6 aspecte obligatoriu de analizat în alegerea ceasului perfect pentru un bărbat

ceasuri bărbați

Ceasurile sunt mereu o idee bună de cadou, chiar și în cazul bărbaților. Pentru ei este destul de dificil să alegem darurile. Adică ce îi poți oferi unui bărbat? Flori sigur nu, plușurile nu le plac și nici după bijuterii nu prea se omoară. Cred că cel mai des ne orientăm spre parfumuri și accesorii pentru bărbați. Un portofel, o curea, un ceas sunt cadouri practice care nu au cum să nu fie apreciate. Dar cum să alegi ceasul perfect dintre miile de modele de ceasuri bărbătești pe care le găsești în magazine? Pare complicat, dar vei reuși, cu siguranță, să iei decizia corectă mai ușor dacă urmezi pașii de mai jos în căutările tale.


1. Tipul de afișaj

Analog, digital sau mixt? Caută să-ți amintești cu ce gen de ceasuri l-ai văzut cel mai des sau, dacă locuiți împreună sau ai acces la cutia lui cu ceasuri (fie și prin intermediul unui prieten), verifică dacă înclină spre cele analogice (cu limbi) sau spre cele digitale (în format numeric). Există și ceasuri mixte, la care ora este indicată și analogic și digital. De asemenea, la cele cu afișaj analogic, unele persoane preferă cifrele arabe, altele pe cele romane. De analizat și acest aspect!


2. Stilul

Dacă are un job de birou și vestimentație preponderent formală, office, cel mai bine i s-ar potrivi un ceas elegant. Dacă e mai degrabă o fire sportivă, ceasul sport va fi pe placul lui. Dacă e pe linia de mijloc, nici din cale afară de elegant, nici prea sportiv, ceas casual trebuie sa cumperi.

Modelele sport sunt cel mai ușor de identificat. Cele casual și cele elegante, se pot confunda cu ușurință. De aceea cred că mult mai faci ușor ar fi să faci cercetările pe un site de tipul celui de aici, unde ceasurile pot fi sortate în funcție de stil. Vrei elegant, nu are sens să analizezi 3000 de ceasuri. Mergi direct la ceasuri elegante și alegi de acolo.


3. Forma ceasului

Următorul aspect de luat în seamă este forma ceasului. Unora le plac ceasurile rotunde. Alții preferă ceasurile cu o formă pătrată, dreptunghiulară sau ovală. Această alegere nu depinde de niște reguli clare, ci ține strict de cât de bine cunoaștem bărbatul respectiv și spre ce variantă știm că tinde. Dacă nu știi nimic despre preferințe, mergi pe varianta unei carcase clasice rotunde.


4. Materialul brățării

Am stabilit stilul, tipul de afișaj și forma ceasului. E vremea să ne gândim și la brățara acestuia. Ea ține oarecum și se stil. Un ceas elegant are cureaua din piele sau dintr-un metal de calitate (oțel inoxidabil sau titan). Unul casual poate avea cam orice tip de curea, din orice material (piele, plastic, aliaj, cauciuc, silicon sau textil). La cele sport, cel mai adesea întâlnim curelele din plastic, cauciuc sau silicon.

Această alegere depinde și de buget, unele materiale fiind mai ieftine și mai rezistente decât altele. O curea din piele mi se pare cea mai rezistentă. La fel și curelele metalice ale ceasurilor originale. Cel mai simplu de ales un ceas care să corespundă tuturor criteriilor noastre este să cumpărăm de pe site-uri unde avem multe filtre care ne ajută să selectăm, din aproape în aproape, preferințele și să restrângem aria căutărilor câștigând timp prețios. De exemplu, pe această pagină, din doar câteva clickuri, ți se vor afișa toate ceasurile bărbătești casual prevăzute cu brățară din piele neagră, de exemplu. Mai simplu de atât nu se poate.


5. Mărimea ceasului

ceasuri bărbațiNu poți să-i cumperi unui sportiv un ceas mic. Nici nu ai avea cum pentru că ceasurile sport au multe funcții și sunt în general mari. La variantele casual și elegante avem însă carcase și cadrane de dimensiuni diferite.

Dacă bărbatul care îl va purta are o constituție mai atletică, o încheietură osoasă și mai groasă, un cadran cu diametru mai mare, de peste 40 mm, va da foarte bine.

Dacă, dimpotrivă, este un tip mai degrabă slăbuț, un ceas de mărime medie (cu diametru până în 40 mm), ar fi varianta câștigătoare.


6. Culorile

Chiar și la brățări avem culori diferite. Puteam avea un ceas metalic argintiu, negru sau auriu. Cureaua din piele poate fi neagră, albastră sau maro (acestea sunt culorile cele mai apreciate de către bărbați când vine vorba de ceasuri). Dar și cadranul poate fi colorat. Pot avea ceas cu brățară neagră și cadran alb, ceas cu brățară argintie și cadran negru sau chiar cadrane colorate.

Din nou, alegerea culorilor ține de stilul persoanei care va purta ceasul. De regulă, ceasurile se asortează cu pantofii sau cureaua. Nu o să cumperi un ceas colorat unui bărbat dedicat stilului office. De regulă, la costum negru, mergem pe ceas negru. La unul maro, pe un ceas maro. Ceasurile metalice au avantajul că se potrivesc la orice culori am purta.

Acestea ar fi cele mai important aspecte de care să țineți seama în alegerea unui ceas bărbătesc. Țineți cont de ele și sigur veți alege bine!

Ca sfat, dacă îmi permiteți, eu aș zice să vă orientați, pe cât posibil, spre ceasuri de la firme renumite precum Casio, Timex, Skagen, Fossil, Seiko. Sunt puțin mai scumpe, dar arată mai bine și sunt mai rezistente. Cu puțin timp investit în căutări online, veți găsi reduceri foarte mari la ele.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Mai punem la socoteala și pretul sau bugetul alocat acestui cadou,îl mai iau în funcție de oferta,de firma chiar.Îmi plac ceasurile unisex,alea nu dai greș.

    • Valeria Chertes
    • 08/02/2017
    Răspunde

    O idee buna pentru cadou, chiar si mie imi place sa port ceas barbatesc.

    • Barbalata Mirela
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Un articol binevenit 🙂 . Sincer, evit sa fac cadouri ceasuri pentru ca nu ma pricep 🙂

    • Lamiita Petre
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Si din punctul meu de vedere, ceasul e un cadou potrivit ptr barbati, desi si pe acesta il alegi foarte greu. Dar daca tii cont de sfaturile pe care le-ai enumerat mai sus, cred ca alegerea va fi mai usoara si pana la urma ii dai de cap.Si din punctul meu de vedere, ceasul e un cadou potrivit ptr barbati, desi si pe acesta il alegi foarte greu. Dar daca tii cont de sfaturile pe care le-ai enumerat mai sus, cred ca alegerea va fi mai usoara si pana la urma ii dai de cap.

    • stoica claudia
    • 08/02/2017
    Răspunde

    O idee buna ,multumim

    • ghelbere elena
    • 09/02/2017
    Răspunde

    O idee de cadou foarte buna pentru sotul meu care are o adevarata pasiune pentru ceasuri.

    • nicolae claudia
    • 09/02/2017
    Răspunde

    nu stiu de ce, dar mie imi plac mai mult ceasurile barbatesti decat cele pentru femei..

    1. poate pentru ca sunt mai mari?

  1. Răspunde

    In apropierea fiecarei sarbatori imi propun sa ii cumpar sotului meu un ceas. Mai are doua, diferite intre ele. Poate anul acesta reusesc sa imi si tin promisiunea pe care mi-am facut-o in gand si sa ii ofer un al treilea ceas, unul care sa fie si frumos, si destept, si nu extraordinar de scump.
    Bun articol. Ma ajuta sa iau decizia cea mai potrivita. 🙂

    1. Sa nu uiti sa verifici preturile pe mai multe site-uri inainte sa iei decizia, da?

  2. Răspunde

    Am verificat de-a binelea articolul tau sa nu cumva sa nu-ti fi scapat ca ceasul trebuie sa fie de firma. Stii ca sunt maniaca la partea asta, ca am o pasiune nemarginita pentru ceasuri si ca prefer barbatii care, la randul lor, poarta acest tip de accesoriu. Cel mai important aspect este sa fie de firma. Restul… desigur, conteaza si ele! Sunt o snoaba uneori. Dar am si calitati, nu doar defecte :))

    1. nu cred ca e vorba de snobism, ci de realitate: intotdeauna bramdurile dau produse de calitate.

  3. Răspunde

    De cand isi doreste al meu un ceas de firma… dar il las sa si-l cadoriceasca singur.

    • Dana Lia
    • 09/02/2017
    Răspunde

    Fix la tanc a venit articolul.Un buget mai generos sa am si urmeaza sa ii fac cadou un ceas

  4. Răspunde

    Sotul meu nu poarta ceas. A avut o tentativa intr-o perioada, dar a renuntat la idee.

  5. Răspunde

    Nici sotul meu nu poarta ceas ( am vazut ce a scris mai sus Irina), ceea ce mi se pare oarecum ciudat pentru ca eu cred ca e mult mai greu sa scoti din buzunar tefonul ca sa te uiti cat e ora decat sa ridici maneca.Dar in familie lucrurile se compenseaza, pentru ca maica-mea este innebunita dupa ceasuri, mereu ii spun ca la ea in casa e mai ceva ca la Muzeul Ceasurilor, ala de la Campina: are cel putin 5 modele de mana si cate doua de perete in fiecare incapere, inclusiv in baie si in fiecare din cele 2 holuri. Cred ca am mostenit pasiunea asta de la ea, nu am eu bani pentru cate ceasuri imi plac, le vad si mi-as dori sa le cumpar.

    1. Eu pot ceasuri. Nu zilnic, ca nu ies zilnic din casa, dar cand ies imi pun ceasul la mana. Nu am multe ceasuri, am doar 3, dar nu cred ca e tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 shares