Cauți cadoul ideal pentru un adolescent rebel? Ai cel puțin 5 motive să alegi un vehicul electric

hoverboard

Sunt din ce în ce mai prezente pe străzile din lumea întreagă, chiar și la noi. Vorbim despre vehiculele electrice la mare modă în rândul tinerilor. Până acum câțiva ani, nici skateboard-ul clasic nu era prea cunoscut. Acum, dacă nu e electric, n-are niciun farmec. Ce să mai vorbim despre hoverboard-uri și alte minuni de genul acesta? Cert este că adolescenții le adoră și chiar sunt cadouri potrivite pentru ei, chiar și pentru cei mai rebeli și pretențioși dintre ei, din cel puțin 5 puncte de vedere.

1. Conferă libertate

hoverboardMulți adulți refuză să ofere cadou un vehicul electric, chiar dacă și-l permit, pentru că au senzația că-și vor pierde adolescenții de sub supraveghere. De fapt, e chiar recomandat să le cumpărăm lucruri care să le confere o anumită libertate, să le transmită că avem încredere în ei. Ce-i poate spune mai clar unui puști că părintele său îi acordă libertate de mișcare, decât un hoverboard ca acesta?

2. Stârnesc admirația

motocicletă electrică vehicul electricPentru oameni, în general, și pentru adolescenți, în special, este foarte important ca un cadou să fie wow, să stârnească admirația celor din jur, să fie ceva ce n-au deja toți prietenii lui. Când colegii lui primesc biciclete, tu îi poți oferi o motocicletă electrică de tipul celei de aici. N-ai cum să nu-l cucerești cu un vehicul cu asemenea design și personalitate.

3. Nu prind viteze îngrijorătoare

Mie mi-ar fi frică să-i ofer copilului meu un vehicul care să îi permită să meargă cu viteză foarte mare. Majoritatea accidentelor se produc pe fondul unei viteze prea mari. La vehiculele electrice nu avem de ce să ne facem griji din punctul acesta de vedere. Viteza maximă a unei motociclete electrice este de 35 km/h, iar hoverboard-urile sunt și mai lente.

4. Sunt economice

Nu la fel de economice ca bicicleta, dar nici nu veți face gaură în buget din cauza ieșirilor dese în oraș. Acesta este cel mai mare avantaj al vehiculelor electrice de orice tip. Pentru benzină sau motorină ar trebui să plătiț mult mai mult. Inconvenientul este că autonomia nu este foarte mare, de maxim 60 km., dar să nu uităm că sunt vehicule de oraș, nu sunt construite pentru a merge cu ele la mare sau la munte.

5. N-o să mai aibă scuze să întârzie

De câte ori nu ți-a întârziat la masă motivând că a fost traficul aglomerat, că n-a venit autobuzul sau și-a pierdut cartela de acces la metrou? Când are ceva de genul unui hoverboard sau a unei motociclete electrice, nu mai are scuze pentru întârzieri. Sunt vehicule gândite pentru a te strecura ușor prin agitația urbană.

Dacă argumentele de mai sus nu sunt suficiente, ar trebui să te mai gândești și la faptul că nu trebuie să plătești taxe pentru acest tip de vehicule, nu prea există costuri de întreținere (nu au nevoie de ulei sau alte consumabile), nu sunt deloc scumpe (dacă ne gândim cât costă cea mai ieftină motocicletă clasică) și sunt și prietenoase cu mediul. Eu pledez pentru vehicul electric cadou, dar depinde și dacă adolescentul îl merită sau nu 😀 .

sursă foto Flickr

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Amy
    • 24/04/2017
    Răspunde

    Tu ai impresia ca doar adolescentii s-ar bucura de asa ceva? 😀 Sotul meu de cand bazaie sa-si ia o trotieneta electrica…are una normala, dar il bate gandul s-o inlocuiasca cu una electrica in viitorul apropiat. De fapt, amandoi avem trotinete si ne dam cu ele prin parc. :))

    1. pai sa faceti bine sa va luati, ca viata e scurta si acusi vine pensia!

  1. Răspunde

    Ha, ha! Tu stii ca al meu are abia 6 ani si e deja rebel?
    Ma gandesc cu groaza la vremea in care va fi adolescent daca de pe acum e … ”cum vreau eu”…
    Asa ca articolul asta o sa il tin minte pe viitor. Peste 10 ani o sa revin la el :)))

    1. peste 10 ani? ce zici de vreo 4?

  2. Răspunde

    Hoverboard isi doreste si Daria. Ma bate la cap de un an sa ii cumpar.
    Momentan nu imi permit unul, dar ea e hotarata sa isi stranga bani.

    1. sa vanati si ofertele ca sigur vor aparea.

      1. Răspunde

        O sa caut pentru ca oricum nu scap de gura ei 😛

    • Dincolo de nori
    • 24/04/2017
    Răspunde

    Nu mai sunt chiar un adolescent (deşi am sufletul tânăr), dar aş aprecia un asemenea cadou. Şi l-aş folosi! 🙂

    1. Radu, sa ne zici cand e ziua ta, sa stim cand sa nu intram pe Facebook!

  3. Sotul meu e fascinat de ele si nu mai e adolescent. Mie mi se par potrivite in vacante, cand ai de vizitat un oras si nu iti ajunge timpul si energia, iar masina nu e o solutie.
    Mi se par trendy.

  4. Răspunde

    Im plac la nebunie aceste vehicule, chiar ma uitasem undeva de preturi la un moment dat si calculam ca au autonomie suficienta cat sa ajung pana la job cu trotineta electrica. Acolo urma sa o pun la incarcat, ca sa ajung inapoi acasa. Mai ales primavara si vara mi s-ar parea genial, in loc sa te inghesui in metrou sau ratb unde miroase a transpiratie si te l=ipesti de cei de langa tine din cauza aglomeratiei.

    1. Eu nu sunt chiar fan masinarii de genul asta, dar daca ele ma pot ajuta sa evit mijloacele de transport in comun, atunci merita dragostea mea 😀

  5. Răspunde

    Pana acum vreo 3 luni nu prea ma atrageau minunatiile astea, dar de la o vreme chiar au inceput sa mi se para cool. Mi-as dori un hoverboard, chiar daca recunosc faptul ca as avea nevoie de cateva zile sa reusesc sa nu cad de pe el :D. Insa mi se pare foarte util. De exemplu, nu pot merge la serviciu cu bibicleta pentru ca nu am un loc „safe” in care sa o parchez. Insa un hoverboard ar putea sa stea foarte bine sub birou sau langa, fara sa incurce deloc si sa pot avea grija de el. Cu bicla chiar mi-e frica sa o las afara si sa nu-mi fie furata.

      • Amy
      • 24/04/2017
      Răspunde

      Hei, Ioana! Dar in Suedia se fura biciclete??? Sa nu-mi zici ca raspunsul este DA!! Nu de alta, dar am o alta impresie despre Suedia si locuitorii ei. 😀

    1. eventual iti iei o sacosa din aia mare de rafie, cum se poarta pe la noi, si il cari la birou in ea.

    • Ignat Claudia
    • 24/04/2017
    Răspunde

    De cand le am vazut prima oara mi-au placut si mi s-au parut interesante, baiatul meu de 10 ani isi doreste unul foarte mult el spera sa-l primeasca in august de ziua lui acum ramane de vazut?

    1. daca e cuminte, eu zic sa ii luati baiatului ce isi doreste! 😀 😛

    • Lamiita Petre
    • 25/04/2017
    Răspunde

    Daca ar fi existat astfel de masinarii pe vremea mea, nu mai mergeam la servici schimband doua autobuze, tand prin statii, si tot calvarul pe care esti nevoit sa il induri cu transportul in comun. Ma duceam si eu cu o motocicleta din asta, eram mai tanara, aveam curaj. Deci, eu le recomand tuturor nu numai adolescentilor. Nu sunt ieftine dar nici cat o masina, iti faci treaba cu ele imediat.

    1. asa curajoasa? Nu mi-as fi imaginat ca Lamiita s-ar declara fan vehicule electrice.

    • ghelbere elena
    • 25/04/2017
    Răspunde

    Sunt si eu fascinata de aceste asa zise jucarii.Daca as cumpara baiatului ar trebui sa facem un program care si cum sa le foloseasca.

    1. sunt sigura ca tenteaza la orice varsta.

  6. stii cui i-as lua eu o motocicleta electrica? lui Mr. :)))) el permis nu are, nici nu vrea, a vrut scuter, dar acum se face scoala si pentru ala. si nimeni nu mai vrea, ca toti dau direct de B. asa ca varianta electrica ar fi super pentru el! ma pun pe strans banuti! multumesc de pont!

    1. numai sa-i placa! Daca se vrea vitezoman… poate speră la altceva 😀

  7. Răspunde

    da’ si mie imi place! 🙂

    1. ai suflet de adolescent rebel.

  8. Răspunde

    Am vazut ca vehiculele electrice au devenit un must have! Am avut si eu o bicicleta… avea zvac, prindea viteza asa ca cine mergea cu ea trebuia sa fie foarte atent. In cele din urma am maritat-o… 😀 In ultimul timp insa am vazut foarte multe hoverboard-uri si chiar ma tenta si pe mine unul. Dar daca ar fi sa merg la servici pe el ar fi cam nasol… mama lor de trotuare pline de gropi… zici ca tocmai au fost bombardate.

    1. sa zici mersi daca aveti trotuare la tine in oras!

  9. Răspunde

    Deja ma apuca groaza. Nici nu vreau sa ma gandesc la perioada adolescentei. De pe acum ii cumpar tot felul de chestii pentru ca le vreau eu, cand va fi mare, sigur va avea propriile dorinte si sunt sigura ca nu scap prea usor

    • nicolae claudia
    • 01/05/2017
    Răspunde

    deja fiica mea e atrasa de orice..ma ia durerea de cap daca ma gandesc prea mult..in 2, 3 ani parca vad ca incepe sa ceara

    • Tatiana Sorina
    • 11/03/2018
    Răspunde

    Adolescent ca adolescent dar ce m-as da si eu cu ele,atat imi plac. Cand eram mai tinerica zburdam cu bicicletele,rolele,patinele,imi plac la nebunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares