Ai încercat relaxarea prin culoare? O să-ți placă din cel puțin 3 motive

Intr-o lume în care agitația tinde să devină dominantă, noi supraviețuim căutând noi metode de relaxare. Ce poate fi mai plăcut, decât să te relaxezi creând ceva frumos? Bine, unii veți fi tentați să spuneți că asta nu e pentru voi, că aveți două mâini stângi și zero talent. Ei bine, și eu am zis la fel. Apoi am descoperit această metodă de relaxare prin culoare și nu mi-a venit să cred că iese ceva din mâinile mele și că, după ce las pensula din mână, chiar mă simt relaxată, capabilă și dornică să arăt tuturor ce-am făcut.

Trebuie să menționez că, înainte de a trece la pictură, am încercat și cărțile de colorat. La mine nu au avut efect. Nu știu să vă spun de ce, știu doar că nu am resimțit liniștea care mă cuprinde când alunec cu pensula pe pânză.

Încearcă și tu relaxarea prin culoare, cu tehnica Painting by numbers!

Cum te relaxezi? Pictând. Ai să te poți relaxa sau mai rău ai să te enervezi  pentru că nu te pricepi deloc la culori și n-ai mai ținut o pensulă în mână de 20 de ani? Garantez că o să-ți placă. Tu n-ai nimic complicat de făcut. Cel mai greu este să-ți faci timp pentru activitate, restul este floare la ureche. Cumperi un astfel de tablou de pictat cu toate materialele incluse și te apuci de treabă. Fiecărei culori îi corespunde un număr pe pânză, și tot ce ai de făcut este să umpli spațiul respectiv cu acea culoare, atent, fără a te grăbi. tablouri-pictate-painting-by-numbers

În prețul afișat pe site intră toate materialele necesare: pânza cu desenul împărțit pe mai multe zone delimitate și numerotate, culorile necesare (nici măcar nu trebuie amestecate), pensule, fișa cu instrucțiuni și chiar clame metalice pentru a putea prinde tabloul în perete, când va fi gata.  Puteți vedea mai multe poze de la clienți pe pagina de Facebook Relaxare prin Culoare.

relaxarea-prin-culoare-2

Este o activitate potrivită și pentru copii, nu doar pentru adulți (chiar au modele de pachete speciale pentru cei mici) și  cred că ar trebui să o încercați și voi. O să vă placă, din cel puțin 3 motive.

1. Activitatea de  picta este foarte relaxantă

Nu stai stresat că nu amesteci culorile cum trebuie sau că poți greși nuanța unei petale sau a unei pete de lumină. Ai fix culorile de care ai nevoie și trebuie doar să urmezi fișa cu instrucțiuni și să asociezi numărului respectiv culoarea potrivită. Pensula alunecă lin și, odată cu ea, și gândurile tale. Activitatea te prinde și toată atenția se concentrează asupra ei. Adio stres și gânduri negative!

2. Culorile care îți bucură sufletul

Culorile au mare forță vindecătoare, mai ales la nivel spiritual. Pe timp de iarnă, când peisajul este gri și dezolant, jocul acesta cu culorile este o adevărată terapie pentru spirit și suflet. Poți să-mi spui că nu te simți deja mai bine privindu-le doar în poze?

3. Un lucru practic – pereți decorați de mâinile tale

Este important pentru noi ca, dincolo de relaxarea obținută, activitățile noastre să aibă și un scop practic. În cazul acestui tip de pictură, rezultatele sunt mai mult decât utile. Vorbim despre tablouri care vor contribui semnificativ la crearea acelui ”acasă” de care să fii mândru și în care să-ți regăsești de fiecare dată starea de bine.

Nu-ți vine să crezi că pot ieși astfel de tablouri din mâinile tale? Te provoc să încerci și te invit să participi și AICI, la concursul de pe Facebook, la care poți câștiga un set de pictat din cele cu dimensiunea 30×40 cm. Și tu meriți să te relaxezi, plus că ar fi și o idee bună de cadou, nu?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Asa ceva cred ca mi-ar placea, dar sa stii ca acele carti de colorat de relaxare pe mine nu ma ajuta :))

    • ghelbere elena
    • 11/12/2016
    Răspunde

    Pictand iti eliberezi mintea de toate gandurile si te poti concentra asupra picturii. Cred ca este nu numai relaxant si si minunat.

  2. Asta îmi amintește de acele vremuri când coseam goblenuri după un tipar de pe hârtie, unde fiecare culoare avea un simbol. A fost cam greu pentru ochii mei, așa că m-am lăsat după două goblenuri. :))
    Dar poate mă voi apuca de pictat, mulțumesc pentru idee! 🙂

    • stoica claudia
    • 11/12/2016
    Răspunde

    Cred ca mi-ar placea si mie sa pictez ,te mai relaxeaza .

  3. Răspunde

    Ce frumos! Asta da terapie pentru ca imi place sa pictez!

  4. Răspunde

    Am rasfoit si eu site-ul, mi-a placut la nebunie ideea. Uite asa putem picta si fara sa fim talentati…si da, e un mod extraordinar de relaxare.

  5. pare interesant! nu prea le am cu desenul, dar pare usor, daca e cu numere

  6. Răspunde

    tocmai am inceput sa ma invat 🙂 Pictez cu Sasha in fiecare zi 😛

    • Valeria Chertes
    • 11/12/2016
    Răspunde

    Ar fi frumos sa ma recreez pictand.

    • Tatiana Sorina
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Ador picturile,imiplace sa pictez. In generala si in liceu, am facut 8 ani de pictura. Atat de relaxata eram si atat de mult imi placea sa merg la galerie,sa pictez,nici nu poti sa iti imaginezi. Am avut picturi in galerii de arta din PETROSANI,DEVA,participam la concursuri. Pana si panzele pe care pictam le pregateam noi. Am avut un profesor minunat care si in ziua de azi picteaza cu drag .Anii ai trecut si nu am mai pictat,doar schitam cateodata desene de plictiseala sau cand eram suparata. Asa ma relaxam,ma linisteam.

  7. Răspunde

    Eu nu sunt genul care picteaza si se relaxeaza, dimpotriva asa ca o sa-l las pe Dragos sa se ocupe cu pictura si eu raman la cartile mele.

  8. Ce tare , n am stiut ca exista asa ceva , momentan sunt mare fana a cartilor de colorat dar mi se pare interesanta si ideea asta.

    • Barbalata Mirela
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Nu am incercat niciodata metoda aceasta. Mereu mi-am spus ca nu e pentru mine. Cred ca iti trebuie rabdare ceea ce mie imi lipseste mult 😛

  9. Răspunde

    O idee excelenta si cred ca ar fi un kit bun de început pentru cei mici. Eu vreau sa o dau pe cea mica la pictura atunci când ca mai creste si ma bucur ca ii pot cumpara ceva specific vârstei ei

  10. Răspunde

    Da, chiar poate fi o alternativa la cartile de colorat. Colorat sau pictat, cat timp se lasa cu relaxare este ma bag.

  11. Răspunde

    noi suntem la nivel de carti de colorat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares