De ce mi se pare mai ușor să cumpăr vinuri online

băutură online

Nu sunt o mare băutoare de băuturi alcoolice de nici un tip, în sensul că nu beau zilnic. Cu toate astea, în weekend-uri, în seri de duminică precum aceasta, un pahar de vin este mai mult decât binevenit. Ca să nu mai vorbesc de ocazii speciale, precum aniversările noastre, sau de mesele de sărbători de pe care nu pot lipsi băuturile.

Când eram mici, nu exista Crăciun fără o ceașcă de țuică fiartă. Acum nu există Crăciun fără un lichior sau un whisky bun. Nici nu știu de ce am zis bun. Eu nu mă pricep la băuturi mai deloc. Recunosc un vin bun dacă îl gust, dar atâta, nu după sticlă, nu după brand sau podgorie. Nu știu ce tip de vin merge cu un anumit preparat sau cum se trebuie servit. Ăsta este motivul pentru care, de Revelion, când am avut musafiri, am stat vreo 30 de minute la raionul de vinuri ca să aleg un spumant pentru noaptea dintre ani. Voiam ceva sec, italienesc, fructat, ca să-i fie nașului pe plac. Caută acul în carul cu fân! Așa eram eu la raionul de băuturi din supermarket.  Într-un final, l-am nimerit. Cel puțin așa cred.

băutură vinuri onlineDupă Sărbători, am desfăcut un vin primit cadou de la niște prieteni, un vin roșu, demi-dulce, destul de ușor, și ne-a plăcut atât de mult încât, după ce am terminat sticla aceea, am vrut să mai cumpărăm. Trimite niște amatori ca noi să-l caute!

atelierulfamiliei.ro

Atunci am avut o revelație. Poate chiar de la vin mi s-a tras. Dacă pot să cumpăr cam orice online, băutură de ce nu aș putea cumpăra? L-am folosit pe tovarășul Google pentru o căutare în urma căreia am descoperit că putem cumpăra vinuri online de pe bauturaonline.ro. Bine, nu doar vinuri. Au tot felul de băuturi (cognac, rom, gin, vodka, whisky, tequila, bitter, bere, răcoritoare și chiar vinuri de colecție). Cert este că am găsit acolo și vinul proaspăt descoperit.

După această primă experiență a noastră în achiziționarea de băuturi de pe internet, ne-am prins că e mai rentabil așa din multe puncte de vedere.

Ușor de găsit preferatul printre vinuri online

În loc să stai 10-15 minute în fața unui raft, scanând cu privirea produsele de pe el și, cel mai probabil, trecând cu vederea de 2-3 ori sticla pe care o cauți, e mai simplu să o cauți într-un magazin online. Nu sunt amestecate toate, le poți filtra în funcție de culoare, de conținut de alcool, de țara sau de regiunea de proveniență. Dacă ești mai priceput și te pricepi la soiuri și branduri, e și mai bine! O găsești din 2 clickuri.

Mai rapid de identificat vinurile după trăsături

Vă povesteam despre cum am căutat îndelung vinul pentru Revelion. Am luat foarte multe sticle de la raft și ne-am chinuit să descifrăm trăsăturile vinului respectiv de pe eticheta unde erau scrise cu litere de-o șchioapă. Alta e treaba pe internet. Ca să vă dau doar un exemplu, dacă dați un click aici și mergeți pe pagina de vinuri spumante, fiecare dintre produse are descriere amănunțită și îl puteți alege pe cel mai potrivit pentru eveniment mult mai rapid și mai simplu.

Afli la ce și cum trebuie servit acel vin

Toată lumea știe că ce merge la vită nu merge la pui, ce e bun la aperitiv nu e bun pentru friptură. Dar să alegi vinul potrivit pentru fiecare fel în parte este destul de greu. Ca să nu mai zic că unele vinuri trebuie servite reci, altele la temperatura camerei și așa mai departe. În magazinul ăsta cu băuturi mi-a plăcut tare mult că am detaliile astea pe pagina fiecărui vin. E destul de greu să dai greș cu alegerile sau cu modalitatea de servire.

Simplu de identificat promoțiile și sortat în funcție de preț

Când vine vorba de vinuri spumante, de whisky de calitate, de vinuri de colecție, prețurile nu sunt chiar mici. Asta nu înseamnă că nu vom mai căuta locuri de unde să le cumpărăm mai ieftin. Din nou cumpărăturile online sunt mai avantajoase pentru că aici sunt mai simplu de găsit promoțiile și de comparat prețurile. Ca să nu mai spun că, dacă ai un anumit buget în care vrei să te încadrezi, doar sortezi produsele în funcție de preț și le vezi doar pe cele pe care ți le poți permite.

Nu știu cum procedați voi, restul, dar eu știu că, de acum încolo, voi apela la varianta asta când am băuturi de cumpărat pentru o petrecere sau o masă festivă. Mie mi-e mai comod așa, mai simplu să fac alegeri fără teamă că dau greș, ba chiar pot ieși mai ieftin la final. Este evident că nu o să comande nimeni online o sticlă de Jidvei Clasic ieftin. Dai mai mult pe transport decât pe vin. Dar, când iei o cantitate mai mare de băutură sau vorbim de produse mai scumpe, de pildă de vinuri de colecție sau de un whisky bun, un magazin de genul bauturaonline.ro este o opțiune bună, nu credeți?

Voi ați cumpărat până acum vinuri online?

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mariana Hacman
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Mie personal nu mi place vinul…
    Dar la un eveniment important merge un paharel))) cel demi dulce mi se pare cel mai bun…dar na..gusturile nu se discuta)))Renteaza sa facem astfel de cumparaturi pentru o nunta, botez..

  1. Răspunde

    Acum doi ani, de Craciun, am avut si eu un voucher si toata bautura pentru mine si pentru mama am comandat-o pe net. Nu am regretat nici o clipa, am gasit preturi bune si nu a trebuit sa car nimic de la magazin. Noi nu avem masina, asa ca mergem la cumpraturi numai cu caruciorul de piata si, mai ales de sarbatori, cand ai de cumparat multe, e nemaipomenit sa iti vina direct la usa.

    1. Eu comand multe lucruri online, dar produsele alimentare si bauturile nu erau pe lista asta. Aveam anumite retineri. De fapt, la alimente inca le am. Mi-e teama sa nu primesc fructe stricate.

    • Daniela
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Nu prea cumpăr vin maîn ales online,când sunt nevoita cumpăr de la magazin sau de la sursa ( Cotnari)

    1. Cum adica de la sursa? Au magazin propriu?

    • dumittrescu raluca
    • 16/01/2017
    Răspunde

    EU PERSONAL NU CUMPAR VIN ,DAR ONLINE NICIODATA ,DACA ESTE NEVOIE ,NEVOIE MERG IN MAGAZIN

    1. daca stii ce vrei, e ok si la magazin. Altfel, acolo nu prea te ajuta nimeni…

    • ghelbere elena
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Nu cumpar bauturi nici on line nici din magazine. Nimeni din casa nu bea. N-am ce ma face la sarbatori sau la aniversari cand trebuie sa pun ceva bautura pe masa.

    1. Nici noi nu prea beam dar acum, de vreo 2 saptamani, am facut o pasiune pentru vin, cate un pahar baut in doi seara.

  2. Răspunde

    Pfoaaaaaa, cumpar rar vinuri si atunci o fac din magazin. M-am orientat eu ca la Mega Image de la Mall Vitan e si cineva care te sfatuieste ce anume sa cumperi si acolo ma duc. Pana acum le-am cumparat dupa pret si cat de draguta e sticla :)))) Eu beau alcool destul de rar si vin, niciodata din motive de usturimi de stomac (chiar de la o singura inghititura).

    1. nu ai antrenament, așa zice mama. Nici eu nu sunt mare fan al bauturilor alcoolice, dar uite ca mai vin oameni cu pretentie in vizita si e musai sa le pun pun pe masa un vinisor bun.

    • Valeria Chertes
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Noi avem vin de la noi productie proprie, si rosu si alb dar foarte rar il si bem.Chiar aseara am gustat vreo doua guri, mie imi ajunge ca sa il si simt deja la mansarda.

    1. Vin natural – suna foarte bine si sigur este bun. Nici nu trebuie sa bei mult, stai linistita.

  3. Răspunde

    Am vin din productie proprie deci nu mai trebuie sa cumpar din alta parte 😉
    Dar cred ca as cumpara si online daca nu as avea via in curte 🙂

    1. Sotul meu mai cumpara vin de casa de la un coleg de munca. Noua ne place, dar nasul nu bea asa ceva 😀

    • Bogdan Ciurdea
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Ce-i drept e mult mai usor sa comanzi vinul direct din pat de pe laptop decat sa mai pierzi timp la magazin. Dar asta trebuie sa o faci din timp, pentru ca nu stii exact cand iti ajunge sau in ce stare ajunge, si cum de multe ori si musafirii isi anunta aparitia in ultima clipa, trebuie sa iti faci drum la magazin :))

    1. asta e clar ca nu pot sa comand vinul online cand ma suna musafirii si ma anunta ca ajung la mine intr-o ora. Norocul meu ca am oameni cu bun simt si isi anunta vizitele din timp.

    • stoica claudia
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Nu ma pricep deloc la bauturi alcolice ,eu cumpar doar suc.

  4. Răspunde

    Stiu de site-ul recomandat de tine, bauturaonline.ro, de cand am cumparat niste prosecco. La ei am gasit sortimente pe care nu le-am vazut disponibile in alte magazine, nici fizice si nici online. Au multe produse interesante 😀

    1. Prosecco zici? Mama e fan. N-am studiat chiar toata oferta dar, din ce am vazut, chiar au multe branduri de băuturi.

  5. Răspunde

    Noi de ceva ani am inceput sa bem vin deci sa cumparam. Cam o sticla pe luna bem (punem cate un pahar din cand in cand, la cina) , cate 100ml (ca francezii). Ce mi se pare super la online e ca scap de problema transportului (nu avem masina) dar mai ales ca avem timp sa citim review-uri. Nu ma pricep deloc la vin, dar mi se pare interesant ca vad ce spun specialistii, asa am cum sa il apreciez.
    Am luat de cateva ori vin bio de la MegaImage, mi s-a parut gustul placut, aproape de cel de tara, si nu are mirosul ala de sulfiti.
    Am mai primit acum ceva ani cadou cateva sticle de vin vechi, frantuzesc, din 1970. Se facuse gros, lichioros, dar taaare! O minune! Stiu francezii sa faca vin …

    1. vad ca tu te pricepi totusi la vinuri. Eu sunt total neinitiata.

  6. Eu as alege online datorita diversitatii. In magazine nu gasesti mereu ceea ce cauti.

    1. nu te pot contrazice. Online sigur gasesti orice brand.

    • Barbalata Mirela
    • 19/01/2017
    Răspunde

    Eu nu cumpar vin online. Cand o fac prefer magazinul 🙂 . De regula, insa, am vin de la tara 😉 🙂

    1. Vin Bio? cel mai bun 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares