Calitate înainte de toate – produsele din piele naturală

produse din piele naturala

Eram în liceu și citeam prin reviste că toată lumea recomanda produsele din piele naturală. Se lăudau unele doamne sau un portofel din piele te pot ține o viață. Nu mai știu cât costa pe atunci un portofel din piele, dar mie mi se părea un lux. Îmi cumpăram portofele de la tarabă din piață, la 50 de mii (5 lei noi). Nu țineau mai mult de câteva luni. Fermoarele se rupeau din primele săptămâni de utilizare, capsele cedau, imitația de piele se tocea și aspectul devenea demn de muzeu, iar cusăturile îl părăseau rând pe rând.

La fel era și cu gențile. Am avut și textile, vreo două, și din piele ecologică, alte 2-3. Până în clasa a 12-a, când colegele mele au strâns bani și mi-au făcut cadou o geantă din piele. Vreau să vă spun că am purtat-o jumătate din clasa a 12-a (full de cărți și caiete), în primii doi ani de facultate și a mai purtat-o și mama apoi 2-3 ani. Într-un final, s-au rupt baretele și s-a stricat fermoarul și abia atunci am renunțat la ea, deși nici atunci nu arăta rău deloc.

Mi-era deja clar care era diferența de calitate dintre un produs din imitație de piele și unul din piele naturală. De-atunci am început să gândesc altfel. Nu mai cumpăram 3 perechi de pantofi ieftini, ci una singură din piele.

Sigur că pe termen scurt investiția era mai mare. O pereche de pantofi de la ”orice produs” costa 300 de mii (30 de lei). Una din piele trecea de 1 milion (100 de lei). Dar, pe termen lung, ieșeam mai bine pe sistemul ăsta pentru că perechea aia de pantofi mă ținea mai bine de un an, pe când ceilalți ar fi fost numai buni de aruncat în 2-3 luni. Dacă facem socoteala, 3-4 pereche de pantofi ieftini pe an, la 30-40 de lei perechea, ajungem la 120-160 de lei, adică o sumă suficientă pentru o pereche de pantofi din piele 100%, care nu se deformează, lasă pielea să respire, nu favorizează apariția mirosurilor neplăcute și sunt mult mai comozi.

Același lucru se aplică la toate produsele din piele: genți, ghiozdane, curele, mănuși și portofele.

De ce portofel din piele? Pentru că e un obiect pe care-l folosești zilnic. Toată ziua stai cu mâna pe el. La bancă, la magazin, la farmacie, peste tot apelezi la el. Un material prost se deteriorează în câteva luni. Păcat că nu mi-a dat prin cap să fac poze cu portofelele cumpărate și aruncate de-a lungul timpului! Pielea naturală nu se tocește atât de repede, nu se decolorează, nu provoacă alergii și iritații, nu-și modifică deloc ușor aspectul.

Primul meu portofel din piele mi l-am cumpărat pe la 20 de ani. Știu că l-am purtat foarte mult timp, până s-a stricat închizătoarea cu magnet. El încă arăta bine, dar nu se mai închidea, așa că l-am abandonat. După el au urmat din nou portofele ieftine (textile sau piele ecologică). Era o perioadă mai grea din punct de vedere financiar. Îmi era și jenă să scot portofelul câteodată, atât de bine arăta la 2-3 luni de la achiziție!

portofel piele 100%

Între timp am revenit la varianta portofel din piele naturală. Portofelul pe care îl port acum este cel pe care l-am câștigat în 2015 la un concurs organizat de cei de la belashop.ro. Mai exact este modelul de aici.

portofele piele naturală

Eu zic că e un magazin de încredere, în care găsiți doar produse din piele la prețuri destul de accesibile. Mare parte din lucrurile de pe site sunt produse în România. În general produsele românești sunt de calitate, se știe. Portofelele se pare că sunt din import, dar vă pot garanta eu că sunt piele-piele, sunt atent lucrate și foarte rezistente. Mă opresc aici cu poveștile despre BelaShop pentru că, dacă ați ajuns deja pe site, produsele se prezintă de la sine, nu-i nevoie să-mi mai tocesc eu tastatura.

Știu că și eu am făcut greșeala de a cumpăra chestii ieftine în perioadele în care nu aveam bani și probabil că par o ipocrită când vă recomand să investiți doar în calitate, în produse din piele naturală, dar mă risc. Chiar nu contează de unde le luați: din mall, de pe net, de la târguri, din supermarket, important este să mizați pe ele.

Pentru cei cu venituri mici, diferența de 40-50 de lei până la un portofel de piele sigur că este mare. Doar ei pot decide dacă sunt dispuși să facă un mic efort pentru achiziționa ceva care să-i țină ani de zile.

Cei care oricum cumpără portofele mai scumpe, de 70-80 de lei, chiar nu au nicio scuză. Cele din piele sunt la același preț 🙂

Cât de nebună să fiu eu să dau 100 de lei pe o geantă din piele ecologică, adusă din China (unde ea costă maxim 10 dolari) și la noi prețul de 100 de lei e la promoție, cu reducere de X%, când pot să mai pun 50 de lei să-mi iau o super geantă din piele 100% lucrată manual?genti din piele lucrate manual

Voi ce alegeți: piele sau sintetic?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 15/06/2017
    Răspunde

    Si eu prefer pielea.

    • Aluculesei Brindusa
    • 15/06/2017
    Răspunde

    imi plac lucrurile de calitate care tin mult si sunt deosebite!

  1. Răspunde

    Clar și eu prefer calitate inainte de toate.Mai ales cand vine vorba de un portofel sau chiar o geanta.De ce sa dau 50-100 de lei pe o geanta de musama in care daca pun ceva mai greu sa ma lase, mai bine dau un ban dar stiu ca e totul in regula

  2. Răspunde

    Doar pielea. Dar si acolo exista piele si …piele.

    • ghelbere elena
    • 16/06/2017
    Răspunde

    Prefer produsele din piele pentru calitatea lor, dar cumpar si produse din materiale textile sau piele artificiala.

  3. Piele aleg de fiecare data. Optez pentru piele naturala la curele, genti, portmonee, pantofi. Pielea de calitate se va mentine in timp si te vei putea bucura de acel produs mai mult timp. Investitie pe termen lung o consider eu.

  4. Răspunde

    Piele! Decat sa dau de 4 ori banii pe 4 obiecte ieftine, mai bine o data, dar bine!

  5. Cu mici exceptii cand ma incanta modelul sau imprimeul, de fiecare data aleg pielea ca fiind cea mai indicata pentru un produs rezistent, aratos, elegant.

    • coco
    • 16/06/2017
    Răspunde

    am cautat un portofel de piele pe gustul meu, tare mult…ce gaseam erau taaree scumpe…am gasit cand nu ma asteptam intr-un magazin mic in Austria, ieftin si exact de doream…roz pudrat!

  6. si eu am un portofel de piele acum si sunt tare incantata de el, face fata cu brio la tot ce tin in el si la orice bruscare pe care i-o aduc

  7. Răspunde

    La genti din piele nu m-am bagat inca pentru ca eu nu prea port geanta si sa dau banii pe una ca sa o tin in dulap mi se pare aiurea, dar cu portofelul e alta poveste. Am unul din piele, pictat manual si il am de ani buni, dar e aproape neschimbat plus ca imi place la fel de mult ca in prima zi.

  8. Răspunde

    Incontestabil prefer articolele din piele naturala. Rezista mai mult.

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 17/06/2017
    Răspunde

    Și eu prefer pielea.

  9. Răspunde

    De cativa ani am inceput sa-mi iau si eu diverse articole din piele. Singurul obiect pe care-l aveam pana atunci era portofelul. Il am (inca il am!) de pe vremea cand eram in ultimul an de liceu. A rezistat aproape 10 ani si continua sa arate bine. Chiar daca e de calitate, ma asteptam sa se duca mai repede. O fi din cauza ca nu prea am bani si e mereu aproape gol? :)). Insa, serios vorbind, chiar il am de atatia ani si arata foarte bine.

  10. Răspunde

    Mie imi place sa-i cumpar sotului portofele de piele. Recunosc ca pentru mine folosesc diverse chestii si ca primeaza modelele.

    • Naty Mihaela
    • 18/06/2017
    Răspunde

    Eu nu sunt fana portofelelor din piele naturala ;doar la genti am astfel de ,,pretentii,, ;dar e adevarat ca oricine se respecta plateste oricat pentru un produs original de calitate.

    • Dincolo de nori
    • 18/06/2017
    Răspunde

    Folosesc doar portmonee din piele! Îmi plac!

  11. Răspunde

    Multumim pentru articol ! Produsele noastre isi arata calitatea in timp si sunt preferate din ce in ce mai mult !

    1. Eu va doresc viata indelungata si tot mai multi clienti multumiti.

  12. Răspunde

    Eu drept sa zic mai aleg si pielea sintetica dar sotul meu e foarte pretentios. Mai ales cand vine vorba de incaltaminte. Si are dreptate. Ce e din piele naturala tine mai mult. E mai de calitate.

    1. cand stam prost de tot cu banii, si eu mai fac nefacute si imi iau chestii din imitatie de piele. Oricum, si cele din piele, depinde si cum sunt lucrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares