Da, varza poate fi dată prin robotul de bucătărie

varza dată prin robot

N-am încercat niciodată treaba asta până acum câteva luni. Aveam de făcut o salată uriașă, pentru un eveniment în familie, și mie oricum nu-mi ieșea niciodată varza fideluță tocată la mână. Mai citisem, pe ici-colo, despre datul prin robot. Unii ziceau că mergem, alții că nu. Eu am zis să mă risc. Ce-aveam de pierdut în afară de a-l murdări și a trebui să-l spăl degeaba în cazul în care treaba n-ar fi ieșit cum trebuie?

varza dată prin robotAm curățat varza de 2-3 foi de la suprafață, am tăiat-o în bucăți lungi dar mai suple, care să intre prin orificiul robotului, am montat accesoriul pentru feliat și am pornit robotul. Culmea e că a mers. Cam așa arată varza dată prin robot, Mai rămân 2-3 bucățele care sparg tiparul de fideluță, dar pot fi ușor alese și îndepărtate. Atenție însă! Nu arată la fel varza tocată cu accesoriul (cuțitul) pentru mărunțire deci, dacă nu aveți accesoriul pentru feliere, nu încercați pentru că o să mă înjurați pe mine.

robot tocat varzaȘi mai am o mențiune: dacă vreți să gătiți cumva varză nouă, n-o dați prin robot. Am dat-o eu ieri și, pentru că a fost prea fin tocată, în 15 minute de fiert am reușit să fac un super piure de varză (așa l-a botezat soțul meu). Pentru gătit e mai bine să o tocați mai din topor (adică așa cum o toc eu), cu fâșii mai sănătoase care să nu se topească imediat. Acum este prea crudă varza. Spre toamnă, când e varza mai ”bătrână”, cred că e ok să o dăm și prin robot.

Ce robot am folosit eu? Am unul antic (se vede și după cutie), un HR7625 Philips. Nu se mai găsește la vânzare, dar găsiți informații despre el aici și puteți vedea pe aceeași pagină și cum arată accesoriul pentru feliat despre care vorbeam. Dacă aveți un aparat care are așa ceva, v-ați scos! Adio tocat varza la mână.

Dar nu vă bucurați prea tare pentru că tot o să plouă cu varză prin bucătărie și o să aveți un robot întreg de spălat, nu doar un tocător și un cuțit. Totuși, pentru cei ca mine, care nu știu să toace varza mărunt, e o soluție și asta.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • DUMITRESCU
    • 15/05/2017
    Răspunde

    EU AM TOCAT VARZA LA ROBOT PENTRU CA SOTUL MEU A AAVUT PROBLEME CU DANTURA SI NU PUTEA SA MESTECE O PERIADA AM TOCAT PENTRU SALATA VARZA LA ROBOT ,ESTE CHIAR BUNA

  1. Răspunde

    Am robot de bucatarie de cand era Andrei mic de tot, dar nu am avut curaj sa folosesc accesoriul pentru taiere fina. Inca nu am avut curaj. E drept ca nici nu stiu clar cum se monteaza 🙂 )))

  2. Răspunde

    Eu numai prin robot dau varza indiferent daca o fac salata, fac varza calita sau varza la cuptor cu carne tocata. E mai comod si rapid asa.

  3. Răspunde

    Nici eu nu stiu sa toc varza marunt. Adica stiam, ca doar asa am mancat varza in toata facultatea, sau o mai dadeam prin razatoare prin lama aia subtire si unica.
    Dar de 10 ani am robot: tai varza la robot, o parte e salata,a 2a parte salata maine deci va sta intr-o cutie ermetica in frigider. Fara sare si fara frecat rezista si 2 zile. Asa ca ajung sa spal robotul (clatesc repede cu apa rece si atat) ca sunt destul de comoda.

    • Valeria Chertes
    • 15/05/2017
    Răspunde

    Mi-ai dat o idee foarte buna si eu am probleme tot timpul la tocatul verzei.

    • Tatiana Sorina
    • 15/05/2017
    Răspunde

    Am si eu robot dar nu am rabdare sa-l folosesc,apoi spal la el o ora! ;)))) O toc repede repede si gata!

  4. Răspunde

    Varza a fost un subiect tabu o foarte lunga perioada de timp. Nu prea ma descurcam sa tai varza si ghici ce … O taia iuby si imi mai taia si carnea pentru varza si uite asa faceam eu varza. Chiar imi zicea …. mama cevarza buna ai facut!!!! Acum mi-a luat mama o chestie de taiat si ma descurc bine cu ea.

    • ghelbere elena
    • 16/05/2017
    Răspunde

    Am un robot cu tot felul de accesorii care habar n-am la ce folosesc. Il folosesc numai la tocat carne. De ce oi fi cumparat un asemenea mastodont?

  5. Răspunde

    Dar ce pofta mi-ai facut de o salata de varza cu marar, ulei de masline si lamaie. Asa ceva mananc atunci cand e my better half la mine acasa si taie exemplar varza. Eu nu pot fi atat de exacta si cu manichiura/degetele intregi :)))

  6. ceva de genul am si eu robotul, tot philips. chestia e ca eu dau varza prin el de ceva vreme si clar e mult mai ok decat s-o toc eu in 2 ore 😀

    • Petrovan
    • 31/05/2019
    Răspunde

    Ce robot este bun pentru varza.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Orice robot care are functie de tocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares