Frig în saloanele de la Spitalul Universitar

frig in salon

Stiam că nu e bine să mergi vara prin spitale pentru că riști să mori de cald. M-am înșelat. În cursul verii trecute, soacra mea a stat 2 zile internată la Facultatea de Stomatologie din București. A avut și aer condiționat și a dus-o mai bine ca acasă.

Nu mi-am imaginat, însă, că pacienții din spitale, în special cei din saloanele port-operatorii, ar putea să sufere de frig. Din păcate, în România se poate orice. De mai bine de 3 zile, colegele de salon ale bunicii se plâng de frig. Stau bine înfofolite, cu pantaloni groși, șosete groase și dorm îmbrăcate cu halate groase de baie. Bunica are noroc că este oarecum mai ascunsă după un perete și nu intră în contact cu aerul rece care pătrunde prin fereastra imensă probabil insuficient izolată. Este un salon mare cu peretele exterior reprezentat în proporție de 40%-50% de ferestre.

Spitalul oferă doar câte o pătură și un cearșaf fiecărui pacient. În schimb, infirmierele te atenționează tot timpul că nu ai voie să aduci, de acasă, vreo pernă sau vreo pătură pentru că riști să aduci microbi. E adevărat, dar pacientele au de ales între a cere familiilor să le aducă pături și a sta să îndure frigul, riscând să fie trimise acasă și cu operația amânată pentru că au răcit când nu era cazul. Să mai spun că, după operație, vor fi aduse în salon complet dezbrăcate?

bottegaverde.ro

Culmea e că infirmiera era foarte uimită astăzi, când a constatat că funcționează caloriferul din salon și e cald. Really? Adică se poate și mai rău? Da. În salonul de alături este un singur tânăr operat. Nu știu ce are, știu că iese din când în când, abia târându-se și purtând cu el o sondă urinară cu sânge în ea. În acel salon caloriferul este sloi.

Bănuiesc că nu este o situație generală în tot spitalul. Am avut-o anul trecut pe mama internată la același etaj, în alt salon. Era foarte cald și plăcut. Bine, în acel salon era o singură fereastră mult mai mică. Asta nu înseamnă că mă enervează mai puțin situația. Nu e deloc normal să stai operat și, pe lângă dureri și condiții proaste, să fii nevoit să înduri și frigul. Nu știu pe cine să dau vina. Sigur aici nu sunt de vină medicul și nici asistenta.

Până una-alta, am spălat bine o pătură și o pernă și le-am dus bunicii la spital. N-aveam încotro. Nu vreți să știți cât trebuie să stea o infirmieră să caute o pernă! Mulțumim statului român și managerilor spitalelor pentru tot acest lux.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dana Lia
    • 09/01/2017
    Răspunde

    Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta.Poate citeste cine trebuie

    1. Niciodata. Si de ar citi, i-ar durea in spate!

  1. Răspunde

    Avem pensii speciale, da-le naibii de spitale si da-i naibii de bolnavi. Cine ii pune sa se imbolnaveasca? Sunt buni doar cat contribuie la buget pentru ca altii sa traiasca bine! 🙂
    A SE CITI CU SARCASM! SI EU MOR DE FURIE CA PESTE TOT IN TARA E CAM LA FEL!!! 🙁
    Ideea e ca responsabililor nu le pasa! 🙁

    1. mai ales cine ii pune sa se imbolnaveasca iarna?

  2. Răspunde

    In seara asta la Stirile protv, tocmai despre frigul din unele saloane se vorbea. Era vorba de Floreasca.

    1. Inseamna ca e jale cum stau bietii oameni prin spitale.

    • Valeria Chertes
    • 09/01/2017
    Răspunde

    Nu stiu cum dar la noi in Romania vara mori de cald si iarna mori de frig. Nu s-ar putea inversa cumva?

    1. Poate clima se poate schimba. Conditiile in spitale nu.

    • nicolae claudia
    • 09/01/2017
    Răspunde

    inseamna ca primarita a demis managerul de spital gresit. l-a demis pe cel de la spitalul Coltea, pe motiv ca era frig in saloane, desi lumea statea in tricou si zicea ca e foarte bine. dar probabil ca vreo matusa sau unchi nu are job

    1. Mie mi s-a luat de masuri, demiteri si noutati.

    • ghelbere elena
    • 10/01/2017
    Răspunde

    Feresca Dumnezeu sa te imbolnavesti! Risti sa mori cu zile in Romania.

    1. Amin.

    • Barbalata Mirela
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Din pacate, in unele spitale situatia este groaznica. De fapt, in marea majoritate. Sufera si pacientul dar si familia pentru ca nu stii cum sa ajuti, daca poti, ce sa faci . Este trist, dar adevarat 🙁

    1. Mamaie macar ne are pe noi. Tragic este pentru cei care nu au pe nimeni sa treaca pe la ei.

    • stoica claudia
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Am fost internata cu copii in spital 2 zile si cand am venit acasa ,eu am venit cu tuse din spital ,

    1. Pai la spital asa e, te duci cu una si vii cu doua.

  3. asta e asigurarea noastra la sanatate, pe care o platim cu drag si spor in fiecare luna! asta e sistemul medical din tara noastra minunata!

    1. Romania te iubim ca ne lasi de frig sa murim.

    • dumittrescu raluca
    • 13/01/2017
    Răspunde

    este groaznic ,m-a ferit d-zeu de spitale si sper sa nu ajung eu sau familia mea dar este de graoaza mori cu zile

    1. Sanatate va doresc si eu sa nu ajungeti acolo!

    • Mariana Hacman
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Ca la noi, la nimeni))) E strigator la cer..Se pare ca multe spitale au astfel de probleme..nu mai pun la socoteala imposibilitatea de a face un dus…am trecut printr o astfel de situatie…

    1. Dus? pai ce, esti la hotel? astea sunt deja conditii de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares