Cum să alegi inelul de logodnă perfect pentru ea

Cum să alegi inelul de logodnă

In 2017 te simți pregătit să o ceri? Greul de-abia de acum începe. Trebuie să cumperi inelul de logodnă, să organizeze un moment special, să pregătești un discurs sau o declarație. N-a zis nimeni că iubirea e floare la ureche, dar te vei descurca. Primul pas este să alegi inelul de logodnă.

Cum să alegi inelul de logodnă

Dacă în decursul relației ați mai dat iama prin magazinele de bijuterii și ai avut răbdare să-i observi privirile jucăușe și reacțiile în legătură cu anumite tipuri de bijuterii, n-ar trebuie să-ți fie foarte greu. Dacă n-ai nici cea mai vagă idee spre ce modele de inele sau ce tip de aur ar trebui să te orientezi, am eu câteva sfaturi care sigur îți vor fi de folos.

1. Cere ajutorul prietenei ei

Nu degeaba există cea mai bună prietenă. Probabil că nu ți-a plăcut când iubita te-a lăsat baltă, într-o seară de sâmbătă, pentru că prietena ei avea nevoie de consolare. Sigur te deranja ideea că se plângea prietenei sale de defectele tale atunci când aveați câte-o ceartă. Acum prietena ei va deveni prietenă comună pentru că ea te poate ajuta să alegi foarte ușor inelul de logodnă perfect. Ea știe la ce inel visează iubita ta, cât de mare ar trebui să fie diamantul și care e măsura potrivită.

Și dacă n-ai încredere în ea pentru că pare cam gură spartă sau pur și simplu nu vrei să o implici și ai ambiția să faci totul singur? Treci la sfatul 2.

2. Analizează câteva zile bijuteriile pe care le poartă

Probabil că nu le-ai dat niciodată importanță dar, analizându-le, vei obține informații prețioase. Ai grijă totuși să nu devii prea insistent! Femeile se prind repede că li se pregătește ceva.

La ce să fii atent? În primul rând la materiale, să observi dacă poartă aur galben sau aur alb. Dacă preferă argintul, e clar că vei merge pe un inel de logodnă din aur alb. Dacă predomină bijuteriile din cupru, aurul roz este varianta câștigătoare. Femeile știu să-și aleagă bijuteriile care li se potrivesc cel mai bine în funcție nuanța pielii și e important să li se ofere inele de logodnă potrivite din acest punct de vedere.

Al doilea lucru de analizat este stilul pe care îl preferă. Așa vei putea alege modelul de inel care să o cucerească. Există multe modele de inele de logodnă. Ai și o galerie foto puțin mai jos. Ca să facem o scurtă clasificare a tipurilor de inele de logodnă, avem așa:

  • inele simple, clasice,  Solitaire, cu o singură piatră,
  • inele Three-Stone cu trei pietre (una vedetă așezată în mijloc și două pietre străjer așezate de o parte și de alta a pietrei pricipale),
  • inele Halo cu aspect ușor vintage (modelele care au piatra principală înconjurată de pietricele dispuse ca petalele unei flori),
  • inele Side-Stone (cu piatra centrală încadrată de mai multe pietre micuțe așezate de-a stânga și de-a dreapta în linie dreaptă),
  • inele Eternity (care au doar pietre mici aranjate simetric pe o porțiune a bijuteriei

Această prezentare necesită JavaScript.

Fiind atent la restul bijuteriilor pe care la poartă, vei putea alege mult mai ușor unul dintre aceste modele.  Nu poți alege la întâmplare. Trebuie să vezi dacă preferă bijuteriile mari care atrag atenția sau mai degrabă pe cele foarte finuțe, dacă îi plac bijuteriile vintage mari și colorate sau nu, dacă poartă bijuterii colorate sau nu. Între zecile de modele de inele de logodnă colecția 2017 de pe e-ring.ro sigur îl vei găsi și pe cel perfect pentru ea.

Forma și culoarea pietrei trebuie și ele alese cu grijă. Un inel cu piatră rotundă nu arată bine pe orice deget. La fel, un safir nu dă bine pe orice nuanță de piele. Cel mai bine, ca să nu dai greș, ar fi să arăți bijutierului o poză cu mâna viitoarei tale logodnice. El va ști să te îndrume spre forma și culoarea pietrei potrivite pentru ea.

3. Alegerea mărimii inelului

Nici aici nu scapi de greu. Ideal ar fi să ai acces la cutia ei cu bijuterii, să poți măsura un inel pe care l-ai mai văzut pe inelarul ei și să mergi la sigur. Dacă nu se poate, atunci caută să-i analizeze degetele (cu discreție!) și să îți faci o idee aproximativă asupra măsurii. Nu e nici o tragedie dacă nu știi exact măsura. Magazinele cu bijuterii oferă în general ajustare gratuită pentru produsele cumpărate. De exemplu, pe e-ring.ro, chiar dacă iei un inel puțin mai mare, acesta se poate ajusta gratuit, nu plătești nimic în plus pentru această operațiune.

Caută un magazin serios, cu bijuterii din calitate, ține minte toate sfaturile pe care le-ai citit în ultima vreme și nu te sfii să pui întrebări și să ceri sfaturi. Nu te va judeca nimeni. Doar nu cumperi inele de logodnă în fiecare zi ca să fii expert și să știi exact cum să alegi inelul de logodnă. Îți țin pumnii să găsești cât mai curând inelul perfect.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 27/02/2017
    Răspunde

    La cat sunt de frumoase m-as ma mărită din nou.

    • Valeria Chertes
    • 27/02/2017
    Răspunde

    Pentru asa un eveniment trebuie ceva pe masura.

    • nicolae claudia
    • 27/02/2017
    Răspunde

    eu imi iubesc inelul de logodna. e din aur galben si are o piatra micuta, dar adorabila 🙂

    • nicolae claudia
    • 27/02/2017
    Răspunde

    eu imi iubesc inelul de logodna. e din aur galben si are o piatra micuta, dar adorabila 🙂

    1. ce mai conteaza ca e mica sau mare, important e ca il ai 😀

    • stoica claudia
    • 27/02/2017
    Răspunde

    Foarte frumoase

    • Barbalata Mirela
    • 27/02/2017
    Răspunde

    Eu prefer sa ma intrebe pe mine nu prietena 😉 . Am si niste degete mai pacatoase plus ca inelul de logodna este singurul inel pe care il am.
    Am fost impreuna la bijutier si am ales singura modelul plus ca a fost mai ieftin fata de unul de a gata. Pe bune?? Saracu sot stia ca voi face istericale daca arunca cu milioanele 😀

    1. Important e ca ai inelul de logodna pe care ti l-ai dorit 😛

    • ghelbere elena
    • 28/02/2017
    Răspunde

    Au o misiunea foarte grea barbatii care vor sa se logodeasca. Eu nu am primit inel de logodna si nu-mi pare rau, asa am putut sa-mi aleg singura inelele din argint pe care sa le port cu drag.

    1. Nici eu nu am primit inel dar sa stii ca eu mi-as fi dorit.

  1. Răspunde

    Singurul inel de logodna care imi place este cel al lui Blake Lively ( aici si poza cu superbitatea goo.gl/q29vja ), dar probabil ca pentru el trebuie sa isi vanda ambii rinichi :))) Asa ca daca va veni momentul, voi fi multumita cu ce-o fi si gata.

    1. poate ramai neceruta! Nu de alta dar, daca stie de inelul asta care iti place tie si tine la rinichii lui…

      1. Răspunde

        Hahahahaha! Nu stie de inel si nici nu am pretentia sa fie un obiect cu o valoare foarte mare. Din punctul meu de vedere, si tinichea poate sa fie ca eu sunt fericita cat timp sunt cu el.

        1. Stie ca e un norocos ca te are, nu?

  2. Răspunde

    Pot sa dau si eu un sfat? Ia-o direct pe ea 🙂 Al meu asa a facut si bineinteles ca mi-am luat ce mi-a placut cel mai mult… nu avea cum sa dea gres 😛

    1. si surpriza? unde mai e surpriza? 😛

    • Tatiana Sorina
    • 28/02/2017
    Răspunde

    Sunt minunate, al meu sot imi tot incerca inelele mele si nu stiam de ce. Cand mi-a luat,a fost la fix,nici mai mare,nici mai mic.

    1. Ce dragut! Nu pot sa cred ca nu te-ai prins 😀

    • Lamiita Petre
    • 28/02/2017
    Răspunde

    Sunt superbe. Nu stiu nici eu pe care l-as alege pentru mine dar minte dragul baiat? Initial am zis ca imi place colectia Eternity, apoi am vazut si colectia Solitaire si am zis woooww, si am intrat si la celalalte colectii si am iesit nehotarata. Bine ca nu sunt in postura de a primi ?

    1. sa inteleg ca, daca ar fi sa te ceara cineva de nevasta, ai vrea cate un inel din fiecare model?

  3. mie mi-a luat inelul cu mine 😀 adica m-a lasat sa-mi aleg ce am vrut eu. si cred ca a fost mai usor :))

    1. e bine si asa dar unele domnisoare prefera sa fie surpriza totala.

    • Aghinitei Maria
    • 28/02/2017
    Răspunde

    Bune sfaturi, dar cel mai bine sa vizitezi magazinul de bijuterii chipurile sa-i cumperi mamei tale un cadou de suflet si vezi ce te sfatuiste si la ce-i fug ochii

    1. Posibil sa mearga si asa dar risti sa se uite la chestii pentru o anumita varsta si pentru stilul mamei, nu al ei.

  4. Răspunde

    Ce de chestii stii despre inele. In primul rand nici nu stiam ca exista atatea modele de inele de logodna, iar in al doilea rand nu stiam ca au asa denumiri. Sunt chiar interesante. Eu am un inel Solitaire. ♥

    • Gabriela G.
    • 02/03/2017
    Răspunde

    Sincer nimeni nu ma cunoaste, nici macar mama dupa 30 de ani. De aceea eu as prefera sa ma ceara fara inel, iar apoi sa ma duca si sa imi aleg ce vreau. Da, stiu, fite, aere si mofturi, dar na, sunt dificila. 😀

    1. Nu sunt chiar fite. Si eu sunt dificila si port bijuterii destul de diferite asa ca i-ar fi greu bietului om sa isi dea seama singur ce si cum imi place.

  5. Răspunde

    La chestia cu prietena… nu m-as risca. Desi ce trebuie sa se intample se va intampla. 😀
    Au fost multe cazuri cand „prietena” binevoitoare a pus gherutele pe barbatul nehotarat! 😉
    Eu inelul de logodna mi l-am ales singura. 😀 Sa imi iau ceva ce imi place si mi se potriveste.

    1. Gelozia din tine! daca te iubeste, te iubeste. Daca se duce cu aia, duca-se!

  6. Eu am un inel de logodnă unicat, soțul meu a combinat ideile mele și a ieșit ceva frumos!
    Am un inel modelul Eternity peste verighetă (așa se întâmplă când slăbești prea tare după nuntă), dar îmi place modelul mult!

    1. Si te vaiti ca si slabit? Huooo!

    • Niscoveanu Simona
    • 22/01/2020
    Răspunde

    Sincer, soțul meu a dat fail total cu inelul de logodna, căruia ii cădea mereu piatra, o lipeam pe la bijutieri, iar cădea, pana l-am schimbat și am luat altul! Trebuie puțin mai mult interes când alegi ceva atât de important, dar…nu a fost vina lui!

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      nu avea de unde sa stie, asta e clar. Mai bine de mine ca nu am inel de logodna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares