Un tur scurt la Bookfest 2017

bookfest 2017 impresii

Shame on me! N-am mai fost niciodată la Bookfest până acum. De câteva zile mă țineam de al meu să dăm și noi o fugă pe la festival, și nu reușeam. Ieri am fost plecați din București și, la întoarcere, am făcut tot posibil să ajungem la Romexpo mai devreme ca să arunc și eu un ochi pe la Bookfest 2017, să nu rămân iar cu regretul că nu am fost. N-am putut sta mult pentru că acasă ne aștepta mama (avea nevoie să îi ducem ceva), dar tot sunt happy că am reușit să ajung.

Eram foarte curioasă care este atmosfera la un târg de carte, câți oameni sunt pe acolo, cum stau editurile cu reducerile pe care le-au trâmbițat în aceste zile, etc. N-am vizitat foarte multe standuri, din lipsă de timp, dar și pentru că știam că am un buget mic-micuț și nu avea sens să mă las ispitită de reduceri când mai aveam doar 60 de lei în portofel :D.

edituraa corint la bookfestAm trecut prima data pe la standul Grupului Editorial Corint. Multe cărți. Foarte multe pentru copii și multe de istorie. M-a tentat foarte tare Istoria terorismului, dar n-avea o reducere chiar mare, ca să o iau pe loc. Voi ajunge eu și la ea cu altă ocazie.

Ce nu mi-a plăcut nici la ei, nici la alte edituri, au fost coșurile dedicate cărților la reducere. Erau unele persoane care nu respectau deloc cărțile respective, le luau, le aruncau, le îndoiau, în încercarea de a ajunge la altele de sub ele… Mă așteptam la ceva mai mult bun simț de la oamenii ”citiți”.

De la Corint mi-am luat Hawksmoor, de Peter Ackroyd, și Viziuni Însângerate, de Kay Hooper. Le văzusem și pe site, data trecută când mi-am luat cărți de la Corint, și mi-am zis că ar fi gustul meu. Din păcate, Corintul m-a cam dezamăgit la prețuri. Practic, au cam aceleași prețuri ca pe site. Cărțile astea 2 sunt 14 lei pe site și la târg erau 10 lei… Sigur că nu am luat fiecare carte la analizat, dar nu prea mi s-a părut că au cine știe ce oferte.

Hawksmoor, de Peter Ackroyd, și Viziuni Însângerate, de Kay Hooper

La editura Niculescu mi-a sărit în ochi romanul Cei aleși, de Lisa T. Bergren.

bookfest 2017 editura niculescu

Prețul de 15 lei nu mi s-a părut nici prea mare nici prea mic, știind că prin online o văzusem pe la 22-28 de lei. Surpriză însă când am văzut azi că pe site o au mai ieftină decât la târg (pe site costă 14,44 lei azi)!

Cei aleși, de Lisa T. Bergren

Cum cele mai multe lecturi de pe blog sunt de la editura ALL, aici am zăbovit cel mai mult și la ei cred că am descoperit chiar reduceri mișto și reale.

editura all bookfest 2017

Eu m-am ales cu 3 cărți de Cecelia Ahern: Suflete Pereche, PS: Te iubesc și Mulțumesc pentru amintiri. Toate 3 sunt la peste 22 de lei preț pe bucată pe site-ul editurii (asta la reducere) și de la târg le-am luat cu 10 lei bucata. Prin urmare, cei care ajungeți azi, nu ocoliți zona Grupului Editorial All pentru că o să vă placă ce găsiți acolo.

Cecelia Ahern Suflete Pereche, PS Te iubesc și Mulțumesc pentru amintiri

Ca impresie generală despre organizare, eu zic că a fost bine. Eram aglomerat, dar nu irespirabil și cu spațiul prost gândit. Nu aveai spațiu să joci țonțoroiul, dar se făcea loc și pentru tine, nu era ca la alte târguri și evenimente, unde trebuia să privești ca… nu mai zic ce, de la distanță, pentru că nu aveai loc să te miști.

Per total, eu am ajuns acasă încântată (în special de cărțile de la All). Bilanț total – 6 cărți la 65 lei.

carti cumparate de la bookfest

Am decis ca la anul să-mi fac bugetul din timp (să pun bani deoparte pentru perioada târgului) și să-mi fac și temele cum trebuie, cu 2-3 zile înainte de începerea lui, ca să fac afaceri și mai bune. Oricum, nu e rău bilanțul, dar dacă nu dădeam aia 15 lei pe cartea de la Niculescu, îmi mai luam 2 de la ALL 😀

Voi ați fost la Bookfest 2017? Dacă da, ce v-ați luat? Dacă nu, cum vi se par prețurile la cărțile pe care le-am ales eu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 28/05/2017
    Răspunde

    Nu aveam cum sa ajung dar urmaesc postarile tale si sunt la curent.

    1. Multumesc, Valeria.

  1. Răspunde

    Eu nu am ajuns dar daca e sa iau in considerare doar preturile, acum citind ce ai scris nu imi pare rau. Pentru atmosfera si intalnirea cu autorii preferati da, imi pare rau.
    Dar poate in toamna la Gaudeamus o sa ajung. Am inteles ca e mai mare decat Bookfest.

    1. Ti-am zis, eu nu am bifat prea multe standuri. Ne povesteste Antoaneta mai multe sigur.

  2. Răspunde

    Mi-ar fi placut sa ajung, dar o febra a fiica-mii nu ne-a permis sa plecam nicaieri weekendul asta. Cele 3 carti ale Ceceliei Ahern le am si eu, imi place tare mult stilul autoarei. Sper sa reusesc sa ii iau toate cartile. Poate la anu’ne vom intalni la Bookfest 🙂

    • Dincolo de nori
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Din păcate locuiesc în Constanţa unde nu prea sunt târguri de carte sau nu le ştiu eu. Oricum dacă aş fi ajuns aş fi căutat standurile cu literatură SF.

    • ghelbere elena
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Nu am fost deoarece nu sunt din Bucuresti iar cartile le-ai luat la preturi foarte bune

  3. Răspunde

    Of, cat te invidiez! In fiecare an imi propun sa pun bani deoparte pentru data viitoare si intotdeauna in perioada bookfest ma trezesc ca nu am destui bani pentru a justifica drumul pana la Bucuresti. 🙁

    1. poate in 2018 castigi la loto si ne intalnim pe acolo sa iti faci pomana cu mine.

  4. Răspunde

    Mie imi plac targurile de carte pentru ca poti gasi carti mult mai ieftine ca pe siteuri si mai iei pulsul editurilor. Anul trecut am fost si eu la vreo doua targuri de carte, dar anul asta nu am ajuns inca la nici unul. Mi-ar fi placut si mie sa vad standul celor de la Editura All.

    1. Te asteptam la Bucuresti in 2018 😛

  5. Răspunde

    Eu evit tirgurile de orice fel, ca sunt tentata sa tot cumpar. Cele de carti nu fac exceptie, oricum le gasesc la biblioteca. Bine ca nu-i toata lumea ca mine, ca multi ar falimenta din lipsa de cumparatori.

    1. La mine biblioteca este departe si nici nu e prea bine aprovizionata. Recunosc ca ma speria si gandul la toate mainile prin care a trecut cartea de la biblioteca.

  6. Răspunde

    de ceva ani nu am mai fost dar cu ani in urma mergeam an de an! aveam buget, liste cu ce caut, stiam si ce preturi sunt in alte parti, si evident spatiu de libera cautare 🙂 . Mereu am iesit cu sacose de acolo 🙂 . De, unele dame isi cumpara pantofi 🙂

    1. lasa ca si pantofii sunt buni si vorba Elenei, exista si biblioteci.

    • Iacob Elena
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Super preturi au fost! Daca ai dat doar 65 de lei pe 6 carti…chiar e pomana!

    1. Da, atata am dat.

  7. ai facut ceva achizitii! eu ma repezeam la editur trei, recunosc, e preferata mea!

  8. Anul asta nu am reusit sa ajung la Bookfest, dar a fost sora mea. De-abia astept sa ma duc in weekend pe la ea sa vad ce bunatati a adus acasa.

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Mulțumim pentru articol.

    • nicolae claudia
    • 31/05/2017
    Răspunde

    nu am ajuns pana acum la acest targ..mi-am propus in multi ani sa merg, dar nu am ajuns

    1. Poate cand va fi printesa mai mare veti merge impreuna.

  9. Răspunde

    Ma bucur ca ai reusit sa ajungi la targ. Din pacate noi nu am reusit sa ajungem la Bookfest, dar va fi si anul care vine. 😀 Si in Ploiesti a fost zilele astea un mini targ in zona centrala, am vizitat standurile editurilor de cateva ori dar nu am gasit ce ma interesa… deci tot pe site-urile lor. Oricum foarte placut!

    1. poate mergem inpreuna anul care vine.

  10. Răspunde

    N-am ajuns la bookfest. Am vazut ca au prins fetele niste oferte de invidiat. Nu vroiam ceva pentru mine neaparat, ci pentru cea mica

    1. la carti pentru copii chiar nu m-am uitat. Poate vii in 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares