Pe site-urile din afară nu se pot face comenzi cu plata ramburs

comenzi in afara cu plata ramburs

Articolul de astăzi vine după ce am primit, în ultima vreme, foarte multe comentarii și întrebări despre anumite site-uri din afară despre care am scris. Cele mai multe întrebări au fost despre acest site, Zaful, de unde am cumpărat de două ori haine chiar surprinzător de faine pentru cumnata mea, dar și despre acesta, Dhgate. De pe al doilea site, eu am comandat de două ori, de fiecare dată câte-o rochie. Prima data am luat-o prea mică și a doua oară am nimerit-o, dar calitatea hainelor a fost ok de fiecare dată (fără defecte). Oricum, nu vorbim acum despre asta, ci despre cum se plătesc comenzile pe astfel de site-uri.

Dragilor, vestea proastă este că, atunci când vreți să faceți o comandă pe un site din afara României, nu există varianta plății la livrare, nu există termenul ramburs. Fie că ați ochit ceva pe eBay, Amazon, Aliexpress sau mai știu eu în ce alt magazin, nu puteți achita produsul/produsele în sistem ramburs, adică atunci când ele ajung la voi. Comanda se achită în momentul în care este plasată. Ea va fi pregătită și expediată abia după ce vânzătorul are confirmarea că s-a făcut plata.comenzi in afara cu plata ramburs

Este ok să plasăm comenzi în cazul ăsta? Da, dacă apelăm la site-uri cunoscute și serioase. Nu comandați niciodată de pe un site de care nu a auzit nimeni nimic! Riscați să plătiți și să nu primiți niciodată ceea ce ați cumpărat. În schimb, de pe eBay.com, SheIn.com, cndirect.com, Aliexpress, DhGate sau Dresslily (pe-ăsta îl ador pentru că are și măsuri mari), nu riscați nimic. Mi s-a întâmplat să nu-mi ajungă comenzi de pe e-Bay. Ori mi s-au retrimis comenzile, ori mi s-au returnat banii. Pe restul site-urilor mi s-a întâmplat până acum doar să întârzie comenzile, dar oricum străinii sunt mai serioși decât ai noștri, să știți, și se tem foarte tare de feedback-ul negativ, deci orice reclamație sau întrebare își va găsi rapid răspunsul.

Cum plătim? Plățile se fac în mare parte cu cardul. Unele dintre site-uri acceptă și plata prin PayPal, dar sunt tot mai puține.  Totuși plățile prin cardul bancar sunt sigure, atâta timp cât nu accesați site-ul prin vreun link ”aranjat” de hackeri. Toate site-urile astea folosesc metode securizate de plată online și datele sunt în siguranță.

Ce motive ai avea să cumperi de la ei, în loc să cumperi de la noi, să primești comanda în 3 zile și să o achiți la momentul primirii? Unul singur și cel mai important: prețurile. Sunt mult mai ieftine toate produsele la ei. Pe site-ul ăsta, de exemplu, o să găsiți haine (inclusiv la categorie plus size – mărimi mari) pe care le găsiți și în magazinele de la noi la preț dublu. O să vă dau exemple într-un alt articol.

Nu încerc să pledez în niciun fel pentru site-urile astea, dar e bine să știți că există alternativă și să înțelegeți că nu e nicio tragedie dacă achitați produsele în avans, când alegeți să lucrați cu magazine de încredere. Atenție însă la țara de proveniență și la valoarea comenzii! La comenzile care vin din afara UE, mai mari de 10 euro, se plătește TVA  20% la noi. Deci dacă o rochie costă 15 dolari la ei și mai plătești TVA 20%, vine la un total de 18 dolari, dacă asigură ei transportul gratuit. Ajungi la vreo 75 de lei și merită s-o iei oricum, dacă la noi prețul ei este de 120 de lei plus taxa de transport.

 Dacă mai aveți întrebări, le aștept în comentarii și garantez că și răspund.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    No ca am gasit un site olandez de unde am comandat si platit dupa 15 zile :D.
    Dar mi se pare firesc de platit intai si apoi livrare, nu cu plata ramburs (habar nu am daca posta in strainatate are optiune din asta, pana acum la posta in strainezia am vazut DOAR prezentate buletine si in schimb colete, nimeni sa plateasca ceva).
    In general pt marimi incorecte mi-au returnat banii inapoi imediat.

    1. dar cat l-ai cautat? 😀 Mie de asta mi-a fost cel mai frica, de plata in avans.

  2. Răspunde

    Eu si pe ale noastre am comandat cu plata in avans, pana ce am vazut cât întârzie uneori si m-am gandit ca e mai relaxant pentru mine sa astept fara banii dati.
    Tepe recunosc ca nu mi-am luat, în afara întârzierii de care vorbeam. Îmi placeau mult La redoute la un moment dat, am prins ceva reduceri mari, pana au sistat livrarea din Franța.

    1. La Redoute erau bune ca material, am si eu blugi si tricouri cumparate cand inca aveau magazin la noi. Dar si scumpe!

  3. Răspunde

    Eu tot nu mi-am facut curaj sa comand ceva de afara… am vazut ca unele preturi sunt aproape ca la noi…. mai platesc si la vama nu stiu cat, mi se mai pierde si coletul pe la vama. De aia sunt cam retinuta. In privinta platilor… mi se pare normal. Totusi vorbim de niste costuri de transport destul de mari.

    1. nu cred ca sunt atat de mari, daca le trimit prin posta.

  4. Răspunde

    Am comandat de pe fiecare site si majoritatea sunt ok. Au haine frumoase si calitative si conditia ca o haina sa fie ok, este sa alegi ceva peste 10 $. La 2-3 $ nu ai cum sa gasesti ceva waw!

    1. sunt de acord cu tine, Ramona. Eu oricum caut doar bumbac, deci clar peste 10$

    • ghelbere elena
    • 27/04/2017
    Răspunde

    Nu mi-am facut curaj sa fac comenzi in strainatate. Imi este frica sa nu se potriveasca marimile si sa nu-mi placa calitatea materialului.

    1. la material eu caut mai mult bumbac si nu am luat teapa pana acum.

  5. Răspunde

    Confirm ca e ok, ca am comandat si eu de multe ori de pe SheIn si de pe Aliexpress. Dar de cand am descoperit SheIn numai de acolo comand ^_^. Din pacate, de cateva luni nu mai livreaza in Romania. Dar, ca idee, site-urile astea pe care le-ai mentionat si care sunt super cunoscute sunt si serioase. De doua ori am patit sa nu primesc coletele de pe Aliexpress, insa mi-au returnat banii in ambele cazuri. Si o alta data am patit sa primesc niste accesorii pentru unghii in plus 😀

    1. de pe SheIn nici n-am mai comandat de mult, drept dovada ca nu stiam ca nu mai trimit in Romania. Pacat!

  6. Răspunde

    In urma cu cativa ani am cumparat haine/uniforme pentru scoala de pe un site din Anglia. Una peste alta, am cheltuit undeva la 600-700 ron sa zic, dar a meritat cu prisosinta.
    Am ales pulovere si tricouri albe de tip polo, sarafan pentru Daria, ciorapi, dresuri, geci etc.
    Ca idee….un set de 4 tricouri albe de tip polo, din bumbac, m-a costat cat ar fi un tricou ieftin, necalitativ, la noi in piata (!) 40 ron
    Alta chestie care mi-a placut…calitatea hainelor! Nu s-au inscamat, nu s-a schimbat culoarea. Am ales gecile o idee mai mari si au mers doua ierni.
    Culoarea a ramas aceeasi, nu au intrat la apa.
    Daca ma refer la modul de impachetare…oau! a fost prima data cand am primit un colet cu haine impachetate individual!
    Coletul a ajuns in 3 saptamani, in schimb, dar a meritat asteptarea mai ales ca a venit prin curier!
    Din pacate, nu mai fac livrari spre estul Europei ceea ce ma doare pentru ca vroiam sa cumpar de la ei tot ce aveam nevoie.
    Modul in care au sistemul de masurare este perfect si nu am gresit nici macar o masura/haina.
    Plata a fost realizata in avans si am avut surpriza sa imi ofere niste reduceri asa ca am platit mai putin cu 100 si ceva de ron decat imi calculasem eu cursul lirei sterline la noi in tara.
    Te rog sa scrii articole detaliate despre cum se comanda, cum se procedeaza pe site-urile de unde ai cumparat pentru ca ma intereseaza si pe mine.

    1. tocmai voiam sa te cert ca nu ne-ai dat numele site-ului, apoi am vazut ca nu mai livreaza in Romania. Despre site-urile respective nu stiu daca ma apuc eu sa scriu, dar sigur gasesti informatii pe alte bloguri. Personal cele mai de incredere mi se par Ebay și Aliexpress.

      1. Răspunde

        Site-ul este acesta
        https://www.tesco.com/direct/

        1. Multumim.

  7. Răspunde

    Si eu comand de pe siteurile chinezesti Ebay si Aliexpress si nu am avut surprize neplacute pentru ca platesc cu Paypal si daca nu ajunge produsul imi iau banii inapoi fara probleme.

    • Delia
    • 05/05/2017
    Răspunde

    Singura comanda pe care o fac pe un site din afara este mancarea pentru pisica – la recomandarea veterinarului. La haine nu am curaj sa ma bag desi sincer iti spun ca ma tenteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares