Cărți recomandate – Central Park (Guillaume Musso)

După ce m-am luptat câteva zile cu Ce să fac cu moștenirea?, m-am uitat lung la bibliotecă și am pus ochii tot pe o carte de la editura ALL, Central Park. Se făcea că era sâmbătă. Am terminat-o de citit tot sâmbătă, nu peste o săptămână, ci în aceeași zi! Așa de tare m-a captivat povestea! Scriitor francez, povestea se desfășoară în New York, e cu mister și cu anchetă, are și umor, deci tot ce trebuie pentru un weekend relaxant prin lectură. Am înțeles că urmează și ecranizarea acestui roman și filmul n-ar putea fi catalogat altfel decât thriller (genul meu preferat), sunt sigură.

Scurt rezumat Central Park

În Central Park, Alice se trezește încătușată de un bărbat necunoscut. Nu știe cum a ajuns aici, își amintește doar că, în seara anterioară, ieșise cu fetele în oraș, în Paris. Colegul de cătușe se trezește. Nici el nu știe cum a ajuns aici. Se recomandă drept Gabriel, un cântăreț de Jazz care în seara trecută ieșise într-un bar din Dublin.

Ca și cum nu ar fi de ajuns, Alice descoperă că are în buzunar un pistol care nu îi aparține și din care mai și lipsește un glonț. Descoperă niște cifre scrise în palmă și altele pe antebrațul lui Gabriel. Se hotărăște să nu meargă la poliție (pentru că oricum nu ar avea ce explicații să dea) și să ancheteze pe cont propriu cazul, ajutată de colegii ei polițiști din Paris.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Fără bani, fără acte și legați unul de altul, Alice și Gabriel își încep ancheta. Vor trebui să fure un telefon și chiar o mașină, vor fi urmăriți de poliție. Alice dovedește că este un detectiv adevărat, reușind să ia amprente de pe o seringă, să le trimită partenerului ei. Astfel vor afla că ceea ce li se întâmplă are legătură cu un criminal în serie pe care Alice încercase multă vreme să-l prindă (cel din cauza căruia ea își pierduse fiul nenăscut și soțul), criminal pe care Alice îl credea mort. Lucrurile se complică și mai mult când Alice își dă seama că Gabriel a mințit-o și că nu e cântăreț de jazz.

Mai multe nu vă spun, decât că surprizele apar una după alta și nu vă lasă să puneți cartea de-o parte.

Finalul este total neașteptat.

Comanda cartea online de aici. Transport gratuit la peste 90 de lei.

Părerea mea despre Central Park

Este prima carte pe care o devorez la modul acesta. Este genul acela de roman complet care are câte puțin din toate genurile. Avem parte de mister din plin, de căutări nebune, de replici haioase (între Alice și Gabriel), de dramă (în flashback-urile din viața de polițistă a lui Alice).

Îmi place mult stilul lui Guillaume Musso și sigur voi mai bifa alte cărți scrise de el. M-au obosit puțin toate numele și numerele de străzi înșirate în paginile în care sunt descrise urmăririle din roman. Ăsta e singurul lucru care nu mi-a plăcut mie. În rest, este o poveste delicioasă, cu personaje foarte bine conturate. Nu știi niciodată ce descoperire nouă poți face în pagina următoare și tocmai de aceea e greu să lași lectura pe mâine.

Alice este exact genul ăla de femeie-bărbat pe care îl întâlnim în filmele de acțiune/polițiste. Face pe dura, dar are o poveste de viață incredibilă. A suferit mult și încă suferă, dar ascunde bine asta printre replicile sarcastice. Este puternică, inteligentă, frumoasă, independentă și mai ales hotărâtă. Nu se teme de nimic și, nici după toate lucrurile prin care a trecut, nu renunța la a pune meseria înainte de toate.

Gabriel e misterios de la început până la sfârșit. Eu chiar l-am crezut la început, când s-a prezentat cântăreț de Jazz. În niciun caz nu mă așteptam să aflu că el este … nu vă zic 😛 . Vedeți voi ce și cum.

Intriga e țesută foarte inteligent și abil de Guillaume Musso. Ea se întinde de  la prima pagină aproape până la ultima. Finalul romanului este total neașteptat. Nu avem de-a face cu thrillerul clasic în care criminalul este ucis sau arestat. O să vă placă, asta e sigur. Nimic nu e ce pare a fi. Nici Gabriel. Nici partenerul ei, pe care îl roagă să o ajute cu ancheta. Nici măcar Alice.

Răspunsurile la toate întrebările care vă vin acum în minte (cine i-a încătușat?, cum a putut cineva să-i ia pe unul din Paris și pe celălalt din Dublin și să-i aducă în Central Park într-o singură noapte?, cine este de fapt Gabriel?) le veți afla doar citind romanul pe care îl puteți comanda de aici la preț redus.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 05/05/2017
    Răspunde

    Interesanta cartea.

  1. Răspunde

    Hopa, chiar ca imi doresc sa citesc romanul asta. M-am tot invartit pe langa el de ceva timp, dara cum il iau sigur.

  2. Răspunde

    Era imposibil sa nu te captiveze pentru ca Guillaume Musso este un autor genial care stie cum sa tina prizonier un cititor si sa il faca sa aiba parte de nopti albe (in cazul meu!)

  3. Răspunde

    O vai, deja chiar m-a captivat. Muica dar te-ai oprit la tanc cat sa-mi starnesti curiozitatea! Imi place subiectul.

    • nicolae claudia
    • 05/05/2017
    Răspunde

    pare captivanta cartea.multumim pentru recomandare

    • Catalina Dumbrava
    • 05/05/2017
    Răspunde

    E fantastica cartea, mi-a placut foarte mult, iti recomand toate cartile lui. Aaaa si apropo…incearca si Levy nu vei fi dezamagita!

    1. De la Levy am citit La prochaine fois si mi-a placut mult, intr-adevar.

  4. Răspunde

    Am cuțit numai cuvinte de lauda despre acest autor si poveștile lui atemporale. N-am citit nimic de la el si poate ca voi începe chiar cu aceasta carte

    • ghelbere elena
    • 06/05/2017
    Răspunde

    O carte interesanta si zic eu, usurica, care poate fi o lectura buna intr-o zi ploioasa ca cea de azi.

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 06/05/2017
    Răspunde

    Interesantă carte. <3

  5. imi place! musso e unul din autorii mei preferati! tot ce am citit pana acum de la el mi s-a parut ok si chiar vreau mai multe carti

    1. la mine e primul contact cu acest autor.

  6. Răspunde

    Cartea asta si-a luat-o si Florin, colegul nostru din blogosfera, si a laudat-o si el. Clar e de citit! Si chiar pare genul pentru un weekend perfect relaxant, asa cum ai descris-o si tu. O pun pe lista mea de lecturi pentru anul acesta. Thank you, pretty lady! :*

    1. sper sa ajungi si la ea ca vad ca, in ultima vreme, mai mult mi te plimbi 😛

  7. Răspunde

    E ceva timp de cand tot zic ca o citesc dar acum ca vad si recomandarea ta chiar ca TREBUIE sa o fac. Imi place cum scrie Musso. Am mai citit carti scrise de el si toate mi-au placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares