Idei pentru sufragerie – dungi verticale pe pereți

renovare sufragerie retapitare canapea

Anul trecut, în primăvară, am renovat cele două camere în care stăm. Nu am reușit să scriu până acum despre acest proiect, dar mi-am adus aminte de el astăzi, când ne-au venit niște rude în vizită și au admirat opera soțului meu. Sunt sigură că rezultatul nu va fi pe placul tuturor sau poate unora le va plăcea ideea, nu și culorile, dar tot vreau să scriu despre cum ne-am ”modelat” sufrageria cu dungi verticale pe pereți.

Nouă ne place ce-a ieșit (proiectul îmi aparține) și soțul meu (cel care l-a pus în practică) se încăpățânează să spună că nu e greu de executat.

Aveam o fixație cu dungile. Știam că vreau dungi, dar nu știam de ce fel și în ce culori. Am tot studiat poze pe internet și am ajuns la o schiță cu dungi verticale roșii și gri (cele gri mai late, cele roșii mai înguste). Apoi am făcut o simulare pe calculator și mi-am dat seamă că închideam prea tare camera, chiar dacă am fi făcut pe un singur perete acest model. Am decis să mai adăugăm și dungi fine albe printre cele roșii și gri.

Peretele respectiv a fost șlefuit înainte, ca toți ceilalți, și s-a aplicat amorsă și lavabilă albă pe el. Apoi am luat ruleta și am măsurat lungimea peretelui calculând lățimea fiecărei dungi în parte pentru a ne încadra perfect cu ele. Am dat semne cu creionul, sus și jos și apoi am trasat liniile care despărțeau dungile cu ajutorul unei scânduri perfect drepte folosite pe post de riglă.

dungi orizontale perete

proiect sufragerie

dungi verticale pe perețiDupă asta, am dat fuga la magazin și am cumpărat muuuuulte role de bandă adezivă din hârtie. Acestea au fost lipite în așa fel încât să delimiteze, pe rând, dungile pe care le trasaserăm. Nu cred că mă pricep foarte bine să vă explic procedeul, dar puteți vedea în materialul video cum s-a procedat. S-au izolat mai întâi dungile gri, apoi s-a dezlipit banda și s-a lipit alta pentru izolarea celor roșii.

Sigur veți înțelege mai bine procesul urmărindu-l pe domnul Dragomir la lucru și, dacă vreți cumva să faceți așa ceva, puteți să-i lăsați întrebări și vă răspunde prin intermediul meu că eu sunt cam atehnică la capitolul zugrăveli și artă în finisaje interioare.

 

Rezultatul final este cel din această poză, în care am pus și canapeaua proaspăt retapițată tot de marele meu meșter. Cei doi pereți vecini ai celui cu dungi verticale au câte două dungi orizontale roșii și al patrulea perete este alb complet (pe acela avem o bibliotecă neagră și ni s-a părut ok să rămână alb).

renovare sufragerie dungi verticale pe pereți retapițare canapea

Ce părere aveți despre proiectul nostru? Dar sincer, ca nu se sinucide nimeni 😀 . Nu este obligatoriu să vă placă, da? N-am zis niciodată că avem studii în domeniu, că știm ce se poartă sau că avem cele mai bune gusturi. Mi se pare normal să fie persoane care să nu aprecieze atâta roșu sau să nu agreeze combinația. Poate vreți doar 3 dungi și le vreți verzi sau în altă culoare. Important este să știți că se pot face dungi verticale pe pereți (destul de simplu, dacă ne luăm după meșterul meu).

Pentru interesați, lavabilă colorată am găsit, după multe căutări, la Hornbach. Am cumpărat cutii mici (una de roșu și una de gri), de 1 litru,  și ne-au ajuns. Cred că am dat în jur de 20 de lei pe cutie și am fost încântați pentru că în alte magazine nu găsiserăm decât la găletușe de 5 litri și erau foarte scumpe. Menționez încă o dată că noi am făcut treaba asta în 2016 și nu știu dacă mai au și acum așa ceva (nu merg des la Hornbach – nu e magazinul meu preferat).

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Ce bine de tine ca si un barbat priceput la toate si e „aur” la casa omului.Imi place cum ai decorat camera si canapeaua e ok.Felicitari pt munca depusa.

    1. Multumim, Daniela. Ai grija sa nu mi-l deochi!

    • Tatiana Sorina
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Ce mult imi place,ai un sot bun pentru ca are rabdare. mi-ar placea si mie sa fac un perete,probabil am sa incerc eu,stau mai bine la capitolul rabdare. :))

    1. mai am un proiect cu dungi pentru dormitor. De fapt dormitorul meu e ca o camera de gradinita. O sa il vedeti in curand.

    • Alina
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Arata super 🙂 recent am fost undeva in vizita si am vazut ceva asemanator, dar era tapet. Dupa ce termina Maya cu scrisul pe pereti imi fac si eu in camera asa 🙂

    1. Dupa ce ca fata se ocupa gratis de redecorarea peretilor, tu mai faci si figuri.

  1. mie sa stii ca-mi place ce a iesit! si asta sincer, ca nu m-ai platit sa te laud :))) mi se pare faina ideea, si abia astept sa ne apucam si noi de renovari, ca sa pot sa-mi pun in practica tot felul de idei, la randul meu. ma gandeam ca e ceva mai complicat sa desenezi dungile alea, dar la hartie adeziva nu m-as fi gandit!

    1. chiar e simplu, dar iti trebuie rabdare. si sa nu te gandesti sa ceri bani ca m-ai laudat! Nu am :P.

  2. Răspunde

    Moamaaaaa! Nu are chef mesterul sa retapiteze inca o canapea? Am eu una facuta praf care are nevoie de o fata noua 🙂
    On topic, a facut o treaba excelenta cu dungile. Daca ma puneam eu pe facut asa ceva, zig zag ieseau 😀

    1. Teodora, sa stii ca eu nu am incredere in el la inceput, ma temeam ca face canapeaua mai varza decat era. El a masurat tot, a taiat materialele si a dat la cusut, apoi a prins totul frumos cu un pistol cu capse.

      1. Răspunde

        Hai ca m-a busit rasul cand ti-am citit comentariul. Sa iti povestesc faza dead funny. Voiam sa pun eu doua decoratiuni pe perete si se ofera my better half sa dea gaurile in perete. Vine omu’ cu bormasina de acasa si prima gaura a fost data cu prea mare avant, incat a botit peretele (are o adancitura de la capatul bormasinii). A doua e ok, dar prima un dezastru :)))) Am ras maxim si atunci si acum.
        Felicitari sotului tau pentru cele doua lucrari! Zic ca e cazul sa ai incredere in el ca a dovedit din plin 🙂

        1. Rautate mica! Sigur se pricepe la alte chestii. Poate e bun in bucatarie. Al meu e dezastru acolo.

          1. Am ras si inca radem de capodopera impreuna, nu doar eu :)))

    • Valeria Chertes
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Arata minunat si sa stii ca am sa iti fur ideea, felicitari pentru cum a iesit.

    1. Multumim. Sa-ti uram spor la treaba?

    • Lamiita Petre
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Cine n-are un sot priceput, sa-si cumpere. Face lucrari ca lumea. Zic si eu. Dar de ce draga sa-i punem intrebari prin intermediul tau, sa ma cenzurezi cumva? Eu poate vreau sa i-o pun mai cu falfait de gene ? . Lasand gluma la o parte, chiar au iesit misto ambele lucrari. Imi plac si nuantele alese si modelul. Probabil ai simulat cu mai multe tonuri de gri si aceasta a iesit cel mai bine, asa ca as merge pe mana ta.

    1. sincer, gri-ul il voiam mai deschis, dar asa a iesit.

    • nicolae claudia
    • 20/02/2017
    Răspunde

    imi place cum a-ti decorat..chiar e foarte fain..iar canapeaua e de senzatie..

    1. multumim, Claudia. Ma bucur ca iti place.

  3. Răspunde

    Imi place ideea de dungi insa nu si alegerea culorilor. Insa mai presus, imi place indrazneala si ideea de a fi altfel. Bravo la amandoi, chiar e o idee super buna ptr infrumusetarea unei camere fara un efort extrem financiar si fizic.

    1. multumim. Apreciez mult sinceritatea ta.

  4. Răspunde

    Nu M-am gândit la dungi. Am preferat ca una din camere sa o las albă ca sa ii pot pune stickere copilului pe perete si celălat dormit L-am făcut putin colorat.
    Sufrageria nu am renovat-o inca! Este pe lista de priorități
    Imi place cum se văd dungile. Cred ca trebuie sa fii foarte priceput. Ai un bărbat foarte răbdător si priceput

    1. pentru camera Cristinei o sa iti dau idea cand o sa scriu despre dormitorul meu. sa vezi acolo gradinita!

  5. Răspunde

    Am vazut dungile cand am citit, pe vremuri, articolul tau cu canapeaua, care m-a inspirat si pe mine sa retapitez o parte din coltarul meu. De fapt, ca sa fiu sincera, ala este articolul care m-a determinat sa te urmaresc constant, ala , nu grupurile de bloggeri. Asta asa, ca idee, ca sa vezi de unde ti se trage. 😉 Acum, in legatura cu dungile, mie ideea mi-a placut foarte mult de cand am vazut-o, e teribil de insiprata, imi pare rau ca sotul meu e mai conservator si nu la-s putea convinge, el viseaza sa fie totul o singura culoare la zugraveala viitoare.

    1. Atunci trebuie sa ii multumesc tot sotului meu pentru ca mi te-a scos in cale. Iti multumesc pentru ca ma urmaresti si eu te urmaresc cu drag si fur de la tine :D.

      1. Răspunde

        Chiar acum am scris ultimul articol, de publicat maine, inspirata de tine si de postarea ta. Ai sa il recunosti usor! Hihi, ca sa vezi apropo de furat 🙂

        1. il astept cu ochii in patru 😀

    • stoica claudia
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Foarte frumos ti-a iesit cred ca o sa-l pun si pe sotul meu sa faca asa ceva.

    • Catalina Sora
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Imi place mult ideea, imi plac mult nuantele iar rezultatul final este de vis 🙂

    1. Multumesc, Catalina.

    • Cris Tina
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Imi place tare mult canapeaua voastra, asa as fi vrut si eu una. In schimb, m-am ales cu una cam anosta dar destul de scumpa. Iti admir indrazneala si ma bucur ca ti-a iesit combinatia si cel mai important e ca voua va place la nebunie. Eu nu am curajul de a ma aventura sa decorez in dungi desi cred ca asta ii lipseste livingului meu cam pal. Dar, momentan, nu o sa intervin mai cu nimic, astept sa mai creasca bebe. Sigur, o sa am parte de niste desen artistic!

    • ghelbere elena
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Ce ai facut a iesit foarte frumos. Imi place cum au iesit peretii, imi place si tapiseria canapelei. Felicitari sotului tau, se vede ca este un om priceput, bun la toate.

    1. Multumim, Elena. Chiar am un sot priceput.

  6. Răspunde

    Tu stii de cate ori ti-am admirat peretele cu dungi in pozele pe care le-ai facut pentru diferite articole? Imi aduc si acum aminte ca prima oara l-am remarcat cand ai scris despre tapitarea canapelei. N-am stiut ca este munca voastra acolo. Am crezut ca este tapet ^_^ . Mi se pare foarte tare sa aflu acum ca este un proiect al vostru, personalizat in functie de culorile si nuantele care v-au placut voua.
    Am urmarit cu interes si filmuletul. Mi se pare interesant ca au iesit culorile atat de bine. Adica sunt puternice, vibrante si uniforme. Good job! Sa-i transmiti si sotului felicitari din partea mea. Ati facut o treaba minunata acolo.

    1. Multumim. Ti-l imprumut si tie 2-3 zile pe Mr. ca sa amenajeze studioul? Te avertizez ca mananca mult.

    • Barbalata Mirela
    • 22/02/2017
    Răspunde

    E bine sa ai un astfel de barbat . Nu il imprumuti 😀 ca de al meu nu ma despart, recunosc 😉 😛 .
    Lasand gluma conteaza sa fie o persoana care sa se priceapa si la astfel de lucruri. Cand vine vorba de varuit sau ceva de genul noi nu ne pricepem 😉 🙂

    1. putem face o emisiune Schimb de barbati sa vedem ce iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares