Tu recunoști fericirea când o întâlnești în lucrurile mărunte?

citate fericire

Sunt din ce în ce mai sigură că fericirea absolută nu există. Am analizat mulți oameni despre care credeam că sunt mega fericiți. Am descoperit că, din multe puncte de vedere, ei sunt chiar mai nefericiți decât mine. Poate că au bani, dar nu au timp să se bucure de ei. Poate că au prieteni mai mulți, dar nu sunt sinceri ca ai mei. Poate că au bani de vacanțe exotice, dar și le petrec răspunzând la telefon sau planificând treburile pentru după concediu.

Fericirea există totuși. E compusă din momente cu miros de fericire, momente de care avem nevoie pentru a merge mai departe, momente pe care ni le pot dărui cei din jur sau pe care ni le putem face noi înșine cadou. N-ai nevoie neapărat de bani pentru haine de firmă și bijuterii scumpe. Chiar și o brățara împletită din elastice colorate te poate face fericit.

Fericirea nu ține de valoarea materială a unui lucru primit, ci de valoarea pe care o dăm noi acelui lucru.

bottegaverde.ro

Fericirea se dezvăluie în doze mici în fiecare zi, dar ea nu intră în suflet neinvitata. Dacă ai sufletul deschis, ea pătrunde în el, îl mângâie, îi da aripi și-l înaltă. Dacă ești prea ocupat căutând fericirea aia mare din basme și din filme, ai să ratezi momentele astea delicioase.

citate fericire

De câte ori n-ai fost fericit și nici măcar nu ai conștientizat asta, până nu ai schimbat valorile la care te raportai? Dacă ai un salariu mediu și vezi fericirea în teancul din portofel, e normal să te consideri nefericit când te gândești la cei care iau salarii de 10 ori mai mare decât al tău. La fel, dacă va trebui să-ți pui ochelari de vedere, ai să te simți nefericit comparându-te cu cei care nu trebuie să dea bani pe ochelari și să fie nevoiți să îi poarte după ei peste tot. Compară-te cu o persoană care tocmai a fost concediată și are 3 copii de crescut sau cu una care și-a pierdut vederea definitiv. Nu-i așa că devii brusc fericit?

Nefericirea ți-o poți găsi singur. Dacă nu o găsești o poți construi. De ce nu faci la fel cu fericire? De ce nu o cauți mai atent și te încăpățânezi să privești încruntat și să scrâșnești printre dinți că ea nu există?

Eu n-am bani mulți, nu merg aproape niciodată în concediu, n-am un job și nici nu ies prea des din casă. Uneori muncesc mai mult de 12 ore pe zi. Nu am haine scumpe sau pantofi de firmă, n-am zeci de parfumuri sau cutii întregi cu bijuterii. N-am nici prea mulți prieteni. Cu toate astea sunt fericită. Nu pentru că sunt nebună și nebunii sunt fericiți în nebunia lor, ci pentru că am mai mult decât s-ar zice la prima vedere. Am mâini și picioare, am un cap care mă ajută, am un soț care mă încurajează, am oameni care mă apreciaza și care zâmbesc când mă văd, am o minune de cățel, am o casă, am un blog, am cărți de citit, am apa la discreție, nu sufăr de foame, nu merg pe stradă cu pantofii găuriți în talpă.

Ce mă face pe mine fericită? Multe lucruri. Atât de multe că nu cred că le pot cuprinde pe toate, dar am să încerc.

  • trezitul fără ceas. Da, muncești mai mult când muncești acasă, te culci mai târziu (doar pentru că așa ai decis tu), dar nu sună ceasul dimineața. Asta e magie.
  • câinele care te întâmpină la trezire. Cei mai mulți oameni se trezesc singuri. Eu nu sunt singură niciodată, am suflețelul asta minunat care vine să mă salute și îmi așterne un zâmbet mare pe față.
  • florile de la fereastră. Primul lucru pe care-l fac, după ce mă dau jos din pat, este sa trag draperia. De după ea, îmi zâmbesc orhideele mele înflorite.
  • mirosul săpunului cu vanilie neagra pe care-l folosesc în baie,
  • culoarea ceaiului din pliculeț difuzându-se în cana cu apă fierbinte,
  • gustul de miere din ceai,
  • un ou ochi gătit perfect, cu albușul bine făcut și cu gălbenușul cremos,
  • imaginea pusă ca fundal pe desktop, cu mine și cu soțul meu din minunata vacanță la munte de acum 3 ani,
  • telecomanda care nu mă condiționează să mă uit la ce vrea un post să-mi bage pe gât,
  • tigaia de teflon la care nu trebuie să frec deloc când vreau să o curăț,
  • o bucată de ciocolată; este unul dintre cele mai bune lucruri pe care l-au inventat oamenii,
  • un pahar cu apă proaspătă și rece într-o zi toridă,
  • o prăjitură care ți-a ieșit perfect,
  • un banc postat de un prieten de pe Facebook,
  • câinele care iți aduce mingea și dă voios din coadă invitându-te la joacă,
  • like-urile pe care le obține o postare de-a ta de pe Facebook,
  • ajutorul pe care îl oferi altora – chiar dacă e vorba de un sfat sau de un lucru mărunt, tot iți dă o stare de bine.
  • cumpărarea unui produs de care ai nevoie la un preț mai mic,
  • momentele de inspirație când scrii pe blog,
  • cartea de pe noptieră și personajele care te poartă în lumea lor,
  • serialul preferat în care abia aștepți să vezi ce se mai întâmplă,
  • apa caldă revărsându-se peste corpul încordat și obosit,
  • cântecul preferat, mai ales când e pus pe repeat,
  • sunetul ploii cazând peste casă și lovind în ferestre;
  • sosirea unui colet pe care-l așteptai cu interes,
  • o îmbrățișare sinceră pe care n-ai primit-o la cerere, ci pentru că cineva care te iubește știe câtă nevoie ai de ea.
  • atingerea unui cearceaf curat, neted și răcoros; relaxarea se instalează imediat.

În imagini, fericire arată așa:

Această prezentare necesită JavaScript.

Sigur ai motive să fii fericit. Poate nu-s astea. Poate sunt altele. Poate că tu preferi cafeaua în loc de ceai și un pisic în loc de cățel. Cert e că fericirea există. Trebuie doar să-ți deschizi larg inima și să-ți încurajezi simțurile să o recunoască atunci că o întâlnesc.

Important, la sfârșitul unei zile, când închizi ochii și îți faci bilanțul, nu e să-ți spui că ai avut o zi perfectă, ci să realizezi că momentele de fericire au fost mai multe și trăite mai intens decât cele de tristețe. Cheia e să te iubești și să iubești viață așa cum e ea, să nu lași lucrurile bune, chiar dacă mărunte, să treacă pe lângă ține fără să le cinstești.

Ia o poză pe care ai făcut-o într-un moment în care ai întâlnit fericirea, posteaz-o în comentarii AICI la fotografia de concurs de pe pagina de Facebook a Centrului Comercial Vitantis din București, și poți câștiga un premiu care o să te facă și mai fericit, 1000 de euro! Musai să fie poză tip selfie și să fie însoțită de hashtag-urile #happyselfie și #concursVitantis. Doar azi și mâine mai poți participa. Pe 25 februarie sorții vor decide cine merită să fie mai fericit cu 1000 de euro.

concurs fericire

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 23/02/2017
    Răspunde

    Fericirea…ce e fericirea….un sentiment ce îl simti,ce îl atingi atunci când din interiorul tau simti energie pozitiva…unde o găsim….in acele lucruri mărunte si de nou depinde daca le apreciem

    1. energie pozitiva, bine punctat!

  1. Răspunde

    Ce frumos ai grait! <3
    Da, exact, acolo e fericirea, in lucrurile marunte. In cele care conteaza pentru tine dar pentru altul poate ca nu au importanta.
    Si da, ciocolata e unul dintre cele mai bune lucruri inventate de oameni :)))
    Iti tin pumnii sa castigi la concurs 😉

    1. Multumesc. Si daca nu castig, tot o sa fiu fericita ca am scris un articol prin care poate am deschis ochii catorva persoane si le-am facut sa vada si partea plina a paharului.

    • nicolae claudia
    • 23/02/2017
    Răspunde

    chiar m-a emotionat articolul tau..sunt atat de multe lucruri care imi fac ziua fericita, incat ar trebui sa uit seara si cele mai putin placute. cel putin imbratisarea celor dragi si pupicii de noapte buna, ar trebui sa ne arata ca de fapt am avut o zi minunata

    1. Sunt sigura ca avem si zile mai putin bune, dar… asta e viata.

    • stoica claudia
    • 23/02/2017
    Răspunde

    Foarte frumos ai scris ,ai mare dreptate !

    • Valeria Chertes
    • 23/02/2017
    Răspunde

    Cristina felicitari pentru acest minunat articol. Ai perfecta dreptate in tot ceea ce ai scris.

  2. Răspunde

    Foarte, foarte, foarte tare faza cu tigaia!!!! Imi place atat de mult ca imi pare rau ca nu mi-a venit mie ideea 😉 iti urez mult suces in gasirea fericirii. Uite, vezi, de aia spun eu ca tu esti o persoana pozitiva: stii sa gasesti fericirea in lucruri mici, cele care conteaza cel mai mult.

    1. poate pentru ca nu speli tigai asa de des? Eu cand imi aduc aminte cat frecam la tigaia veche din aluminiu, dupa ce faceam oua ochiuri, nici nu stiu cum am supravietuit acelei perioade.

  3. Răspunde

    M-am inscris si eu la concursul asta, mai mult pentru ca mi-a placut cum suna si m-am imaginat ce as face cu banii. Ai mare dreptate, fericirea consta in lucruri marunte si pentru fiecare inseamna altceva. Eu sunt fericita chiar daca am un defect fizic care imi limiteaza libertatea de miscare, pentru ca stiu ca viata mi-a daruit mai mult decat am visat vreodata: o familie, oameni care ma iubesc si ma apreciaza, un copil minunat, minte si inima ca sa pot sa ma bucur de fiecare rasarit de soare, carti, filme, ciocolata, blogul, unde ma ascund si ma regasesc totodata, experiente pe care putini cred ca le-au trait si un zambet care topeste inimi.

    1. Mihaela, mie nu imi dai senzatia unui om care nu dispune de libertatea de miscare. Tu chiar iesi mult si te plimbi des in multe locuri frumoase. Iti doresc sa ramai mereu motivata ca acum si sa te bucuri de viata asa cum este ea.

  4. Fericirea este relativa si este de datoria noastra sa o cautam si sa o pretuim. Fiecare om este unic, diferit, fiecare percem altfel notiunea de fericire.
    Desi viata m-a pus la grele incercari, am incercat de fiecare data, sa vad partea plina. M-am fortat sa ma bucur de ce am si sa fiu fercita cu ce am.
    Familia, prietenii, ne ajuta mult. Dar mie imi place sa imi gasesc singura motive de a fi fericita. Si daca azi e un ceas, o pereche de pantofi, maine poate fi zambetul Karinei, nepotica mea.
    Fericirea exista, fericirea se poate fauri, fericirea nu costa decat un gand optimist.

    1. fericirea se poate fauri… adevarat. Ce frumos ar fi sa stim asta si sa ne impunem asta de cand devenim constienti de nefericirile pe care le aduce viata.

    • Barbalata Mirela
    • 24/02/2017
    Răspunde

    Frumos articolul Cristina! Doamne cata dreptate ai!! Nici eu nu am bani, nu am casa, nu sunt platita atat cat trebie (zic eu!) dar sunt fericita. Stiu, sunt momente cand imi doresc mai mult, visez, nu sunt ipocrita si recunosc dar nu as da ce am acum pentru bani (mai mult inseamna mai multi bani) .
    In bratele sotului meu imi gasesc fericirea, alinarea. Langa putinii mei prieteni adevarati gasesc bucurie.

    1. Mirela, avem nevoie de bani si e normal sa ni-i dorim si pe ei pentru ca de ei depind multe lucruri. Totusi, cand nu esti dispus sa renunti la 2 ore petrecut cu sotul pentru 20 de lei, deja te poti considera mai fericit.

    • ghelbere elena
    • 24/02/2017
    Răspunde

    Ai dreptate, fericirea sta in lucruri marunte. Ce m-as face fara zambetul baiatului meu? Ma topesc numai privindu-l.

    1. Sa-ti traiasca si sa iti aduca mereu doar bucurii!

  5. Țesătura fericirii e alcatuită din împletirea de lucruri ce par la prima vedere neînsemnate: zâmbete, stări de bună-dispoziție suprapuse pe o viață plină de sens.

    1. Ce frumos ai zis-o, Raluca!

  6. Răspunde

    Ce cuvinte frumoase! <3 Vad ca avem multe in comun (mai ales in ce priveste dragostea fata de catel si fata de orhidee).
    Pentru mine in momentul de fata fericirea este data de baiatul meu. Imi doresc sa fie mereu sanatos. Apoi sotul meu, care ma intelege si ma iubeste asa cum sunt… in rest lucruri marunte care par lipsite de importanta.

    1. daca as avea un copil, iti dai seama ca el ar fi prima sursa a fericirii mele.

  7. Răspunde

    vaaai, ce frumos ai scris ! M-ai emotionat! si eu consider ca fericirea sta in lucruri marunte!
    Acum cateva luni ma intreba cineva ce imi doresc si am zis nimic: am de toate – cred ca asta e fericirea.

    1. Acelasi lucru mi s-a intamplat mie de Craciun cand m-a intrebat o ruda de-a mea ce imi doresc sa primesc in dar. Si eu am spus ca nu am nevoie de nimic.

  8. Răspunde

    La mine concluzia este ca fericirea se intampla atunci cand ai o profunda recunostinta fata de tot ce se intampla cu tine. Lipsa de apreciere este cea care genereaza nefericirea, dar si absolutizarea ei.

    1. Nu te pot contrazice, la fel cum nu te-am putut contrazice nici atunci cand o sfatuiai pe Ioana sa vada in orice lucru pe care ik considera a fi rau partea buna.

  9. Răspunde

    Daca stam bine sa ne gandim (sau sa citim cele scrise de tine) intreaga viata e plina de mici momente de fericire. Pacat ca nu intotdeauna le apreciem la justa lor valoare.

    1. eu insami am aflat cat de fericita eram in timpul facultatii si nu constientizam, abia dupa ce n-am mai iesit din casa din cauza atacurilor de panica.

    • Radu
    • 24/02/2017
    Răspunde

    E bună şi ciocolata, aia cu 95% cacao şi ardei iute, dar parcă tot mai bună-i berea! 🙂

    1. Radu, dau o bere si cedezi ciocolata?

    • Lamiita Petre
    • 24/02/2017
    Răspunde

    Uite, vezi? Fiecare isi raporteaza fericirea la ceva anume. Cati dintre noi nu avem parte de astfel de lururi zilnic si nu le dam importanta, cautand „fericirea” la mama naibii, cand ea ne calca pe picioare. ? . In timp ce noi facem figuri ca nu ne place o anumita mancare, altii nu au o coaja de paine si exemplele pot continua. Eu stiu ca pentru mine, fericirea ar inseamna ca eu si familia mea sa fim sanatosi si in rest….. nimic nu mai conteaza.

    1. Sanatate iti doresc din belsug. Asta e pe primul plan si la mine.

    • mihalache simona
    • 24/02/2017
    Răspunde

    sa stii ca tigaia care nu trebuie curatata este si pentru mine un motiv de fericire, la pot sa adaug oala si farfuriile si cam tot de prin bucatarie, ti-am zis cat urasc sa spal vase?

    1. nu-mi imaginez de ce ar putea cineva sa considere o activitate placuta spalatul vaselor, deci te inteleg perfect.

  10. Răspunde

    Uite cam asa zic si eu….plus ca incerc sa nu mai intru asa des pe facebook si sa imi petrec timpul cu cei mici.
    A venit primavara si simt nevoia sa stau tot mai mult afara, sa nu mai verific telefonul de o suta de ori…
    Da, fericirea e in lucruri mici!

    1. fericirea vine si de pe Facebook de multe ori, sa stii 😛

  11. Ce frumoase sunt orhideele tale! Si mie imi plac la nebunie.

    • Vasile Rotaru
    • 04/03/2017
    Răspunde

    Un articol ce mi-a mers la suflet stimata doamna,mult adevar in el,frumos,mi-a placut mult,felicitari!

    1. va multumesc mult.

    • Zarioiu Alina
    • 04/03/2017
    Răspunde

    Fericirea e un lucru al naibi de pretios! si da, nu exista fericire constanta! sunt momente de fericire! poti fi implinit, satisfacut constant! dar fericit, atunci cand iti bate inima tare, ai un zambet tamp pe fata,asa mare ca te dor maxilarele, si fluturi in stomac?! fericirea asta o simti un moment! si moment peste moment creezi o stare de bine permanenta!!! eu zic sa profitam de fiecare moment de fericire…sunt foarte pretioase!

    1. ce frumos ai spus-o: moment peste moment creezi o stare de bine. Da noi, construim fericirea caramida cu caramida.

  12. Răspunde

    Ti-am recitit articolul…. multe nu s-au schimbat. Dar am mai adaugat ceva in viata mea care ma face fericita. E cineva al carui chip nu il cunosc, un anonim care mi-a transmis emotia si caldura sa, pe care am inceput sa il indragesc din ce in ce mai mult, care m-a invatat sa fiu mai rezervata si sa am grija fata de cine imi deschid inima. Despre cine vorbesc stii si tu…

    1. Stiu, chiar ti-am vazut statusul de azi. Adica de ieri… deja. E bine ca ti-ai gasit o ancora in muzica lor.

    • Oana
    • 21/01/2018
    Răspunde

    Ce articol frumos, mi-am inceput ziua citindu-l, te pup 🙂

    1. Multumesc, Oana.

  13. Răspunde

    Ai scris un articol foarte frumos despre fericire, care mi-a adus aminte de faptul ca uneori i-au fericirea asta de buna si uit sa o apreciez. Pentru mine Dragos, ciocolata si cartile sunt o sursa inepuizabila de fericire. La fel si iubitul meu, blogul, plimbarile si toate vacantele pe care reusesc cu greu sa le transform in realitate.

    1. Stiu ca ai si probleme, Mihaela. Si eu am. Dar atata vreme cat nu suntem pe un pat de spital si avem casa si familia, o sursa de venit si posibilitatea de a munci, suntem foarte fericiti si nu ne dam seama.

  14. Cu siguranta da. Loviturile primite de-a lungul vietii m-a invatat sa pretuim fiecare strop de fericire ca si cum ar fi ultimul.
    Fericirea nu este in lux sau diferite lucruri materiale ci atunci cand sufletul iti rade, cchiar daca se intampla ca sufletul sa-ti rada rar.

    1. conteaza si banii, nu neg, dar nu ne fac neaparat fericiti. Aici suntem de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares