Testat – Supliment alimentar Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord

supliment alimentar bio-seleniu+zinc de la Pharma Nord

Il văzusem prin farmacii, dar nu m-am interesat de el. Oricum, îmi închipuiam că e scump și nici nu știam la ce e bun. Cine să ia Bio-Seleniu+Zinc? Ți-a povestit vreodată medicul despre ele? Ți-a spus care e rolul lor în organism? Ai văzut vreodată pe analizele uzuale trecute valori ale acestor două elemente? Bănuiesc că nu.

Nu știu dacă și la voi este la fel, dar, la mine, mama crede ca orice simptome pot fi alungate cu un Calciu. Dacă ai amețeli, trebuie să iei calciu. Dacă ai dureri menstruale, la fel. Dacă ți se rup unghiile, nu mai zic. Norocul meu că eu nu mă înghesui să îi ascult recomandările și bine fac.  La analizele făcute acum câteva luni, s-a dovedit că stau foarte bine la capitolul Calciu.

Pentru răceală și imunitate, farmacistele recomandă numai medicamente de sinteză și vitamina C. De fiecare dată când m-am plâns de căderea părului mi s-au recomandat suplimente pentru problemele tiroidiene, am primit numai produse scumpe. Drept urmare, nici nu le-am luat pentru că nu îmi permiteam să dau 50-60 de lei pe tratamentul pentru 10 zile. Nimeni nu mi-a recomandat vreodată să iau Zinc sau Seleniu.

Zincul și Seleniul sunt două elemente foarte importante în organism. În lipsa lor, metabolismul începe să funcționeze prost și de aici apar o mulțime de probleme de sănătate.

Cum îți dai seama dacă ai deficit de Seleniu și Zinc?

Cea mai bună și mai recomandată metodă este cea a analizelor de sânge. Nu știu dacă se pot trece pe buletinul de analize prescrise de medicul de familie și nici cât costă să le faceți la liber. Eu mărturisesc sincer că nu am făcut aceste analize, dar la următoare vizită la cabinet voi cere detalii.

Dincolo de diagnosticul medical care să recomande administrarea unui supliment cu Seleniu și Zinc, mai sunt anumite simptome și afecțiuni asociate care pot trăda un deficit al acestor două elemente în organism. Printre ele amintim următoarele: dereglări hormonale, disfuncții ale glandei tiroide, sistemul imunitar slăbit și răceli dese, infecțiile frecvente, nivelul crescut al colesterolului (nejustificat de obiceiurile alimentare), dermatite, păr și unghii casante. Te poți ghida după ele, dar ține minte că nici un supliment nu trebuie luat timp îndelungat în lipsa unor analize care să arate că ai nevoie de ele. Orice exces dăunează! Un nivel prea mare de Seleniu, Zinc, Calciu și alte suplimente duce la alte probleme.

Surse naturale de Zinc și Seleniu

Varianta cea mai fericită și mai sănătoasă este aceea a unui alimentații corecte și complete care să asigure tot necesarul de vitamine și minerale. Asta a devenit o utopie. Nimic nu mai e cum era, nici măcar în stare naturală (vezi fructele și legumele pline de pesticide și obținute pe soluri care nu mai oferă nimic bun), ca să nu mai zic de cât de mult ne plac chestiile procesate și de cât de prost gătim noi înșine, fierbând prea mult legumele.

Alimentele bogate în Zinc sunt: organele (în special ficatul), brânzeturile, carnea, peștele, fructele de mare, fasolea, soia și oleaginoasele (în special nucile). Seleniul îl găsim în ouă, ciuperci, ceapă, cereale, pește, carnea de pasăre (în special la cele de curte), alunele și fructele de mare. La pește am anumite semne de întrebare pentru că, deși el ar trebui să fie cea mai importantă sursă de seleniu, prin contaminarea cu mercur, conținutul său în seleniu a scăzut foarte mult. 

Suplimente naturale cu Zinc și Seleniusanatate si nutritie pharma nord

Pentru că nu vom reuși niciodată, sau foarte rar, să avem o alimentație din care să luăm tot ce are corpul nevoie, de multe ori apelăm la suplimentele alimentare. Despre un astfel de supliment vreau să vorbim puțin astăzi. Este vorba despre Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord. N-am să vă ascund faptul că eu l-am primit gratuit, pentru testare. Așa mi se pare corect. Totuși, nici producătorul, Pharma Nord, nici organizatorul, Brander, nu au dat de înțeles că se așteaptă la altceva decât la opinii sincere. Dacă ar fi lăsat să se înțeleagă altceva, nici nu aș fi acceptat să mă implic în campanie. Este prima dată când iau acest tip de supliment, deci nu-mi cereți să-l compar cu alte produse de la alte firme.

De ce am vrut să-l testez? Pentru sistemul imunitar, pentru problemele cu tiroida și pentru că mă simțeam mereu obosită. 

Să facem cunoștință cu Bio-Seleniu+Zinc

suplimente Pharma Nord

Acesta este un produs al Pharma Nord, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de suplimente nutritive și tratamente naturale din Europa. Fondată în 1982, compania daneză este una dintre cele mai serioase din lume. Vinde produse în peste 45 de țări. Au pornit ca importatori ai unui produs pe bază de Seleniu din Anglia și, în scurt timp, au creat acest produs despre care vorbim noi astăzi. Compania dezvoltă, fabrică şi comercializează suplimente alimentare sub control farmaceutic, remedii naturale şi medicamente care au o solidă bază ştiinţifică privind biodisponibilitatea, siguranţa şi documentaţia produselor. Evident că testele și îmbunătățirile produselor au continuat an de an.

Suplimentul Bio-Seleniu+Zinc este un produs mai complex decât vă imaginați. Probabil că vă așteptați să aibă doar Seleniu și Zinc în compoziție. Așa am crezut și eu și nu este așa. El mai conține și vitaminele C, A, E și B6. Tocmai de aceea este și recomandat pentru foarte multe probleme, dintre care amintim:

  • întărirea sistemului imunitar;
  • funcționarea normală a tiroidei și menținerea unei activități hormonale normale;
  • reducerea acțiunii radicalilor liberi și protejare de stresul oxidativ – un supliment foarte bun pentru prevenirea cancerului dar și în lupta cu el;
  • asigurarea sănătății părului și a unghiilor, formarea naturală a colagenului;
  • scăderea nivelului trigliceridelor și menținerea unui ficat sănătos
  • menținerea unei vederi sănătoase și a unui sistem osos sănătos, protejarea articulațiilor;
  • creșterea fertilității;
  • întârzierea îmbătrânirii celulare;
  • reducerea oboselii și menținerea sănătății psihice;
  • metabolizarea normală a acizilor grași și carbohidraților;

Pentru detalii complete despre acțiunea acestui produs, puteți accesa această pagină.

Produsul vine ambalat în cutii cu 30 sau 60 de tablete filmate. O cutie cu 30 de pastile costă în jur de 20 RON (depinde de farmacie) și este suficientă pentru o lună de tratament, suplimentul administrând-se într-o singură doză zilnică (în timpul mesei) a câte o pastilă.

Fiecare tabletă are o greutate de 437 mg și conține următoarele cantități de vitamine și minerale:

Seleniu (SelenoPrecise) 100 µg
Zinc (gluconat de zinc) 15 mg
Vitamina A 800 µg RE
Vitamina B66 2 mg
Vitamina C 90 mg
Vitamina E 15 mg α-TE

Lista completă a ingredientelor este scrisă cât se poate de vizibil pe cutia produsului.

Atributul Bio din denumirea produsului nu se referă la calitatea de a fi BIO în sensul de obținut din produse provenite din agricultura ecologică, ci la biodisponibilitatea sa. Un produs este numit biodisponibil dacă este certificat și susținut de studii care să ateste că acesta este descompus de sistemul digestiv și apoi absorbit în sânge complet, ceea ce face ca efectele administrării sale să fie vizibile foarte rapid. Drojdia de seleniu din acest produs (patentată de Pharma Nord) se absoarbe în proporție de 88,7%.

Păreri despre suplimentul Bio-Seleniu+Zinc

După 14 zile de utilizare a acestui produs, iată-mă la raport cu primele impresii despre el.

PUNCTE PRO:

  • prețul – eu chiar mă așteptam să fie un produs scump, v-am zis, și nu este.Bio-Seleniu+Zinc
  • ambalajul este simplu, dar bine gândit. Îmi place că are ingredientele la vedere, că se specifică (și nu cu litere de o șchioapă) că unele persoane trebuie să ceară acordul medicului pentru a lua acest supliment și că administrarea lui nu înlocuiește un regim de viață sănătos. Îmi place și că ambalajul prezintă și o fereastră decupată prin care poți vedea cum arată tabletele. Pentru mine este important acest aspect pentru că eu nu pot înghiți pastile care sunt prea mari.Bio-Seleniu+Zinc Pharma Nord pareri
  • îmi place că nu vin tabletele ambalate la tub, ci în blistere. Mi se pare mult mai igienic așa, cu fiecare pastilă ambalată separat.
  • îmi plac pastiluțele pentru că sunt mici, nu au nici un miros neplăcut, pot fi înghițite foarte ușor chiar și de către copii.
  • avem de-a face cu tablete filmate care se dizolvă și se absorb lent în organism.
  • micul pliant din interiorul cutiei. În el am găsit informații despre alte produse care mi-ar putea fi de folos, dar și scurtă prezentare a brandului, precum și explicația acelui BIO din denumirea produsului.

PUNCTE CONTRA:

  • lipsa unui prospect amănunțit. Eu îmi iau informațiile de pe internet, dar sigur sunt persoane care nu au acces la internet. Ar trebui să existe acel prospect pe care să fie trecute toate afecțiunile asupra cărora poate avea o influență pozitivă, dar și riscurile la care se supun pacienții care depășesc doza zilnică recomandată sau cei care decid să înlocuiască tratamentul prescris de medic cu suplimentul.
  • mi-ar fi plăcut ca blisterul să aibă tabletele organizate pe zile (ca la anticoncepționale). Mie mi-ar fi fost util pentru că mi se întâmplă adesea să nu-mi mai amintesc dacă mi-am luat pastila pe ziua respectivă sau nu.

Are efect acest supliment? 

supliment alimentar bio-seleniu+zinc de la Pharma Nord

Repet că îl folosesc de două săptămâni, deci probabil că voi mai simți și alte efecte în timp și voi reveni atunci cu update-uri în articol.

Ceea ce pot spune, cu mâna pe inimă, este că mă simt mult mai plină de energie (eu care, dacă mă trezeam la ora 9, aveam senzația că mi-e somn toată ziua) și că nu-mi mai cade părul. Pentru mine asta cu părul a fost o chestie la care nu aș fi sperat. Eu am dermatita care nu lasă părul să respire și nu s-a mai oprit din căzut de câțiva ani, indiferent ce tratamente locale aplicam. După prima săptămână de supliment, am remarcat că mi-au picat cam puține fire de păr la baie. Mi-am zis că sigur nu e de la supliment, că nu are cum să acționeze așa repede. Nici după baie, la pieptănat, nu a mai căzut ca înainte, nici la următoarele 2 băi nu s-a mai umplut cada de păr. Pentru mine asta e deja minune.

Acestea sunt singurele efecte pentru care pot garanta în acest moment, dar, pentru mine, sunt suficiente pentru a-mi da încredere și pentru a mă convinge să continui cu administrarea de Bio-Seleniu+Zinc. Mai ales că nu este nici scump, o să-l mai iau cel puțin 2-3 luni și am să vă pot spune atunci dacă am remarcat și alte îmbunătățiri.

Până atunci, vă invit pe voi să-mi spuneți dacă ați consumat acest supliment până acum și, dacă da, cum vi s-a părut. Aștept păreri la fel de sincere ca ale mele.

Dacă nu ați folosit până acum un astfel de produs și vă bate gândul să încercați, îmi permit să vă recomand suplimentul de la Pharma Nord și vă spun și de ce. Pentru că alte produse de același tip nu au fost supuse atâtor teste și nu este garantată biodisponibilitatea lor, adică faptul că ele sunt absorbite de organism și au efecte sigure și rapide. Poate că nu știați, dar Danemarca, țara în care este produs Bio-Seleniu+Zinc, are una dintre cele mai exigente legislații în domeniul farmaceutic. Slabe șanse să lase pe piață produse care nu sunt eficiente.

Etichete: , , , , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Interesant . cred ca o sa comand si eu ,as avea si eu nevoie de un supliment de vitamine.

    • nicolae claudia
    • 29/01/2017
    Răspunde

    nici eu nu cred ca mi-am facut vreodata aceste analize..dar chiar m-ai facut curioasa sa le fac. cu calciu stau bine

  1. eu l-am pus si pe al meu sot sa ia. n-am cautat pretul pana acum, dar daca tu zici ca a dat rezultate la caderea parului, cred ca-mi mai iau o cutie pentru luna viitoare. poate isi face efectul mai greu la mine

    • Dana Lia
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Eu acum iau Revalid,dar e f scumpa cura.O farmacista mi a recomandat c spui tu.O sa iau si eu,k mai am 2 fire de par

  2. Răspunde

    Eu luam zinc pentru caderea parului. Din fericire de cand il folosesc chiar am observat ca imi cade foarte putin. Dar in paralel folosesc si un sampon foarte bun. Pana la urma trebuie actionat si din interior si din exterior.

    • Hacman Mariana
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Multumesc ca ne- ai impartasit si noua toate aceste informatii !! Cred ca o sa- l incerc si eu ….Pupici!

    • Daniela
    • 29/01/2017
    Răspunde

    De lipsa de magneziu sau fier mai știam dar de acestea doua chiar nu mi-a recomandat nici un doctor și nici nu am crezut ca ar fi necesare …dar o sa încerc sa le fac…

    • Lamiita Petre
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Si eu tocmail l-am primit si astept confirmarea medicului ca nu interactioneaza cu medicamentele pe care le iau zilnic pentru afectiunile pe care le am. Am vazut aceasta recomandare in prospect. Maine voi incepe sa le iau daca am unda verde, iar daca nu ( am emotii in privinta anticoagulantului) o voi face pe mama cobaiul meu fiindca sigur are si ea nevoie. Ia-ti un organizator de medicamente, ce te-ai face daca ai avea cate 7,8 de luat in fiecare zi ?

    • Valeria Chertes
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Eu am luat acum ceva timp Zinc deoarece sunt diabetica si se recomanda, dar am castigat la un concurs acum recent :Zinc+Seleniu+Vitamina E+VitaminaD3+VitaminaC asa ca voi lua si eu pentru imunitate.

  3. Răspunde

    Si eu am nevoie de niste B-uri dar urasc pastilele asa ca nimic nu ma poate convinge sa le iau indiferent cum ar fi, poate doar pe cele pe care le ia Dragos, dar nu ma apropii nici de ele. 🙂

    • Albu Steluta Georgiana
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Si eu il iau tot cam de 10 zile si primele efecte le-am resimtit dupa o saptamana de la administrare.La mine a actionat in sensul diminuarii starii de oboseala pentru moment…astept sa-si faca efectul si in ceea ce priveste unghiile si parul 🙂

    • Tatiana Sorina
    • 29/01/2017
    Răspunde

    Am sa iau si eu,lucrez 12 ore pe zi si sunt terminata,cand vin acasa deabea reusesc sa gatesc sau sa fac altceva.

    • ghelbere elena
    • 30/01/2017
    Răspunde

    Neffind scumpe si pentru ca imi cade parul tare de tot am sa mi le cumpar si eu.

    • Aluculesei Brindusa
    • 30/01/2017
    Răspunde

    Daca te plictisetsti sa testezi,eu sunt aici sa te ajut,trimite si mie o tableta!

  4. Răspunde

    Eu am facut teste de sange cu ani in urma, contra cost: am iesit ok. Nu iau nimic de capul meu, pt ca m-a impresionat un prospect unde gasii ca supra dozarea poate duce la probleme grave, dar si pentru ca piata de suplimente nu e controlata si testata independent, deci nu am incredere.
    Cel mai bun supliment este o punga de seminte dovleac: mancarea este cea mai complexa sursa de nutrienti (de aceea o incurajez) .

    • Lacramioara Baltag
    • 30/01/2017
    Răspunde

    Foarte bine venit articolul. E interesant ca nu mai cade parul, pentru ca si eu am testat foarte multe si nici un rezultat pozitiv in privinta asta.. Pe cutia prezentata de catre tine am vazut ca are in compozitie foarte multe vitamine.. Intrebarea e cum stai cu pofta de mancare? pofta de dulce? pentru ca aici eu am o retinere in a le lua.. Multumesc.

    • dumittrescu raluca
    • 30/01/2017
    Răspunde

    din cate citesc este bun dar eu nu am luat vitamin sau minerale decat in perioada cand am fost gravida

  5. Răspunde

    Nu m-am mai trezit la ora 9 de nu stiu cat timp….Andrei e in picioare de la 6, indiferent de ora de culcare..Il aud cand se trezeste si se duce si somnul meu…dupa aceea se trezeste si Daria si s-a dus si motaiala…. 😛
    Am zile cand practic ma tarasc mai rau ca o baba din cauza oboselii, stresului si grijilor…
    Bine ca mi-ai amintit de vitamine si complexe ca uitasem de ele..

    1. Bre, sa na intelegem. Eu ma scol la 9 pentru ca ma culc dupa ora 2.

    • Barbalata Mirela
    • 31/01/2017
    Răspunde

    Nu am incercat acest produs. Nu prea iau de capul meu . Imi fac analuze cam la 2 ani si daca apare ceva imi da medicul cu duiumul. Am ajuns sa fug de pastile, sincer.
    Daca iti face bine, ma bucur 🙂 .

    1. intr-un fel, esti de aprecit ca nu iesi din cuvantul medicului

    • Cris Tina
    • 31/01/2017
    Răspunde

    L-as lua si eu pentru a scapa de problema mea legata de caderea parului dar si pentru oboseala care mi-a acaparat corpul cu atata putere. Inainte puteam sa dorm si 30 de minute si eram atat de energica toata ziua.

    1. probabil ca te-a ajuns si oboseala ca organismul trage ce trage si apoi cade.

  6. Răspunde

    Nu obisnuiesc sa iau suplimente sau vitamine. Niciodata nu am fost fan, cu toate ca uneori te pot ajuta mai mult decat iti dai seama. La analizele de anul trecut aveam deficit de fier. Lucru asta se observa foarte usor, unghiile mele nu reuseau sa creasca niciodata atat cat imi doream eu iar parului ii lipsea stralucirea. Nici atunci nu am fost de acord sa iau vitamine. In schimb, in perioada imediat urmatoare, am reusit sa introduc in dieta mea zilnica multe alimente ce mi-au substituit aceasta lipsa de fier, cum ar fi: lapte, oua, peste, legume. Cand am repetat analizele, totul a fost in prdine. Este un exemplu ca daca ii dai corpului tau ceea ce are nevoie, si daca acesta reuseste sa le asimileze din produsele pe care le mananci, atunci nu mai este nevoie sa apelezi la suplimente alimentare sau vitamine.

  7. Răspunde

    Chiar ieri am citit la o prietena pe blog despre acest produs si mi-am dat seama ca avem ceva „problemute” comune, nimic grav, dar mi-ar trebui si mie. Acum ca vad si la tine, clar trebuie sa il cumpar. Imi place ca trebuie luat doar 1 pastila pe zi, am mai cautat un produs cu ingredientele astea, dar trebuie luat de 3 ori pe zi. No multumesc, 1 capsula e de ajuns aici.

    1. Mira, cand ai drum la farmacie, eu chiar zic sa il incerci. Nu ca am scris eu despre el. Daca eram scump, as fi avut retineri in a va indemna sa il luati, dar e chiar ok zic eu.

  8. Răspunde

    Eu de la Bio Pharma am luat, cu multi ani in urma, alte produse absolut minunate pe care, cred, le voi folosi din nou. Ah, ce-mi place la produsul pe care-l prezinti tu azi aici? Pai, dincolo de acest seleniu si zinc..acel 90 mg de vitamina C ..continut e doza perfecta pentru necesaul zilnic, și astfel raportul pret, necesitate, calitate devine unul absolut accesibil și de luat in seama. Maine, mă voi duce sa-l cumpar , pentru ca nu cred in suplimentele luate separat de ajungi sa dai o poala de bani pe fiecare. Multumesc.

    1. la asta ma uitam si eu ca iau o singura pastila si gata. Nici eu nu sunt fan nici cheltuit nici inghitit zece produse.

  9. Răspunde

    Imi place mult acest supliment. Cred ca peste cateva luni va fi fi totul foare productiv si online si ofline. Am mari asteptari de la produs in ce priveste podoaba capilara si unghiie. In rest nu prea am probleme, sunt sanatoasa tun. Pana am inceput sa il iau , eram obosita, acum ma simt energica , vestela… ca un titirez.

    • Aniela
    • 05/10/2017
    Răspunde

    Citindu-mi analizele, doctorul a constatat o lipsa de zinc si mi-a prescris ZINKIT® 10 (cate doua comprimate efervescente pe zi ) si dupa aproximativ 4 saptamani, scăderea apetitului, s-a ameliorat mult, acum mananc mult mai bine.

    1. Am inteles din prima ideea. Nu este nevoie de zeci de comentarii. Multumesc.

    • Sergiu
    • 07/10/2017
    Răspunde

    Cu ceva timp in urma imi pierdusem aproape total pofta de mancare, mai ales ca nu mai simteam gustul mancarii, iar cu mirosul stateam la fel de prost. Urmarea a fost o depresie destul de severa. Am citit despre deficitul de Zn din organism si ce urmari groaznice poate avea. Dupa o cura de ZINKIT® 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi ), dupa aproape 3 luni de zile, totul era o amintire.

    • Anonim
    • 16/02/2018
    Răspunde

    Da este f.adevarat și eu am luat bio seleniu zinc de la Parma Nord și este f.f.bun nu-mi mai cade părul și mă trezesc mai odihnita…va pup.

    1. Pentru par este foarte bun, pot confirma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 shares