Breaking News: pe grupurile de pe Facebook există buton de căutare

buton de căutare

In ultimile zile n-am prea fost activă. Asta nu înseamnă însă că am fost total deconectată de la viața mea virtuală 😀 . Să fim serioși: am fost răcită, nu moartă! Bine, a fost cât pe ce să mă omoare notificările de pe grupuri și din unele chiar nu vreau sa ies. Observ că oamenii sunt destul de leneși și vor totul mură în gură.

De exemplu, dacă nu știu să schimb o parolă sau să fac o setare pe blog sau eu mai știu pe unde, de obicei caut și eu prima dată răspuns pe Google, nu? Că doar știu și eu să citesc și să urmez niște instrucțiuni de acolo. Abia apoi, dacă nu mă lămurește Google cu nimic, ma duc pe grup, dar nu mă apuc imediat să postez o întrebare, ci mai întâi mă asigur că problema mea nu s-a discutat deja pe grup. Cum fac asta? Folosesc butonul de căutare. Daaaa, știu, e minunată vestea asta. Cei mai mulți nici nu știu la ce folosește caseta aia și uite așa ajungem să avem pe un grup 10 postări despre același lucru. Umplem grupul de întrebări și îi facem pe alții să-și piardă timpul explicând aceleași lucruri la infinit.

Probabil că bloggerițele care mă citesc și fac parte din principalul grup la care fac eu referire (îl știu ele), înțeleg exact despre ce vorbesc. Eu am decis să nu mai răspund celor care deschid discuții noi pe teme pe care există deja postări. Poate așa îi/le conving să facă puțină muncă de cercetare. Dar, zău, de ce să pierzi tu timp să cauți ceva, când există fraieri dispuși să repete informații gratuit la infinit?

buton de căutarePentru cei dornici să se mai descurce puțin și singuri (că zău că unii chiar nu vor să se implice deloc sau să-și pună mintea la contribuție, de parcă ar păstra-o pentru ceva mai bun!), butonul de căutare îl găsiți în grup, undeva pe partea stânga sau dreaptă (în funcție de ce modificări va mai aduce Facebook) și arată ca în imaginea alăturată. Trebuie doar să scrieți acolo despre ce cautați informații și să apăsați un buton. Sunt șanse foarte mari să găsiți răspunsuri fără să deranjați pe toată lumea.

Treaba asta nu se întâmplă doar pe grupul de bloggeri, de unde am primit cele mai multe notificări. O practică mai toată lumea și unii chiar de mai multe ori pe zi. Unora le e prea greu să afle singuri orice. Eu le recomand să încerce pentru că nu doare absolut deloc.

Puține lucruri, din cele pe care le știu astăzi, le-am aflat punând șiruri de întrebări. Pe majoritatea le-am învățat în nopți nedormite. Sunt gata oricând să ajut cu sfaturi și idei (și sunt și alții la fel de săritori și mult mai bine pregătiți decât mine), dar să nu am senzația că vrei totul mură în gură! Când vrei ceva neapărat, mai muncești puțin și singurel. Sau puțin mai mult.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Ce am mai cautat butonul ala zilele trecute dupa ce l-a mutat facebook-ul. :))

    • Nicu
    • 23/04/2017
    Răspunde

    Nu e rău deloc sfatul…….doar să fie şi aplicabil……Prefer sa caut tutoriale, pdf-uri explicative, să fac singur……să mai şi stric şi pe urmă să repar……şi uite aşa învăţ.

  2. Răspunde

    Am pus și eu întrebare pe grupul despre care zici, dar la mine era f urgent și eram foarte praf la acel capitol. De obicei caut și mă informez, nu prea pun întrebări ca as avea o mie ???

    1. acum poate descurajez lumea si nu mai intreaba nimeni nimic.

  3. Răspunde

    Mi-ar placea sa existe butonul asta de cautare si pe wall la mine. M-ar ajuta sa gasesc niste postari mai vechi sau sa ajung mai repede la distribuirile concursurilor terminate si sa le verific. Sau exista? 😀

    1. nuuu, acolo nu exissta. Si eu l-as vrea.

  4. Răspunde

    Si pentru mine tot Google e mesterul Manole doar ca uneori chiar nu inteleg ce zice si atunci incep sa strig ca nebuna dupa ajutor pe unde apuc.

    1. important e sa incerci macar.

    • ghelbere elena
    • 24/04/2017
    Răspunde

    Tata Google m-a ajutat si pe mine de foarte multe ori. Nu stiu ceva caut si cu siguranta gasesc.

    1. Traiasca Google!

  5. Răspunde

    In primul rand as vrea sa iti urez insanatosire grabnica!

    Apoi, completare: cine sta pe fb de pe telefon nu nimereste cautarea. Eu am dezinstalat de pe tel. ca stateam doar sa urmaresc chestii care picau in fata ochilor, nu cautam, nu investigam etc. Buna decizie 😀

    1. Multumesc de urare. Mai am de tras cateva zile cred. Se iarta daca nu ai buton de cautare :))

  6. Răspunde

    Eu eram disperata zilele trecute cand am vazut ca nu mai gasesc butonul. I-am si injurat in gand ca l-au scos desi era util. Pana cand m-am prins ca l-au mutat de fapt :))))
    Si uite asa ne tin mintea treaza :)))

    1. mereu fac schimbari, nu cumva sa ne plictisim.

  7. Răspunde

    De pe telefon nu se mai pot accesa unele functii banale de pe facebook
    Stiu la ce grup te referi 🙂 )))
    E grupul meu preferat in materie de discutii.
    De acord cu tine. Eu caut mult pe google cand nu stiu ceva, dar chiar nu se poate spune ca inteleg tot ce gasesc pe net.
    De multe ori imi e mai usor sa vorbesc cu cineva care a trecut prin ceva similar, care poate sa raspunda la intrebari si nelamuriri decat sa caut pe net articole care sunt generaliste ori in care se copiaza cam tot, fara a aduce ceva nou 😛

    1. Ai inteles tu exact ce am vrut eu sa zic, nu mai explic, da?

  8. Răspunde

    Nu doare absolut deloc sa incerce sa caute informatiile. Ahahha, ce mi-a placut asta! :))) Stiu foarte bine la ce te referi, ca si eu ma uit uneori si ma minunez de faptul ca unora le e lene (o lene d’aia imensa) sa dea search pe google. Daca ar cauta, ar gasi raspuns mult mai repede. Dar, vorba ta, vor totul de-a gata. Daca nu stie nimeni, eventual sa caute altcineva pentru ei. Nici eu nu ma mai agit la toate intrebarile care apar pe grupuri si pe facebook in general. Uneori am senzatia ca fix noi ii invatam pe altii asa lenesi.

    1. si asta e corect, ca noi cultivam lenea dandu-le de pomana lenesilor. N-am nimic cu nimeni, dar sa vina cu intrebari serioase, nu sa posteze de 4 ori pe zi ca nu stie sa schimbe parola la nu stiu ce cont.

  9. Răspunde

    Sa stii ca eu mult timp nu am stiut ca exista butonul de search :)))) Sa fi vazut ce fata socata am avut atunci cand am citit un comentariu in care se recomanda sa se dea search. #priceless

    1. Nimeni nu le poate sti pe toate 😛

  10. mnah, nenea google nu e prietenos cu toata lumea! sincer, eu apelez destul de rara la intrebari pe grupuri, mai bine caut eu pana nu mai pot, abia apoi indraznesc.

    1. tu esti genul ala cu multa ambitie si mandrie. Asa sunt si eu.

  11. Răspunde

    Google le stie pe toate sau cel putin, are un raspuns cam pentru orice intrebare. Trebuie sa stii cum sa formulezi intrebarea pentru a primi raspunsul bun.
    Am descoperit si eu acea rubrica de intrebari pe grup absolut intamplator si consider ca este foarte buna atunci cand vrei sa cauti ceva si nu mai stii exact unde

    • Bianca
    • 16/11/2017
    Răspunde

    Help, te rog ? pe iOS nu pot caută in grup. Nu am funcția asta activa. Mi-a recomandat cineva care a avut aceeași pb sa ma deloghez și tot nu ii dau de cap

    1. Buna, pe iOS poti folosi functia de cautare doar daca accesezi FB de pe browser gen Chrome sau Opera, nu direct din aplicatia dedicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares