Frigider sau combină frigorifică? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a alege

frigider sau combină

Electrocasnicele ne-au devenit indispensabile. Printre ele sunt și aparatele frigorifice. Mâncarea păstrată mai multe zile, înghețata disponibilă în 2 minute în miez de noapte, un suc rece într- zi caniculară, astea sunt minunile de care beneficiem grație lor. Întrebarea pe care tot mai multe persoane și-o pun, în ultima vreme, când vine vorba de achiziționat aparate frigorifice, este Ce să aleg: frigider sau combină frigorifică? .

Asta m-am întrebat și eu când a venit momentul să schimb vechiul frigider, cu o ușă, cu unul nou, cu design demn de mileniul 3 și cu funcții inteligente. În final, eu am ales combina frigorifică. Am luat în considerare mai multe aspecte și combina a părut a ni se potrivi nouă mai bine. Ai și tu această dilemă și nu știi spre ce să te orientezi – spre frigider sau spre combină? Uite la ce ar trebui să te gândești!

De ce nu mi-aș lua un frigider cu o ușă?

La frigiderele cu o singură ușă, de fiecare dată când vrei să scoți un măr sau o sticlă de lapte, aerul cald ajunge și la congelator și frigiderul va declanșa din nou, la scurt timp, pentru a raci. Consumul crește destul de mult. Dacă mai ai și un soț gură-cască, cum am eu, și uită mereu ușă întredeschisă la frigider, te poți trezi cu surprize din partea congelatorului. Mult mai practice aparatele cu două uși. Ai nevoie de carne de la congelator, deschizi doar ușa congelatorului. Cauți un morcov, rătăcit în fundul cutiei pentru legume, ții deschis doar frigiderul, nu și congelatorul.

La ce să mă uit dacă vreau spațiu de congelare mai mare?

În multe familii frigiderul este singurul aparat frigorific. Nu se investește și în congelator sau ladă frigorifică. Atunci este nevoie de un aparat frigorific dotat cu un congelator ceva mai mare. Aici vă spun, din experiența proprie, că o combină frigorifică de tipul celor de aici este mult mai potrivită decât un frigider. Nu doar că are un congelator mai mare, dar permite și o organizare mai bună a produselor. În loc de 2 rafturi, în care trebuie să iei la mâna multe produse până ajungi la punga cu mazăre uitată în spate, ai 4-5 sertare în care știi exact unde ai pus fiecare produs.

Există combine frigorifice care au congelator în partea de sus?

frigider sau combinăCombinele frigorifice au aproape toate (ca să nu zic toate și să mă trezesc că or fi apărut între timp modele noi) congelatorul este poziționat  în partea de jos. La noi asta a fost o problemă pentru că mama este scundă și nu ajunge să pună sau să ia ceva de pe raftul de sus al combinei frigorifice. Ea ar fi preferat un frigider cu două uși ca acestea.

Congelatorul fiind poziționat sus și aparatul nu la fel de înalt ca o combină frigorifică, nu i-ar fi pus probleme. Până la urmă, în congelator nu umbli de 10 ori pe zi și se putea ridica puțin pe vârfuri ca să ajungă până în spatele compartimentului.

Deci, dacă vă regăsiți în acest exemplu și vreți congelatorul sus, frigiderul cu 2 uși e cea mai potrivită alegere. Noi am convins-o să luăm combină pentru că am promis ca, pe raftul de sus, să punem alimente pe care nu le consumă ea de obicei și nu are nevoie să ajungă la ele.

Frigider sau combină? Care păstrează mai bine alimentele?

Când eram noi copii, frigiderul avea o singură treabă: să păstreze alimentele la o anumită temperatură. Între timp, nevoile noastre s-au schimbat și electrocasnicele au venit și ele cu tehnologii noi. Nu mai avem timp să mergem la piață la fiecare 2 zile. Frigiderul trebuie să păstreze salata proaspătă 4-5 zile. Funcții precum Sistem Active Dual Cooling sau Active Fresh Blue Light, dotarea cu compartimente EverFresh+ sunt ca niște baghete magice care fac salata și pătrunjelul să nu-și mai piardă culoarea și prospețimea în câteva ore. Găsești aceste funcții și la frigidere și la combine, important este să cauți brandurile care să ți le ofere.

De ce sunt preferate combinele frigorifice?

În afară de spațiul mai mare din congelatorul unei combine, de poziționarea acestuia și de câteva funcții în plus disponibile la cele mai noi modele de combine frigorifice, nu văd alte diferențe între cele două tipuri de aparate frigorifice. Tehnologiile folosite sunt cam aceleași. Atunci, de ce combinele frigorifice par a fi mai iubite decât frigiderele? În primul rând este vorba de ofertă. Este normal să se vândă mai multe combine, de vreme ce producătorii oferă mai multe combine față de frigidere, nu? Și promoțiile sunt mai frecvente la combinele frigorifice.

În concluzie, nu există răspuns absolut la întrebarea Ce să aleg: frigider sau combină frigorifică? . Opțiunile țin de oferte de preț  și de anumite preferințe personale. Atâta vreme cât alegi un aparat frigorific de la un brand cu tradiție care să ofere o garanție de peste 3 ani și cauți și funcții care să facă diferența între frigiderul primit cadou de nuntă, acum 15 ani, și tehnologia actuală, nu ai cum să dai greș.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 15/03/2017
    Răspunde

    Combina frigorifica cu doua usi am, dar am si o lada frigorifica pentru ca imi pun foarte multe legume si fructe la congelat. Prefer sa mi le congelez eu si sa stiu ce am pus.

  1. Răspunde

    E clar, trebuie sa nu-mi iau niciodata frigider cu o singura usa. Nu mi-a trecut prin cap chestia cu aerul care ajunge si in zona de congelare si astfel frigiderul in sine consuma mai mult pentru a raci mereu zona respectiva. La combina nu prea ma bag pentru ca am apartamentul mic. Insa cu frigiderul stiu sigur ca n-o sa-mi iau cu o singura usa :D.

  2. Răspunde

    Si eu imi doresc de mult timp o combina frigorifica ca sa putem pastra mai multe alimente congelate si sa fim mai organizate(eu si mama) pe partea asta. Dar momentan e prea scumpa una pentru bugetul nostru asa ca mai asteptam.

    • Lamiita Petre
    • 15/03/2017
    Răspunde

    Eu am ales acum ceva timp- Combina frigorifica. Mi-o doream de mult dar nu venise timpul. Mi-o doream exact din aceleasi motive pe care le-ai enumerat mai sus si inca alte cateva. Eu am ales-o cu sertare, am produsele mai bine organizate.

  3. Răspunde

    Depinde si de dimensiunea bucatariei. E un factor care influenteaza mai multe decizii din bucatarie. Spatiul mic din apartamente convinge oamenii sa se indrepte spre electrocasnicele incorporabile in locul celor clasice. Combina frigorifica este adesea mai voluminoasa, pe cand frigiderul poate fi intalnit si in variante mai mici. Cat despre calitate, merg pe mana combinelor.

    • Valeria Chertes
    • 15/03/2017
    Răspunde

    Eu am si frigider si combina frigorifica.

  4. Răspunde

    Congelatorul meu este in partea de jos si sincer imi convine asta. Atat eu cat si sotul suntem inalti si ar fi fost incomod sa fie frigiderul in partea de jos. Eu am mostenit acest frigider si sunt multumita de el. Nu intentionez sa-l schimb prea curand si sper sa nu se defecteze in urmatoii 2 ani

    1. sa-l stapaniti sanatosi si pe mai departe!

  5. Răspunde

    Stii cate articole din astea am citit cand voiam sa imi cumpra unul dintre asemena aprate? cred ca zeci. Am analizat o suta de oferte siin final stii ce am facut? Ma umfla rasul si acum: in magazinul in care am intrat am gasit un frigider (de fapt o combina) cu sertare de congelator in partea de jos, care nici macar nu are partea de sus, ce frigider, prea mare, cum voiam eu initial. Dar stii de ce am cumparat-o pe loc? Pentru ca era portocalie, iar eu tocmai imi renovasem bucataria in albastru si portocaliu. Abia acasa am vazut ce firma este, poti sa crezi? Am platit 2 ani la ea rate. Dar, per total, am facut o treaba bunicica, functioneaza impecabil.

    1. pai in cazul asta nu are de ce sa-ti para rau. Uite ca cineva acolo sus te iubeste si ti-a dat un gand bun la momentul potrivit. Pot sa spun ca te invidiez ca ai asa minune colorata. combina mea e … alba 🙁

    • stouca claudia
    • 17/03/2017
    Răspunde

    Eu am frigider dar as vrea si o combina frigorifica .

  6. Răspunde

    Depinde de fiecare gospodarie in parte acest aspect. Sincer, prefer frigiderul cu un congelator mic in partea de sus. In ultimul timp am inceput sa nu prea consum alimente congelate, asa ca nu am nevoie de prea mult spatiu. Iar daca o sa ne mutam la casa noastra, o sa optam pentru o lada ca sa se compenseze.

    1. fara nimic congelat? Ai supermarketul peste drum?

    • Mirela Barbalata
    • 18/03/2017
    Răspunde

    Sincer nu m-am gandit pana acum la acest aspect. Dar e bine de stiut daca voi ajunge vreodata sa imi iau 🙂

    • nicolae claudia
    • 18/03/2017
    Răspunde

    eu prefer combina frigorifica..cum spatiul nu e prea mare intr-un apartament si pt o lada frigorifica, prefer un lucru 2 in 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares