Programări din sfert în sfert de oră și consultații de 45 de minute?

programări policlinica teiuș

Am fost ieri la medic pentru rețele bunicilor. N-am văzut nicăieri o mai proastă organizare ca la noi la policlinica de la Teiuș.

Tot aici mai vin la medic și pentru mama. Tot pentru rețetă. La cabinetul medicului ei măcar nu se fac programări. Vii, vezi care e ultima persoană și te cântă cucii la ușă până îți vine rândul.

La medicul bunicilor se fac programări. Iau rețeta azi și tot azi îmi face următoarea programare pentru peste 2 luni. În prostia mea, eu credeam că ține și cont de programările astea și că oamenii în vârstă sunt oameni cu bun simț și cu timp de stat la ușile medicilor. Ei bine m-am înșelat în toate privințele. Să vă povestesc!

bottegaverde.ro

Acum luni am avut programare la ora 17:00. Am intrat în cabinet la ora 18:30. Motivele? Vreo două babe (scuzați, dar nu pot numi altfel niște femei care, la 70 de ani, mint cu nerușinare) care au venit, au zis că doar întreabă ceva și au rămas în cabinet fără programare. Ca și cum asta nu era de ajuns, aflați că madame asistenta face programările din 15 în 15 minute, asta în condițiile în care nimeni nu stă în cabinet mai puțin de 20-25 de minute și mulți petrec acolo chiar și 45 de minute. Până ia o tensiune, până mai ascultă ce-l mai doare și-i scrie o rețetă, validând cardul de sănătate de 3 ori pentru că sistemul pică frecvent, până mai răspunde și medicul la un telefon și mai și socializează grav și nejustificat cu pacientul, gata 3 sferturi de oră.

Te uiți lung la biletul ăla pe care scrie ora 17:00. Te uiți la ceas că e deja ora 18:00 și în fața ta mai sunt 2 persoane și-ți vine să-ți dai palme.

Credeți că nu se poate mai rău? Se poate. Mai vine și o gravidă care are prioritate. Problema e că nu e venită pentru ea. E venită tot pentru o bunică, n-are programare, dar au trimis-o probabil pe ea tocmai în ideea că are prioritate. Bravo pentru nesimțire. Mai vine încă o babă. Hop în fața ușii. Încă doi moși la vreo 70 de ani la fel. Mușuroi de furnici la ușă. Mușuroi din care doar 2 aveau programări pentru ieri.

După o căruță de nervi, câteva replici total lipsite de politețe adresate unor oameni care nu știu ce e bunul simț, vreo 80 de pagini citite din Fata de hârtie de Guillaume Musso, mi-a venit rândul la fericire. Aveam de luat doar rețetele.

A durat 30 de minute pentru că doamnele dau consultații și prin telefon în timpul ăsta, pentru că, după ce mă întreabă pe mine dacă s-a vindecat amputația bunicii, mă ține să-mi povestească ce-a pățit un alt pacient, pentru că din când în când madame doctor mai scoate câte un covrig dintr-o pungă din sertar și mănâncă, pentru că scoate cardul înainte să semneze rețeta și apoi mai pierdem 3 minute să-l bage la loc, să introducă parola și să-l citească sistemul și așa mai departe.

Programare la 5. Ajuns la cabinet la 16:30. Plecat de acolo la ora 18:50. În urma mea au rămas o mulțime de oameni…

O organizare de nota 2 cu felicitări la cabinetul ăsta, zău! Alții cum pot? La medicul meu nu am stat niciodată mai mult de 15 minute peste ora trecută în bilet. Și tot om e și el. Și chiar acordă atenție fiecărui pacient, credeți-mă! Ăla cum poate?  Poate pentru că-i pasă. Restul sunt niște nesimțiți.

Ce ziceți, peste 2 luni scap înainte de ora 19:00 de acolo?

programări policlinica teiuș

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Din păcate, asa e sistemul la noi, chiar și la privat, si uite că nimeni nu le poate face nimic pentru ca ai nevoie de ei. Nici nu vreau sa discut ce inseamna conditii la clinici private in afara tarii. Si surpriza, e chiar mai ieftin decat in Romania.
    Eu cand merg la medic, imi iau o carte cu mine si citesc, asta ca sa nu ma enervez si sa simt ca imi pierd timpul asteptand.

    1. la privat, pe unde am fost, a fost ok, dar e scump si nu-ti permiti sa mergi acolo. Uite matusi-mea s-a inscris la medic de familie la AIS. La aia programarea e programare. Si nu plateste nimic in plus, e totul pe asigurare, dar astia batrani nu concep sa isi schimbe medicul.

    • Livia Rada
    • 07/06/2017
    Răspunde

    Exista o solutie: schimba medicul! Si eu l-am schimbat? Si mai exista o solutie: suni, spui sa iti scrie retata si trimiti postasul sa o ia. Asa face tata? pe urma ii spui postasului sa intre si pe la farmacie sa cumpere medicamentele si cand ajunge in sat cu ziarele, sau cu pensia, preiei medicamentele si ii dai banii + 10 lei deranju si nu te doare capul?

    1. pai la asta ma gandeam si eu ca ar fi frumos sa faca retetele si doar sa le dea, acolo unde nu e nevoie de consultatie, sa nu stai atata 🙁

  2. Răspunde

    Da… si mai si intarzaie cate o jumatate de ora. I-am zis odata ca mi se pare ca merge cam greu si mi-a zis ca ea trebuie sa vorbeasca cu oamenii, sa se imprieteneasca cu ei ca altfel nu mai vin la ea 🙂

    1. pai sa se imprieteneasca, eu nu zic nu, dar sa-si faca maxim 12 programari de cate 30 de minute, sa nu se mai distreze pe timpul nostru.

    • Amy
    • 07/06/2017
    Răspunde

    Vai Doamne, ce fel arata cladirea pe afara! Numai prin spitale sau policlinici de stat sa nu fii nevoit sa umbli, e jale ce vad! Iar despre ceea ce ai povestit tu mai sus, e tipic romanesc, nu esti invatata?!

    1. sa stii ca doar pe afara arata asta. In interior arata ca dupa bombardament :))). Cabinetele sunt renovate si arata ceva mai bine.

    2. Răspunde

      Se poate si mai rau, crede-ma!

    • Delia
    • 07/06/2017
    Răspunde

    Nu mai fii suparata. Am fost si eu revoltata pe chestii de genul, dar mi-au explicat mai multe persoane care lucreaza in domeniu ca tatile care fac programari nu pot sa stie cat o sa stea omul in cabinet. Sunt cazuri mai putin grave si cazuri care au nevoie de un control mai indelungat , iar asta face programul sa se decaleze.

    1. Dar ai retinut ca fac programari la 15 minute, da? In conditiile in care pentru o amarata de reteta oricum nu stai mai putin de 15-20 de minute in cabinet.

        • Delia
        • 09/06/2017
        Răspunde

        Eu am patit din astea si la clinici private …

  3. Răspunde

    Daca iti spun ca noi chemam medicul de familie acasa pentru a evita cozile, ma bati? Si vine saraca doctorita tocmai de pe Stefan cel Mare, iar daca vine de acasa inseamna ca pleaca din Voluntari ca sa ajunga in Bragadiru. Dar e cu noroc faptul ca au crescut copiii si acum vine la noi maxim 1 odata pe an 🙂 ))) Daca e urgent ori e nevoie de adeverinte medicale, atunci ma sacrific sa merg la cabinet. Nu e cu programare, dar se intra la ore decente si destul de bine.

    1. Ma abtin :P. Eu am bunicul semi-paralizat si pe bunica cu amputatie. Nu trece niciodata pe la ei.

  4. Răspunde

    Schimba dr de familie si cauta unul tanar care nu e super ocupat. Chiar daca se intra peste programari, 20 min nu sunt 2 ore. Si dupa un timp pt reteta poate emite telefonic si impartit…
    Nu stiu pe nimeni in zona sa iti recomand…dar cand eram in Bucuresti, desi nu imi placea dr de familie (avea niste idei destul de invechite si fara empatie) dar macar a inteles ca am nevoie doar de hartie si gata.

    1. daca ar fi pentru mine, sigur m-as muta, nu as sta acolo. Eu merg pentru mama si pentruu bunici si ei nu vor sa isi schimbe medicul ca asta cica ii cunoaste ca in palma (desi ma indoiesc :)) )

    • ghelbere elena
    • 08/06/2017
    Răspunde

    Muta bunicii la medicul tau de familie. La medicul meu de familie nu-mi explic de ce in fiecare zi e aglomeratie iar la celalalte cabinete bate vantul. Nu se respecta programarea intra fiecare dupa cum a venit.

    1. pai unii mai si intarzie 2 ore. Cum sa nu fie aglomeratie! Nu vor sa se mute ca cica tanti aia ii cunoaste de multi ani…

  5. si eu mai am ghinionul de a ajunge (rar, dar ajung) la medicul de familie… e jale. asistenta imi zice la 6, ma vede doctorita pe la 7… si in jurul meu numai babe si mosi care stau la povesti. mai zi ceva. cica noi suntem nesimtiti. nu… ei sunt, clar. pentru ca profita de sistemul asta medical bolnav pe care-l avem in tara!

    1. ce-mi place de tine, nervoasa mica!

    • Dincolo de nori
    • 08/06/2017
    Răspunde

    Cristina, excepţii sunt acele cabinete unde se respectă programările. În ultimii doi ani am avut (din păcate) ocazia să testez riguros această afirmaţie.

    1. stiu ca nu e dorit sa mergi la medic, dat consoleaza-te cu ideea ca nu pierzi 2-3 ore la usa lui!

  6. Răspunde

    vai de capul meu, aici parca e la mine 🙁
    Tin minte ca eram gravida in luna a 8 si aveam programare pentru consult la ora 11, ajung acolo la fara zece si astept si astept, astept pana se face 12 :15, aaa am uitat sa va spun ca era in februarie si era un frig de crapa pietrele pe holul de asteptare. Cand a iesit asistenta sa cheme pe urmatorul, nicidecum nu eram eu, ci un barbat, mi-a sarit dracii si am inceput sa fac scandal de a iesit doctorita din cabinet. Dupa ce le-am facut albie de porci de fata cu toata lumea ca stau si astept de mai bine de o ora cu burta la gura in frigul ala si cu programare s-au facut mici si de atunci cand ma vad, nu conteaza de am programare sau nu, imediat cum ma observa ma si cheama inauntru :))))

    1. se stie ca prietenii si cei care vin cu plocon au prioritate. Ce atat scandal si tu? 😀

  7. Răspunde

    Nu ai idee cat poate sa ma enerveze vizita la medicul de familie. Mai ales cand e vorba de cel mic. Sa stai o ora pe hol cu un copil care are nevoie de o consultaie pentru altceva printre alti 10-15 copii raciti cobza… e total aiurea! Si al tau daca e racit, te duci acolo pentru o reteta sau pentru a consultatie si fara sa vrei ii imbolnavesti si pe altii. Si te mai miri de ce apar fel de fel de tulpini si de ce starea copilului se agraveaza. Din pacate, munca de teren… nu stiu pentu ce e de fapt.
    In plus, anual trebuie sa iei adeverinta aia pentru job ca esti „clinic sanatos” pentru care bineinteles platesti. Ca sa iei adeverinta, iar astepti. GROAZNIC!

    1. munca de teren? De cand ii am pe bunica si pe bunicul la Bucuresti, am intrebat de cum sa procedam pentru o vizita lunara si ni s-a raspuns evaziv ca … nu se stie cand are timp.

  8. Răspunde

    Mmmm eu n-am intalnit persoane care sa iti acorde atentie la ora programarii sau in 15 minute cum zici tu. La mine stai de inebunesti la rand si sa stii ca atunci cand eram insarcinata stateam la rand.
    Nimeni nu ma lasa in fata si daca nu ma vedea asistenta, mosii aia m-ar fi lasat sa stau la coada mult si bine. De atunci nu-i mai suport. Sa-i vezi cum se lipeau de usa cand ma vedeau insarcinata ca nu cumva sa intru in fata. Se faceam bolnavi de moarte. De atunci nu-i mai suport. Sa stii ca in autobuz, tot tinerii imi dadeau locul. Nici o baba nu s-a sinchisit sa faca macar in gluma un gest. Nu-i mai suport sincer sa-i vad cum se prefac

    1. Nu zic ca nu-s bolnavi, dar nu-s urgente si mai au si tot timpul din lume. Se grabesc doar ca sa prinda barfa de la scara blocului sau sa nu rateze Acces Direct.

    • Avramescu Evelina Mihaela
    • 12/06/2017
    Răspunde

    asta este sistemul si nu il putem schimba, eu sunt la dr Furtuna, dar pot sa spun ca nu am stat niciodata mult, fetele sunt dragute si te ajuta

    1. 😀 vecina, ai nimerit bine. La domnul Furtuna nu stiu ce fac, dar nu e coada.

    • Iacob Elena
    • 15/06/2017
    Răspunde

    M-ai atins unde doare cam tare. Am si eu probleme mari ca tot romanul cu cabinetele medicale…degeaba ai programare daca stai o ora, doua si astepti sa intri la medic, dar daca ai intarzia iti sunt scosi ochii pentru asta. Nu mai suport nesimtirea asta! Si gravida am fost tratata asa, dar si acum cand merg cu copilul la controalele periodice! Dintotdeauna! Iar urgentele la medicul de familie nu sunt prioritare…poate doar pe hartie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares