6 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a apela la chirurgia estetică

chirurgia estetică rezultate blefaroplastie lifting

Vedeta ta preferată, colega de serviciu sau vecina tocmai au întinerit cu vreo 5 ani, în urma unui lifting facial sau a unei operații de blefaroplastie? Te privești în oglindă și remarci că pielea ta nu mai e deloc fermă, cum era la 20 de ani, că pleoapele atârnă greu peste ochii obosiți și cearcănele nu se mai dau ascunse cu niciun corector. Ce te gândești atunci? De ce nu aș apela și eu la chirurgia estetică să scap de toate problemele astea, să arat și eu mai tânără cu 5-6 ani, să zâmbesc mai des,  să primesc complimente și să îmi recapăt încrederea în mine?

Sigur că o poți face. De cele mai multe ori aceste operații nu îmbunătățesc doar aspectul fizic, ci și starea spirit și poate chiar viața cu totul. Sunt sigură că la avantaje te-ai tot gândit, dar ar mai fi câteva lucruri de știut înainte de a suna la o clinică și a te programa pentru o astfel de intervenție.

1. Este posibil să ai nevoie de mai mult de o intervenție

Dacă te confrunți cu toate problemele descrise mai sus, o singură intervenție nu va fi de ajuns. Sunt lucruri pe care un lifting facial nu le poate rezolva. Ma gândesc aici la pleoapele foarte lăsate sau la pungile de sub ochi care nu se dau duse cu niciun alt tratament cosmetic. Pentru a scăpa de aceste aspecte, blefaroplastia este cea mai indicată.

chirurgia estetică rezultate blefaroplastie liftingSe poate face blefaroplastie superioară sau inferioară (în funcție de ce dorești să corectezi) sau se poate lucra pe ambele zone în cadrul aceleiași intervenții. Mai multe detalii despre blefaroplastie și poze înainte și după pentru a vedea cât de mult te poate întineri acest gen de intervenție, găsești aici

Este foarte important să-i spui medicului chirurg estetician de la început care sunt așteptările tale și ce vrei exact să schimbi la aspectul tău pentru a decide împreună dacă e cazul și de lifting sau e suficientă blefaroplastia. De ce să te trezești peste o lună că voiai mai mult și să faci o altă intervenție și să treci printr-o altă recuperare?

2. Prețul operației diferă de la pacient la pacient

Nu te gândi că, dacă pe o colegă a costat-o 500 de euro un lifting, tot atâta o să te coste și pe tine. Prețurile sunt diferite în funcție de nevoile fiecărui pacient. La unii intervențiile sunt mai complicate și sunt mai multe neajunsuri de corectat, la alții sunt proceduri mai simple și mai rapide. Bine, sunt mai mulți factori care contribuie la creșterea sau diminuarea costurilor unei operații, dar pe aceștia îi vei discuta cu medicul la consultația inițială. Ideea era doar să știi că prețul nu este fix și că e posibil să investești în asta mai mult decât a investit X.

3. Nu îți poți relua activitatea de a doua zi

O operație estetică nu este un tratament cosmetic, da? Vorbim despre intervenții chirurgicale. Liftingul, de exemplu, se face de cele mai multe ori chiar sub anestezie generală. Asta implică o zi și o noapte petrecute la spital, apoi urmează perioada de recuperare. Nu poți merge mâine la mall sau la job pentru a te mândri cu noua ta față. Este nevoie de o perioadă de vindecare și de respectarea temeinică a instrucțiunilor medicului (evitarea unor activități care ar putea întârzia vindecarea). Poți afla mai multe detalii de aici. E important să știi dinainte de câte zile libere ai nevoie sau ce nu ai voie să faci după operație.

4. Pot apărea efecte adverse

Chiar și administrarea unui banal comprimat de calciu poate avea efecte adverse. Cum ai putea să nu te gândești la efectele secundare care pot apărea în urma unei intervenții chirurgicale? Fiecare pacient reacționează diferit. De exemplu, în cazul blefaroplastiei, unele persoane s-au confruntat cu vedere încețoșată sau cu imposibilitatea închiderii complete a ochiului. Nu sunt efecte permanente, dar poate dura chiar și 2-3 săptămâni până scăpați de ele. Și liftingul poate veni cu efecte adverse. Cele mai frecvente aici sunt tumefierea și ochii uscați. Rar pot apărea și parestezii temporare.

5. Există riscuri

Nici de riscuri nu suntem feriți dacă apelăm la chirurgia estetică. Vorbeam despre parestezii la efecte secundare. Ei bine, unele dintre ele pot să nu mai dispară niciodată. Nu o spun ca să vă sperii. Sunt puține persoanele care au pățit așa ceva, dar mai bine să știți de la început ce riscați. Sigur că există și risc de infecții dar, dacă alegeți o clinică serioasă și un medic priceput și implicat, care nu doar să taie și să vă trimită acasă, ci să vă ajute și cu medicația și sfaturile necesare recuperării, șansele ca totul să fie bine sunt foarte mari. Mai depinde și se organism, desigur.

6. Rezultatele sunt de lungă durată, dar nu permanente

După o operație estetică, sigur vei părea mai tânără. Întrebare este cât durează efectul acesta. Rezultatele sunt de durată în chirurgia estetică. Vorbim de ani de zile. La unii efectele pot dura 10 ani, la alții 20. Depinde și de cât de bine îngrijim zona respectivă, de cât stăm la soare sau ce tip de produse de protecție solară folosim, de tipul de alimentație și de suplimentele anti îmbătrânire pe care le folosim. De reținut că rezultatele nu sunt permanente.

Cel mai importante sfaturi pe care ți  le pot da astăzi este să te informezi cât de mult posibil înainte de a-ți face o operație estetică și să nu te lași operată de medici care lucrează mai ieftin și te scutesc de costuri suplimentare cu diferite analize pre-operatorii. De aceste 2 lucruri depinde și reușita operației și reducerea riscurilor la care te supui.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 21/03/2017
    Răspunde

    Femeia în forma ei e frumoasa,asa ne-a”construit”Dumnezeu asa sa rămânem. ..femeilor toate suntem frumoase, nu avem nevoie de „imbunatatiri”.

    1. depinde si de job si de mediul in care te invartesti, zic eu.

    • Valeria Chertes
    • 21/03/2017
    Răspunde

    Eu prefer sa raman naturala cu toate defectele mele decat sa arat dupa un timp ca o papusa gonflabila.

    1. eeee, sa ai bani, eu zic ca merg acolo 2-3 interventii, numai sa nu devina obisnuinta.

    • nicolae claudia
    • 21/03/2017
    Răspunde

    momentan nu m-am gandit la o astfel de interventie dar nu pot zice ca nu m-ar incanta sa mai repar una alta

  1. Răspunde

    Ca orice alt lucru in lumea asta, si interventiile estetice sunt ok daca nu se exagereaza cu ele. ma uit la televizor si vad vedete a caror fata parca e impietrita, artificiala. Mi se pare in regula sa corectezi dar vine o clipa in care trebuie sa iti accepti varsta si sa ti-o arati cu demnitate. E drept, vorbesc astfel si pentru ca momentan nici macar cateva riduri fine aparute pe frunte nu ma deranjeaza…:)

    1. Care riduri? Eu de ce nu le vad? Ai o fizionomie foarte frumoasa, armonioasa si nu ai inca nevoie de asa ceva, Dana.

    • ghelbere elena
    • 22/03/2017
    Răspunde

    Femeia este frumoasa indiferent de varsta. Trebuie sa ne acceptam varsta pe care o avem cu toate aspectele ei. O operatie estetica as face numai daca as fi desfigurata altfel nu, ma accept asa cum sunt. Cu riduri, cu par alb, cu cearcane, cu alte cuvinte cu trecerea timpului pestre mine.

  2. Răspunde

    Exagerarile sunt daunatoare in orice domeniu… si mai ales in acesta :). In rest… fiecare cum considera. Mie imi plac si oamenii peste care varsta isi spune cuvantul – au frumusetea lor si cred ca pe aceea ar trebui sa se concentreze.

    1. depinde si de cat de frumos sau de urat imbatranim, zic eu. Cateva riduri n-au omorat pe nimeni. Dar sa ajungi sa ti se lase pleoapele sa nici nu mai vezi de sub ele… asta nu mai e acceptabil.

  3. Răspunde

    hehehe…sister e chirurg plastic si face din astea on a regular basis. Iar eu sunt persoana responsabila de prelucrat pozele 😛

    1. nu stiam ca sora ta lucreaza in domeniu. Fericito! Pe tine n-o sa te vedem niciodata cu riduri 😀

    • Lamiita Petre
    • 22/03/2017
    Răspunde

    Din punctul meu de vedere, as apela la astfel de servicii numai in cazul in care ar fi chiar necesar si fara riscuri majore, dar o femeie intotdeauna considera ca e necesar ceea ce isi doreste ea. La o adica, trebuie sa te simti bine tu, daca o faci, o faci pentru tine nu pentru cei din jur. Cei din jur poate nici nu observa. Ma dispera insa cele care nu au masura, cele ale caror fata, jumatate din ea sunt buze. Nu le inteleg.

  4. Eu mi-am propus sa incerc sa am grija de mine cat de mult pot. Daca mai incolo va fi nevoie, probabil voi apela la chirurgia estetica, de ce nu?

    1. cand eram mai tanara, zicea ca eu niciodata nu mi-as face operatii. Acum ma gandesc ca … poate.

  5. Răspunde

    Faptul ca e nevoie de mai mult de o interventie il stiu de cand m-am interesat de marirea bustului, caz in care siliconul are o durata de viata de 10 ani. Desigur, poate tine si mai mult, insa in principiu dupa 10 ani ar trebui inlocuite implanturile. Interventia cred ca e mai complicata decat in cazurile in care doar se lucreaza asupra ridurilor ori se ridica anumite tesuturi pentru a fi aduse la un aspect mai tanar. Insa pe mine asta m-a dat un pic inapoi cu silicoanele, dar nu si cu restul interventiilor la care vreau sa apelez in timp 😀 . Clar o sa apelez la diverse chestii pentru riduri, atunci cand vor aparea si nu le voi mai putea ascunde in niciun chip.

    1. nu mi te imaginez cu riduri, zau!

  6. Răspunde

    Mmmm da! Mi-as dori si eu silicoane, dar imi este foarte frica de operatie. Sotul ma sustine si-mi spune ca arat bine asa si ca nu-i plac silicoanele. Cica nu vrea sa fosnesc prin pat 🙂

    1. stie sotul tau ce vorbeste. Si nu se poate spune ca nu ai sani. Sa stii ca eu ii am si mai mici, dar silicoane nu mi-as pune. Mi-e bine asa.

  7. Răspunde

    Si eu as prefera sa raman naturala, dar cateodata natura mai da si rateuri si e nevoie de o interventie. Eu as apela daca problema mea cu NF se agraveaza.

    • Tatiana Sorina
    • 25/03/2017
    Răspunde

    Eu una vreau sa raman naturala,fiecare etapa a varstei are frumusetea ei. Eu admir si mi-s dragi babutele ce le vad prin parcuri. Cu silicoane ajungi ca fosta sotie a lui Guta,cu botul de 2 metri gen Cita maimutica,ajungi la batranete cu buzele pana la piept,doamne fereste,nu demult am vazut niste actrite celebre ce desfigurate au ajuns,monstrii.

    1. :)) acolo ajung cele care exagereaza. oricum nu e obligatoriu sa isi faca toata lumea operatii estetice. Eu, in acest moment, nu mi-as face. Mai tarziu… nu se stie.

    • stoica claudia
    • 25/03/2017
    Răspunde

    Prefer naturala.

    • Hacman Mariana
    • 28/03/2017
    Răspunde

    Sincera sa fiu , nu as apelala astfel de interventii doar daca ar fi absolut necesar…ma refer in caz de arsuri grave, accidente….Foamne fereste! Sper sa nu fie nevoie….

    1. Tu esti si frumoasa, iti permiti sa zici ca nu ai face 😛

        • Hacman Mariana
        • 30/03/2017
        Răspunde

        Eu frumoasa?????))))) Mai degeaba tu…Crede ma ca nu mint, eu spun oamenilor in fata ce cred sau ce simt…. Tu esti cu adevarat un inger de fata, foarte frumoasa din toate punctele de vedere!!!! Nu trebuie sa ai 90/60/90 ca sa fii un om frumos, nu doar asta conteaza….Cu alte cuvinte tu nu ai nevoie de nici un fel de operatie de acest gen…. Mandreste te cu tine ca noi prietenele tale , ne mandrim cu tineeeee!!!!!Pupici!!!!

        1. Nu esti frumoasa. Esti foarte frumoasa. Schimba oglinda, daca nu ma crezi!

  8. Răspunde

    In urma cu cativa ani ma batea gandul sa imi fac o operatie estetica pentru a arata mai slaba.
    Am studiat un pic pe net si a inceput sa mi se faca teama asa ca am renuntat.

    1. eu recunosc ca nu mi-as face operatie pentru ca sunt panicata total cand vine vorba de ace si taieturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares