Abdominoplastie sau lipoaspirație? 4 diferențe de știut înainte de a lua decizia

despre abdominoplastie operații estetice

Ne place sau nu să recunoaștem, aspectul fizic contează foarte mult. Unii ar fi tentați să spună că acum 20 de ani nu existau aceleași standarde de frumusețe. Eu cred că existau, că oamenii, în sinea lor, se gândeau la același lucru când vedeau un om gras sau o femeie fără sâni, dar nu le judecau cu voce tare pentru că televiziunile și revistele încă nu le săreau în ajutor în procesul de crucificare a celor care au avut nenorocul să nu se nască perfecți.

Astăzi lucrurile stau altfel. Dacă ai nasul mare, abdomenul lăsat, buze prea subțiri sau bărbie dublă, oamenii nu se mai sfiesc să arate că nu le place ce văd. Standardele de frumusețe există. În unele cazuri, e o chestie de voință să te aliniezi la ele. Poți slăbi sau poți merge la sală pentru a te tonifia. Dar ce facem atunci când sunt probleme pe care nu le putem rezolva singuri (piele lăsată, piele în exces, sâni prea mici, buze prea subțiri, gușă, chelie, etc.)? Singura șansă de a le rezolva este prin astfel de operații estetice.

Printre cele mai cerute intervenții sunt cele care vin să elimine grăsimea sau pielea în exces și să redea sau să dea corpului o formă frumoasă. Cele mai cunoscute două operații sunt liposucția și abdominoplastia. Deși, la prima vedere, mulți le confundă, între cele două tipuri de intervenții chirurgicale există diferențe pe care ar trebui să le știți dacă aveți în plan să apelați la vreuna dintre ele.  Iată la ce se referă aceste diferențe.

Profilul pacientului

Pentru o persoană care are câțiva centimetri de grăsime pe abdomen sau coapse și vrea să scape rapid de ea, liposucția sună bine. Această persoană are o piele fermă. În schimb, dacă se vrea și eliminarea grăsimii dar, mai cu seamă, eliminarea surplusului de piele și remodelarea abdominală, cheia este o astfel de operație de abdominoplastie. Îți oferă mai mult decât posibilitatea de intra în blugi cu 3-4 măsuri mai mici grație reducerii volumului. Este vorba despre un corp nu ascuns pe sub o bluză mai largă din care să nu iasă la iveală pielea inestetică, ci de mândria de a-ți arăta din nou abdomenul prin niște tricouri mulate.

Scopul operației

La liposucție apelează de obicei persoanele care au slăbit multe kilograme și au rămas cu strat de grăsime pe anumite zone și orice ar face nu pot scăpa de ea. Te scapă strict de grăsimea acumulată disproporționat pe burtă, coapse sau șolduri. Abdominoplastia nu ține de câte kilograme ai sau ai avut. La ea pot apela și femei sau bărbați slabi. De exemplu, femeile care, după mai multe nașteri, au probleme cu mușchii abdominali și cu pielea. Abdominoplastia ridică mușchii și redă un aspect ferm abdomenului, ridică sau elimină excesul de piele și rezolvă și problema vergeturilor.

Natura intervenției

Liposucția se face în 2 ore, iar anestezia este una locală; o operație de abdominoplastie poate dura până la 5 ore și necesită anestezie generală. Vindecarea este mai rapidă la o liposucție, după cum sigur v-ați dat seama (pacienții se pot externa a doua zi și se vindecă în mai puțin de 2 săptămâni, spre deosebire de abdominoplastie unde vindecarea poate dura până la 2 luni). Și prețul este de vreo două ori mai mic în cazul liposucției.

Recuperarea după operație

despre abdominoplastie operații estetice
sursă foto Flickr

Liposucția presupune aspirarea grăsimii din anumite zone ale corpului. Pentru acest procedeu sunt necesare incizii foarte mici și bine ascunse. Cicatricile vor fi oricum micuțe, nu la fel de mari ca la abdominoplastie, unde nu numai că se fac incizii mari, dar chiar se elimină centimetri din piele. La abdominoplastie nu vor dispărea niciodată definitiv urmele operației. Partea bună este că inciziile se fac de obicei în zone pe care nu le expunem (sub linia chilotului).

Acum știi care sunt principalele diferențe între o liposucție și o abdominoplastie. Riscuri pot apărea la ambele intervenții. Nu uita să întrebi medicul despre ele și ține cont de toate recomandările lui! Asigură-te că e vorba de un medic bun, cu experiență! Tot împreună cu el vei decide de care dintre cele două operații estetice se potrivește mai bine profilului și nevoilor tale.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 14/02/2017
    Răspunde

    Bun articolul ,bine de stiut ,nu se stie niciodata cand ai nevoie de asa ceva ,si eu as vrea sa fac asa ceva ,dar nu pot din lipsa banilor,din burtica as vrea sa dau jos,eu sunt slaba dar de la nasteri am ramas cu burtica.

    • nicolae claudia
    • 14/02/2017
    Răspunde

    la cat sunt eu de fricoasa, nu cred ca voi apela vreodata la astfel de operatii..desi recunosc ca m-ar tenta

  1. sincer, mi-ar fi frica sa apelez la asa ceva, cu toate ca vreau sa scap de cateva kg. dar prefer sa nu mananc o perioada, decat sa fac operatii

    • Delia
    • 14/02/2017
    Răspunde

    Eu nu sunt de acord cu astfel de operatii, decat daca este absolut necesar (vital). Se poate slabi prin sport si dieta, nu e nevoie sa ajungi la cutit daca nu e cazul.

    • Valeria Chertes
    • 14/02/2017
    Răspunde

    Nu stiu de ce dar mie mi-ar fi frica si de una si de alta.

    • Talida Covaci
    • 14/02/2017
    Răspunde

    Cristina, ca informaţie, foarte utile articolele tale. Dar hai să încercăm să ne amintim că valoarea noastră, ca oameni, nu rezidă din felul în care arătăm, ci din ceea ce sîntem, ce ştim, ce facem şi cum ne purtăm. Am simţit nevoia să fac acest comentariu din cauza începutului de text.

    • ghelbere elena
    • 15/02/2017
    Răspunde

    Chiar daca sunt grasunica nu cred ca mi-as face vreodata o astfel de operatie. Regim si sport cel mai bine.

  2. Răspunde

    Foarte bun materialul. Eu nu stiam ca exista asa ceva, insa ma bucur sa aud ca medicina chiar face minuni si cand e vorba de frumusete, nu doar de sanatate. Daca as avea o greutate peste medie, as incerca initial metodele care nu implica bisturiul (sport si alimentatie echilibrata). Abia apoi, daca n-as fi multumita de rezultate, as apela la o clinica in cadrul careia se fac astfel de interventii pentru frumusete. Eu sunt pro cand e vorba de interventii in ceea ce priveste aspectul, pentru ca stiu ca de el depinde starea de bine.

  3. Şi uite aşa se explică cum de multe persoane din show biz au un fizic demn de invidiat.
    Hmm, eu am o amintire horror legată de liposucţie. În copilăria mea, auzisem de cazul patroanei de la cofetăria de peste drum de unde locuiam noi. Tipa, cu un surplus evident de kilograme, dăduse ortul popii după o intervenţie din aceasta, liposucţie. Nu cunosc detalii. Se poate să fi avut şi alte probleme de sănătate, posibil cu inima. Habar nu am. Eram o puştoaică eu, nu înţelegeam multe şi nici nu mă interesau aspectele astea. Dar na, de atunci am rămas cu un asemenea pitic pe creier. :-)) Există o vorbă, mai bine grasă şi vie, decât…

    Super oricum că tehnologia a evoluat şi continuă să evolueze în aşa măsură. Dacă îţi permiţi, de ce să nu apelezi la aşa metode 🙂 Numai să fie total safe, atâta zic.

    • Lamiita Petre
    • 15/02/2017
    Răspunde

    Sunt de acord cu dieta cand vine vorba de 5- 6 kg. Altele se dau cu fundul de pamant si ptr 2 kg. Dar cand e vorba de oricat peste 10 kg, e chin si jale. Numai cine nu s-a confruntat cu asta nu stie. Va mai aduceti aminte cat a slabit Teo prima data cu dieta si sport? Atat cat era nevoie. Si apoi unde a ajuns? Tot la cutit. Se pare ca i-a priit de minune. Eu sunt ptr orice se poate daca sanatatea si banii imi permit. Fiind o grasana de cand ma stiu, imi pare rau ca nu existau metodele astea cand inca sanatatea mi-ar fi permis sa pot face ceva. Banii? Faceam credit. Dar m-am nascut prea devreme ?

  4. Răspunde

    mai bine mai fac juma de ora de bicicleta in plus seara si renunt la faina si zahar (le-am diminuat dar tot mai dau iama in cate ceva…) . Si nu, nu ca mi-e frica de ace, nu recunosc nimic!! 😀 😀

  5. Răspunde

    Habar nu aveam care este diferenta intre cele doua, uite ce util este articolul tau! Eu am reusit sa slabesc un numar mare de tot de kilograme si pielea nu este lasata, pentru ca timp de un an sotul meu mi-a facut masaje, dar tot am ramas cu aripioare in mod disproportionat. Deci pentru mine solutia este liposuctia. Nu cred ca am sa detin vreodata suma necesara, dar macar e bine de stiut. Poate am sa castig la Loto!!

  6. Răspunde

    Nu stiam care este diferenta. Oricum ar fi ma bucur ca nu am nevoie si sper sa nu am niciodata. Imi place sa ma uit la emisiunile cu operatii estetice si se pare ca acest gen de oepratie este tare dureroasa. In cazul persoanelor pe care le-am vazut la TV rezultatele sunt spectaculoase. Daca ai o problema de acest gen … se merita

    • Barbalata Mirela
    • 17/02/2017
    Răspunde

    Nu exista persoana care sa nu se gandeasca la frumusetea sa, mai mult sau mai putin. Si indiferent de greutate. Toti/toate avem complexe, reale sau mai putin.
    Nu stiu daca am sa ajung vreodata sa fac o operatie estetica. Momentan nu e cazul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares