7 metode simple de a reduce cheltuielile la capitolul rechizite școlare

rechizite școlare

Stiu că școala e pe cale să-și trimită elevii în vacanță și că cei mai mulți dintre voi vă gândiți că mi-am ales prost momentul să scriu despre rechizite școlare. Nu este chiar așa. Din contră, am ales să vin cu acest articol acum, pentru că m-am cam prins (privind la prietenele mele care sunt mămici) că părinții nu-și iau niciodată vacanță de la griji.

Ca toate vacanțele, și cea de vară va trece rapid (bag de seamă că nici nu prea i se mai zice vacanța mare, cum ii ziceam noi, pentru că pare tot mai scurtă) și noul an școlar va veni din nou cu liste uriașe de rechizite de cumpărat. Toate lucrurile astea costă, unele chiar destul de mult, dar sunt și metode (testate și îndelung observate de alți părinți) de a reduce puțin sau puțin mai mult din aceste cheltuieli. Despre ce vorbesc?

1. Reutilizarea acelor rechizite școlare care încă se ”țin” bine

A început să fie la mare modă schimbatul ghiozdanului în fiecare an, chiar dacă cel din anul școlar precedent încă arată bine și s-ar mai putea folosi. Dacă aveți un astfel de ghiozdan, este suficient să-l curățați și să vă îndrumați copilul să-l transforme cu ajutorul unor insigne (care sunt și ele la mare căutare), explicându-i că astfel e sigur că va avea un model unicat. La fel se poate proceda și cu penarul sau alte produse școlare. Nu confundați nevoile cu dorințele!

2. Orientarea spre calitate

Să mergem tot pe ideea de ghiozdan. În cazul în care cel vechi nu mai arată încurajator, ăsta e semn că anul trecut n-ați luat cea mai bună decizie în materie de ghiozdane. Dacă ați fi făcut-o, l-ați fi avut și acum gata de pus în spate.

Prin urmare, ar fi bine ca anul acesta să vă orientați spre un astfel de ghiozdan Herlitz. Nu veți regreta alegerea pentru că el va putea fi folosit 2 ani sau chiar mai mult timp dacă aveți un copil care știe să aibă grijă de lucrurile lui. Uite așa mai economisim niște bani pe termen lung.

3. Verificarea prețurilor online

Mediul online a devenit preferatul meu în materie de shopping pentru că, pe lângă comoditate, îmi mai oferă ceva foarte important: posibilitatea de a verifica prețurile și a identifica rapid și ușor magazinele în care am cele mai bune prețuri. Țineți cont că de data asta nu am zis oferte și vă spun și de: pentru că de foarte multe ori ofertele ne păcălesc. Vezi un produs cu reducere 40% și îl cumperi repede, de teamă să nu-l pierzi. Nu te mai gândești dacă reducerea este reală sau nu.

Ca să vă dau un exemplu, multe dintre rechizitele de aici le-am găsit la prețuri mult mai mari pe alte site-uri. Chiar dacă pe site-urile respective ele sunt supuse unei promoții, prețul final tot e mai mare decât prețul real. Concluzia este că nu trebuie să vă luați după reclame, ci să verificați singuri prețurile.

4. Ghiozdanul achiziționat întotdeauna primul

rechizite școlareDe ce el primul? Pentru că se poate întâmpla să cumpărați rechizite școlare (penar, caiete, riglă, acuarele) înainte și apoi, când veți căuta ghiozdan, să găsiți unul echipat, care să arate și bine și să aibă și preț bun. Nu-i veți putea refuza copilului acel ghiozdan, care vine și el echipat cu penar, acuarele și trusă, și astfel veți fi cheltuit niște bani pe care i-ați fi putut economisi dacă ați fi cumpărat ghiozdanul primul.

5. Cumpărăturile pe timp de vară

Știți vorba aceea cu făcutul saniei vara? Așa ar trebui să procedăm și în cazul rechizitelor. În primul rând că în perioada asta găsim mai toate produsele pe stoc și apoi pentru că sunt și mai ieftine. Tocmai pentru că în extrasezon școlar vânzările magazinelor de profil mai scad, acestea încearcă să-și atragă clienții cu reduceri și oferte deloc de ignorat. De ce să cumperi mai scump la toamnă?

6. Alternative la rechizitele scumpe cu personaje

Un ghiozdan sau un penar cu print cu personajele de desene animate sau filme preferate, caietele cu coperte colorate (cu peisaje sau animale),  toate sunt mai scumpe decât restul produselor simple, fără personaje pe ele. Nu înseamnă că veți cumpăra un ghiozdan negru și toate caietele gri, să deprimați copilul, dar nici nu este obligatoriu să luați tot ce este mai scump.

Vorbeam despre insignele personalizate. Ele sunt ieftine și pot decora frumos un ghiozdan sau un penar. În plus, pot fi refolosite când schimbăm ghiozdanul. Pe caiete se pot lipi stickere.

7. Cumpărați fără copii în preajmă

Veți face împreună o listă cu necesarul de rechizite școlare, veți încerca pe cât posibil să țineți cont și de ce-și doresc copiii, dar cel mai bine este să faceți cumpărăturile fără ei (indiferent că le faceți online sau offline) și să vă comportați ca niște adulți responsabili. Când sunt și copiii prezenți, se va lăsa cu cereri de produse mai scumpe și veți fi tentați să uitați de bugetul de care dispuneți.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Eu am patit-o anul trecut. Am cumparat rechizitele dinainte si cand a inceput anul scolar la sedinta s-a hotarat sa se dea banii sa cumpere doamna educatoare rechizitele, care bineinteles ca au fost altele. Asa ca acum nu ma mai agit, mai ales ca Dragos are ghiozdane pentru urmatorii 2-3 ani.

  2. Răspunde

    Subscriu! Eu cumpar pe la inceputul lui august tot ce au nevoie pentru scoala. In principiu, daca ghiozdanul e ok dupa un an de folosire, nu cumpar altul mai ales daca discutam despre un produs bun, scump , de calitate. Evit ghiozdanele gata echipate ori penarele echipate pentru ca, de multe ori, rechizitele nu sunt de calitate. Am patit-o cu un penar si mi-am invatat lectia. Rechizitele folosite sunt mai scumpe, dar ma asigur astfel ca nu cumpar 3-4 seturi de creioane/carioci pe an, ci unul, dar bun pentru fiecare copil. Stilourile la fel. In principiu, le cumpar acelasi tip de stilou ca sa aiba acelasi model de rezerve de cerneala. Noi preferam sa le cumparam din magazine online pentru ca nu mai umblam de nebuni prin magazine. Alegem impreuna ce au nevoie, ce le place, dar acest lucru se intampla doar dupa ce le explic care este bugetul alocat fiecaruia dintre ei.

  3. Răspunde

    Mai scrisesem un comentariu, dar nu stiu de ce nu apare inregistrat.
    De acord cu tine referitor la achizitionarea din timp. Eu incep cumparaturile de rechizite prin august. Daca am investit in ghiozdane de calitate, ergonomice, nu cumpar altele in anul urmator decat daca ar fi deteriorate (ceea ce nu e cazul). In ce priveste ghiozdane/penare gata echipate, iti spun din experienta ca nu au rechizite bune in interior. Prefer sa cumpar rechizite de calitate o singura data pe an decat sa cumpar 3-4 seturi ieftine de-a lungul anului scolar. Stilourile le cumpar aceeasi marca pentru a avea o singura cutie cu rezerve de cerneala (un borcan de rezerve le ajunge tot anul scolar).

  4. Răspunde

    Mai am pana ajung acolo, dar inca sunt nostalgica la vremurile in care eui ma bucuram de un gheozdan nou sau de rechizite! Eu aveam unul urat si greoi pe care l-am urat din toata inima. Iar mai apoi, prin clasa a 4-a mi-am cumparat singura un ghozdan tip rucsac din banii stransi de la bunici. Apoi mergeam mandra cu el in spate la scoala, si era si mai usor. L-am purtat pana in clasa a 8-a inclusiv. La liceu am trecut la mapa. 😀 Si da, aveam obiceiul sa-l reconditionez si sa ii dau personalitate in fiecare an. Fie ii coseam o floricica, fie ii prindeam o insigna.

  5. Răspunde

    Asta cu reutilizarea articolelor care inca se tin bine eu o stiu din plin :D. Am un ghiozdan de calitate pe care il folosesc de cativa ani. Il iau si la sala tot timpul, il mai iau si in vacante, il folosesc si cand merg cu bicicleta… Si s-a rupt/cojit doar putin in partea inferioara, in rest e super bun. O sa-l mai folosesc cred ca vreo 2 ani. Daca nu ar fi fost de calitate sigur n-as fi putut zice acelasi lucru despre el, plus ca investitia se amortizeaza in timp mult mai bine decat in cazul in care as fi cumparat anual un ghiozdan ieftin.

    • Valeria Chertes
    • 23/05/2017
    Răspunde

    Fiica mea i-a cumparat nepotelului anul trecut in vara toate rechizitele si cand a inceput scoala invatatoarea a cumparat pentru toti asa ca ramasaram cu toate.

    • Tatiana Sorina
    • 24/05/2017
    Răspunde

    Bun articol,super util. Eu toata vara cumparam cate putin dar acum sunt magazine in care gasesti produse super ieftine.

    • ghelbere elena
    • 24/05/2017
    Răspunde

    In perioada vacantei de vara cumpar toate rechizitele de-i ajung pe perioada anului scolar. Cand incepe scoala deja sunt cheltuieli mari cu achizitionarea culegerilor aproape pentru fiecare manual si nu mi-ar ajunge banii.

  6. Răspunde

    Utile sfaturi :). Vacanta mare e tot mai mica :).

  7. Răspunde

    Imi placce tare mult ultimul sfat :)))) E si cel mai valoros :p Astia micii vor si vor si vor. Cu nu stiu ce personaj, cu nu stiu ce briz brizuri. Mai bine fara ei la cumparaturi.
    Eu am de pe acum ceva rechizite pregatite pentru anul viitor. Le consumam la maxim pe cele detinute acum 😉 Ca daca i-as da tot doar ca sa aiba ceva nou mereu … oricum le face praf :p

  8. Îmi amintesc când începea școala și mama îmi cumpăra caiete, ghiozdan nou, penar, etichete și coperți albastre.
    Ce mult a trecut de atunci. Abia astept sa am copii si sa cumpar pentru ei toate cele necesare de calitate.

  9. nici nu vreau sa ma gandesc cate vor fi de cumparat cand ne vom confrunta si noi cu asta… stau si ma gandesc ca atunci cand eram noi mici nu erau atatea optiuni

    1. erau putine si pe noi oricum nu prea ne luau la cumparaturi :))

  10. Răspunde

    Si uite asa am aflat di eu cât mai costa un ghiozdan. Din toamna încep si cu cu rechizite, grădinița si alte chestii de genul! Sper sa ma descurc

    1. Tocmai tu sa nu te descurci? Cris va fi cea mai cocheta din grupa ei.

    • nicolae claudia
    • 27/05/2017
    Răspunde

    noi mai avem cativa ani pana la rechizite, dar imi aduc aminte de pe vremea mea, ca mai mereu se plangea mama in septembrie ca trebuie sa cheltuiasca o groaza de bani pe rechizite

  11. Răspunde

    Acum este mult mai usor sa achizitionezi cele mai bune rechizite, la ele mai mici preturi pentru ca este usor sa faci comparatii. Pe vremea mea, trebuia sa cutreier magazinele pana sa gasesc ofertele bune

    1. mie imi zici? Umblam prin tot Bucurestiul sa gasesc produse mai ieftine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares