Recompensele pentru câini – atenție la batoanele proteice!

recompense câini

Cred că toți cei care aveți un cățel cumpărați astfel de recompense pentru el. Noi gândim recompensele astea pentru ei ca pe niște gustărele sau ca pe un desert. Cel puțin așa fac eu. Când vine la mine și cere ceva, mă gândesc eu că o vrea și el un baton cu mentă sau unul cu pui și imediat scot unul din cutia cu minuni.

Ei bine, medicul veterinar (primul care a avut timp despre o discuție despre alimentația câinelui; majoritate fac imediat vaccinul sau vidarea glandelor, îți iau banii și te trimit acasă), mi-a atras atenția să scot recompensele astea din regimul lui. Recompensele sunt gândite pentru dresajul câinilor sau ca supliment pentru patrupedele care au o activitate fizică intensă, nu ca instrumente de alungare a plictiselii la câinii sedentari.

Eu obișnuiam să îi cumpăr multe chestii de la Pedigree. Se pare că e cea mai rea alegere pe care o puteam face. N-am să intru în detalii pentru că nu vreau să fiu acuzată de anti-reclamă, dar întrebați-vă medicii veterinari ce părere au despre produsele astea. Nu vă gândiți că doamna doctor avea vreun interes în promovarea altui brand. M-a întrebat doar ce tip de hrană consumă, și-a dat acordul în privința ei, sugerându-mi să schimb totuși sortimentul și să iau varianta aceasta Light Weight Care pentru câini sedentari și cu tendință de îngrășare.

În schimb, în privința recompenselor, a fost foarte clară: CÂINELE NU ARE NEVOIE DE ELE. N-a recomandat niciun brand. Mi-a spus că, indiferent de firmă, batoanele proteice sunt moarte sigură, mai ales după o anumită vârstă (și noi tocmai am făcut 5 ani). Excesul de proteine nu doar că duce la îngrășare, dar distruge ficatul și rinichii și câinele moare mai repede decât ar trebui. Se pot declanșa tot felul de boli pe care fie nu le putem trata, fie tratamentele sunt costisitoare pentru noi și dureroase pentru cățel.

recompense câini

Pentru că al meu deja este obișnuit cu batoanele astea, eu am insistat întrebând dacă le pot înlocui cu variante vegetale. Mi s-a spus din nou că nu, că mai bine îi dau biscuiți populari. Asta ca să vă dați seama ce bune și sigure sunt recompensele astea. Îi puteți da oase și chestii de ros, nu de mâncat pe fugă. De atunci noi mâncăm mai des morcov.

Importante sunt hrana și apa proaspătă. De altceva nu are nevoie câinele, dacă hrana este una bine aleasă. Bine, dragostea, atenția sunt esențiale, cred că e clar. Noi vorbeam la nivel de alimentație.

Vă mărturisesc că nu am renunțat complet la recompensele sub formă de batoane. Nu rezist să nu-i dau deloc, când se uită în ochii mei, și am ales unele cu mentă, cu un conținut sărac în grăsimi și proteine, și primește unul singur pe zi. Înainte de asta, aveam 3 tipuri de batoane în casă și primea zilnic din fiecare câte unul. Sănătate curată! Câinii n-au nevoie de gustări, cum nu avem nici noi. Dar, dacă noi ne facem de cap, de ce să nu le facem și lor obiceiuri alimentare nesănătoase, nu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 19/03/2017
    Răspunde

    Chiar nu i-am dat deloc,nu am considerat necesar,

    1. Femeie desteapta! Nu ca mine 😀

    • Valeria Chertes
    • 19/03/2017
    Răspunde

    Mama, mama cu ce placere roade el acolo.

    1. Pofticios ca mine. Se stie.

    • Tatiana Sorina
    • 19/03/2017
    Răspunde

    Exact ca si la noi,cand intrii in Pet Shop e plin de toate minunile de recompense,adica iti fura ochii si mai si imbolnavesti catelul. Eu nu iau,la inceput am luat,recunosc,dar la a mea trebuie sa ii iau o caruta :))) sa ii faci pe plac si o mai si imbolnavesc.

    1. M-am lecuit. La PetShop mai merg doar pentru hrana, accesorii si jucarii.

  1. Cainii nostri nu au primit niciodata recompense. Le asiguram mancare buna, sanatoasa si suficienta. Incercam sa le acordam atentie suficienta, dragoste si mangaieri!

    1. al meu nu duce lipsa de dragoste, joaca sau masaj, dar noi l-am educat asa si el cerea.

    • nicolae claudia
    • 19/03/2017
    Răspunde

    eu nu prea ii dadeam batoane catelusei mele..in schimb ii placea sa manance orice mancam si noi..

    1. daca nu mananca multa carne sau condimente, cred ca nu e chiar tragedie.

  2. Răspunde

    Chestiile astea sunt valabile si la oameni. Stiu de cand m-am apucat de sport. Ficatul are nevoie de ajutor pentru a putea face fata unui aport mai mare de proteine (proteine pe care le luam din mancare, pentru ca aveam un regim mai strict pentru a reusi sa iau in greutate). Dar pentru noi, oamenii, exista suplimente pentru ficat, care sa-l ajute in astfel de cazuri. Insa pentru caini probabil nu exista si nici nu s-ar merita. La ei nu prea ar trebui sa fie cazul de „ar trebui sa mai ia in greutate si nu se poate altfel” :d. Deci batoanele alea nu sunt rele in sinea lor, insa ficatul trecut de o anumita varsta nu mai e capabil sa faca fata aportului mare de proteine.

    1. Eu sunt mai bramburita de felul meu si ma gandeam ca, daca sunt pentru caini, si de la brand cunoscut, n-au cum sa fie rele. Teapa mea.

    • Barbalata Mirela
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Pe bune?? Nu am caine dar nu stiam ca nu sunt bune aceste recompense. Bine, citind articolul tau cam are logica 😉 😉 . Cainii sedentari nu au nevoie , dar singura nu ma ducea capul 😀
    Bine de stiut!

    1. Iti dai seama ce ”mama” responsabila sunt de am avut nevoie de 5 ani sa imi spuna asta un medic veterinar.

    • ghelbere elena
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Ai un catel foarte frumos! Cu toate ca nu am un catel, daca as avea cred ca m-as purta cu el ca si cum ar fi un copil.

    1. Multumesc, Elena. Piki e ca si copilul meu.

    • Lamiita Petre
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Foarte utile informatiile. Aviz amatorilor, cred ca e valabil si la oameni. Recompensele nu sunt intotdeauna bune, indiferent despre ce anume vorbim. Ca si copii, se vor invata sa fie recompensati mereu pentru orice lucru care pana la urma e firesc. Dar de unde sa stim noi? De foamea nebuna dupa bani care exista, astia sunt in stare sa ne bage si cianura in capsule spunandu-ne ca sunt vitamine si ne fac bine. Trebuie sa ne mai imputineze, nu ? Si o fac … incet , dar sigur, cu fel de fel de chestii despre care noi habar nu avem. Parerea mea.

    1. ma pui pe ganduri serios. Tocmai acum cand ma apucai sa iau si eu crom si biloba d-aia.

    • Cris Tina
    • 21/03/2017
    Răspunde

    Hmmm, cam periculoase batoanele astea! N-as fi crezut daca nu le aduceai acum in discutie. Daca as fi avut caine cred ca i-as fi dat mai bine biscuiti populari (vorba medicului) decat mult popularele si ravnite batoane. Sedentarismul asta nu face casa buna cu sanatatea, indiferent de esti om sau fiinta necuvantatoare.

    1. si nu vrei sa stii cat de scumpe sunt batoanele minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares