Film de văzut – The Accountant/Contabilul

the accountant contabilul

Weekend-ul trecut mi-am făcut de cap. Am lăsat, pentru câteva ore, și blog și griji și am preferat să petrec ceva timp strict pentru sufletul meu și pentru relaxare. Mi-am convocat soțul la un film și, după minute de căutări, am supus la vot și câștigător a ieșit filmul The Accountant/Contabilul. Se recomandă și ca thriller, printre altele, îl are în distribuție pe Ben Affleck și are și o notă bună pe IDMB (7,4).

Christian Wolff este personajul jucat de Ben Affleck. El este contabilul. Un contabil fără ochelari, cât se poate de arătos :D. Ce face el? Ce face orice contabil – se ocupă de banii celor care îi au. Principalii săi clienți sunt organizațiile criminale periculoase. Asta nu-l face complice la spălările lor de bani. Dimpotrivă. Veți vedea de ce lucrează pentru ei.

Cum a ajuns contabil? Christian suferă de autism. Întotdeauna s-a descurcat bine cu cifrele și matematica, dar n-a stat la fel de bine la capitolul viață socială. Abandonat de mamă, crește doar alături de tată și de fratele său. Educația lor este mai degrabă una militară. Asta nu înseamnă că personajul nostru este lipsit de sentimente și că nu recunoaște oamenii care au nevoie de ajutor atunci când îi întâlnește. De fapt, e contabilul pe care l-ar vrea orice om cinstit. Caută tot timpul portițe pentru a-i ajuta pe cei cu bani puțini să mai reducă din taxele pe care le datorează statului.

Aici se cam termină cu imaginea contabilului pe care o știm noi. După ce lasă cifrele în birou, Christian se transformă total. El devine un criminal de temut, un om care mânuiește armele și lovește cu mare precizie. Are un dulap cu multe pașapoarte (căi spre tot atâtea identități) și deține o rulotă plină cu arme, cu ajutorul căreia îi este foarte ușor să părăsească rapid orașele în care face afaceri.

the accountant contabilul
sursă foto YouTube print screen

În prezent, Christian este angajat de către o companie de robotică, pentru a analiza datele contabile din ultimii ani și a descoperi unde se pierd sume imense de bani. Nu are nevoie de mai mult de o zi pentru a-și da seama unde se duc banii care dispar. Când secretele sunt gata să iasă la iveală, doi asociați ai companiei sunt uciși și Christian realizează că, de fapt, neregulile nu erau menite să fie găsite. Patronul și fondatorul companiei se dovedește a nu fi chiar cum voia să pară la prima întâlnire. Dana (o angajată a companiei, pe care Christian pare a o îndrăgi, lucrând tot pe partea de contabilitate) este în pericol.

Ce va alege Christian? Să-și ia rulota și să plece, cu o nouă identitate, într-o nouă locație, sau să se implice în salvarea Danei?

Filmul se împarte între prezentarea evenimentelor din prezent și flashback-urile din trecutul lui Christian (în special din copilărie). Este mai mult decât un thriller, are și accente de dramă și este plin de acțiune. Sunt multe lucruri de aflat despre trecutul lui, despre ce face cu banii pe care îi sustrage de la organizațiile criminale pentru care lucrează, despre motivul pentru care, pe tot parcursul filmului, este căutat de doi agenți de la Trezorerie. Se va schimba Christian? Va rămâne același contabil justițiar? Asta va trebui să descoperiți voi în film.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 24/01/2017
    Răspunde

    Foarte frumos filmul ,l-am vazut si eu.

    • nicolae claudia
    • 24/01/2017
    Răspunde

    am vazut filmul..il recomand

    • Daniela
    • 24/01/2017
    Răspunde

    Un motiv în plus sa ma duc sa-la vizionez.

    • Cris Tina
    • 24/01/2017
    Răspunde

    Si eu l-am vazut la cinema anul trecut si m-a captivat timp de doua ore (nu imi mai venea sa plec de acolo). Merita vazut clar!

    1. Ma bucur ca ti-a placut.

  1. Răspunde

    Oh…. Ben Affleck … contabil… criminal de temur?! Hai ca m-ai facut tare curioasa sa vad si eu filmul. Pare super fain!

    1. sper sa nu te dezamageasca si ma bati

  2. Oo tre sa fie fain, il pun in lista mea de filme de vazut … sper sa il vad cat mai repede

    • Valeria Chertes
    • 24/01/2017
    Răspunde

    Sunt foarte curioasa sa vad acest film.

    • Tatiana Sorina
    • 24/01/2017
    Răspunde

    L-am vazut,e super tare! Merita vazut!

  3. Răspunde

    Imi doream sa vad filmul acesta insa am uitat cu desavarsire de el. Chiar merita vazut! In plus Ben Affleck e unul din actorii mei preferati… si e very hot!

    • ghelbere elena
    • 25/01/2017
    Răspunde

    N-am mai fost de mult sa vad un film. Prefer daca am niste ore libere sa merg in parc la plimbare sau pur si simplu sa colind orasul pe jos.

    1. noi l-am vazut acasa.

  4. In weekend l-am vazut si noi, bun film.

  5. Răspunde

    Bun filmul, dar prea previzibil pentru gusturile mele. Probabil ca am vazut eu mult prea multe filme, ca my better half nu s-a prins de ce urma 😀

    1. tu mereu esti pretentioasa 😛

    • Barbalata Mirela
    • 25/01/2017
    Răspunde

    Nu am vazut filmul. Multumesc de recomandare 🙂

    1. Sper sa iti placa.

  6. Răspunde

    Ben Affleck este unul dintre actorii mei preferati, deci sigur o sa ma uit si eu la filmul acesta. Bine ai facut ca ai luat o pauza de la tot si toate. Avem nevoie mai des de astfel de pauze. Multumesc pentru recomandare, Cris! :*

  7. Răspunde

    L-am vazut si eu.
    Tatal acela ziceai ca e nebun de ii punea pe copii sa faca atatea….
    Filmul e palpitant, nimic de spus in sensul acesta.
    Desi nu imi place Ben Aflleck, recunosc faptul ca filmul e bun si ca a jucat frumos.

  8. Răspunde

    Cristina M-ai convins. Primul film programat va fi acesta. Imi place prezentarea, genul filmului si nota buna de pe iMDb

    • Hacman Mariana
    • 27/01/2017
    Răspunde

    Pare a fi un film bun..cred ca -l vom viziona in acest weekend…multumim Cris…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares