5 sfaturi utile pentru un machiaj rezistent

De ce se machiază femeile? De ce bărbaților le plac mai mult femeile machiate? Care sunt cele mai bune branduri de cosmetice? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le văd postate cel mai des pe bloguri și forumuri. O altă întrebare este aceasta: de ce machiajul meu nu rezistă mai mult de 4-5 ore, unde greșesc? Poate că nu sunt expertă în make-up dar, de când am redescoperit plăcerea de a ieși din casă machiată, am tot testat produse și citit articole și cred că pot da, astăzi, câteva sfaturi în materie de selectare și utilizare a produselor destinate make-up-ului.

1. Machiaj rezistent cu produse de calitate bine alese

Rezistența și aspectul unui machiaj depind, în primul rând, de calitatea produselor utilizate pentru realizarea lui. Aici trebuie să citiți foarte mult păreri despre produse. Cel mai important este să fiți atente, când cineva vorbește despre un fond de ten sau o pudră, ce tip de ten a menționat persoana respectivă că are. Ceea ce e bun pentru tenul uscat, nu e bun și pentru cel gras, e clar.

De asemenea, la capitolul produse pentru make-up, brandurile chiar fac diferența. De aceea recomand să mizați, cât mai mult posibil, pe rujuri, blush-uri, rimeluri, fonduri de ten de la firme cunoscute. Nici măcar nu sunt cu mult mai scumpe decât produsele no-name, dacă le luați la reduceri de pe site-uri precum acesta.

2. Combină mai multe produse

Nu mă refer aici la mai multe tipuri de fard sau mai multe culori în același timp. Este vorba despre produse complementare, care se ajuta între ele pentru a scoate la iveală un make-up de calitate. Fondul de ten se va fixa mult mai bine aplicat peste o bază bună pentru machiaj. Genele rimelate vor arăta și mai bine și-și vor păstra forma mai multe ore, dacă folosești un întorcător de gene. Fardul de ochi, cel de obraz, pudra vor arăta impecabil mai mult timp, dacă aplici un fixator de machiaj.

3. Folosește aplicatoarele potrivite

Metoda de aplicare este și ea foarte importantă în obținerea unui machiaj rezistent. Eu nu am încercat până acum burețeii pentru machiaj (blender) dar, după mulți ani în care mi-am aplicat fondul de ten cu mâna, am descoperit că el arată mult mai bine aplicat cu pensula. La fel și fardurile de pleoape se mixează altfel și rezistă mai bine dacă înlocuim aplicatoarele ieftine, cu burețel, cu pensule de calitate. Dacă nu aveți astfel de accesorii în arsenal, le găsiți aici la produse cosmetice. Tot de acolo îmi cumpăr și eu spray-ul fixator pentru machiaj.

4. Tamponarea fardului de pleoape

Cele mai mari probleme sunt la machiajul ochilor. Deși folosești niște produse bune și ai toate accesoriile necesare, machiajul nu iese cum ar trebui și nici nu rezistă cât vrei tu. Există două trucuri pe care le poți folosi. Primul este să umezești puțin pensula înainte de a o pune în contact cu fardul. Am zis umezit, nu udat, da? Al doilea truc este să aplicați fardurile prin tamponare ușoară. Oricât de pigmentate ar fi, dacă aplicăm prin plimbarea continuă a pensulei, nu vor arăta la fel de bine pe pleoape.

5. Mergi pe varianta produse waterproof

machiaj rezistent sfaturiAcestea sunt cele mai rezistente. Sunt puțin mai scumpe, dar merită investiția. Arată mai bine și rezistă mai mult. Eu am încercat trucul cu aplicat fond de ten pe buze înainte de ruj și nu mi-a plăcut pentru că schimba și nuanța rujului și nu simțeam nici buzele prea fericite, parcă aș fi avut o mască pe ele. Mult mai ok este cu rujul waterproof. La fel, un tuș, un creion de ochi sau un rimel waterproof arată mai bine și nu se ”imprăștie” la câteva ore de la aplicare.

Dacă vă așteptați la niște sfaturi wow, să vă învăț să faceți machiaj de revistă cu 2-3 produse ieftine, probabil că v-am dezamăgit și îmi pare rău. Nu există așa ceva. Produsele cosmetice de calitate, aplicate corect, cu accesoriile potrivite și în ordinea corectă, fac însă minuni. Doar așa obții un machiaj rezistent.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • dumitrescu elena
    • 12/12/2016
    Răspunde

    pentru cine nu se macheaza asa desc ,<>este un articol foarte bun ,invat lucruri si imi place ,eu nu folosesc decat un gloss,rimel si creion de ochi,iar cu fond de ten sau farduri decat la ocazii

    • Daniela
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Pai orice produs de calitate e si puțin mai scump,dacă vreau un machiaj de buna calitate procur produse ce le știu, ma mai informezic de la colege.

    • stoica claudia
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Multumim de sfaturi ,eu nu prea ma machez decat la ocazii speciale ,in rest imi dau cu ruj,creion de ochii si rimel.

    • Cris Tina
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Foarte utile si binevenite sunt sfaturile date! Cine se vrea admirata si sa se simta mult mai increzatoare si frumoasa trebuie sa umble mai mult in portofel.

    • Dana Lia
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Am dat atatia bani la make up si oricate produse mi as cumpara,tot nu ma pricep

    • Valeria Chertes
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Eu ma machiez foarte discret, sfaturile tale sunt foarte utile, omul cat traieste invata.

    • Lamiita Petre
    • 12/12/2016
    Răspunde

    Vai ce culoare frumoasa la unghii… Parerea mea e ca daca nu te pricepi sa nu te avanti. Mai bine un machiaj mai simplu si mai discret decat unul elaborat si neinspirat. Sunt tipe care fac o adevarata arta intr-un machiaj dar si foarte multe care se dau make-upartiste si se pricep ca mine. Ar fi pacat in ziua de azi sa nu folosim produse de calitate. Pe vremea cand nu ieseam din casa nemachiata ( la ochi ma refer) nu aveam decat 3 nuante de fard: albastru, verde si mov. Ppffff… dezastru.

    • Tatiana Sorina
    • 13/12/2016
    Răspunde

    Mie imi place sa fiu cat mai naturala,la ocazii folosesc rimel,tus si ruj,nuante nude. M-am fardat de cateva ori de cand sunt. Multumim ptr sfaturi.

  1. Răspunde

    Apropo de introducere, sa stii ca toti barbatii care au trecut prin viata mea mi-au spus ca adora sa fiu nemachiata. Eu presupun ca are legatura cu fondul de ten pe care il insir pe camasi :)))

    1. eu credeam ca doar fondurile mele de ten, mai ieftine, se imprastie pe haine 🙁

        • Barbalata Mirela
        • 13/12/2016
        Răspunde

        Ei, da de unde Cristina. Si cele scumpe. Acum, este adevarat ca nu am incercat un fond de ten la vreo 300 lei 😛 😛

    • Barbalata Mirela
    • 13/12/2016
    Răspunde

    Eu ma machiez mai rar. Doar la evenimente si, mai des in sezonul cald 🙂
    Sfaturile sunt utile si binevenite oricarei femei 🙂

    • nicolae claudia
    • 14/12/2016
    Răspunde

    eu sunt praf la acest capitol. nu stiu sa ma machiez corect si nici ce produse de calitate sa imi cumpar

    • ghelbere elena
    • 14/12/2016
    Răspunde

    Pentru cine se macheaza zilnic sfaturile sunt utile. Am sa tin si eu cont de ele acum de sarbatori.

  2. Răspunde

    Eu nu ma machiez (alergiile). Dar cand eram tanara tin minte ca mi se aduna fardul pe ploape intre pliuri si nu imi placea deloc. Dar daca as gasi un creion de ochi naturel, i-as mai da o sansa 🙂

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 14/12/2016
    Răspunde

    Foarte utile sfaturile,nu prea le am cu machiajul,ma machez dar nu asa corect,cum ar trebui,deci trebuie de luat in considerare sfaturile date,multumesc.

  3. Răspunde

    Rar ma machiez. Din comoditate cred… Asa ca sfaturile tale chiar imi prind bine. Am salvat articolul si cand voi avea nevoie stiu unde sa vin 🙂

  4. Răspunde

    Sunt de acord cu tot ce ai spus dar recunosc ca nu respect mereu aceste sfaturi. Folosesc produse si de slaba calitate daca imi plac culorile(ma refer la rujuri si farduri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares