S-a deschis sezonul căpușelor. Tu ce zgardă antiparazitară folosești pentru animăluțul tău?

zgardă antiparazitară Foresto cea mai buna

A dat soarele, au prins a înflori pomii și a se înălța iarba proaspătă. Prilej numai bun de ieșiri dese în parc. Grătarele au prins deja viață și foarte curând va începe și sezonul 2017 de picnicuri. Ajunge cu veștile bune! Acum să vină și cele rele! În contextul descris, vor apărea la orizont și purecii și căpușele.

Purecii încă nu s-au dovedit a fi purtători de boli letale (deși nu se știe niciodată cum evoluează de la an la an situația), dar sigur nu vrei ca tu sau animăluțul tău să duceți nemernicii ăștia în casă. Se înmulțesc al naibii de repede și, după vreo săptămână o să ai o herghelie întreagă, de care va fi foarte greu să scapi.

În cazul căpușelor, lucrurile sunt și mai grozave. Nici nu vreau să aflu vreodată cum e să se înfigă o arătare ca asta în pielea mea, să se hrănească din mine, să nu o pot scoate de acolo. Chiar și după ce o scoate medicul, tot rămâne teama de a nu-ți fi transmis temuta boală Lyme, despre care știm deja că poate ucide.

Știm că nu ne putem închide în casă, la fel cum nu putem să nu ne mai scoatem câinele la plimbare sau să ne închidem pisica în debara. În privința protecției noastre, sunt anumite reguli pe care trebuie să le respectăm:

  • să purtăm pe cât posibil pantaloni lungi și haine deschise la culoare (pentru a surprinde căpușele la timp, când se urcă pe picior);
  • să evităm tolănitul pe iarbă;
  • să ne scuturăm bine hainele și să ne verificăm corpul în oglindă după fiecare ieșire;
  • să nu încercăm să scoatem căpușa singuri, ci să mergem la medic;

Dar și animalele noastre, câinii și pisicile, au nevoie de protecție împotriva acestor paraziți externi.  Celor care nu pun mare preț pe sănătatea și confortul animalelor, le spun că, și dacă sunt egoiști și se gândesc doar la ei, tot ar trebui să cumpere o zgardă antiparazitară sau alte soluții contra purecilor și căpușelor. Dacă un câine are paraziți, și stăpânii sunt în pericol.

Anul trecut nici eu nu îi pusesem zgardă câinelui din martie. Am zis că încă nu e cald și că merge să-l mai las fără, până într-o zi când l-am văzut dând cu lăbuța pe ureche într-un mod ciudat. Am găsit-o acolo pe nemernică. O căpușă încă mică, nici nu apucase să se înfigă, dar îndrăznise să se urce pe copilul meu. Am da-o jos și am fugit la farmacia veterinară. Am luat o zgardă antiparazitară la vreo 20 de lei prima dată. Niciun efect.

După 2 săptămâni aveam pureci.

Am pus și niște picături mai ieftine. Tot nimic.

Într-un final, am cumpărat o zgardă Foresto de la Beyer și picături ParaKill de la Romvac. Am combinat cele 2 soluții (la recomandarea medicului) și n-am mai avut probleme toată vara.

zgardă antiparazitară Foresto cea mai buna

Noi repetăm tratamentul și anul acesta. Această zgardă antiparazitară Foresto nu prea-mi place mie, că e gri. De ce n-or face și alte culori? Nici picăturile alea antiparazitare nu mă încântă, mai ales că miros oribil și mirosul persistă vreo 2 zile, dar asta e: vreau câinele protejat și măcar astea două chestii știu că funcționează. Dacă e cineva interesat de un magazin în care să găsească zgarda asta mai ieftin, noi am luat-o de AICI, cu transport gratuit, după ce la farmacia veterinară la care mergem de obicei ne-au cerut un preț prea mare

Vezi AICI preț zgardă antiparazitară Foresto Bayer pentru câini.

Dacă acceptați un sfat, nu dați banii pe zgărzi la 10 lei. Nu sunt bune să apere nici de furnici.

Nu mă pricep să recomand multe branduri. Știu doar de astea două, care au funcționat la noi, și de zgărzile Scalibor și pipetele Frontline, pe care le folosește vecina mea pentru cățeii ei. Ăsta, de a nu da banii pe lucruri ieftine și ineficiente, rămâne singurul meu sfat. Am făcut-o și eu și, la final, aveam câinele deprimat și bani mult mai mulți cheltuiți. Cumperi azi o zgardă la 10 lei, săptămâna viitoare mai iei una la 20 de lei și tot așa până ajungi la final să cumperi tot una de 50-80 de lei și, pe lângă ea, ai mai cheltuit deja vreo 100 de lei pe porcării. Nu mă întrebați de ce li se permite să vândă produse ineficiente, că nu știu.

Căutați cât mai multe impresii pe forum-uri și site-uri  pentru animale și faceți chiar schimb de impresii cu alte persoane care au câini sau pisici. Întrebați și medicul ce recomandă și abia apoi trageți o concluzie în privința produselor antiparazitare pe care ar trebui să le cumpărați. Pentru achiziții, recomand să consultați și prețurile din acest magazin. Eu am găsit prețuri destul de bune și multe oferte și îmi place că au transport gratuit în București la comenzile mai mari de 50 lei. Și în țară aveți transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește 99 de lei.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 27/03/2017
    Răspunde

    Cand aveam cainele si noi foloseam pipetele de la Frontline.

    1. Deci inca o parere pro despre ele.

  1. Răspunde

    Chiar aseara prietena mea a fost la spital pentru a-si scoate o capusa. Eu n-am avut asa ceva vreodata si sper sa nu am. Mi se par a fi foarte scarboase, dincolo de alte chestii pe care le pot provoca. Cred ca o sa dau la boboci daca pune vreo capusa ochii pe mine :((

    1. banuiesc ca este groaznic sentimentul pe care il ai cu bestia infipta hranindu-se din tine. Eu m-as panica sigur in astfel de cazuri.

  2. Răspunde

    Cand aveam catel cumparam in prostie zgarzi ieftine si nu aveam nici un rezultat. Stiu ca daca vrei rezultate trebuie sa apelezi la produse ceva mai profi sau chiar la ajutorul unui medic specialist care sa te indrume catre cel mai bun tratament pentru pureci. Cand aveam eu catel nu stiam de capuse

    1. da sa stii ca acum cativa ani nu erau invaziile astea de capuse. Noi am avut mereu caine, dar nu avea asa ceva.

    • Mirela Barbalata
    • 27/03/2017
    Răspunde

    Nu am animale de companie dar stiu ca este jale cand vine primavara cu capusele. Chiar si pentru oameni.

    1. deja au inceput sa apara cazuri de muscaturi.

  3. Răspunde

    Eu de capuse ma tem si fara sa am un catel. Si imi pare rau. imi placea sa merg prin parcuri desculta in iarba, sa simt pamantul sub talpi. Acum…numai la mare mai umblu asa, pe nisip. Nu stiu cum ar fi totusi sa am si responsabilitatea altuia, adica a unui caine sau copil, nu doar a mea.

    • ghelbere elena
    • 28/03/2017
    Răspunde

    Cand am avut o pisica avea o zgarda antiparazitara dar nu mai tin minte de unde am luat-o. Imi era utila mai ales cand mergeam la tara.

    • Lamiita Petre
    • 28/03/2017
    Răspunde

    De aia nu-mi place mie sa merg la pasune ( pardon, la iarba verde) din cauza a tot felul de ganganii, am oaresce oroare de orice ganganie. Nu am animalut asa ca nu e cazul sa imi fac griji dar copii mei au si il scot in spatiile verzi dintre blocuri, in parcuri. Am sa le recomand, ca nu cumva sa pateasca ceva Lady Shelly.

    1. sunt sigura ca, daca il tin la bloc, stiu ei deja ca trebuie sa foloseasca solutii antiprazitare.

  4. Răspunde

    Eu sunt imuna, toata copilaria am stat desculta, mai calaream si oile (si aveau capuse….) si nu s-a luat nimic de mine. Deci sunt convinsa ca sunt imuna 😀 dar cainii au nevoie de protectie pt ca umbla prin tufisuri, contact cu alte animale etc. iar bucurestiul e un oras f.aglomerat si cu animale.

    1. Dar si eu am copilarit la tara si tot cum zici tu, desculta si cu cateii bot in bot toata ziua, dar ma gandesc ca or fi suferit ceva mutatii capusele astea de ataca la om 😀

  5. Răspunde

    Cand aveam catel, foloseam de la Frontline ceva…dar nu imi mai amintesc exact ce si cum, stiu ca tata se ocupa de asta. Imi e teama cu capusele astea pentru fete…nici nu-mi vine sa le las sa calce prin iarba 🙂

    1. nu prea ai cum sa le interzici sa mai intre in iarba, in locurile de joaca sau in parc.

  6. Răspunde

    Trebuie sa cumpar si eu pentru ca avem un caine nebun in curte, inca 2 la ferma, iar parintii mei au 4 caini 😀

    1. Valeu! Recomand Parakill ca sunt multi si nu ai cum sa ii cumperi si zgarda fiecaruia.

    • Hacman Mariana
    • 28/03/2017
    Răspunde

    Noi mai avem timp)))) la noi e inca iarna)))) luni a nins…dar pana se hotaraste sa vina si la noi cu adevarat primavara avem timpul necesar sa cumparam tot ce e nevoie pentru a tine capusele la distanta))))

    1. am vazut ca pe la voi e mai greu cu primavara, dar la vara cine are racoare?

        • Hacman Mariana
        • 30/03/2017
        Răspunde

        Noi))) Te asteptam si pe tine draga mea!

  7. O sa ii zic si eu nepoatei mele, catelul ei umbla pe afara si e mai bine sa previna decat sa trateze!

    1. depinde si pe unde umbla catelul dar al meu anul trecut cred ca pe sub poarta le-a luat de la alti catei.

    • stoica claudia
    • 30/03/2017
    Răspunde

    Eu am caine de curte nu mam confruntat cu asa ceva pana acum

    1. ma mir. inseamna ca ai vecini buni care se au grija de cainii lor.

  8. Răspunde

    Si noi in ultimul timp folosim tot picaturi. Nu stiu, dar o perioada nu functionau, era mai ok cu zgardita. Acum parca zgarditele sunt egale cu 0. Noi avem si zeci de pisici in spatele blocului si topaie puricii fericiti pe acolo de numa-numa… desi unele au zgardite. Asa ca in perioada verii ies cu Micky prin alte locuri.

    1. parazitii astia cred ca au devenit si imuni la anumite substante. De exemplu, cand eram eu copil, mamaie punea pelin in culcusul cainelui si il scapa de purici. I-am facut ceai super concentrat lui Piki si l-am îmbăiat cu el. Nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares