Leapșa de început de an

leapșa pe blog

Nu sunt chiar genul înnebunit după genul ăsta de articole, de fapt rar preiau câte o leapșă, doar atunci când îmi place foarte mult tema ei. N-o să vedeți la mine, pe blog, vreo leapșă despre cosmetice, asta e clar. Dar, când am citit articolul Ioanei, mi-au plăcut întrebările și am simțit că am ceva de spus despre 2016 și 2017, despre lecturile din anul care s-a încheiat și despre ce mi-am propus pentru anul nou.

1. Câte cărţi ai citit în 2016?
Știu că ar da bine să scriu că am citit vreo 50 de cărți, dar ar însemna să mint. Am citit doar 3 cărți. Două despre atacurile de panică și despre cum te poți ajuta singur în momentul în care ele își fac apariția și trilogia Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor. Atâta am avut timp, atâta am citit. Kill me!

2. Dintre ele, care a fost cea mai bună carte citită?
O aveam de câteva luni în bibliotecă și o tot evitam. Aveam senzația că o carte nu poate schimba nimic. Apoi am citit câteva pagini, am prins curaj, am înțeles că suntem mulți panicați și că depinde de noi să trecem peste aceste frici și stări anxioase. Cartea asta se numește Ajută-te singur în caz de atac de panică. Ea va produce în mine schimbarea pe care mi-o doresc în 2017.

bottegaverde.ro

3. Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2016?
Doar pentru că ceva pare imposibil, nu înseamnă că e ireal. – Deborah Harkness – Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor.

4. Care carte citită în 2016 ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?
Fix primul volum din trilogia amintită m-a dezamăgit. Autoarea e atât de darnică în detalii, când vine vorba de istorie, anatomie sau genetică, atât de precisă în ceea ce privește descrierea unui loc, dar al naibii de grăbită și parcă timidă când vine vorba despre detalii intime. O să vă povestesc mai multe când voi scrie despre carte mai pe îndelete.

5. Ai participat la vreun eveniment literar anul acesta (lansare, târg de carte etc)? Dacă da, care a fost preferatul tău?
Nu. N-am mai fost la un târg de carte de când am terminat facultatea. Nici nu promit că voi merge în 2017 pentru că nu prea sunt genul.

6. Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2016?
John Wick. Am scris despre el aici. N-am văzut prea multe filme în 2016 dar, din cele pe care le-am bifat, el a rămas preferatul meu.

7. Care este cuvântul care rezumă cel mai bine anul 2016 pentru tine?
Muncă. Cred că, de când m-am apucat de blogging, în 2016 am muncit cel mai mult până acum. Nu îmi pare rău, am avut și multe satisfacții pe urma muncii mele doar că, privind înapoi, cred că mi-aș fi dorit să am puterea să spun nu mai des și să-mi fac timp pentru mine și pentru soțul meu. Asta sunt, îmi plac provocările și nu pot sta departe de ele.

8. E vreun moment din 2016 pe care nu vrei să-l uiţi?
Nu. Nu vreau să uit nimic. Dimpotrivă, vreau să-mi aduc aminte fiecare detaliu din viața mea și să învăț câte ceva din fiecare experiență, fie ea și una neplăcută.

9. Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2016?
Am primit inelul pe care mi-l doream de câțiva ani. Fix când nu mă mai așteptam și când nu-mi mai părea așa important.

leapșa pe blog10. Scrie o dorinţă pentru anul 2017.
Păi, dacă trebuie să fie una singură, am să-mi doresc să-mi schimb viața total în bine. Sunt mai multe dorințe ascunse aici și vreau doar să fiu sănătoasă din punct de vedere fizic ca să pot face tot ce ține de mine pentru împlinirea lor. Sper ca, la final de 2017, să pot să spun că a ieșit totul cum am vrut.

Sper să nu vă fi plictisit și să vă fi ajutat articolul ăsta să mă cunoașteți mai bine. Mi-ar plăcea să-mi răspundeți și voi măcar la una din cele zece cerințe, la cea care vă inspiră cel mai mult, ca să vă pot cunoaște și eu mai bine. Și, dacă vreo colegă bloggeriță se simte tentată să preia leapșa, promit să citesc cu atenție răspunsurile ei 🙂 .

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Daca nu se pun la socoteala romanele de dragoste, cartile de povesti sa stii ca si eu tot fix 3 carti am citit :)))

    • Valeria Chertes
    • 10/01/2017
    Răspunde

    Ca de obicei articolul tau mi-a descretit fruntea si apropo cred ca ar trebui sa citesc si eu :Ajuta-te singur in caz de atac de panica.

    1. pai, daca ai probleme, sa stii ca te ajuta sa intelegi niste chestii sa te mai controlezi.

    • nicolae claudia
    • 10/01/2017
    Răspunde

    la capitolul citit acum stau foarte prost..de fapt nu mai am timp de mine in general. ce sa zic : rusine sa imi fie. pentru 2017 nu mi-am propus prea multe..astept sa vad cum voi face fata noilor provocari: eu la munca, fetita la cresa..

    1. Poate sa citesti in somn.

  2. Răspunde

    M-am si speriat când am citit 50 de cărți. Am zis ca sunt singura care nu am avut cititul drept o prioritate sau chiar o metoda de relaxare

    1. sunt repetenta la citit si nu ma sfiesc sa o declar.

    • Cris Tina
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Recunosc jenata ca in 2016 nu prea am citit prea multe carti literare desi am inceput cateva (prin metrou) dar pana la capat am mers doar cu una (Sub aceeasi stea de John Green). La capitolul filme vazute la cinema (acasa TV-ul sta adesea pe radio sau duck tv) stau mult mai bine si cel mai mult mi-a placut si impresionat Contabilul cu Ben Affleck. Asa de captivant a fost incat nu imi venea sa cred ca au trecut asa repede cele 2 ore petrecute pe scaun. Referitor la momentele frumoase petrecute in 2016 sunt foarte multe pe care n-as vrea sa le uit niciodata cum ar fi primii pasi ai copilului (facuti fara niciun ajutor), ruperea turtei, nasterea finutului meu, etc. Si sper ca 2017 sa abunde in astfel de momente frumoase, de neuitat, sa reusesc cu bine peste toate incercarile vietii si sa ma bucur cat mai mult timp de familia mea.

    • ghelbere elena
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Interesanta aceasta leapsa. M-a dezarmat sinceritatea ta. Am citit multe carti dar doar acelea pe care baiatul meu le-a avut pentru Clubul de lectura. Deci nu se pun.

    1. ba se pun. Orice lectura se pune.

    • Daniela
    • 11/01/2017
    Răspunde

    O carte de citit….ceva rar pe zi ce trece,nu mai avrem timp nici sa respiram,dar o sa vina vremea când o sa-mi doresc cu ardoare sa mai citesc….

    1. adevarat… lipsa timpului ne omoara.

    • Alina
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Voi prelua si eu leapsa de la tine. Imi plac intrebarile 🙂 si chiar voi raspunde cu mare drag.

    1. Sa ne lasi link, Alina, sa te putem vizita.

    • Barbalata Mirela
    • 11/01/2017
    Răspunde

    O leapsa frumoasa Cristina :0 . Nu are importanta cate carti ai citit. Mai important este daca ai invatat ceva, daca si-a lasat amprenta, cat de cat, asupra ta.
    In rest, numai de bine 🙂

    1. Numai bine iti doresc si eu, Mirela.

    • Delia
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Eu am 6 incepute si trag de ele…De fapt, stai, am terminat ieri una, dar nu se pune ca deja suntem in 2017! Anul asta, insa am de gand sa incep si mai multe :))

    1. ce zuza esti! Sa cumperi o noptiera mai mare sa ai loc pentru toate.

  3. Răspunde

    Si eu am citit mult si sper ca anul asta sa citesc si mai mult, sa reusesc sa calatoresc atat de mult cat imi doresc si sanatosi sa fim ca in rest viata e plina de surprize.

    1. Sanatate iti doresc, Miki, si finante pentru calatorii!

    • stoica claudia
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Nu prea am citit carti anul trecut ,dar anul asta sunt hotarata sa citesc cel putin 5 carti ,imi doresc anul asta sa fiu sanatoasa eu si familia mea.

  4. nu conteaza numarul de carti citite, ci ceea ce a ramas in urma lor. daca tu ai primit informatii utile care te vor ajuta in cazul atacurilor de panica, atunci sunt probabil cele mai bune 2 carti din viata ta!

    1. Conteaza si numarul cateodata. Cand vad cat citesti tu, de exemplu, ma simt rusinata parca.

  5. Răspunde

    Ma bucur ca ai preluat leapsa. Mi-ai pus si link :D. Thank you, Cris!
    Eu cu cartile am fost asa de dezamagita ca n-am mai citit ca in alti ani… incat anul acesta deja sunt la a doua carte (o termin pana la finalul saptamanii). Recuperez, recuperez 😀

    1. Eu am o carte pe neoptiera si nu apuc sa o incep. Sper sa se mai linisteasca putin lumea prin casa si sa imi fac si eu timp pentru mine.

    • dumittrescu raluca
    • 13/01/2017
    Răspunde

    nu stiu sigur cate carti am citit in acest an In jur de 20 dar este anul in care am citi cel mai mult ,am descoperit din nou placerea de a cit in loc sa ma uit la porcariile de la televizor ,merita incercat ,apoi am citit si in concediu ,este placut

    1. Si eu prefer cititul in locul TV-ului. Bine, aici ma refer la ce este pe canalele de la noi, ca la seriale m-as cam uita, daca as avea timp.

    • Mariana Hacman
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Eu sunt de parere ca citiind si articolele tale,ne ajuta mult, ne reda o stare de relax, plus ca invatam si cateceva nou si util in viata, e ca si cum am citi o serie de carti…

    1. Multumesc, ca de obicei esti o draguta.

  6. Eu am stat un pic mai bine cu cartile, dar nu cat mi-as fi dorit!

    1. un pic mai bine? esti modesta. Am vazut eu pe blogul tau cat de mult citesti!

  7. Răspunde

    Ce noroc ca nu sterg mailurile vechi daca stiu ca nu le-am deschis. Asa am dat peste leapsa asta, ca in ianuarie am fost aglomerata si nu prea am avut timp sa trec pe aici.
    Vei spune ca te plagiez, dar tot „munca” aveam si eu de gand sa scriu in raspunsul de la intrebarea 7. De fapt, chiar voi scrie, ca asta e adevarul. :p
    E gata articolul despre cartea care te-a dezamagit? Nu stiu de ce, dar tema ta ma pune in incurcatura, habar nu am cum sa dau de textele mai vechi de pe blogul tau.

    1. Inca n-am ajuns la cartea cu pricina. Timpul asta… In ceea ce priveste cautarea, am lupa specifica in dreapta pe rand cu meniul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares