Film de văzut – Fata din tren

fata din tren

Zilele trecute o colegă blogger-iță întreba despre cartea Fata din tren. Atunci mi-am adus și eu aminte că am văzut filmul și nu am scris despre el. Nu știu dacă voi citi și cartea, poate doar dacă dau peste o recenzie care să-mi facă o comparație între ea și film și să declare că romanul este mai bun decât ecranizarea. Ca să înțelegeți de ce spun asta, o să vă povestesc pe scurt filmul.

Rachel e o tipă care are probleme cu alcoolul. În fiecare zi ea face naveta cu trenul și, în timpul călătoriei, supraveghează casa fostului ei soț, Tom. Acesta este recăsătorit și are și un copil. Rachel nu pare prea prietenoasă. Înlocuitoarea ei, actuala soție a ex-ului, Anna, se teme foarte tare de Rachel și temerile ei par a fi justificate judecând după obsesia pe care aceasta a dezvoltat-o pentru ei și după mesajele și telefoanele pe care Tom încă le primește de la aceasta.

Viața lui Rachel se împarte între tren, obsesie, depresie, băutură și amintiri din căsnicia căreia Tom fusese nevoit să-i pună capăt, nemaisuportând dependența ei de alcool și comportamentul deloc de admirat. Anna are parte acum de bărbatul perfect pe care ea îl pierduse (aduce flori fără ocazii speciale și e tandrețea în persoană).

fata din tren
sursa foto Flickr

Lucrurile se complică în momentul în care bona familiei este ucisă. Rachel se trezește, în dimineața următoare crimei, cu unghiile și hainele murdare de pământ, ba chiar și cu ceva urme de sânge pe ea. Are niște amintiri vagi  din seara trecută și este la un pas de a fi acuzată de uciderea lui Megan.

Oricât încearcă, Rachel nu-și poate aminti ce s-a întâmplat în seara aceea. De fapt, Anna nu-și amintea niciodată ce făcuse când era beată. Știa doar ce îi povestea Tom. Anna e sigură că Rachel e criminala și se teme și mai mult de ea. Oare chiar să fi confundat-o Rachel pe Anna cu Megan și ea să-i fi făcut rău? Tom este singurul care îi ia apărarea și veți fi uimiți să aflați de ce.

N-o să vă spun eu dacă Rachel a comis crima sau nu. Vă spun doar că, de multe ori, aparențele sunt înșelătoare și e greu să-ți dai seama cine e victimă și cine e călău.

În anumite momente ți-e milă de Rachel. În altele ți-e teamă de ea. Îți pare rău de Tom, bărbatul ăsta perfect care a suferit atâta din cauza ei și încă mai ține la ea și tinde să o apere.

Filmul e încadrat ca thriller. L-aș numi mai degrabă dramă. Ar primi notă mai mare în acest gen. Ca thriller, mi se pare destul de slab pentru că eu mă așteptam la ceva mai mult mister și acțiune din ce văzusem în trailer. Au fost multe alte filme de genul acesta la care suspansul a atins cote mai mari. Eu i-aș da nota 7.

Fata din tren e mai mult o dramă cu accente psihologice, dar am un feeling că la capitolul ăsta s-a pierdut mult din carte.

Până la un punct am luat de bun tot ce vedeam și mi-a fost greu să-mi dau seama ce se întâmplase de fapt. Apoi, experiența cu alte filme asemănătoare și câteva detalii care nu se pupau, mi-au deschis ochii și am dezlegat misterul înainte de a se face lumină în film.

Ați văzut filmul Fata din tren? Cât de previzibil vi s-a părut finalul?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Amy
    • 21/02/2017
    Răspunde

    L-am vazut si mi-a placut super mult, chiar m-a tinut in tensiune de la inceput si pana la final. Nu am intuit nimic din ce avea sa se intample…
    Il recomand, merita vazut! 🙂

    1. Ma mir ca nu ai mirosit nimic 😀

    • Tatiana Sorina
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Chiar săptămâna trecută l-am văzut,mi-a plăcut.

    • stoica claudia
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Nu l-am vazut si nici nu am citit cartea ,pare interesant filmul.

  1. Răspunde

    Nu am vazut filmul si nu am citit nici cartea, dar o am pe wishlist. Oricum eu vad filmele cam la ani lumina dupa ce apar asa ca..:)

    • nicolae claudia
    • 21/02/2017
    Răspunde

    am vazut filmul mai demult..un film bunicel..

    • Daniela
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Un roman polițist, ce cred ca merita citit sau în cazul tău văzut, fosta,actuala,probleme cu băutură. …tipic romanesc

    1. aoleu, pai numai romanii au probleme d-astea?:D

    • Valeria Chertes
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Am vazut filmul si mi-a placut foarte mult.

  2. Răspunde

    Nu l-am vazut dar, sunt mereu in cautarea unui film bun, pe care sa il vad cuibarita in fotoliul meu preferat.

    1. e bun pentru o seara de relaxare.

  3. Eu am citit cartea si am ramas dezamagita rau de film. Mult mai buna, cu multe detalii, iar actrita principala are de obicei roluri faine, dar aici mi s.a parut ca n.a prins.o

    1. Vad ca sunteti multe fete care spuneti ca e mai buna cartea. Trebuie sa pun si eu mana pe ea.

    • ghelbere elena
    • 22/02/2017
    Răspunde

    Fac parte din categoria celor care nu au vazut filmul dar nu au citit nici cartea.

    • Barbalata Mirela
    • 22/02/2017
    Răspunde

    Nu am vazut filmul si nici cartea nu am citit-o. Subiectul este unul foarte interesant dar, cu toate astea, pe mine nu m-a atras in mod deosebit. Daca as avea posibilitatea sa imprumut cartea as citi-o dar nu as cumpara-o 😉

  4. Eu astept sa imi fac timp sa citesc mai intai cartea, si apoi sa vad filmul!

    1. eu n-am avut rabdare. M-am aruncat mai intai pe film.

    • Cris Tina
    • 27/02/2017
    Răspunde

    Eu n-am vazut filmul pana acum si nici cartea n-am citit-o. Pare destul de captivant, o drama in toata regula. Sper sa il vad si eu cat mai repede.

    1. Poate prinzi un weekend mai liber sa vezi macar filmul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares