5 aspecte obligatoriu de analizat când vrei încălțăminte perfectă pentru iarnă

încălțăminte de iarnă sfaturi

Iarna nu-i ca vara. Asta o știm deja. Iarna este rece și predomină umezeala. Zăpada și vântul ne dau de furcă. Nu poți face față acestui anotimp fără îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată. Bunica avea o vorbă – frigul pornește de la picioare – și cred că n-o putem contrazice. Poți purta și 3 geci groase suprapuse, dacă porți o pereche de pantofi în care să pătrundă umezeală, tot înghețat o să te simți.

Iarna ai nevoie de încălțăminte bună. Ce înseamnă acest bună? Este greu de sintetizat într-o singură frază. Sunt cel puțin 5 aspecte la care trebuie să fim atenți când ne alegem încălțămintea pentru sezonul rece și cel mai bine ar fi să le detaliem pe rând.

1. Materialul exterior ideal pentru încălțăminte

Este foarte important să ne gândim dinainte ce așteptări avem de la ghetele sau cizmele pe care le cumpărăm. Iarna avem nevoie de materiale perfect impermeabile. Cizmele acelea din material textil, lungi, superbe, ies din discuție. Dau bine în poză, dar sunt magnet pentru umezeală.

Se poate miza pe încălțăminte din piele ecologică, cauciuc sau piele naturală. Dintre acestea, pielea naturală este cea mai bună alegere. O pereche de ghete ca cele de aici, din piele naturală, va face iarna mult mai ușor de suportat. Protejează de frig, de umezeală, arată foarte bine și-și păstrează aspectul pentru mult timp. Nu degeaba toată lumea, femei sau bărbați, tineri sau mai puțin tineri, caută încălțăminte din piele în această perioadă!

2. Materialul interior

Indiferent că vorbim de cizme pentru femei sau ghete pentru bărbați, materialul de la interiorul încălțămintei respective este și el obligatoriu de analizat.

Dacă ești genul foarte friguros, vei merge pe varianta unui interior căptușit fie cu blăniță, fie cu material textil.

Dacă, dimpotrivă, transpiri foarte repede la picioare, mai potrivită este o pereche de încălțăminte care are interiorul realizat tot din piele naturală. Când cumperi online, orientează-te doar spre produse de tipul celor de pe această pagină, la care sunt trecute în descriere aceste detalii! Altfel riști să cumperi ceva ce nu ți se potrivește.

3. Mărimea încălțămintei

O greșeală pe care o fac multe persoane este să-și cumpere ghete cu un număr mai mare în ideea că, la nevoie, pe timp de ger, vor putea pune șosete mai groase. Nu este deloc o idee bună pentru că încălțămintea prea largă deformează piciorul și chiar schimbă mersul. Dacă ai încălțăminte bună, din piele, căptușită textil la interior, este suficient.

La fel, nici o măsură prea mică nu este indicată. O pereche de cizme care te strâng trebuie înapoiată. Fiind prea strâmtă, va opri circulația sângelui și îți vei simți tot timpul picioarele înghețate.

4. Lungimea încălțămintei

încălțăminte de iarnă sfaturiExistă diferite tipuri de încălțăminte pentru iarnă (ghete, bocanci, cizme, botine). Unele sunt mai lungi, mergând spre gambă sau chiar spre zona genunchiului, altele sunt foarte scurte, oprindu-se pe gleznă sau chiar sub ea. Când vrei o singură pereche de încălțăminte pe care să o ai toată iarna, e bine să te orientezi spre ceva mai înalt, care să acopere măcar glezna. Vor fi zile cu zăpadă și vei vrea să fii uscat și protejat după ce vei fi străbătut străzile nedeszăpezite.

5. Tipul de talpă

Sigur că nimic nu este mai feminin decât o pereche de cizme lungi cu toc dar, pentru zilele cu zăpadă sau polei, este bine să ai o pereche de cizme sau de ghete cu talpă ceva mai potrivită, care nu alunecă. Aceasta nu trebuie să fie foarte groasă, să fie flexibilă, din cauciuc cu striații adânci. Astfel îți vei asigura un mers mai comod și stabilitatea de care ai nevoie.

Când ești protejat de frig și umezeală, îți simți piciorul comod și talpa piciorului relaxată, când nu simți nevoia de a mai pune o pereche de ciorapi groși sau nu-ți mai transpiră picioarele, atunci te poți declara mulțumit că ai ales o încălțăminte perfectă pentru iarnă.

Tu cum procedezi pentru a alege corect în acest domeniu? Ne-ar prinde bine dacă ne-ai spune la ce alte detalii ești tu atent când cumperi ghete sau cizme.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 16/12/2016
    Răspunde

    Când îmi cumpăr ceva de încălțat, le iau ca îmi plac,ma gândesc cu ce o sa le asortez,sa fie de calitate nu întotdeauna din piele si nu le iau pentru o perioada îndelungată, …vreo câțiva ani.

    • nicolae claudia
    • 16/12/2016
    Răspunde

    atunci cand imi cumpar ghete sau cizme, intotdeauna ma uit la material, sa fie calitativ, sa nu aiba defecte, sa fie imblanite si sa fie comode.

    • Valeria Chertes
    • 16/12/2016
    Răspunde

    Avand probleme cu piciorul tot timpul sunt foarte atenta la incaltaminte, sa fie comode si din piele.

    • stoica claudia
    • 16/12/2016
    Răspunde

    Cand cumpar ghete ma uit sa fie imblanite ,sa fie materialul bun apoi ma uit la pret.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 16/12/2016
    Răspunde

    Sa fie de calitate,comode,sa ma simt bine in ele ,am ceva probleme cu piciorele,apoi vine pretul,asa zic eu,multumiri de sfaturi.

    • dumitrescu elena
    • 16/12/2016
    Răspunde

    caut sa fie comode in primul rand ,material rezistent mai ales ca sunt pentru iarna si pretul bineinteles apoi sa.mi placa ca este destul de important acest lucru

    • Lamiita Petre
    • 16/12/2016
    Răspunde

    Am o problema cu cizmele lungi fiindca nu ma prea cuprind la pulpana ? In general port 3/4. Nu mai vorbesc cat de mult tanjesc dupa cizmele lungi, chiar peste genunchi si daca se poate din catifea cum am vazut ca se poarta acum. Ma torturez singura ? . Mi-au placut pe site cizmele Toulouse

    • Tatiana Sorina
    • 16/12/2016
    Răspunde

    Eu tot timpul folosesc incaltaminte sport,chiar si iarna,ghete sport imblanite. Sunt lejere si ma simt bine in ele.

  1. Răspunde

    Foarte bine punctat! Eu ma uit in general la talpa.Trebuie sa fie putin mai grosuta ca sa zic asa. Nu inalta dar nici aproape inexistenta. Apoi sa fie din piele si putin blanite. Prefer incaltamintea practica si comoda. Nu tocuri si alte brizbrizuri :))
    Mai ales ca iarna ma imbrac mai mult in blugi.

    • ghelbere elena
    • 17/12/2016
    Răspunde

    Pentru mine incaltarile de iarna trebuie sa fie calduroase, cu talpa joasa si sa nu alunece pentru a nu risca sa ma culeaga cineva de pe jos.

  2. Răspunde

    Chiar am tinut cont de toate aspectele acestea anul trecut cand mi-am cumparat niste ghete de iarna. Anul acesta incerc sa gasesc perechea perfecta de cizme. Eu mi-as cam dori sa fie peste genunchi, din catifea. Dar stii cum e… dau bine doar in poze :D. Inca incerc sa ma decid daca sa-mi iau cizme din catifea sau daca sa iau unele clasice, din piele neagra, pana la genunchi. Sunt mereu prinsa intre ceea ce imi doresc foarte mult si lucrurile practice. Greu, greu…

  3. Răspunde

    Foarte bine punctat. Un material de calitate ofera confort si protectie din acest motiv trebuie sa cumparam doar incaltaminte de calitate. Eu in trecut din cauza unor ciocate care nu mi se potriveau deloc m-am ales cu mandrete de unghie incarnata. Eu taiam corect unghiile, dar ciocatele faceau presiune asupra piciorului si asa unghia a inceput sa creasca aiurea. Am trecut printro interventie, iar de atunci degetul acela e diferit de celalalt si unghia creste cu denivelare pe o parte.

  4. Eu am bocanci! Sunt din piele, cu blana naturala in ei, si putin mai inalti! Patinez putin pe gheata cu ei, dar e a treia iarna purtati intensiv si nu dau semne de plecare!

    • Barbalata Mirela
    • 18/12/2016
    Răspunde

    Utile sfaturile 🙂 . Da, cand vine vorba de incaltaminte ar trebui sa tinem cont de aceste aspecte. Eu mai tin cont de ceva: sa imi placa, sa ma simt bine cand le probez. Degeaba indeplinesc toate conditiile de sus daca nu le simt, nu-mi da o stare de bine.

  5. Răspunde

    Complet de acord cu tine. Nu stiu cum as trece peste iarna fara o pereche de cizme inalte care sa imi protejeze picioarele de frig. In acest sens aleg doar cizme de piele si am un model cu talpa joasa si unul cu toc in cazul in care se iveste un eveniment unde se cere o tinuta eleganta. Foarte frumoase modelele de pe paginile prezentate de tine.

  6. Răspunde

    Se pare ca tu pui pret pe multe lucruri dar eu nu sunt atat de atenta. De multe ori incalt o pereche de cizme, pantofi sau ce-o fi pentru ca imi place aspectul. Eu asa imi aleg si rar se intampla sa mai dau si gres dar asta e 🙂

    • Cris Tina
    • 21/12/2016
    Răspunde

    Prima si prima data, sunt tare atenta la marimea necesara, la materiale si la talpa incaltamintei cautate. Chiar daca imi place designul, daca nu indeplinesc cerintele de mai sus nu cumpar asa ceva. Asa am patit weekend-ul trecut cand am fost nevoita sa renunt la niste cizme din cauza tocului incomod si nepotrivit picioarelor mele, desi erau tare frumoase.

    • Dinu
    • 06/01/2017
    Răspunde

    Nu-mi place (si nu suport) nici un fel de incaltaminte.
    Cea mai buna incaltaminte este cea care nu exista: picioarele goale !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares