Cum să alegi o bicicletă pentru copii

Să alegi o jucărie pentru copilul tău este o adevărată provocare. Trebuie să luăm în calcul ceea ce-și dorește el, influențat fiind de ce vede prin magazine sau la alți copii, dar și ce știm noi că este bun și sigur pentru el.

În ultimul timp, am văzut atât de multe jucării agresive, pe care cei mici chiar le apreciază, îngrădindu-le libertatea de mișcare, creativitatea, imaginația. Poate că lor le plac astfel de jucării însă, la urma urmei, persoana responsabilă și care hotărăște care sunt jucăriile potrivite copilului tău ești tu, ca părinte. Ar trebui să alegi ceva distractiv, frumos și în același timp util/sănătos pentru copil, de exemplu bicicleta.

Astfel de biciclete copii ar trebui să fie mereu în topul listelor cu jucării. Bicicleta îl ajută pe copil să facă sport, îl stimulează să iasă la aer, este distractivă și, dacă este aleasă cu grijă împreună cu accesoriile necesare (cască, genunchiere, cotiere), este destul de sigură. Întrebarea care se pune acum este: Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont când cumperi o bicicletă pentru copii?.

1. Oferta de preț

Magazinele de biciclete se întrec în oferte de modele, care mai de care mai colorate și mai bine dotate.
Ne place sau nu, alegerea o facem în primul rând în funcție de buget. Chiar dacă este puțin mai scumpă, e important sa îi oferi copilului tău o bicicletă cât mai bună. De aceea eu recomand să căutați bicicleta dorită din timp și să vânați ofertele și reducerile. În felul acesta nu faceți rabat de la calitate și nici nu dați cu mult mai mult decât ați fi dat pe o bicicletă ieftină. Unul din magazinele în care găsiți  reduceri considerabile la biciclete copii este Bebecarucior.ro.

2. Sexul copilului

O bicicletă trebuie să se potrivească și sexului copilului. Bicicletele pentru fete sunt diferite de cele pentru băieți. De exemplu, o bicicletă ca cea din imaginea de mai jos, de culoare roz, cu coșuleț în față, pentru a-și purta păpușile sau ce mai dorește ea, și cu imaginea pisicuței pe apărătorile pentru lanț, va face deliciul unei fetițe. bicicleta fete

biciclete baietiBicicletele pentru fetițe, trebuie să nu fie cu bara sau aceasta să fie mult înclinată pentru a-i da posibilitatea acesteia să o încalece mai ușor.

Băieții însă, au cu totul alte preferințe, sunt preocupați mai mult de caracteristicile tehnice ale bicicletelor, viteza de exemplu (cu cât mai multe viteze cu atât mai interesantă), de frâne, de claxon, de ghidonul acesteia și să aibă eventual un design cât mai atractiv și potrivit. Categoric că nu vor accepta culori care să sugereze cumva intenții feminine, roz și cu floricele.

3. Vârsta copilului

tricicleta copiiPentru copiii foarte mici, sunt recomandate bicicletele fără pedale, acestea fiind cea mai bună și mai rapidă modalitate de a vă învăța copilul să își mențină singur echilibrul. oferindu-i încredere înainte de a pedala, astfel încât trecerea la bicicleta cu pedale se va face cu mai multa ușurință.

Puteți opta de asemenea pentru triciclete copii care sunt și ele foarte potrivite pentru cei foarte micuți, începând chiar de la cei cu vârsta de 1-2 anișori până la 4-5 anișori. Și aici găsim o gama foarte variată, modele accesorizate cât mai atractiv și util, provenite de la aceiași producători de încredere, confecționate din materiale sigure, de calitate, oferind micuțului stabilitate și siguranță.

Pe măsură ce copilul crește, cresc și așteptările acestuia vis-a-vis de vehiculul pe care-l manevrează. O bicicletă clasică pentru copiii mai mari cu vârsta între 7-12-13 ani, va fi și dotata pe măsura nevoilor acestora în ceea ce privește treptele de viteză, frânele, cauciucurile, etc.

4. Spațiul de depozitare de care dispui

bicicletă pentru copii pliabilaSpațiul de depozitare este o altă problemă care trebuie luată în calcul. Cei care locuiesc la curte, evident ca sunt avantajați din punctul acesta de vedere, având spațiu mai mare depozitare. Vorbim de spații închise. În niciun caz bicicleta nu va fi lăsată afară în soare/ploaie fiindcă acestea duc la deteriorarea lor.

Pentru cei mai puțin privilegiați, cei care locuiesc la bloc și dispun de spațiu restrâns, ideale ar fi bicicletele pliabile. Pe acestea le poți împacheta și depozita pe balcon, în spatele dulapului sau sub pat. O astfel de bicicleta copii pliabila Lambrettina se pliază și se manevrează ușor, putând fi pliată și pusă chiar și în portbagaj pe timpul vacanței.

5. Brand

Cumpărarea bicicletelor comercializate la orice colț de strada sau tarabe, de la surse nesigure, nu este recomandată. Nu ai garanția că un astfel de produs este construit corespunzător, din materiale de buna calitate și asamblate corect. De aceea vă recomand să faceți alegerea potrivită pentru siguranța copilului dumneavoastră și să mizați pe produse de la branduri cu vechime care și-au câștigat aprecierea la nivel mondial. Ca să dau doar câteva exemple, mărcile ATK Bikes, DENVER, DHS, Dino Bikes, Ironway, Kettler, Yakari, etc. sunt alegeri foarte bune.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 16/03/2017
    Răspunde

    Noi acasa avem colectie, in functie de cum au crescut asa le-am achizitionat. Este minunat pentru un copil, fac miscare si mai uita de telefoane, tablete.

    1. sa stii ca multi parinti nici nu se gandesc la asta si, daca copiii nu cer, nu cumpara nici ei bicicleta sau role sau altceva, ii lasa sa zaca in casa cui tabelta in mana.

    • Tatiana Sorina
    • 16/03/2017
    Răspunde

    Eu i-am oferit fiicei mele bicicleta chiar cand a crezut ea de cuviinta ca ii trebuie,am facut proba pe alte biciclete si ii era teama. Cand a pornit fara frica si a fost ea sigura, i-am luat. Am vazut mamici care le folosesc ca un moft,vezi doamne daca are fetita prietenei ei,sa aibe si fetita ei. O tinea langa ea in parc si fetita zburda.

    1. pai daca parintele nu o incurajeaza… normal ca fetita nu o foloseste. Daca mami sta la bancuta, acolo sta si fetita.

    • Dincolo de nori
    • 16/03/2017
    Răspunde

    La vârsta de vreo patru ani am trecut direct la bicicleta Carpaţi a lui tataia. Întâi pe o pedală, apoi pe sub cadru! 🙂 Când m-a văzut coborând de pe deal, cu ceva viteză, a încremenit!

    1. Mi te si imaginez. Eu nu eram asa curajoasa. Am invatat tarziu sa merg pe o bicicleta. Stiu ca nu era pentru copii, era pentru adulci, dar mu avea cadru si am reusit.

    • Dana Lia
    • 16/03/2017
    Răspunde

    Sincer ..cam in functie de culoare si pret le aleg copiilor mei..noi am trecut la a 2 a bicicleta,ca marime.Sunt totusi copii care n au pedalat niociodata..din pacate

    1. Sa va traiasca cei mici!

  1. Am cumparat pentru nepotica mea o tricicleta mov care acum a devenit bicicleta. A fost innebunita dupa ea. Apoi a primit bicicleta mov si trotineta, urmeaza role, deja mi-a spus :))
    Eu am vanat mereu reduceri si am fost atenta la ce isi doreste si ce ii place. Nu cumpar niciodata doar sa fie, sunt atenta la calitate si la caracteristici.

    1. pacat ca nu am avut si eu o matusa ca tine sa imi cumpere jucarii colorate 😀

    • Cris Tina
    • 16/03/2017
    Răspunde

    Peste putin timp vreau sa ii cumpar si eu fetitei mele o tricicleta. Si o sa iau una buna care sa nu se strice dupa cateva plimbari.

    1. Spor la shopping, Cris. Sa fie sanatoasa micuta!

  2. Răspunde

    noi suntem la level 3. Da, e super biciclitul, abia astept sa creasca mai mare si sa mergem prin parc amandoua cu bicicleta!

    1. iti tin pumnii ca, atunci cand veti ajunge sa faceti intrecere, sa nu ramai cu mult in urma 😛

    • Lamiita Petre
    • 16/03/2017
    Răspunde

    Iti fug ochii in toate partile cand le vezi cat de frumoase sunt. Cred ca e foarte avantajos, comod si placut sa faci alegerea impreuna cu micutul tau, el alegandu-si culoarea, modelul iar tu ca parinte atenta la detaliile tehnice. Ce ar insemna sa cari copilul dupa tine prin magazine, sau sa faci tu singur alegerea fara el. Hmm… nu prea mi-ar surade. Afaraaa…. joaca in aer liber, miscare, nu sedentari de mici in fata gadgeturilor.

    1. poti sa-ti iei si tu bicicleta si sa va alergati prin parc 😛

  3. Răspunde

    Eu una mi-as dori o tricicleta pentru adulti, ca nu cred ca am sa invat, in viata asta, sa merg pe bicicleta. Daca as avea insa o tricicleta din aceea cu un mic cufar in spate ( sau un cos), cred ca as iesi in fiecare weekend cald la picnic la marginea orasului. Sotul meu poate sa mearga cu bicicleta normala, sa deschida drumul 🙂 Stii de cand visez la asta? Dar ce vreau eu e taaare scump. Bicicletele pentru copii sunt mult mai ieftine.

    1. sa stii ca mai este o varianta, sa iti iei o bicicleta si sa mergi la un mester care se pricepe sa ii mai puna 2 roti ajutatoare. si-a facut un vecin de-al meu asa ceva (el fiind mai batranel si avand probleme cu echilibrul), deci se poate.

  4. Răspunde

    I-am luat o trotineta copilului si sper sa invete sa mearga pe ea. Acum se urca cu ambele picioare pe ea si asteapta si vina cineva din spate sa o impinga.

    1. este inca mica. e bine si asa.

    • ghelbere elena
    • 17/03/2017
    Răspunde

    Baiatul meu a avut tot felul de biciclete potrivite varstei lui, cu toate ca atunci cand era micut nu era asa de multe modele. Acum cand merg in parc imi fug ochii dupa multitudinea de modele si culori.

    1. e adevarat ca nici cand eram eu mica nu se gaseau atatea modele ca acum.

    • stoica claudia
    • 17/03/2017
    Răspunde

    Multumim de recomandare,trebuie sa iau si eu fetitei.mele o bicicleta.

    1. ai grija sa fie roz 😛

  5. Răspunde

    Utile sfaturi. Anul trecut sotul meu a reconditionat o bicicleta veche pentru copii. A vopsit-o, i-a schimbat saua si i-a pus roti ajutatoare. In vara asta o sa fie perfecta pentru Horia.

    • nicolae claudia
    • 18/03/2017
    Răspunde

    noi momentan avem tricicleta.. Sofia sta pe scaunel si mami sau tati imping din spate..:) abia astept sa mergem toti trei cu bicicleta prin parc 🙂

    1. cred ca nu o sa va puteti tine dupa ea 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares