Aspecte la care să fii atent când cumperi un vas de expansiune pentru hidrofor

Pentru cei care stau la curte hidrofoarele sunt cele mai bune instrumente pentru asigurarea apei de consum, mai ales acolo unde se vrea realizarea unei rețele de apă curentă în locuință. Practic, dacă ai un hidrofor, nu ai nevoie să te racordezi la rețeaua publică de apă (poate că ea nu există în zonă sau poate vrei să eviți facturile prea mari de la firma furnizoare).

Dacă ai ales de la început un hidrofor cu un vas suficient de mare pentru stocarea cantității de apă necesare în gospodăria ta, te felicit! Noi nu am fost așa inspirați și ne-am aruncat la un hidrofor mai ieftin, cu o capacitate de doar 30 de litri, ceea ce e prea puțin pentru o casă în care stau 6 persoane și în care se mai folosește apa și pentru udatul grădinii pe timp de vară.

Vestea bună este că, dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, nu va fi nevoie să cumpărați un hidrofor nou să îl înlocuiți total pe cel pe care îl folosiți în prezent. Puteți, pur și simplu, atașa un alt rezervor de capacitate mai mare și ați rezolvat problema. Înainte de toate trebuie să cumpărați acest vas de expansiune și sunt sigură că nu vreți să dați greș din nou în alegere, deci fiți puțin atenți la câteva detalii!

Capacitatea vasului

Ăsta e motivul principal pentru care ești în căutare de rezervor nou, deci ai grija să nu cumperi și de data asta unul cu o capacitate prea mică. De exemplu, noi am cerut sfatul unui specialist, i-am spus câte persoane locuim în gospodărie, cam câta apă se consumă la orele de vârf, cât de mare e grădina pe care o avem de udat și recomandarea lui a fost clară – vas hidrofor 100l.

Asta am și cumpărat și acum nu mai avem probleme. Motorul pompei nu mai pornește la fel de des, deci avem consum mai mic de energie electrică. În plus, acest mod de funcționare a hidroforului, mai lung și cu pornire mai rară, prelungește durata de viață a pompei.

Modul de dispunere a vasului

Există pe piață două tipuri de rezervoare: orizontale sau verticale. Este foarte important să nu cumperi un vas potrivit spațiului de care dispui. Un vas orizontal nu se poate monta vertical! Trebuie să te gândești dinainte dacă în căminul pentru hidrofor dispui de spațiu mai mare pe lățime sau mai degrabă pe înălțime.

Posibilitatea de schimbare a membranei

Atenție și aici! Nu toate rezervoarele sunt prevăzute cu membrană interschimbabilă. Este drept că existe și vase de expansiune cu membrane pe bază de butil și acestea nu necesită schimbare și funcționează perfect timp îndelungat, dar majoritatea brandurilor ieftine folosesc membrane de cauciuc și, dacă acestea nu se pot schimba, atunci când se strică, nu ai altă soluție decât să cumperi un vas nou.

Diametrul vasului de expansiune

Vă spun și de ce este important să acordați atenție acestui aspect – un vas cu un diametru prea mare riscați nu intre pe gura căminului pentru hidrofor. Nu trebuie să luați un rezervor de capacitate mai mică, ci să căutați un model tot de 100 -200 de litri (după nevoie) care să fie mai puțin rotunjor și cu o formă mai degrabă alungită, precum cele din imagine. vas de expansiune pentru hidrofor

Garanția oferită

Găsiți pe piață mai multe mărci de vase de expansiune. Între ele nu există doar diferențe de preț, ci și de calitate. Este normal ca un produs, puțin mai scump, cu o garanție de 5 ani, va fi preferat unuia ceva mai ieftin, dar garantat de producător doar pentru 24 de luni. Investiția inițială este ceva mai mare, dar ai o poliță de asigurare că peste 2 ani nu trebuie să dai bani pe alt vas hidrofor de 100 de litri. De exemplu, produsele de la GWS (Global Water Solutions) au garanție 5 ani și sunt foarte apreciate.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 07/03/2017
    Răspunde

    Si noi avem la fel hidrofor de 100 de litri.

    • Barbalata Mirela
    • 07/03/2017
    Răspunde

    Chiar nu ma pricep la asa ceva si, sincer, nu mi-as bate capu’ . De asta am barbat 😉 😀

    1. norocul tau ca ai unul priceput. Daca aveai unul care nu stia nimic, trebuia sa inveti toate astea.

    • ghelbere elena
    • 08/03/2017
    Răspunde

    Nu-mi trebuie un hidrofor, eu locuind la bloc, dar acum multe persoane locuiesc la casa si acest articol le este de ajutor.

    • nicolae claudia
    • 10/03/2017
    Răspunde

    parintilor mei le-ar fi utile aceste informatii, ei vor sa isi cumpere un hidrofor.. eu stau la bloc 🙂

    • Cris Tina
    • 13/03/2017
    Răspunde

    Nu detin astfel de aparat dar e bine de stiut pe viitor. Cine stie cand o sa am propria casuta si voi avea nevoie de toate aceste informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares