3 idei de amenajare pentru o curte de revistă. Sunt ușor de pus în practică

curte de revistă

Pentru cei care locuiesc la casă, curtea este la fel de importantă ca locuința. Trebuie să arate bine, în așa fel încât, atunci când îți savurezi cafeaua sau îți inviți prietenii la un grătar, să-ți dea o stare de bine prin simplul ei aspect. Știu că majoritatea avem curți mici, dar nu înseamnă că ele nu pot fi și frumoase. Rămâi cu gura căscată la pozele curților din revistele de amenajări, suspini și îți spui că tu nu vei avea niciodată o curte de revistă. Cine zice asta? Da, poate că nu vei avea niciodată o curte așa de mare, dar sigur o poți face și pe cea mică, din dotare, să arate asemănător. Nici măcar nu ai nevoie de prea multă imaginație pentru că ideile se găsesc gratuit peste tot.  Cele mai bune 3 idei de amenajare a curții, găsite în ultima perioadă, simplu de pus în practică, le voi detalia puțin mai jos.

1. Gardul din pietre

Gardul clasic din piatră/pietre nu este o noutate. În definitiv, cele mai vechi forme de împrejmuire au avut piatra la bază. Am văzut în ultima vreme multe modele de garduri din piatră, unele mai frumoase ca altele, da acum am văzut pentru prima dată un gard din plasă și piatră. Trebuie să recunoașteți că arată senzațional.

gard din plasă și pietre
sursă foto

Partea bună este că nici nu va fi greu de realizat. Nici măcar nu este nevoie de zidărie. Se pot cumpăra de-a gata gabioane sau, dacă vă pricepeți și vă plac proiectele DIY, se poate realiza o structură din plase sau panouri pentru gard de tipul celor de aici (caz în care scăpați chiar mai ieftin), un fel de gard dublu (două rânduri de plasă cu spațiu între ele) și spațiul respectiv se umple cu pietre de formele, dimensiunile și culorile dorite.

carturesti.ro

Un astfel de gard este rezistent și arată mai mult decât bine. Pentru un efect și mai wow se pot alterna bucățile de gard din plasă și piatră cu bucăți de gard din lemn. Aspectul va fi unul foarte natural și cu siguranță inedit.

2. Pavaj asortat cu gardul

Chiar dacă este spațiul mic și ai vrea să-l folosești pe tot pentru flori și gazon, de o cale de acces tot ai nevoie. Cea mai bună idee este cea a unei alei din pavele. Pavelele sunt și destul de ușor de montat și rezistă și mulți ani. Totuși trebuie puțină atenție la cromatică. Am văzut curți cu pavaje foarte colorate, în culori care n-aveau nicio legătură cu restul spațiului și nu mi-au plăcut.

Eu, de exemplu, aș opta pentru gard pentru pietrele acelea gri cu aspect natural (ca cele din poză) și exact pentru combinația respectivă cu un lemn wenge. Prin urmare, pavelele ar trebuie să fie gri și aș monta și borduri ca cele de aici pe care le-aș vopsi într-o nuanță cât mai apropiată de cea a lemnului folosit pentru gard. Mi se pare foarte importantă armonia culorilor și o să vedeți, dacă vă uitați atent, că toate grădinile acelea de revistă, pe care le admirați, sunt construite pe ideea de asortare.

3. Amenajare pe verticală

curte de revistăNu e spațiu pentru vegetație prea multă pentru că vrei să ai loc și de leagănul pentru copii și de o măsuță și o băncuță unde să vă petreceți după-amiezele citind? Nu înseamnă că trebuie să renunți la plante, să te limitezi la 2-3 tufe de trandafiri și 2-3 arbuști.

Poți alege să folosești spațiul pe verticală. Se pot pune ghivece suspendate, se poate apela la panouri din lemn pe care să montăm suporturi pentru ghivece sau putem agăța ghivece direct de plasa din care este făcut gardul. De ce nu, se pot pune plante agățătoare, se pot monta jardiniere înguste pe bordurile vopsite și ideile nu se opresc aici pentru că veți găsi chiar și pe net o mulțime de imagini care să vă inspire.

Nu mai pare imposibil să ai o curte de revistă, nu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 12/05/2017
    Răspunde

    Ideile tale sunt foarte bune.

    • mihalache simona
    • 12/05/2017
    Răspunde

    sa stii ca partea cu amenajarea pe verticala eu chiar o practic pentru ca desi stau la curte nu am foarte mult spatiu la dispozitie ca sa ma joc asa cum mi-as dori cu vegetatia

    • ghelbere elena
    • 13/05/2017
    Răspunde

    Idei foarte bune, dar ce fac daca nu am casa si stau la apartament? Ma apuca plasul cand vad cate poti face intr-o gradina.

    • Catalina Dumbrava
    • 13/05/2017
    Răspunde

    O idee minunata cu gardul din pietre, se vede foarte bine! Articole foarte utile, ca de regula! :*

    • Lamiita Petre
    • 14/05/2017
    Răspunde

    Cat de mica ar fi curtea, poti sa-ti faci un mic coltisor de rai unde sa stai cu placere, utilizand cateva idei ingenioase precum cele prezentate de tine. Mereu mi-am dorit o casuta mica si cocheta cu o oaza de liniste alaturi.

  1. Răspunde

    Daca as sta la casa, chiar as avea o curte de revista :D. De fapt, acesta este unul dintre cele doua motive pentru care m-as muta vreodata la casa. Adica sa pot sa-mi aranjez spatiul de afara cat mai frumos. Al doilea motiv ar fi ca as putea avea un caine mare si multi pisoi :)).

  2. Răspunde

    Speram sa ne mutam intr-o luna, dar se pare ca viata nu vrea cu niciun pret sa ne lase sa respiram asa ca probabil vom locui tot aici.
    Asta inseamna ca trebuie sa pun la punct gradina si sa ma ocup cum trebuie de amenajarea ei. Avem doar o parte din gard de refacut (de restul ne-am ocupat acum 2 ani) asa ca ideile tale sunt binevenite!

  3. Răspunde

    Ideea asta cu gard din pietre mi se pare geniala. Am mai vazut la cineva pe la noi prin Prahova si mi-a placut mult. La fel combinatie lemn, piatra ca in imaginea ta, numai ca lemnul era vopsit mai deschis, iar distanta dintre scanduri era mai mare. In spate avea plantat si un rand de gard viu.

    • Tatiana Sorina
    • 15/05/2017
    Răspunde

    Doamneee cat imi plac,nu am eu bani cate as vrea sa cumpar,mi-as face o curte de vis.

  4. Răspunde

    In primul rand mi-as dori curte si dupa asta cred ca totul imi va fi mai usor. Cu siguranta voi tine cont si de sugestiile tale

  5. Răspunde

    Wow! Gardul ala e … de vis. Pe bune! Asa ceva mi-ar placea si mie. Mi se pare ceva modern dar totusi rustic. Nu stiu cum sa zic dar e super super faina ideea!

  6. Nu e greu, ai nevoie de putina inspiratie, imaginatie si timp liber. Multe lucruri se pot face si cu bani putini.
    Eu am o parte de curte amenajata ca si gradina cu capsuni, afine, zmeura si pomi fructiferi, iar cealalta parte este pentru gazon, flori, arbusti, spatiu liber pentru joaca cu mingea sau paletele. Florile imi ocupa o buna parte din timpul liber, fiecare are nevoie de ingrijire speciala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares