4în1 – Bicarbonatul de sodiu – Exfoliant, calmant, antiacneic, și tratament pentru punctele negre

bicarbonat de sodiu

Recunosc. Am tenul cum nu se poate mai rău. Pielea este sensibila și cu toane. Din când în când se mai trezește arțăgoasă și mă ”bucură” cu iritații sau coșuri. Sunt conștientă că acestea sunt rezultatele alimentației de multe ori incorecte, ale stresului sau ale unui dezechilibru hormonal. Oricât ai încerca să tratezi sau să previi problemele strict la nivel local, nu vei reuși.

Vă povesteam eu despre acest gel demachiant exfoliant cu grepfruit roz de la Bottega Verde. El face treabă foarte bună, în sensul că nu favorizează apariția coșurilor și curăță foarte bine, lăsând pielea super fină, dar asta în perioadele în care pielea nu manifesta o super-sensibilitate și predispoziția la roșeață. Când se întâmplă asta, nu mai suport deloc gelul ăsta. Am senzația că ustură, că-mi strânge fața, că se clătește insuficient (în zilele alea am un ten foarte nervos).

Chiar acum câteva zile am pățit-o din nou. Nici măcar nu eram înaintea perioadei ăleia minunate din lună. M-am trezit (sigur nu din senin, trebuie să fi existat un motiv bun) cu fața pur și simplu îngroșată de ceva bubițe (nu știu

dacă le pot numi așa) în piele. Senzația de mâncărime era la ea acasă. Am spălat cu apă. Insuficient pentru un ten gras. Dorința de a mă scărpina era și mai mare. Aveam nevoie de ceva care să curețe și să calmeze. Atunci mi-am adus aminte de bicarbonatul de sodiu, despre care bunica îmi zisese că face bine.

Fuga în bucătărie! Am luat un plic cu bicarbonat de sodiu și l-am postat pe chiuvetă, la îndemână. Mi-am spălat bine mâinile, apoi le-am săpunit bine de tot cu săpunul meu cu miere de cimbrișor și lapte (îl găsiți aici), până am obținut o spumă bogată.

sapun cu miere de cimbrisor si lapte
click pentru mărire!

Sigur că puteți folosi orice alt săpun vreți voi și vă împăcați bine cu el. Se combină foarte bine cu Dove pentru că rămâne mult mai cremos amestecul.

spalat pe fata cu bicarbonat de sodiu
click pentru mărire!

Am turnat în palmă, peste spumă,  cam o linguriță de bicarbonat și l-am amestecat cu săpunul. Rezultatul îl vedeți în poza alăturată. Cu amestecul ăsta mi-am spălat fața.

Nu am frecat, doar am mângâiat pielea  foarte ușor, ca să nu zgârii cu granulele de bicarbonat să mă irit și mai tare. Am clătit cu multă apă călduță și, la final, minune! Simțeam fața complet altfel. Era curată, fără urmă de sebum, relaxată, fără disconfortul care apare când simți cea mai mică urmă de produs de curățat rămasă pe față, fără dorința de a clăti la infinit și, cel mai important, fără mâncărime!

După câteva ore, roșeața deja dispăruse în proporție de 80% iar bubițele erau multe retrase. Nu-mi venea să cred. Adică amărâtul ăsta de bicarbonat e mai bun decât toate produsele astea destul de scumpe, pe care le-am tot încercat?

În 2 zile am scăpat de orice problemă, dar pe locurile unde se retrăsese inflamația apăruseră nișe cojițe (menționez că în cele 2 zile nu am folosit niciun fel de cremă sau apă micelară pentru că tenul îmi spunea imediat că nu le vrea și trebuia să mă spăl din nou pe față). Am apelat tot la săpun și bicarbonat, doar că de data asta am frecat puțin mai insistent (nu ca și cum ai vrea să freci o tigaie, desigur, ci mult mai blând). Dă-i și freacă fruntea, pomeții, nasul, bărbia! Vreți să știți care este concluzia? E cel mai eficient, ieftin și prietenos exfoliant pe care l-am folosit vreodată.

Și încă o observație personală, ține de punctele negre. Odată pe săptămână eu îmi pun pe nas câte un plasture pentru puncte negre (folosesc acest produs de la Lady’s). Nu sunt mulțumită 100% de cât scoate din punctele negre, dar aia e. Acum 3 zile am pus un plasture. Am stat cu el timpul regulamentar și l-am scos. Nu prea era nimic pe el. Mă gândeam că nu l-am aplicat eu corect de n-a extras mai nimic. Am luat oglinda care mărește și m-am dus la soare. Vreau să vă spun că, deși plasturele nu scosese mai nimic, nasul meu era mai curat ca niciodată. Abia după câteva minute mi-am dat seama că aspectul ăsta nou al nasului meu are legătură tot cu bicarbonatul de sodiu. Deci, dacă vreți un tratament bun pentru puncte negre, frecați nasul cu bicarbonat și veți vedea diferențele în scurt timp.

Concluzia? Cine n-are bicarbonat de sodiu să-și cumpere! Nu vă explic eu cum face bicarbonatul toate minunile astea, că găsiți voi pe Google informații despre cât de bun dezinfectant și calmant este. Pentru tenul gras este o minune. Absoarbe tot excesul de sebum și lasă fața netedă și luminoasă. Încercați și veți fi uimiți/e! Un produs atât de ieftin care face 4 lucruri minunate: calmează, exfoliază, scoate punctele negre și previne apariția acneei. Mai știți alt produs 4în1 atât de accesibil?

PS: nu pun poze cu moaca mea pentru că nu-mi place. Oricum, pozele pot fi prelucrate, se știe, deci trebuie să mă credeți pe cuvânt și să încercați.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 06/06/2017
    Răspunde

    Sa stii ca am sa incerc si eu aceasta metoda.

    1. daca incerci, sa imi spui cum ti s-a parut, te rog.

    • ghelbere elena
    • 07/06/2017
    Răspunde

    Eu folosesc de mult timp bicarbonatul ca pasta de dinti atunci cand pasta s-a terminat sau cand vreau o variatie.

    1. pe dinti il mai folosesc si eu pentru albire

    • Lucica Lazar
    • 07/06/2017
    Răspunde

    Bicarbonatul e bun la multe lucruri, eu il pun in pasta de dinti, in sampon si il folosesc la diferite trucuri la bucatarie…scoate mirosul urat din frigider

    1. am sa pun si eu in sampon! Daca absoarbe si aici sebumul la fel de bine, imi cumpar un bax de bicarbonat.

  1. Răspunde

    Fiica mea avea un cos, i-am pus pe el o pasta pe care am facut-o din putin bicarbonat cu apa, nu mi-a venit sa cred ca a doua zi cosul aproape disparuse. O sa-l incerc si contra punctelor negre, dupa metoda ta.

    1. n-am fost incantata asa de tare de niciun produs scump.

  2. Bicarbonatul stiu ca se folosea impotriva transpiratiei, dar si ca ajutor pentru albirea dintilor. Eu nu l-am folosit, deci nu imi pot da cu parerea.
    Un alt produs minune este lamaia. El poate fi folosit pentru albirea unghiilor si pentru spalarea parului gras.

    1. pe par am folosit zeama de lamaie, dar pe unghii nu am auzit pana acum. O sa ma uit dupa reteta asta ca si eu am unghiile putin galbene. multumesc.

  3. Răspunde

    Mi-am adus aminte la ce l-am folosit cu mare succes. Tot fetei ii intrase o aschie pe care n-aveam cum s-o apuc ca sa o scot. Am citit pe internet sa pun bicarbonat pasta cu putina apa, leucoplast deasupra, iar a doua zi iesise aschia cit sa o scot cu penseta. Magic 🙂

    1. de retinut! Si noi am mai patit d-astea si nu aveam idee ca functioneaza pasta asta. Chiar ca magic. Curiozitate mare cum reuseste sa faca asta.

    • Delia
    • 07/06/2017
    Răspunde

    Eu curat aragazul cu el si mi-a fost prescris de medic si ca tratament pentru candidoza.

    1. pe aragaz nu l-am incercat, dar pentru probleme de genul asta stiam ca e bun. Sanatate, pitic!

  4. Răspunde

    Bine de stiut! Dar de curatat/albit dantura nu dai vreun sfat, bre? Ca am nevoie de ceva ieftin si eficient 😀

    1. la dintolog! Alta solutie nu iegzista. Am incercat cu sare, cu coaja de banana, cu capsuni, cu paste de dinti minune… nimic. Poti testa si cclorul :))

  5. Răspunde

    eu am piele sensibila si dermatite (7 medici dermatologi vizitati in Bucuresti se pune? ). Ei bine, bicarbonatul poate irita, mecanic dar si prin scaderea ph-ului natural asa ca evit (ok, eu nici sapun nu pot pune pe fata…). Sunt mai multe tipuri de bicarbonat din punct de vedere al granularitatii asa ca cu cel mai fin a fost cel mai ok. Dupa folosirea lui ma inrosesc si mai fac si cojite albe.

    In rest eu il folosesc in deodorantul zilnic, in menaj, etc. (alergiile la chimicale…). Pt dinti evit, mi0a intrat in cap ideea ca ar zgaria smaltul.

    Ca o remarca, sa te uiti ce perna ai avut, pe mine anumite fete de perna ma irita asa ca dimineata m-am trezit rosie si iritata(le-am aruncat, gata) .

    1. stiuu am simtit pe pielea mea ca, daca nu am lenjerii si fete de perna din bumbac 100%, nu mi-e bine. Nici nu dorm cum trebuie si am mancarici de parca as avea purici, zau. eu folosesc un bicarbonat foarte fin cred ca de la dr oetker e, nu sunt sigura. Tu probabil poti sa renunti la sapun pentru ca nu ai tenul gras. Eu daca folosesc doar apa, simt ca am untura pe fata.

  6. eu am puncte negre ceva de speriat pe nas, asa ca metoda asta simpla si ieftina e de incercat! chiar in seara asta fac o proba, ca m-a terminat pielea asta!

    1. eu daca nu il curat periodic, arata ca a o capsuna (asa zice mama) :))

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 08/06/2017
    Răspunde

    Eu am puncte negre pe nas. Metoda asta e ieftină și simplă. O s-o încerc.

    • Lamiita Petre
    • 09/06/2017
    Răspunde

    Si eu folosesc uneori bicarcobatul de sodiu pe post de exfoliant pentru fata, si pentru dinti, dar uite ca nu m-a dus mintea sa il folosesc cu sapun si l-am folosit simplu. Daca nu as fi fot multumita nu l-as mai fi folosit. Eu cred ca functioneaza pentru marea majoritate, facand exceptie persoanele care au o problema dermatologica si e necesar consultul medical. Nu cred ca trebuie nici sa exageram, asa ca, mai ales pentru cele care testeaza, tot felul de creme si cremute, nu cred ca este mai daunator ca acestea, puteti risca sa incercati o data de doua ori sa vedeti cum va multumeste sau nu.

    1. eu am renuntat definitiv la testat produse. Nu o sa mai vedeti astfel de articole pe blog. Ma refer la cosmetice.

  7. Răspunde

    Hai ca esti simpatica :))
    Asta chiar nu stiam despre bicarbonat dar sa stii ca incerc si eu ca m-ai facut curioasa :p

    1. eu asa m-am nascut – simpatica!

  8. Răspunde

    Bicarbonatul chiar face minuni. Uite nu am incercat sa il folosesc in combinatie cu sapun pentru spalat pe fata, dar voi incerca. Bicarbonatul nu imi lipseste din baie, mai ales ca il folosesc saptamanal pentru a ma spala pe dinti. O data pe saptamana adaug la pasta de dinti si putin bicarbonat, si chiar ma simt bine dupa fiecare periaj cu bicarbonat. Am inteles ca nu e recomandat nici prea des, asa ca nu fac abuz. Multumesc de recomandari.

    1. si eu tot asa il folosesc pe dinti, rar. Nici nu mi-am intrebat medicul, dar nu cred ca e asa grav sa il folosim, sincer. Adica pasta de dinti cu microgranule nu e tot pe acolo?

  9. Răspunde

    Eu te cred pe cuvant ca e un produs minune bicarbonatul de sodiu, dar eu sunt lenesa si mi-e „peste mana” sa amestec sapunul cu bicarbonatul, mi-e mult mai „la indemana” sa folosesc un gel pentru fata (exfoliant sau simplu). Pentru cele ca mine ar trebui sa iasa pe piata un produs pe baza de bicarbonat de sodiu 😀

    1. lasa ca amestec eu sapun cu bicarbonat si iti trimit in plic, ca sa vezi cat te iubesc 😛

  10. Răspunde

    N-am folosit bicarbonat pana acum. Cat eram insarcinata am dat peste o gramada de articole despre bicarbonat si cel mai mult m-a atras faptul ca albeste intii. Atunci mi-a fost teama sa incerc si apoi am uitat.Mi-am amintit tu si il voi incerca si eu

    1. sa stii ca albeste ceva, dar nu te astepta la un rezultat sa te dea pe spate a doua zi.

    • Mustafa Filiz
    • 12/06/2017
    Răspunde

    UN ARTICOL FOARTE UTIL

    1. multumesc

    • Tatiana Sorina
    • 14/06/2017
    Răspunde

    Bun articol,interesant,am sa incerc si eu.Am citit pe net o multime de articole despre bicarbonat,e super bun.

    • Cristina Popescu
    • 14/06/2017
    Răspunde

    Bicarbonatul de sodiu are o multime de intrebuintari benefice. Il voi folosi ei eu pentru punctele negre, merci pentru pont.

    • Antonia
    • 15/06/2017
    Răspunde

    Am folosit si eu pentru fata bicarbonat, insa nu mi-a priit, din nefericire…acum sunt la testat bepanten sensiderm indicat de medic, doua zile nu mi s-a inrosit fata, sa vedem mai departe, ca de altfel de la orice mi se inroseste, chiar si de la produse 100 % naturale…

    • Iacob Elena
    • 15/06/2017
    Răspunde

    Pe bune? Si sotul a avut o astfel de iritatie pe fata, avand tenul sensibil, a dat cu o suma de creme si a luat multe medicamente…daca stiam asa ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares