Vila HePa – o locație de luat în seamă pentru evenimente reușite

vila HePa locație evenimente Brașov

In viețile noastre plictisitoare apar, din când în când, și ocazii speciale demne de a fi sărbătorite în cadrul unor evenimente. Fie că vorbim despre o întâlnire cu partenerii de afaceri, o ședință mai specială, o petrecere de Crăciun sau una de sfârșit de an, un botez restrâns, organizarea unui eveniment nu este deloc un lucru simplu.

Primul pas este cel al alegerii locației în care să se desfășoare evenimentul. De aici începe povestea oricărui eveniment. De alegerea locației depinde în mare parte reușita lui. Sunt câteva lucruri care trebuie analizate foarte bine înainte de a face această alegere. În primul rând se va ține cont de natura evenimentului și statutul persoanelor care vor lua parte la eveniment. Sigur că o întâlnire cu prietenii se poate ține și la cofetăria din colț. În schimb, când vine vorba despre un eveniment care se vrea a fi elegant, dedicat unor persoane obișnuite cu anumite standarde, locația trebuie să fie una pe măsură. Pentru seri sau aniversări speciale, pentru evenimente corporate, pentru petreceri restrânse de neuitat, eu îmi permit să vă sugerez drept locație Vila HePa din Brașov.

vila HePa locație evenimente Brașov
Vila HePa

Ce a fost înainte de Vila HePa?

Cei care ați fost, în ultima perioadă, prin Brașov sigur ați văzut această minunată clădire, aflată chiar la intrarea în Brașov, când vii dinspre București. Situată într-o zonă ea însăși specială, prin liniștea pe care o oferă, Vila HePa n-are cum să nu se facă remarcată prin aspectul ei diferit.

Construită în 1903, pe post de casă de vacanță pentru Adolf Hesshaimer (industriașul proprietar al fabricii de ciocolată care, după 1990, va purta numele Poiana), această vilă risca să se piardă în anii de după revoluție. Comuniștii n-au ținut cont de arhitectura specială (proiectată de Albert Schuller, cel care se face responsabil și de proiectarea clădirii brașovene care adăpostea pe vremuri Banca Națională Săsească) și au naționalizat-o.

casa Hesshaimer
casa Hesshaimer

După 1990, Casei Hesshaimer a fost locuită de chiriași deloc interesați de istoria acestei clădiri. Evident că nici statului român nu i-a păsat mai mult de ea. La modă sunt mall-urile, nu recondiționarea clădirilor vechi.

Cum s-a născut Vila HePa?

Simplu. I-a făcut cu ochiul unui om care i-a văzut potențialul, care a fost fermecat de arhitectură și a vrut să o salveze. În 2006 vila a fost cumpărată de actualul proprietar, Werner Schmidt, un sas de naționalitate germană născut în România. După 12 ani de stat în Germania, în 1993 omul acesta s-a întors în România, țara în care s-au născut și cei doi copii ai săi, cei de la ale căror nume vine și numele vilei (Heidi – He și Patrick – Pa).

Sigur că recondiționările și renovările nu s-au făcut peste noapte și nici nu s-au putut păstra chiar toate elementele. De pildă, exteriorul este în mare parte același, doare reconsolidat și renovat. Interiorul păstrează arhitectura, dar mobila este nouă. Din vechiul mobilier a mai rămas doar cuierul din hol. S-au păstrat și recondiționat scara, gresia de pe hol, porțiuni din pardoseala de lemn și tavanul pictat. Mobila și decorul au fost în așa fel gândite încât să ofere celor care trec pragul vilei confortul mileniului 3 dar și o parte din  farmecul vremurilor trecute.casa Hesshaimer - vila HePa

E un loc în care te simți special, dar nu stânjenit. Așa arată vila HePa în prezent. Ea poate fi închiriată pentru diverse evenimente (se poate închiria pentru minimum 3 și maximum 12 ore). Mai multe imagini puteți găsi pe site-ul de prezentare Vila HePa.

Ce ce ai alege această vilă ca locație pentru evenimente?

Mi-ar fi mai ușor să răspund la întrebarea de ce nu?. Singurul inconvenient este acela că are o capacitate maximă de 52 de locuri. În rest, este locația perfectă din toate punctele de vedere:

  • este situată într-un oraș așezat fix în centrul țării, deci e un loc de întâlnire perfect pentru evenimentele la care sunt așteptați oameni din toate colțurile țării.
  • este amplasată într-o zonă ferită de agitația caracteristică unui oraș turistic precum Brașovul (fiind la intrarea în oraș).
  • arhitectura este deosebită, o încântare pentru vizitatori și un decor foarte bun pentru evenimentele care se lasă cu poze (aniversări, botezuri sau alte tipuri de petreceri private sau corporate).
  • interiorul este unul special. Nu vorbim aici despre luxul sau decor încărcat ci, dimpotrivă, de simplitate, bun gust, mobilier de calitate, de un aspect romantic amintind de trecutul vilei HePa. Saloanele de la parter încântă prin fiecare detaliu.vila HePa brasov
  • etajul destinat copiilor – chestie mai mult decât bine gândită (de către omul care dedică toată munca de aici copiilor săi). Aici sunt amenajate centre de joacă supravegheate. Mi se pare spațiul ideal pentru cine și întâlniri de afaceri la care partenerii să poată veni cu familiile. E cea mai simplă cale de a continua cina de afaceri cu una privată.
  • exteriorul vrăjește și el prin arhitectură și prin simplitate. Dincolo de asta, nu sunt de ignorat nici parcarea interioară, curtea foarte spațioasă și terasa din spatele vilei. În timpul sezonului cald evenimentele se pot ține inclusiv afară, în acest decor mai mult decât plăcut.
  • cateringul nu reprezintă o problemă pentru că Vila HePa colaborează cu cele mai cunoscute restaurante din Brașov și se poate asigura, fără probleme, orice tip de masă, de la un simplu bufet până la o cină cu preparate exclusiviste, în funcție de dorințele vizitatorului și de buget. Florile și decorurile pot fi și ele asigurate la cerere.

Privind prin prisma tuturor acestor avantaje, Vila HePa chiar este genul de locație pentru evenimente pe care nimeni să n-o poată refuza. Poate și pentru că, dincolo de aspect și de servicii, este vorba despre respect și despre valori, despre un loc în care te simți ca acasă și totuși altfel, despre locul care amintește despre legătura dintre trecut și prezent. Ce loc mai bun ai putea găsi pentru organizarea unei cine cu partenerii sau clienții, a unei lansări de produs, a unei conferințe sau a unei aniversări de neuitat în Brașov?

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 30/01/2017
    Răspunde

    E frumoasa locatia și plina de istorie de acum 100 și ceva de ani dar e prea departe de mine și cu siguranță e și plăcută.

  1. Răspunde

    Ce frumos au restaurat totul!
    Felicitări!

    • Hacman Mariana
    • 30/01/2017
    Răspunde

    Am ramas fara cuvinte!!! Chiar merita vizitata asemenea minunatie! Si cat de frumos ai povestit , detaliat totul..
    Sper sa ajung si eu candva pe acolo))))

  2. Răspunde

    Clădirea a fost minunată și inainte, dar mare nesansa a avut fiind locuita de chiriasi care au facut tot ce le-a stat in putere s-o transforme in loc cu lacrimi pe pereti. Am locuit 30 de ani in apropiere – 5 minute distanta – și pot spune ca oamenii astia, desi nu au putut pastra chiar tot ce o facea deosebita, au facut un miracol. Locurile cu care se invecineaza sunt de basm, cartierul e o oaza de frumos și sanatate; ai privilegiul de a a avea lux și natură, istorie și modernism, bun gust și caldura unui camin. Tare frumos, va garantează un trecător al Brasovului, care cunoaste semnele și de atunci, și de acum, iar de cele de odinioara poti ghici in fiecare efort facut ca noi sa putem sa descoperim autenticul unui loc de poveste. Felicitari, Cristina, ai reusit sa-mi captezi atentia prin amănuntele din articol.

    1. Nici nu stiam ca sunteti vecini, draga Adriana. Eu am vazut-o doar in trecere si nu stiam ca este o casa atat de veche, credeam ca a fost construita acum, recent.

    • Valeria Chertes
    • 30/01/2017
    Răspunde

    Un loc minunata, de poveste care merita vizitat.

    • Barbalata Mirela
    • 31/01/2017
    Răspunde

    Multumesc de ecomandare. Nu stiam de existenta acestei vile si nici istoria ei.

    • ghelbere elena
    • 31/01/2017
    Răspunde

    La vara cand voi trece prin Brasov am sa ma duc sa o vad. Nu am cum sa-mi fac o petrecere acolo dar vreau sa o admir.

    • Tatiana Sorina
    • 31/01/2017
    Răspunde

    E super draguta,chiar am sa o vizitez,la vara cand voi merge la socrii mei.

    • Cris Tina
    • 31/01/2017
    Răspunde

    Au trecut mai mult de 100 de ani si caldirea actuala arata remarcabil, aduce a autenticitate, frumsusete, cultura. E uimitor sa constati cum arata acum 11 ani, intr-o stare deplorabila, tipic caselor nationalizate si lasate de izbeliste. Noroc ca s-a gasit cineva cu suflet mare si potenta finacinara pentru a readuce casa la farmecul ei initial.

    1. nu vrea sa imi imaginez cati bani s-au bagat in casa asta.

    • nicolae claudia
    • 31/01/2017
    Răspunde

    arata de vis..chiar mi-ar placea sa merg la un eveniment acolo

    • Lamiita Petre
    • 31/01/2017
    Răspunde

    Si cate asemenea locatii mai sunt lasate in paragina, aflate in zone turistice. Stiu, ca si invistitia ar fi destul de mare dar facuta cu cap cred ca s-ar amortiza foarte repede. Cred ca orice astfel de locatie, trebuie sa aiba o tusa personala care sa te atraga maxim si sa te faca sa revi.

    • stoica claudia
    • 31/01/2017
    Răspunde

    Frumoasa locatie.

    • dumittrescu raluca
    • 01/02/2017
    Răspunde

    s-ar merita vizitata,este o locatie superba ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares