la spalatul masinii si el sustine ca foloseste o cantitate foarte mica de apa si din acest motiv il prefera. Pentru persoanele care stau la curte, este absolut indispensabil acest aparat

    1. stie el ce stie, numai sa nu il lasi sa se joace zilnic cu el ca o sa sara contorul din perete!

    • Stanila Naty Mihaela
    • 04/07/2017
    Răspunde

    Este foarte eficient ;chiar ma gandeam sa cumpar si eu unul pentru a nu mai fi nevoita sa merg la curatatorie cu covoarele ;este foarte greu atunci cand nu ai masina personala sa ma rog de diverse persoane pentru ajutor la transport .

    1. daca speli covorul odata pe an, nu prea merita, sa stii.

    • Stanila Naty Mihaela
    • 04/07/2017
    Răspunde

    Este foarte folositor la spalatul covoarelor

    • ghelbere elena
    • 04/07/2017
    Răspunde

    Sora mea are si uneori e nervoasa ca toata lumea vine la ea sa-si spele masina, dar la final toti trebuie sa spele curtea drept plata.

    1. pai sa ii puna si la plata la factura la energie electrica!

  2. Răspunde

    Nu am nici masina nici curte nici aparat de spalat cu presiune, dar am vazut la cineva ca a spalat asa peretii casei si gardul de ciment. S-au dus (nu complet) si darele de apa de la ploaia de peste iarna, si urmele de mucegai/licheni ce s-or dezvoltat pe la colturi. Asa ca pt cine are curte este un aparat super de avut.

    1. peretii se pot spala si ei, doar daca sunt finisati cu tencuiala aia cauciucata de exterior, altfel nu recomand.

    • Valeria Chertes
    • 04/07/2017
    Răspunde

    Noi avem si il folosim la spalatul masinii.

    1. face treaba buna, nu?

    • Dincolo de nori
    • 04/07/2017
    Răspunde

    Un aparat de spălat cu presiune e într-adevăr bun la casa omului pentru mult mai multe. Dar cu părul de animale spălat simplu cu jet te cam contrazic. Sau cel puţin sistemul de curăţenie pe care îl folosesc eu te contrazice. Cu probe! 😉

    1. Nu ma pricep la specificatiile aparatelor de genul asta, dar al nostru are o forta de speriat. Avem covor din ala gros si greu si, cand vii cu jetul pe un colt, il salta 10-15 cm in sus.

  3. Răspunde

    Si noi avem un aparat si il folosim mai ales pentru curte pentru ca avem si caine. E util si pentru masina, dar cainele a ros furtunul si nu mai ajunge pana la garaj 😛

    1. cred ca se poate inlocui furtunul ala. Daca vrei, il intre pe sot.

      1. Răspunde

        Pana se mobilizeaza sotul meu sa faca ceva prin curte…vine iarna 😛

  4. Pentru spalatul masinii avem nevoie de un aparat mai puternic si de spuma activa. Pentru covoare este ok. In prinvinta curtii mai bine folosim o matura dura, facem economie la apa si curent. Mai puteti utiliza aparatul pentru bicicleta.

    1. noi udam masina inainte, o frecam putin cu burete cu detergent special si apoi clatim pana se ia toata murdaria.

  5. Răspunde

    E genial un astfel de aparat. Eu nu am masina, dar am mers acasa la cineva care are masina si sta la casa… pentru ca voiam sa-mi spal covorul dupa ce catelul colegei mele de apartament si-a facut nevoile pe el. Simteam ca trebuie sa-l curat temeinic, asa ca am apelat la prietenul care isi cumparase un aparat de spalat cu presiune pentru a-si curata masina. Am dus covorul la el in curte, l-am pus pe ciment si l-am spalat cu dero si cu apa aia cu presiune de l-am scos ca nou. Chiar face minuni aparatul ala!

    1. parca te si vad spaland covorul. Ai avut curaj sa te joci cu aparatul? Eu inca nu. Tot mai am impresia ca o sa arunce pe sus, cum am vazut eu in desene animate :))

  6. Răspunde

    DE ar vedea soţul aşa articol cu recomandare, rapid ar fi pe net la cumpărături 😛 Da, sunt unele situaţii în care chiar ar prinde bine o astfel de maşinărie. Dar nu ştiu cât de rentabil este.

    1. fiecare isi face calculul pentru el 😀 si decide daca ii e necesar sau nu.

  7. Răspunde

    De cand viseaza al meu la un astfel de aparat. Si-l doreste mai ales pentru spalat masina. Dar cred ca e bun si la spalat geamuri daca stai la parter si ai gratiile atat de aproape de fereastra incat abia bagi degetele. :)))

  8. mi-as da un rinichi pentru un aparat de genul 😀 vreau si eu sa-mi spal masina acasa, ca m-am saturat s=o tot duc la slapatorie

  9. Răspunde

    Nici noi nu ducem masina la spalat in alta parte. Sotul meu face treaba asta acasa asa ca un aparat de acest gen ne-ar prinde bine 🙂

    • Iacob Elena
    • 06/07/2017
    Răspunde

    Nu am asa ceva, dar ar fii de mare ajutor la casa barbatului meu! ?

  10. Soțul meu și-a dorit mult un jet puternic. Am optat pentru unul de brand renumit ca să ne țină. Pe lângă spălatul la 3-4 zile al celor două mașini personale, îl mai folosim la spălatul teraselor și scărilor, e bun în zilele călduroase la răcorirea curții. Tot cu jetul spălăm decorativa de pe casă și alungăm micile gângănii, dar e bun și la spălat gardului, mai ales dacă e din lemn.

    1. Si noi am aplicat vopsea decorativa la exterior de 2 ani sine place mult ca o putem spala si arata ca proaspat aplicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares