Ce alegem: mașinuțe electrice sau mașinuțe cu pedale?

masinute electrice

Dacă, din unele puncte de vedere, viața părinților de 2017 este mai ușoară decât a celor de la 1980 (dacă ne gândim la scutecele absorbante și tot felul de aparate pentru gătit pentru bebeluși), există și domenii în care lucrurile se complică pentru ei. Unul dintre ele este cel al alegerii jucăriilor potrivite, tocmai pentru că sunt foarte multe produse din care se poate alege. Ca părinte e greu pentru că sigur nu ai un buget nelimitat, vrei să-i faci și pe plac celui mic, dar nici nu vrei să investești în jucării care să nu reziste sau să nu se potrivească personalității lui. Să vorbim mai concret: tu ce ai alege, dintre  mașinuțe cu pedale și mașinuțe electrice, în momentul în care copilul sau nepotul tău și-ar manifesta interesul spre genul ăsta de vehicule de jucărie? Nu există răspuns corect la această întrebare, doar că alegerea trebuie făcută ținând cont de anumite criterii.

Prețul

mașinuțe electriceȚineți cont că ne referim la mașini cu pedale, nu biciclete sau triciclete. Cele mai căutate modele sunt karturile. Copiii le adoră și nu putem spune că sunt chiar inaccesibile pentru că se găsesc și karturi la prețuri accesibile (400-500 lei), dar modelele mai performante sunt destul de scumpe. Din punctul ăsta de vedere, parcă e mai rentabil să ne orientăm spre mașinuțe electrice, unde un model performant cu multe funcții poate fi achiziționat la puțin peste 1000 de lei.

Vârsta copilului

Este un factor foarte important în această alegere pentru că, de exemplu, un copil de 2-3 ani nu prea se pricepe foarte bine la lucrurile electrice și le poate strica destul de ușor. Parcă mai bine sună varianta unei mașinuțe cu pedale pentru că un kart cu pedale nu pare așa de pretențios și nici ușor de stricat. Sigur că nu vă veți arunca de la început pe un produs foarte scump și sofisticat și veți prefera să faceți inițierea pe un vehicul ceva mai accesibil ca preț.

Stabilitate

Indiferent că cel mic se va deplasa dând la pedale sau accesând niște butoane, este important ca vehiculul să îi ofere stabilitate, să nu riște să cadă la orice viraj. Niciun părinte nu cumpără jucării care știe că pot pune în pericol sănătatea copilului. Din acest punct de vedere, părinții sunt unanim de acord că atât kartul cu pedale, cât și o mașinuță electrică sunt cam la fel de stabile. În definitiv, sunt vehicule cu 3 sau patru roți și, dacă nu oferim unui începător un model care să prindă prea mare viteză, siguranța este garantată.

Gradul de autonomie

masinute cu pedaleAici ar fi două lucruri de luat în considerație. Primul ar fi viteza. Cu cât un vehicul prinde viteză mai mare, cu atât copilul capătă mai multă libertate și părintele pare a pierde controlul asupra lui. E clar că o viteză mai mare vom avea la mașinuțe electrice. Pe de altă parte, să nu uităm că o baterie este gândită pentru un anumit număr de kilometri, deci dacă aveți un copil super activ, care vrea să se plimbe mai multe de 2-3 ore, un kart se va potrivi mai bine pentru că nu va rămâne niciodată în pană de baterie.  De gândit și la aspectul acesta înainte de a achiziționa jucăria pe roți!

Costurile suplimentare de întreținere

Nici jucăriile de oameni mari (mașinile) nu sunt făcute să reziste la infinit. La un moment dat, la orice jucărie vor fi necesare reparații. La un kart se poate rupe o pedală. La o mașinuță electrică problema cea mai mare o constituie acumulatorul. De obicei bateriile nu beneficiază la niciun produs de aceeași garanție cu produsul în sine. Ele sunt consumabile și după 6 luni sau un an trebuie înlocuite (în funcție de cât de intens și corect au fost folosite).

Prin urmare, răspunsul la întrebarea din titlu ce alegem: mașinuțe electrice sau cu pedale? nimeni nu poate oferi un răspuns general valabil. Fiecare părinte trebuie să cântărească bine avantajele și dezavantajele pe care le oferă atât mașinuțele electrice, cât și cele cu pedale, și să decidă care se potrivește mai bine copilului său, ținând cont și de buget. Ca sfat personal, eu pot să vă spun doar că eu aș merge pe varianta unui kart pentru că pune copilul la treabă, îl instigă la mișcare, îl ajută să se dezvolte armonios.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 04/05/2017
    Răspunde

    Daca sunt micuti nu au putere sa pedaleze,pentru ei sunt bune cele electronice. Mai mari da,merge,au si multa energie,pot linistiti sa si-o consume.

    • Valeria Chertes
    • 04/05/2017
    Răspunde

    La ai mei le-a placut intotdeauna masinutele electrice.

    • Sandy Bell
    • 04/05/2017
    Răspunde

    N am achiItionat nimic de genul.Prefer sa le achit ocazional cate o plimbare de genul.Fosta Dana Lia,actuala Sandy Bell 🙂

  1. Răspunde

    O masinuta electrica…sotul si-ar fi dorit una 😀 Daca aveam baietel, sigur cumparam una :)))

    • ghelbere elena
    • 05/05/2017
    Răspunde

    Eu aleg masinutele cu pedala, sa depuna efort, sa nu se obisnuiasca de mic sa fie comod.

  2. Răspunde

    Eu am optat pentru masinuta electrica, desi sincera sa fiu nu a meritat investitia :))) Masinuta este functionala, nimic de zis, dar pustiul si-a pierdut repede interesul pentru ea. Mai mult de 10 plimbari nu cred ca a facut cu ea

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 05/05/2017
    Răspunde

    Eu aleg mașinuțele cu pedale.

  3. Răspunde

    Cand erau copiii mai mici (Andrei 1 an, Daria 3 ani), am cumparat o masina electrica. Era haioasa si se plimbau cu ea ca nebunii cu ea pe strada, la tara, la bunici.
    Veneau toti copiii de pe strada si de pe strazile alaturate sa se plimbe cu ea. Cand se descarca, incepeau sa o impinga ca le era drag sa se plimbe cu masina 🙂 )))
    M-ai facut sa rad amintindu-mi de ani frumosi!

  4. Răspunde

    Varsta copilului e decisiva. Eu i-am luat baiatului una electrica. Vai ce ii mai place. Dar cand o sa mai creasca o sa ii iau una cu pedale. Ia-ba-da-ba-duuuuu !!! :))

    • nicolae claudia
    • 05/05/2017
    Răspunde

    o masinuta electrica parca mi-as dori si eu. banuiesc ca si fetita va fi incantata daca ar avea

  5. Răspunde

    Am tot tânjit si eu după astfel de mașinuțe. Daca aveam băiat, ii luam sigur

  6. Răspunde

    Eu o sa le cumpar pe amandoua, in functie de varsta lui. Sau pe amandoua in acelasi timp si vedem noi cum facem cand le foloseste :)). Sunt adepta masinutelor de cand eram chiar eu de-o schioapa (nu ca as fi crescut prea mult intre timp :)) ).

    1. Ioana, tu o sa te poti plimba lejer cu masinuta copilului tau, asta e clar 😛

    • Lamiita Petre
    • 13/05/2017
    Răspunde

    Cred ca indirect, copilul alege, prin varsta lui, personalitate, energia de care da dovada si alte lucruri pe care parintii trebuie sa le observe. Daca e mai „lenes”si vrem sa ramana asa, o masinuta electrica e mai potrivita. Daca e mai dinamic si vrem sa isi consume energia cat mai mult, plus antrenarea muschilor, o masinuta cu pedale e mai potrivita. Sau poti sa-i iei doua si vezi ce prefera ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares