Concluzii după câțiva ani de scris la campaniile BlogAwards

Despre BlogAwards

Yesss, unii pot răsufla ușurați. De astăzi e loc și pentru ei pe BlogAwards. Dragomir nu le mai stă în cale.

Am scris mult timp la campaniile de pe această platformă. Mi-am mai zis odată că nu am să o mai fac și mi-am încălcat promisiunea. De data asta fac promisiunea în scris ca să fiu sigură că nu mai uit ce am de făcut.

Da, Dragomir a câștigat destul de multe la campaniile astea și totuși azi e obraznică și vrea să scoată în evidență tot ce nu ok pe platforma asta. Da, premiile sunt tentante (aproape mereu), dar aici se termină lucrurile bune în ceea ce privește BlogAwards. Prin urmare, să le trecem în revistă și pe alea nasoale, zic! Că destul sunt trâmbițate alea bune (în articole în care bloggerii trebuie să promoveze campaniile, promițându-se premii în valoare de câteva mii de lei și trezindu-se, la final, cu pișcoturi de tipul căni, huse pentru tablete și gadgeturi de dinaintea erei noastre).


1. Nu se respectă regulamentul

La ce bun să mai scrii în enunțul unei campanii că se punctează creativitatea, corectitudinea gramaticală și alte chestii de genul, dacă tot nu le ia nimeni în seamă? Se poate câștiga foarte bine cu articole copiate în proporție de 90%, cu articole scrise în chineză sau cu articole cu 100 de cuvinte și o poză (acolo unde se cer minimum 300 de cuvinte), în ideea că o poză face cât o mie de cuvinte.


2. Nu există deadline pentru jurizări

Ca în orice competiție, bloggerii au deadline. Sponsorii nu au. Sponsorii pot juriza și după o lună de la încheierea campaniei. Uneori sunt în concediu, alteori nu au timp. Echipa BlogAwards consideră nu trebuie să-și strice relația cu sponsorul pentru niște bloggeri proști. Ne facem treaba cu ei, facem bani pe urma lor, doar la asta sunt buni.


3. Jurizările sunt făcute de mântuială

De multe ori am fost în postura de a reclama jurizările de pe această platformă. Nu vorbesc aici despre faptul că nu-mi plăceau mie articolele, ci de articole copy-paste sau de articole care nu respectaseră condițiile tehnice (linkuri, ancore, număr de cuvinte, etc.). Dacă îndrăznești să reclami o astfel de situație și ai nenorocul ca tu să fi fost următorul în topul făcut de sponsor și să primești premiul în locul celui descalificat, tu ești de vină, nu persoana care a copiat. N-ai să vezi niciodată scuze de la ei pentru modul în care își gestionează campaniile.


4. Premiile nu se trimit la timp

După ce aștepți o lună ca un sponsor să desemneze câștigătorii, mai ai alte zile, săptămâni sau luni de stat după premiu. Nu toți sponsorii sunt neserioși dar, cei care sunt, sunt din cauza organizatorului care nu le impune nici un fel de condiție. Aici nimeni nu știe niciodată ce premii mai sunt de trimis, dacă X l-a primit deja pe al lui sau când se expediază premiul lui Y. Din nou sponsorul nostru este stăpânul nostru. Ți se lungesc urechile în așteptarea veștilor și ele nu vin până nu le ceri. Apoi ți se spune că se rezolvă cât mai repede, dar nu este vina BlogAwards. Din nou sponsorii sunt în vacanță sau nu au bani. De parcă eu mă duc la supermarket fără bani!


5. Părerile bloggerilor nu contează

Despre BlogAwardsCea mai tare fază mi se pare când se încep discuțiile pe grupul de pe Facebook dedicat platformei. Se cer opinii, ba chiar suntem încredințați că se ține și cont de ele. În realitate, nu s-a schimbat absolut nimic și, de fiecare dată când sunt nemulțumiri, BlogAwards se face că nu știe care sunt alea.

De bine ce ar fi de spus despre BlogAwards? Că-ți răspunde la mesaje și comunică ceva mai mult decât alte platforme de genul aceasta. Pe de altă parte, mi-e clar că se pierde timp cu o comunicare ce nu duce nicăieri, în loc să se ocupe de organizare.

Ca să tragem concluziile, cei care vor premii, să se bage! Mai ales acum, că Dragomir iese din joc și se face loc. Singurul lucru bun de aici sunt premiile. În rest, sper să aveți nervii tari.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 07/02/2017
    Răspunde

    O experienta urata,după munca ta și ore de scris, nu exista apreciere,respect și nici nu cred ca chiar va fi.E ca un vis urat.

    1. visele macar nu sunt adevarate :))

  1. Răspunde

    Mda, ai dreptate 100%! Eu m-am convins de acum câtiva ani de corectitudinea jurizarilor… tot zic că voi mai încerca să văd dacă s-a schimbat ceva, dar din ce citesc mă bucur că am stat in banca mea. Au fost dați când am așteptat 4 luni o amărâtă de cană… deci no comment!

    1. Da, acum imi amintesc, ca eram competitoare pe acolo acum cativa ani 😀

      1. Răspunde

        Corect 🙂 🙂 Bhahahaha!

  2. Răspunde

    Chiar ma tenta, lucrez la.pagina proprie si aveam in gand si blogawards ca de…premiile suna bine dar chiar cautam informatii pro contra. Multumesc!

    1. eu nu caut sa descurajez pe nimeni. Poti incerca sa vezi poate iti place.

  3. Răspunde

    Am incetat sa mai scriu pentru aceasta platforma cand am observat ca inhatau toate premiile oameni care nu aveau nici o treaba cu limba romana sau chiar cu blogging-ul (nu puneau linkuri, foloseau ancore necerute etc). Ah, si cand am descoperit, putin mai tarziu, ca devenise obisnuinta ca, din 10 concursuri, 9 sa fie castigate de o singura persoana. 🙂
    Imi place mult felul tau direct de a spune lucrurilor pe nume. Eu am preferat sa tac si sa plec. 🙂

    1. si eu am castigat mult si nu pot sa fiu ipocrita sa nu multumesc pentru asta, dar mi-a ajuns.

      1. Răspunde

        Stiu ca ai castigat, insa eu ma refer la o perioada mai indepartata, cand toate tabletele, toate lucrurile de valoare fugeau la un singur om. Toate. A si scris pe blog despre asta.

  4. Răspunde

    Bine punctat! :)))

    1. Multumesc.

  5. Răspunde

    Si eu ma retrag. 🙂 Cel putin pana cand o sa vad clar ca exista un regulament si pentru sponsori. 😀

  6. Răspunde

    Cand am inceput blogul, am analizat astfel de platforme, pentru ca tot primeam notificari. Nici nu stiam detaliile scrise de tine si mi s-a parut stresul mult prea mare ca sa merite. Tot ce spui tu aici m-a convins de faptul ca am luat o decizie excelenta.
    P.S. Orice ajunge sa iti manance nervii este toxic pentru propria persoana, asa ca te felicit pentru decizia de a evita astfel de situatii.

  7. Răspunde

    Am castigat si eu ceva premii aici, dar niciodata nu mi-a placut faptul ca sponsorii nu au un termen de jurizare si termenul de trimitere a premiilor este prea mare 45-60 zile. Imi pare rau ca ai decis sa nu mai participi la BA, nu trebuie sa dai satisfactie unora prin faptul ca renunti. Cui nu-i convine nu are decat sa se straduiasca sa scrie mai bine ca tine si astfel sa castige, tu muncesti la un articol, nu bati campii.

    1. Prefer sa ma lipsesc de compania unor oameni care, in loc sa isi asume greselile, te fac pe tine vinovat.

    • Valeria Chertes
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Tu esti o luptatoare, mergi mai departe cu capul sus.

  8. Răspunde

    O singura data am participat la o campanie propusa de B. cand era la inceputul inceputurilor.
    Imi aduc aminte ca era vorba de un voucher la Mini Prix. Scriai un articol si primeai un voucher de 100 ron.
    Dupa 2 luni in care nu venea nimic, am intrebat pe mail (asa se comunica in urma cu ceva ani) si mi s-a spus ca sponsorul e de vina!
    Cum eu nu stiam care e procedura, plus ca era prima data cand scriam pentru o campanie….am abordat direct sponsorul!
    Si am aflat ca ei nu stiau ce se intampla pentru ca trimisesera de doua luni acele premii!!!
    Sa iti mai spun ca intr-o ora am primit voucherul?
    Si da, doar eu!
    Pentru ca ceilalti au tacut si nici pana in ziua de azi nu au primit nimic!
    Eu nu am mai scris pentru nicio campanie din acel moment.
    Prima si ultima data!
    Mi-a fost lectie!

    1. Foarte interesant! Uite ca si sponsori seriosi care au de suferit cand lumea nu se pricepe la organizare.

  9. Cuvintele sunt de prisos. Comentariul la fel. Așa ca zic sa distribui în cât mai multe locuri, nu?!

    1. Nu caut sa fac reclama negativa nimanui si nici nu zic ca toate lucrurile sunt rele.

    • Gabriela G.
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Nu am participat niciodata la campaniile lor si nici nu o voi face. Nu mi se par campanii transparente, de aceea prefer sa stau in banca mea si sa privesc la stele. 😀

    • Batbalata Mirela
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Imi pare rau 🙁 . Asta inseamna lipsa de seriozitate si lipsa devrespect. Pacat!

    • Oana D.
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Am vazut ca te-ai razgandit la un moment dat si ai revenit si n-am inteles de ce, dar mi-am zis ca fiecare le stie pe ale lui. N-o sa povestesc cu subiect si predicat experienta mea, n-are rost sa fac asta, zic eu. Unele țepe au fost mai mititele, asa, cât niște pișcături de țânțari, dar ultima a fost prea tare. De atunci – si sunt cam 3-4 ani, as zice – stau departe de colaborarile respective.

    1. Oana, premiile te tenteaza, mai ales cand nu ai alta sursa de venit.

  10. Răspunde

    Am sa incep prin experienta mea proprie cu acest site.
    Nu am participat de foarte multe ori si am vazut ca articolele mele nu au fost pe nici un podium. Ulterior am inteles ca nu scriam frumos, nu scriam punctual si pot spune ca asta m-a ajutat sa invat sa scriu. Am castigat la ei o lenjerie pentru ca a fost o campanie cu premii garantate, un ondulator si o placa. Ulterior am vazut discutii referitoare la premii, sponsori, jurizare si m-am decis sa nu ma incurc.

    Nu vreau sa fac munca in folosul comunitatii. Sa ma chinui sa scriu un articol documentat, conform cu cerintele solicitate si ulterior sa ma trezesc ca tot efortul a fost in zadar. Nu vreau ….

    Te-am admirat de fiecare data pentru articolele bune si am vazut ca mereu ai fost pe podium sau chiar ai ocupat locul 1 la competitiile organizate de ei. Asta inseamna ca ai idei bune si scrii pe placul lor si intelesul nostru. Nu sunt deacord cu premiile trimise atunci cand au timp si nici cu jurizarea …. intarziata. Te felicit pentru initiativa ta si pentru faptul ca acest articol instinteaza persoanele care vor sa se arunce intr-o competitie de acest gen!

    1. Multumesc, Ramona, pentru observatii si pentru sustinere. premiile sunt tentante dar nu cred ca se va schimba vreodata ceva pe BA.

  11. Eu am participat acum ceva timp la campaniile lor, unde si castigasem un cooler de laptop pe care nu l.am folosit niciodata, dar cand am vazut jurizarea, mi.am luat gandul.clar nu mai scriu decat pentru campaniile cu premii garantate de la blogal initiative, ca p.alea macar le.am primit mereu

    1. nici la Blogal nu curge lapte si miere. La campania cu depozit online sunt inca multi care mu s-au primit premiile. Eu mi-am sters de mult alticolele pentru ca nu accept asa ceva.

    • ELKE
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Pentru mine esti cea mai tare, iti citesc cu drag articolele chiar daca nu comentez la toate, imi place ca scrii tot ce simti indiferent ca cei din jur sunt deranjati sau nu, asta simti si cu asta basta. Jos palaria Cristina.

    1. multumesc, dar stiu care mi-e locul.

  12. Răspunde

    Bine ca ai spus cum sta treaba. Am scris si eu vreo doua, trei articole pe blogawards si chiar aveam un regret ca nu pot scrie mai multe articole, ca nu am timp. Acum chiar ca nu mai regret si nu mai scriu deloc.

    1. Nu te pot sfatui eu sa renunti.

  13. Răspunde

    I hear you! stiu despre ce vb dar nu stiu daca neparticiparea e o solutie, pana la urma ai o rata de castig destul de mare. Ia o pauza si ai sa vezi ca urmatoarele campanii poate iti vor solicita doar creativitatea nu si nervii. Spor si inspiratie :*

    1. Acolo unde incapabilii nu pot trai de grija celor care muncesc de zece ori cat ei, nu ai cum sa nu cedezi nervos.

  14. Răspunde

    Am cont pe site si m-am abonat la newsletter , dar nu am scris nicio postare. Nici nu ma bate gandul. Pana si la Superblog am renuntat. Acuma ca am parcurs articolul tau cred ca am facut bine.

    1. Daca nu ai incercat, nu ai de unde sa stii daca iti place sau nu.

    • Cris Tina
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Nu sunt blogger dar iti admir munca ta si ma bucur de rezultatele muncii tale. Imi pare tare rau ca ai luat decizia de a nu mai continua pe aceasta platforma. Cine vrea rasplata, cu adevarat, sa invete sa scrie corect si sa respecte termenii impusi.

    1. Multumesc pentru sustinere, Cris.

  15. Răspunde

    Am scris si eu pentru Blogawards la inceputurile mele ca blogger. Tin minte precis ca ma castigat odata un antivirus cu care nu am avut ce sa fac si o pereche de casti nemaipomenite. Apoi, oganizatorul mi-a propus in particular sa scriu pentru nu stiu ce firma. Premiul era infim, un pix care valora vreo 50 de lei, dar nu l-am primit niciodata, iar in urma mesajeleor mi s-a spus ca e vina sponsorului. Nu am mai comentat nimic si m-am retras, nu am mai participat o lunga perioada de timp. cativa ani. Am zis sa nu mai dau nimanui sansa de a imi da teapa. Acum un an m-am inscris din nou cu un articol pentru o camapnie. Cred ca incepusem sa uit. Nu am castigat la campania aia, dar nu asta m-a suparat, ci faptul ca articolul castiogator era foarte foarte slab, mai slab decat 90% din aticolele participante. De atunci am spus STOP definitiv. Poate am pierdut niste premii, dar am castigat liniste.

    1. liniste imi doresc si eu. Asta e principalul motiv pentru care renunt. Sper ca de acum sa doarma linistiti cei care nu puteau de grija mea.

        • Dana Lalici
        • 16/02/2017
        Răspunde

        Am pus mai sus o cratima gresit ( ” dar nu la-m primit niciodata”), nu ma corectezi tu, te rog, sa nu ma fac de ras? ca e din graba, nu din nestiinta 🙁

        1. Corectat, dar n-ar trebuie sa te stresezi atata ca se vede omul care stie sa scrie, chiar daca faca o greseala pe motive de oboseala.

    • ghelbere elena
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Imi pare tare rau ca nu mai participi. Iti citesc cu drag toate articolele mai ales pentru tenta de umor. Particapand aveam bucuria de a citi mai multe articole, asa am sa ma multumesc cu mai putin.

    1. partea buna e ca nu vor mai fi atatea advertoriale.

  16. Răspunde

    Buna ziua tuturor.
    Numele meu este Virgil si va scriu in calitate de sponsor al unui concurs inceput pe BlogAwards si anume Bratari-Handmade.ro si invit toti bloggeri sa citeasca despre premiile noastre, avem chiar si premii de consolare, si totodata ma angajez aici si acum sa desemnam castigatorii in termen de 7 zile de la incheierea concursului. Ganditi-va ca printre sponsori mai sunt si oameni onesti si muncitori care au nevoie de tot sprijinul, chiar daca acesta este contracost. Va rog sa contribuiti si la concursul Bratari-handmade.ro.
    Multumesc.
    Virgil Campeanu.

    1. Buna ziua. In nici un caz nu se pune problema ca toti sponsorii sunt la fel ca cei descrisi de mine mai sus. Comentariul dumneavoastra mi-a dat de gandit si voi reveni cu un update cat mai curand pentru ca nu asta vreau sa inteleaga colegii mei, ca nu sunt si oameni ok si oameni care te trateaza cu un respect mai important decat premiul in sine.

    • Luminița Tudosă
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Eu am renuntat acum nai bine de jumatate de an, dupa ce am vazut ca nu se respecta promisiunile. La campania lenjeriilor x , m-am inscris in ultima ora a campaniei, desi reprezetatii firmei m-au asigurat ca se i-a in calcul si blogul meu. In final nu a fost asa nici Initiatorul campaniei nu s-a sinchisit sa imi apere dreptul de participant.

    1. imi pare rau ca ai avut si tu evenimente de genul asta.

    • Lamiita Petre
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Toata lumea citeste dar nimeni nu scrie ? Recunosc, si eu scriu pentru premii, n-as putea sa spun ca scriu din pasiune pentru nu stiu ce gadgeturi sau alte chestii de care habar nu am ce sunt si ca sa scriu despre ceva trebuie sa caut sa vad ce inseamna acel ceva. Primul meu premiu mai consistent pe aceasta platforma, a fost un telefon in urma unei poezii scrise pentru Dwyn. Am fost contestata pe drept ( culmea, nu de tine ? ) ca imi mai lipseau cateva versuri pentru a incherba ( cauta sinonimul ca am un lapsus :D) cele 300 cuvinte, pe care le-am adaugat imediat ca asa sunt eu, buna la rima. S-a cerut parerea pe grup cine e PRO si Contra. Multumesc tuturor pentru sustinere si detinatorului platformei. Inca nu sunt in postura de a vocifera, chiar daca mai sunt nemultumiri, stiu ca am multe lacune pe care incerc sa remediez. Din cate stiu aparuse un asistent al platformei, intr-adevar volumul de munca e mare. Cred ca s-ar putea remedia toate aceste nemultumiri. Te stiu cat esti de transanta. Te stiu ca esti un om altruist si cu coloana vertebrala. Nu stiu daca as avea succes sa incerc sa te conving eu de ceva. Atunci cand iti cunosti valoarea si observi o eroare, e greu sa lasi garda jos. Te inteleg ca ai aceleasi pretentii cum si ei la randul lor au pretentii. Nu stiu, cred ca am scris cam haotic dar imi pare rau de cele intamplate.

    1. Lamiita, tu ai evoluat mult si rapid si nu pot decat sa te felicit si sa iti si multumesc pentru sustinere.

    • stoica claudia
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Bine zis!

    • nicolae claudia
    • 09/02/2017
    Răspunde

    foarte urat daca si la un asa nivel se fac magarii..din pacate, aceste jurizari nici nu se fac corect..eu cand aud de jurizari fug

  17. Sunt de acord cu lucrurile punctate de tine in articol, le-am sustinut si la terminarea competitiei Blogathon 2016 si drept sa-ti spun mi-a cam pierit cheful de scris. Imi pare rau ca s-a ajuns aici si ca vrei sa te retragi pentru ca asa cum ai spus si tu, castigi si o faci pentru ca esti buna!

    1. Aia cu premiile promise si cu ce s-a oferit la final a fost maxima.

  18. Răspunde

    A fost o perioada in care si eu m-am retras de pe platforma. Cred ca vreun an sau chiar mai mult. Si cred ca a coincis cu perioada in care ai lipsit si tu de acolo. Ulterior am vazut ca ai inceput din nou sa scrii si parca mi-era dor sa concurez cot la cot cu tine :D. Asa ca am revenit. Iar acum am ramas iar fara tine. Of, ce-mi faci tu mie…

    1. Ioana, daca nu iei tot, ca sa zica lumea si de tine ca ai contract de premiere, zau ca ma supar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares