Tu cât ești de atent cu telefonul tău? Află cele mai frecvente greșeli

Samsung-Galaxy-J5-Review-TI

Stim cu toții bucuria pe care o ai atunci când îți achiziționezi un telefon nou, de ultimă generație. Așa este, nu? Cu toate acestea, câte dintre aceste telefoane se mai prezintă într-o stare bună de funcționare după ceva timp? Răspunsul e cunoscut de toată lumea – foarte puține!

Care sunt motivele pentru care multe dintre telefoane își pierd din performanță sau estetică? Motivele sunt diverse, însă în cele ce urmează îți voi prezenta care sunt cele mai importante și în felul acesta vei învăța cum să ai grijă de telefon mult mai bine.

 Nu ai grijă pe unde îl porți

Această este foarte probabil cea mai întâlnită greșeală în rândul posesorilor de telefoane. Să fim serios, câți dintre noi sunt atenți atunci când ne grăbim să ajungem la serviciu sau să nu întârziem la diversele întâlniri? În cele mai multe cazuri poți chiar să și uiți unde îl pui.

Este foarte clar că această e cea mai întâlnită greșeală pe care o facem atunci când ne dorim să avem un telefon la fel de performant sau care să arate la fel de bine ca atunci când l-am cumpărat.

Având în vedere că de cele mai multe ori îl punem în buzunare strâmte, poate chiar unde avem chei sau obiecte ce pot zgâria, precum și multe alte locuri asemănătoare, smartphone-ul ajunge să fie cu ușurință zgâriat sau poate chiar îndoit.

Sunt situații care ar putea fi cu ușurință evitate dacă purtăm o husă ori avem grijă mereu unde ținem telefonul.

 Lăsăm să se încarce prea mult

Câți dintre voi ați observat că bateria telefonului ține parcă din ce în ce mai puțin? Foarte multe persoane consideră că dacă acesta va fi ținut mai mult timp la încărcat atunci durată de viață a bateriei va fi și ea mai crescută, însă acest lucru poate avea exact efectul opus.

Este recomandat că acestea să fie încărcate exact în limitele necesare, iar atunci când ciclul de încărcare este complet să fie deconectate de la sursă de alimentare.

Îl lăsăm în locuri nesigure

Samsung-Galaxy-J5-Review-TIEste vorba despre locurile în care există o umiditate crescută, unde este foarte mult praf sau suprafețele alunecoase. În aceste locuri va trebui să eviți să lași telefonul.

Povestind chiar dintr-o experiență personală, după ce am lăsat telefonul într-o zonă mai puțin aderentă, acesta a căzut, iar mai apoi s-a spart. Am rezolvat problemă cu o sticla Samsung J5, pe care am înlocuit-o cu succes la Glassgsm. Am avut norocul să dau de persoane care chiar se pricep. Mi-au reparat într-un timp foarte rapid telefonul și costurile au fost foarte bune.

Cu toate acestea, a fost o situație pe care aș fi putut să o evit cu siguranță, însă lipsa de atenție m-a costat.

E curățat foarte rar

Nu în ultimul rând, trebuie să recunoaștem că telefonul poate fi unul dintre cele mai murdare obiecte pe care le deținem. E important să avem grijă periodic de igienizarea acestuia, mai ales că intră în contact cu foarte multe suprafețe. Ba îl lăsăm pe birou, ba pe diverse mese când mergem în spații publice, ori în locuri cu praf sau alte impurități.

Recomandat este să mergem la un service, cum este cazul celor de la Glassgsm, unde specialiștii pot să-i ofere o curățare profesională.

Acestea sunt cele mai întâlnite greșeli, pe care dacă le veți evita, veți prelungi considerabil durată de viață a telefonului.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Recunosc ca pe al meu il curat foarte rar. Adica sterg carcasa si display-ul frecvent, dar nu il curat de praf mai deloc. Poate doar dupa vreo 2 ani, cand vreau sa-l vand :)). In rest sunt destul de atenta cu telefonul meu. Nu-l scap din mana, nu-l iau cu mine in baie cand fac dus (am avut candva un job care ma obliga sa fac asta, insa acum nu mai e cazul), il tin mereu in husa (nu concep sa am telefonul fara husa, never ever!) 😀

    1. tu esti in general o tipa foarte atenta. Am remarcat asta din articolele tale. In baie nu-l iau nici eu, dar in geanta tot il arunc pe unde imi vine.

    • Dana Lalici
    • 27/03/2017
    Răspunde

    cred ca ama mai aspus-o, sunt singura persoana din cartierul meu care nu are smartphone , ci telefon clasic, cu butoane. Si totusi…nu am grija de ele. Il uit la incarcat desi stiu ca nu e bine, iar de curatat…nici nu stiam ca trebuie curatat. Si, culmea, el nu ma pedepseste 9 inca). il tine bateria o saptamana intreaga. E drept ca mai mult de 3 telefoane pe zi nu dau sau primesc, ca medie.

    1. esti prea cuminte pentru secolul asta, zau! Dar sa stii ca nici eu nu am ultima fita de telefon.

  2. Răspunde

    Offff!!! Greu cu telefonul asta! Sunt dependenta de telefon si unde sunt eu si telefonul. Invat din greseli cum sa am grija de telefoane. Primul telefon l-am scapat in toilet, al doilea l-am scapat pe jos si crapat si fiecare telefon al meu a avut de suferit mai mult sau mai putin. Nu prea ma invat minte si greselile se repeta 🙂

    1. tot facem greseli, in special din graba.

    • Mirela Barbalata
    • 27/03/2017
    Răspunde

    Ca bine zici. Inainte aveam grija tot timpul sa il curat dar acum nu o mai fac decat rar. Si dau vina pe timp 😀

    1. cred ca toti facem greseli de genul asta 😀

    • Lamiita Petre
    • 28/03/2017
    Răspunde

    Ma regasesc in aproape toate cazurile enumerate de tine, desi, nu il folosesc prea des fiindca nu am internet pe telefon, e prea prost si nu am semnal bun si mai bine imi vad de treaba decat sa ma enervez. Deci, eu folosesc telefonul doar sa raspund de pe unul si sa sun de pe altul ? . Dar le mai las si eu la incarcat pana uit de ele, il mai las prin bucatarie unde e abur cateodata, numai la baie nu il prea iau decat daca stiu ca astept un apel important.

    1. ohooo, sa vezi ce sta al meu in buacatarie si gateste…De stat la incarcat nu mai zic. Il pun la 3 dimineata si il scot la 3 dup-amiaza, cand imi aduc aminte de el.

  3. Răspunde

    Am foarte mare grija de telefonul meu, ca numai chef de platit o caruta de bani pe reparatii/altul nou nu am. Tot timpul are carcasa si folie, in geanta sta separat de restul lucrurilor, il curat periodic chiar daca neprofesionist. O singura data am spart un display si atunci a fost doar un ghinion. In schimb, my better half poate sa isi faca abonament la cumparat afisaje de iphone si alte componente. Ultima data a rezolvat asa de bine telefonul, incat a fost mai intelept sa cumpere un nou iphone :))))

    1. Ce barbat priceput! Seamana perfect cu al meu. oare asa sunt ei toti, neatenti cu telefoanele, sau suntem noi niste norocoase? 😀

  4. eu il tin in husa si cu folie in permanenta, altfel nu il port la mine. la partea cu curatatul, recunosc, aici uit. mai am momente in care il scot, il sterg constiincios, dar asta foarte rar, la cateva luni

    1. tot esti mai constiincioasa decat altii 😛

  5. Recunosc, sunt vinovata. Il pun pe la 12 noaptea la incarcat, si il scot dimineata la 6 🙂

    1. noi sa fim sanatoase! Stii cum se zice: sa faci ce zice popa, nu ce face el!

  6. Răspunde

    Eu il incarc atat cat trebuie, il curat, nu sta in umiditate, dar tot se descarca intr- veselie.
    Zilele trecute scrisesem tocmai despre posibile cauze a descarcarii bateriei.
    Ideea e ca smartphone-urile oricum se descarca mai mult decat celelalte telefoane pentru ca au mai multe aplicatii care consuma din bateria telefonului.

    1. mai ales daca ai netul pornit tot timpul, rar sa te tina o zi.

  7. Răspunde

    Da, recunosc… le comit pe toate! Nici eu nu sunt foarte atenta cu telefonul. Ieri chiar am crezut ca l-am pierdut, desi nu parea a fi inchis. Il daduse Horia pe silentios si eu sunam de pe fix, dar nu il auzeam deloc. In cele din urma am vazut o lumina sub Micky Mouse-ul lui Horia :))) si mi-a revenit inima. Dar ma crezi ca imi parea mai rau dupa poze decat dupa telefon?

    1. deci Horia deja stie sa dea telefonul pe silentios? Nu mai e mult pana va trebui sa ii cumperi si lui smartphone 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares