3 sfaturi pentru alegerea cadoului potrivit

De multe ori alegerea cadoului potrivit pentru o anumită persoană ne poate pune în dificultate. Astăzi vom dezvălui 3 sfaturi prețioase de care trebuie să ții cont atunci când mergi la cumpărături de cadouri. Aceste sfaturi te vor ajuta să economisești timpul pe care de obicei îl pierdeai alergând dintr-un magazin în altul. Mai mult decât atât, urmând aceste sfaturi, te vei asigura că ai ales cadoul potrivit pentru persoana respectivă și că acesta va fi apreciat. Totul se rezumă la 3 întrebări: Cui oferim cadoul? Cu ce ocazie oferim cadoul? Cadou simplu sau extravagant?

1. Cui oferim cadoul?

Înainte de a merge la cumpărături, ia-ți câteva momente de gândire, și pune pe o foaie tot ce știi despre persoana căreia urmează să îi oferi cadoul. Cauţi un cadou pentru un bărbat sau pentru o doamnă? Care sunt gusturile ei, preferă cadourile cu o semnificație sau din contră, cadourile scumpe? Dacă cunoști foarte bine persoana respectivă, alegerea cadoului ar putea fi floare la ureche. Lucrurile se complică atunci când trebuie să oferi un cadou unei persoane pe care nu o cunoști de mult timp, sau nu ai avut o relație atât de apropiată cu ea astfel încât să ajungi să îi cunoști preferințele. Pentru astfel de cazuri, te sfătuim să nu te complici cu un cadou extravagant și să alegi o variantă sigură de cadou.

Spre exemplu, dacă trebuie să oferi un cadou șefului tău, poți oricând opta pentru o plachetă gravată cu un mesaj prin care să îți arăți aprecierea și așezată într-o cutie de piele, elegantă. Un alt cadou potrivit pentru un șef ar fi un set de pix și stilou, din categoria premium, sau o sticlă de șampanie, personalizată cu un mesaj, dacă aveți vreun motiv de sărbătoare. Cu astfel de cadouri nu poți da greș niciodată.

2. Cu ce ocazie oferim cadoul?

Un alt element important de care trebuie să ținem cont atunci când oferim un cadou este ocazia cu care îl oferim. Dacă mergi în vizită la cineva după o lungă perioadă de timp, poți opta pentru un cadou simplu, semnificativ, sau chiar pentru un buchet de flori de sezon, care să înfrumusețeze casa gazdei tale. În schimb, dacă mergi la o zi de naștere sau la o ocazia mai specială, cadoul ar trebui să fie ales cu mai multă atenție.

Noi îți recomandăm să optezi pentru cadouri personalizate, care să simbolizeze ceva pentru persoana căreia urmează să îi oferi cadoul. În funcție de ocazie, poți opta pentru o cutie de bijuterii din lemn, albume foto handmade, rame foto, sticle de vin personalizate cu mesaj sau chiar ornamente de brad din lemn, gravate cu mesaj, dacă vrei un cadou inedit de Crăciun.

3. Cadou simplu sau extravagant?

Ultima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui este dacă vei opta pentru un cadou simplu sau extravagant. În funcție de persoana căreia îi vei oferi cadoul și ocazia cu care îl oferi, poți opta pentru un cadou extravagant sau de lux. Însă, ar trebui să ai în vedere faptul că de cele mai multe ori un cadou simplu poate atrage mult aprecieri și poate fi unul de efect.

În concluzie, dacă urmezi aceste sfaturi pentru alegerea cadoului potrivit, cu siguranță decizia îți va fi ușurată.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dana Lia
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Interesante idei,mai ales cele pt cadoul sefului.O zi frumoasa iti doresc!

    1. sper sa-i cumperi ceva frumos sefului 😛

    • Valeria Chertes
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Sfaturile tale sunt bine venite deoarece intotdeauna sunt in dilema cand trebuie sa fac un cadou.

    1. eheee, idei sunt multe, eu doar vin cu sugestii. Greul tot pe voi e.

    • Carmen
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Da, multumesc de sugestie, ii pun semn de carte. Tocmai ce am comandat cadou de aniversare de patru si cinci ani, perne cu levantica si cutii de lemn cu initialele lor cu levantica inauntru. Insa ptr paste, arunc o privire la.ce ai prezentat tu.

    1. Frumos ca va cumparati cadouri de Paste. Noi nu practicam treaba asta.

    • Nicu
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Cam dificil cu cadourile astea. Bună ideea cu cadoul şefului, am de făcut un cadou unui „şef”, şi cred că i-ar place un set pix şi stilou…..

    1. sa semneze o marire de salariu

    • Lamiita Petre
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Mereu mi-a dat batai de cap alegerea unui cadou fiindca am dorit sa fie inedit, util si accesibil la pret. Si caut, caut, caut iar la final parca niciodata nu sunt multumita de alegere. Mai ales pentru barbati mi se pare cel mai greu sa aleg un cadou. Imi plac cadourile personalizate, care sa transmita mesaje. Oricum, sef nu mai am, iubit nu mai am, mai am pe fi-meu si chiar daca de cele mai multe ori aleg ceva ce stiu ca ii trebuie, parca doresc sa-i ofer si altceva prin care sa ii pot transmite cat de mult inseamna el pentru mine, ceva de suflet. ( hai, ca m-am emotionat si mi s-au umezit ochii ? )

    1. pentru baiatul mamii e mai usor sa cumperi cadou, zic eu.

  1. Răspunde

    Ai punctat perfect. Cu toate astea, imi este mult mai usor sa fac cadou unei femei decat unui barbat. La barbati tot timpul este mai greu

    1. da, la femei si mie mi se pare mai simplu. Sa fie barbatii mai pretentiosi?

  2. Eu pun foarte mult accentul pe calitate. Cadoul oferit va fi mereu de calitate, ales cu grijă și să se potrivească de minune persoanei care îl primește. Mi se pare o formă de respect a oferi un cadou potrivit.

    1. Nici eu nu aleg niciodata un cadou la intamplare sau doar pentru ca era la oferta.

    • stoica claudia
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Imi plac ideile tale ,multumim.

    • Cris Tina
    • 21/03/2017
    Răspunde

    In ultima perioada, nu mai stau sa alerg dintr-un magazin in altul sau din mall in mall cum faceam altatdata. Atunci aveam timp destul sa reflectez, sa merg prin diverse magazine, sa fac comparatii, etc acum cand vad ca se aproprie ziua sarbatoritului merg in mall-ul cel mai aproape de casa si fac achizitiile. E imposibil sa nu gasesc ceva frumos sa placa. In plus, am invatat sa pastrez si bonurile de casa, in caz ca dau gres cu alegerile mele.

    1. bonurile le pastrez si eu sa stii, dar oamenii au inca impresia ca te jignesc daca iti spun ca nu le place sau nu li se potriveste ceva.

    • ghelbere elena
    • 21/03/2017
    Răspunde

    Interesante sfaturi. Eu de obicei sunt foarte atenta la dorintele celui/celei care vreau sa-i fac un cadou. In acest fel nu gresesc niciodata.

    1. daca ii stii dorintele, cu atat mai usor pentru tine.

    • nicolae claudia
    • 21/03/2017
    Răspunde

    foarte bune sfaturile..eu nu prea ma pricep in alegerea cadourilor de aceea de cele mai multe ori intreb ce vor

    1. eu nu-i intreb ca sunt sfiosi. O dau cotita.

  3. Răspunde

    De ani de zile am un sistem pentru cadouri: de cate ori cineva drag mie pomeneste de ceva anume, un lucru pe care si-l doreste si eu stiu ca mi-l permit, il notez intr-o agenda speciala. La fel daca vad ceva haios la un moment data, dar nu am bani sa cumpar pe loc, notez ideea. Iar inainte de sarbatori sau de o ocazie speciala, ma uit pe agenduta.

    1. cam la fel procedez si eu, doar ca eu nu am un cer foarte mare de prieteni si le pot tine minte preferintele si wow-urile in relatie cu anumite produse.

  4. Răspunde

    Foarte utile aceste sfaturi. Mie imi plac mult cadourile personalizate. Imi place si sa ofer si sa primesc. Imi lasa de fiecare data o senzatie de apreciere profunda, simt ca e oferit din suflet si ca persoana respectiva o vrut ceva special pentru mine. Poate sa fie cat de ieftin, daca imi arata ca e din suflet oferit, aunci e cel mai pretios cadou.

    • Tatiana Sorina
    • 25/03/2017
    Răspunde

    Au inceput sa imi placa si mie cadourile personalizate,sunt unele asa dragute. Am vazut in targ la Bran tot felul de minunatii,cgiar imi plac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares