Cartelă sau abonament? Află care îți oferă mai multe avantaje!

cartelă sau abonament avantaje

Cine mai trăiește azi fără un telefon mobil în buzunar? Unii avem telefoane mai ieftine, alții smartphone-uri de ultimă generație. Unele ne permit să dăm doar apeluri și mesaje, altele sunt porți către lumea virtuală. Ceea ce au în comun absolut toate telefoanele este faptul că au nevoie de un furnizor de servicii de telefonie care să le facă utile în adevăratul sens al cuvântului. Altfel, dacă nu ai credit pe o cartelă sau un abonament la un furnizor de telefonie mobilă, ții telefonul doar ca să te uiți la ceas sau să te joci. Aici intervine întrebarea pe care tot mai mulți oameni și-o pun în această perioadă: Cartelă sau abonament – care variantă este mai avantajoasă? Asta decide fiecare persoană în parte, analizând înainte următoarele câteva aspecte.

Costurile

Acum câțiva ani, când abonamentele erau foarte scumpe, majoritatea mergeam pe cartelă. Acum aproape oricine își permite să aibă un abonament pentru că prețurile au scăzut mult. Depinde și de furnizorul de servicii dar, de regulă, abonamentul este mai avantajos din punct de vedere financiar. Adică, dacă te uiți puțin pe această listă cu abonamente vodafone, vei vedea că cel mai ieftin abonament costă doar cu 2 euro mai mult decât cea mai ieftină opțiune de reîncărcare a cartelei, dar îți oferă mult mai multe minute incluse în acel preț.

De ce să dau 5 euro pe cartelă și să am 500 de minute (pe care mă pot trezi ca le-am consumat în zece zile și apoi trebuie să fac o nouă reîncărcare), când pot să mai pun 2 euro și să am minute nelimitat?

Comoditatea

Dintre cei care plătim un abonament lunar, mulți am ales această variantă pentru că am considerat mai comod să știm că avem tot timpul serviciile active pe telefon, că nu riscăm să ne trezim că am uitat să încărcăm cartela și nu putem suna pe nimeni. Practic, nu e un inconvenient așa mare să încarci o cartelă, mai ales că acum poți face treaba asta și online și nu trebuie să alergi, în miez de noapte, până la benzinărie sau să aștepți dimineața ca să deschidă la magazinul din colț.

Ai nevoie de credit pe telefon acum? E foarte simplu. Intri pe cod pentru incarcarea cartelei, introduci numărul de telefon, selectezi valoarea reîncărcării și plătești online. Imediat ce banca aprobă plata, ai credit pe cartelă și poți suna pe cine dorești sau poți reintra pe Facebook.

Alte beneficii

La ce mă gândesc aici? La ofertele pe care multe magazine le fac atunci când clientul vrea să-și deschidă un abonament. Cele mai tentante sunt ofertele la telefoane mobile. Poți, prin intermediul unui abonament, să-ți cumperi telefonul dorit mai ieftin sau chiar să-l primești gratuit, în funcție de prețul telefonului și valoarea abonamentului lunar pentru care ai optat. Acesta a fost motivul pentru care am optat și eu pentru un abonament acum câțiva ani – știam că altfel nu-mi permit să-mi cumpăr un telefon.

cartelă sau abonament avantajeSigur că poți să-ți cumperi telefonul și în rate, dar tot ai nevoie de credit pe el. Atunci îți faci un calcul și vezi cât plătești rata la produs și de ce valoare reîncarci lunar. Dacă ieși mai ieftin plătind un abonament, de ce nu?

Dar aici mai este de discutat un aspect – abonamentul, odată semnat contractul, trebuie plătit lună de lună pe toată perioada contractuală. Cartela, dacă nu ai bani, nu o încarci și gata! Nu zic să nu-ți faci abonament, ci doar să nu te arunci la unul la care ai de plătit zeci de euro lunar doar pentru că vrei ultimul model de smartphone. Fii realist!

Riscurile

Am vorbit destul despre beneficii și oferte, ar fi cazul să ne gândim și la riscuri. Singurul motiv care m-a făcut să renunț la abonamentul de pe telefonul mamei mele și să o trec pe cartelă a fost acela că s-a întâmplat, în mai multe luni, să depășească minutele incluse și să ne vină de plată mai mult la abonament. La cartelă e mai sigur – când termină minutele gratuite, nu mai poate vorbi și nu riscăm costuri suplimentare.

Nu știu dacă există setări pe telefon care să ne ajute să evităm astfel de situații, dar mi-aș dori ca, pe viitor, firmele care furnizează servicii de telefonie mobilă să gândească un sistem care să avertizeze clientul că și-a terminat minutele gratuite.

Tu ce spui, la o primă impresie, după ce ai citit toate lucrurile astea? Care variantă pare mai avantajoasă și mai potrivită nevoilor și situației tale financiare actuale – cartelă sau abonament?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 17/03/2017
    Răspunde

    Eu mai de mult aveam cartela, acum am abonament si mi se pare mai convenabil.

    • Tatiana Sorina
    • 17/03/2017
    Răspunde

    Eu am abonament de 9 ani la Orange,dar m-am obisnuit si e bine asa. Stiu ca il platesc cand iau salariul,stiu ca am credit tot timpul si nu mor cu telefonul in mana. Cand aveam cartela ramaneam fara credit cand imi era lumea mai draga.

    1. si eu tot abonament prefer.

    • Daniela
    • 17/03/2017
    Răspunde

    Abonament de 11 ani, multumIta, beneficii și comoditate.

  1. Răspunde

    Sunt genul de persoana care poate functiona doar pe abonament 🙂 Am avut la un moment dat cartel (era Cosmote) si uitam sa o incarc, dupa ce o incarcam uitam sa activez optiunea dorita, consumam imediat tot… Asa cu abonamentul doar platesc factura. Am avut grija sa am un abonament nelimitat si cu Internet suficient de mult incat sa nu il depasesc.

    1. da, cu asta ai dreptate. Si mie mi s-a intamplat sa ii incarc mamei cartela, sa uit de activarea extraoptiunii si sa consume din credit. Se pare ca mi-au scapat unele lucruri.

  2. Răspunde

    Eu am si abonament si cartela. Fiecare are avantajele si dezavantajele sale, dar nu voi renunta la nici una din ele.

    1. pai de ce amandoua?

    • stoica claudia
    • 17/03/2017
    Răspunde

    Eu prefer cartela .

  3. Răspunde

    Eu am abonament din comoditate. Acum vreo 7 ani aveam cartela si am uitat sa o incarc fix cand aveam nevoie sa sun pe cineva (in interes de serviciu, deci era chestie obligatorie). De atunci am trecut la abonament si stau fara grija. Si l-as si marit de-a lungul anilor, am ajuns la 70 de lei pe luna 😀

    1. eu am mai negociat si am destule minute la 8 euro pe luna 😀

  4. Răspunde

    Eu am trecut pe cartela cu nr meu, pentru ca am telefon de seriviciu. E un telefon vechi, cu butoane, dar isi face treaba. cred ca sunt singura din cartierul meu care nu detine un smartphone. Mi-as fi luat unul si as fi trecut pe abonamant, dar oricat de ieftin ar fi un abonament, e mai scump decat…gratis, cum am eu. Imi incarca sotul cartela o data pe an ca sa imi pastrez numarul. Cat despre mult laudatul RDS…in Bucuresti, in Piata Victoriei, in cladirea in care lucrez eu, semnalul este atat de prost, incat nu se poate vorbi. Cartela mea Vodafone e aur. La fel si abonamentul Orange de la job.

    1. De RDS stiu si eu ca sunt praf pe semnal. In rest, fiecare furnizor sunt sigura ca are si clienti multumiti si clienti revoltati.

  5. Răspunde

    Eu am si cartela si abonament, desi nu am nevoie de amandoua. Dar platesc putin. 4 euro si imi convine. Asa mai convenabila e cartela ca am o super oferta. Dar nici de numarul de abonament pe care il am de mai bine de 10 ani nu ma indur. 😀

  6. noi suntem pe abonament de foarte multi ani si sincer, nu l-as da pe o mie de cartele. pai am minutele nelimitat, sms-uri, si 2gb de net. iar costul e mic. si clar n-am nevoie de mai mult. deci parca zic ca e cel mai ok pe abonament

    • ghelbere elena
    • 18/03/2017
    Răspunde

    Am abonament la Orange de peste 15 ani, dar vara trecuta m-au suparat rau de tot si cum expira contractul renunt la ei. Nu stiu inca ce voi alege dar cu siguranta nu va fi de la Orange.

    • Mirela Barbalata
    • 18/03/2017
    Răspunde

    Eu prefer abonamentul. Plus ca este unul cu multe avantaje asa ca sunt multumita.

    1. cred ca depinde si de cat timp il ai si ce oferte de fidelitate ai primit.

    • Nicu
    • 18/03/2017
    Răspunde

    Abonament şi cartela…..Primul doar pentru reîncărcarea cartelei, a două……pentru că mi-am luat ţeapă de două ori, în valoare de 400 lei. Dezactivare opţiune fără avertizare. Şi apropo de abonament, dacă eşti mai credul rişti să dai frâu liber hoţilor de credite…..Se cunosc multe cazuri….

    1. bine ca nu sunt credula. Nu cred ca ma poate pacali cineva cu asa ceva. In schimb, pe mama ar putea sa o convinga.

    • nicolae claudia
    • 18/03/2017
    Răspunde

    eu am abonament de vreo 9 ani..si nu m-as trece la cartela..e mai comod pentru mine asa. Cel putin acum am minute si trafic de net nelimitat. Citeam mai sus de Rcs&Rds ca sunt praf..tin sa contrazic..eu sunt la ei de vreo 3 ani si nu am avut probleme cu semnalul si netul pe telefon merge foarte bine. Pe telefonul de munca am net nelimitat in Vodafone..si sincer nu am observat nicio diferenta intre viteza netului..

    1. la mine cumnatul a avut abonament la RDS si avea probleme mereu cu semnalul si chiar avea telefon bun. Bine asta era acum un an.

  7. Răspunde

    Eu am abonament de 8 ani si sunt multumita. Eu am ramas pe abonament pentru ca la sfarsitul perioadei contractuale primesc telefon la pret extrem de mic si imi convine.
    Problema care o ai tu cu mama ta, eu o am cu tata …. nu stiu unde naiba suna ca i-a venit 30 de lei in plus la abonament de 30 lei. Apeluri internationale!!!! Cand il intrebi zice ca nu suna … nu stiu ce sa mai inteleg. Daca afli de o optiune sa ma anunti. Daca nu cartela scrie pe fruntea lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares